plotki które niszczą życie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-31, 17:03   #1
Martucha00
Przyczajenie

GG do Martucha00
Unhappy

plotki które niszczą życie

hey
Prosze tylko o pocieszenie ze już niedługo bedzie lepiej...
Otóż od ponad pół roku nie odzywam sie z byłymi (wtedy myślałam) przyjaciółkami.
Poszło o to ze zwróciłam im uwagę ze nie podoba mi sie ich zachowanie. powód w sumie nie zrozumiały jak dla mnie ale ok.
I od tamtej pory nie dość ze słyszę ironiczne teksty w moim kierunku i to jest dość przykre to od nie dawna doszły mnie słuchy ze po całej szkole roznoszą plotki o mnie i moim chłopaku. Wygadują przeróżne świństwa.
A kiedy tylko wypatrzą ze gdzies jestem sama bez znajomych to mnie osaczają.
Czemu to robią?? Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć tym bardziej ze ja na ich temat z nikim nie rozmawiam.
Nigdy bym nie pomyślała ze po tylu latach mogą mi zrobić takie świństwo
Czy zwykle tak wygląda koniec przyjaźni??
Czy to może jakaś zemsta..... tylko za co
Martucha00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 17:26   #2
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dot.: plotki które niszczą życie

Ja ci powiem tak, nie przejmuj sie. Nic wiecej nie da sie zrobic. O mnie byla wspolokatorka <pozdrawiem ją jezeli i tu mnie sledzi> opowiada kompletne bzdury. Do kilku osob nawet wyslała wiadomosci na n-k na moj temat. Najpierw myslalam nad jakąs zemstą, ale cholera po co dawac jej kolejmy powod, dorosli ludzie nie powinni tak zalatwiac spraw miedzy soba.
Teraz jakos od pol roku jest cicho, dobrzy znajomi i tak nie uwierzyli w te plotki. Mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
Zdażaja sie tacy ludzie i juz, trzeba machnąc ręka i nie myslec o nich.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 17:44   #3
Sweetheart86
Zakorzenienie

Sama sobie powtarzam, że plotkami nie warto sie przejmowac, ale to nie jest takie łatwe. O mnie też już różne rzeczy gadali i najgorsze jest to, że nic sie nie da z tym zrobic. Nie bedziemy przecież kazdemu tłumaczyc, że to co o nas usłyszał nie jest prawdą. Najlepiej po prostu udawac ze nas to w ogóle nie przejmuje i przez to plotkarze dadzą sobie z czasem spokój.

Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 19:05   #4
Śnieżka
Zakorzenienie

Ignoruj,udawaj ze ci to zwisa wiesz...chill out!
a w ogole to mozesz jakis numer im wywinąc
prędzej czy pozniej im przejdzie..ale dziewczyny potrafia byc wredne
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 19:14   #5
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

o mnie też krążyły głupie plotki w szkole i w ogóle...ale nie zwracałam uwagi i ucichło jak na razie wszystko
będzie dobrze
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 19:17   #6
narkotyk
Raczkowanie

Ehhh... Ja to bardzo dobrze znam... Moja dawna przyjaciółka(jeszcze jak się 'kolegowałyśmy') takie głupoty o mnie rozgadywała, że szkoda gadać I gorzej... Aby 'zaistnieć'(?) albo coś w moich oczach robiła i wymyślała takie rzeczy... Niestety po tym jak się dowiedziałam co ona na mnie mówiła(wszystko wymyślone) to ja również coś tam powiedziałam Jak się rozeszło to byłam taka dumna, a ona ucichła i już nic(chyba) na mnie nie mówi
Teraz trochę żałuję... Ale i tak bym się zemściła i tak
Stary 2008-05-31, 19:26   #7
erika19
Raczkowanie

dokładnie, nie zwracaj na nie uwagi i w koncu znudzi im sie
chociaz krzywdzi cie to nie daj po sobie tego poznac
erika19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 19:50   #8
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Im szybciej one zobacza, ze nie interesuja cie ich glupie teksty tym szybciej znudzi im sie mowienie o kims komu to wisi...Wiem, ze to nie jest latwe, ale sie opaci. Powodzenia!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 20:39   #9
*sweet dreams*
Rozeznanie

olej to w ogóle się tym nie przejmuj ja tak robie i plotki ,które ludzie o mnie wygadują mam gdzieś ;p
*sweet dreams* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 20:46   #10
Martucha00
Przyczajenie

