|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wysypka tu i tam..wstydze się
[treść postu przywrócona przez moderatora]
Witam Mam Problem związany z grzybicą pochwy, którą u mnie zdiagnozowano ponad 1,5 roku temu. Stosowałam już 3 kuracje róznych tabletek dopochwowych i róże maście lecz nic nie pomogło wiec znow musze sie wybrać do ginekologa. Jednak moje pytanie tyczy sie innej sprawy. Na poczatku grzybicy miałam problemu z upławami i swedzeniem. Potem doszło do zaczerwienień i małej wysypki. Jednak przez ostatnie poł roku ta wysypka strasznie sie rozniosła. Wygląda ona jak bąbelki wypełnione białym płynem, ropą ale nie da sie tego wycisnąć i są umiejscowione długim pasem lub plamami (jest ich bardzo dużo jedne wieksze inne miejce) Co bardziej mnie zaniepokoiło to to że w tym samym czasie pojawiła mi sie wysypa na górnej wardze ust (tylko na górnej) i przez ostatni rok z kilku małych bąbelków na srodku wargi rozrosla sie na całą powierzchnie. Z daleka wyglada to jakbym miała dwukolorową warge (na górnej czesci bardziej rózowa normalna a ku środkowi jest pomarańczowa) Kiedy naciągam warge to widać takie same bąbeki jak na miejscach intymnych. Tez nie mozna ich wycisnąć i szybko sie rozrastaja. Jedyna róznica to taka ze te na ustach nie wystaja tzn. kiedy dotykam ust nie wyczuwam ich w przeciwieństwie do tych w na wargach sromowych. Naprawde bardzo źle się z tym czuje bo to brzydko wyglada. Swoją droga w przeciągu miesiaca napewno pójde do ginekologa i dermatologa. Jednak jeżeli ktoś miał do czynienia z podobną sytuacją prosze o pomoc. I jeszcze jedno...jaką mogłbyście mi polecić maść, płyn, tabetki bez recepty na grzybice które choć troche pomogą mi. Dziękuje z góry ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-05-26 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wysypka tu i tam..wstydze się
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Koniecznie idź do ginekologa i nie odwlekaj wizyty na później. Podane przez ciebie objawy mogą świadczyć o opryszczce narządów rodnych (warg sromowych). Chorobę tą wywołują wirusy z którymi nie poradzisz sobie używając domowych sposobów, konieczne jest zastosowanie leku antywirusowego ,który zapisze i ginekolog.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to prawie na pewno opryszczka - do lekarza i to szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
opryszczka, i ust i okolic intymnych, tak mi się wydaje.
Szybko do lekarza, i zacznij to leczyć ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niestety ja mam podobny problem! Na lewej wardze sromowej wewnętrznej zrobił mi się pęcherzyk, który i boli i swędzi. Na ustach na razie nic się nie pojawiło! Wizytę u ginekologa mam dopiero w nadchodzący piątek. Jak na razie dolegliwości jakby się zmniejszają i mam nadzieję, że do czasu wizyty nic się nie pogorszy! Ale wizyty na wszelki wypadek się doczekać nie mogę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
wersiak, posiew z pochwy jeśli chodzi o nawracającą grzybicę a co to wysypki, to zgadzam się z dziewczynami, że to zapewne opryszczka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
też mi to wygląda na opryszczkę.. te bąbelki na ustach i w okolicach intymnych.. biegnij do lekarza jak najprędzej- pewnie da ci coś na ten wirus.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Empe19 Czas edycji: 2009-02-23 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wiem, że temat stary jak świat ale może przyda się potomnym więc coś dodam ode mnie. Moim zdaniem to typowy opis przypadłości zwanej "Fordyce Spots". Czyli normalny naturalna "odmienność" jeżeli można to tak mocno nazwać. Na google pod tym hasłem można znaleźć więcej informacji. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.