GG do Martucha00

Dziękuje wam bardzo za słowa otuchy
Staram sie nie reagować na te wszystkie zaczepki.....
Daje rade dzięki moim bliskim
Stary 2008-06-01, 00:06   #11
malenka9085
Rozeznanie

Nie przejmuj się, koleżanka zrobiła mi podobne świństwo po 8-9 latach "przyjaźni". Dla mnie większość dziewczyn to kłamliwe su*i. Dlatego teraz nie mam najlepszej przyjaciółki, mój facet mi wystarczy albo mama.
malenka9085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 07:16   #12
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martucha00 Pokaż wiadomość
hey
Prosze tylko o pocieszenie ze już niedługo bedzie lepiej...
Otóż od ponad pół roku nie odzywam sie z byłymi (wtedy myślałam) przyjaciółkami.
Poszło o to ze zwróciłam im uwagę ze nie podoba mi sie ich zachowanie. powód w sumie nie zrozumiały jak dla mnie ale ok.
I od tamtej pory nie dość ze słyszę ironiczne teksty w moim kierunku i to jest dość przykre to od nie dawna doszły mnie słuchy ze po całej szkole roznoszą plotki o mnie i moim chłopaku. Wygadują przeróżne świństwa.
A kiedy tylko wypatrzą ze gdzies jestem sama bez znajomych to mnie osaczają.
Czemu to robią?? Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć tym bardziej ze ja na ich temat z nikim nie rozmawiam.
Nigdy bym nie pomyślała ze po tylu latach mogą mi zrobić takie świństwo
Czy zwykle tak wygląda koniec przyjaźni??
Czy to może jakaś zemsta..... tylko za co
Czemu to robią?
Mszczą się bo została urażona ich duma. Mówiąc im, ze nie podoba ci się ich zachowanie pokazałaś, ze źle się zachowują. rzez to zagroziłaś ich samoocenie. Skoro nikt nie lubi jak mu ktoś chrzani samoocenę postanowiły Cię oczernić. Po co? Starają się przekonać otoczenie, ze słowa kogoś takiego jak Ty (określenie jakie nasuwa sie po usłyszeniu plotek) nie mogą być wartością.

Czy zwykle tak wygląda koniec przyjaźni?
Nie zwykle przyjaźń się tak nie kończy. To w ogóle nie była przyjaźń. Przyjaciel szanuje Cię i potrafi znieść słowa krytyki, no może nie tak bez problemu ale w końcu przełknie i przemyśli.

Skoro miało być tylko pocieszenie to napiszę tak - olać to sikiem prostym a będzie z dnia na dzień lepiej .

Cytat:
Napisane przez narkotyk Pokaż wiadomość
Ehhh... Ja to bardzo dobrze znam... Moja dawna przyjaciółka(jeszcze jak się 'kolegowałyśmy') takie głupoty o mnie rozgadywała, że szkoda gadać I gorzej... Aby 'zaistnieć'(?) albo coś w moich oczach robiła i wymyślała takie rzeczy... Niestety po tym jak się dowiedziałam co ona na mnie mówiła(wszystko wymyślone) to ja również coś tam powiedziałam Jak się rozeszło to byłam taka dumna, a ona ucichła i już nic(chyba) na mnie nie mówi
Teraz trochę żałuję... Ale i tak bym się zemściła i tak
No to gratuluję! Zrobiłaś dokładnie to samo co Twoja przyjaciółka. Dobrałyście sie jak w korcu maku. Czy to aby na pewno powód do dumy?

G.G. Márquez
caelum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 11:38   #13
_abigail_
Raczkowanie

taaaa, moj kolega powiedzial mojemu chlopakowi ze sie niby calowałam z takim chlopakiem którego moje "kochanie" nienawidzilo. Teraz juz nie jestesmy razem dzięki wszystkim moim "cudownym" znajomym którzy wogole naopowiadali mu co ja tam wyprawiam niby na studiach mam bardzo duzo kolegów (oczywiscie z mojej strony tylko kolegów! ) bo poprostu lepiej mi sie z nimi dogaduje niż z dziewczynami. Tylko ze wszyscy widzieli w tym zło i zdrade. A swoją drogą mój byly chlopak wcale nie musial wierzyc tym "lojalnym" znajomym. No ale to już inna historia.....

Am I bright enough to shine in your spaces ?
_abigail_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 11:49   #14
mariolka16
Rozeznanie

GG do mariolka16

wiem jak to jest przykre gdy najlepsze przyjaciółki odwracają się od ciebie...miałam też kiedyś podobną sytłacje...ale przepisałam sie do innej klasy, znalazłam nowe kolezanki, po pewnym czasie ten ból idzie w zapomnienie...,
Stary 2008-06-02, 09:14   #15
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _abigail_ Pokaż wiadomość
taaaa, moj kolega powiedzial mojemu chlopakowi ze sie niby calowałam z takim chlopakiem którego moje "kochanie" nienawidzilo. Teraz juz nie jestesmy razem dzięki wszystkim moim "cudownym" znajomym którzy wogole naopowiadali mu co ja tam wyprawiam niby na studiach mam bardzo duzo kolegów (oczywiscie z mojej strony tylko kolegów! ) bo poprostu lepiej mi sie z nimi dogaduje niż z dziewczynami. Tylko ze wszyscy widzieli w tym zło i zdrade. A swoją drogą mój byly chlopak wcale nie musial wierzyc tym "lojalnym" znajomym. No ale to już inna historia.....
I oto chodzi! Nie musiał uwierzyć ba nawet nie powinien bo skoro byliście razem to komu jak komu ale Tobie powinien ufać z założenia. Co by to było jakby tak ludzie ufali każdemu kto coś tam sobie wyobraża, naplotkuje itp. Wobec tego gratuluję _abigail_, żeś już nie jest z tym "kochaniem".

btw. Zapytałabym go, czy wierzy w krasnoludki? Ludzie mówią, że są na świecie...

G.G. Márquez
Stary 2008-06-02, 12:15   #16
ankasz
Zakorzenienie

Też byłam i to nie raz w takiej sytuacji, i mam tylko jedną radę: za każdym razem kiedy coś usłyszysz na twój temat powinnaś mówić: KAŻDY, KTO ZNA MNIE CHOCIAŻ TROCHĘ, NIE UWIERZY W TE GŁUPOTY. To działa, zaręczam
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 12:38   #17
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

kiedyś przejdzie - jak dorosną;]
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 14:52   #18
_abigail_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
I oto chodzi! Nie musiał uwierzyć ba nawet nie powinien bo skoro byliście razem to komu jak komu ale Tobie powinien ufać z założenia. Co by to było jakby tak ludzie ufali każdemu kto coś tam sobie wyobraża, naplotkuje itp. Wobec tego gratuluję _abigail_, żeś już nie jest z tym "kochaniem".

btw. Zapytałabym go, czy wierzy w krasnoludki? Ludzie mówią, że są na świecie...
ale to on niestety zerwal ze mna, a ja go ciagle bardzo kocham i mimo wszystko licze ze kiedys wróci choc zyje póki co dalej

Am I bright enough to shine in your spaces ?
_abigail_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 15:06   #19
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _abigail_ Pokaż wiadomość
ale to on niestety zerwal ze mna, a ja go ciagle bardzo kocham i mimo wszystko licze ze kiedys wróci choc zyje póki co dalej
Chyba żartujesz sobie? Kochasz go bo bardzie ufa plotkarzom niż Tobie? No mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu i odkochasz się.

G.G. Márquez
Stary 2008-06-03, 18:54   #20
Martucha00
Przyczajenie

GG do Martucha00

[quote=ankasz;7750887] KAŻDY, KTO ZNA MNIE CHOCIAŻ TROCHĘ, NIE UWIERZY W TE GŁUPOTY.

jakiś sposób jest
a do jednej klasy z nimi nie chodzę tylko do szkoły a w klasie znalazłam wsparcie, mam dobre koleżanki ale nie szukam już przyjaciół jak na razie mi wystarczy....

bardzo dziękuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości