|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3992 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część 3.
Aniołku mam Ouarzate, Jaislamer i chyba coco Extreme tez gdzies sie uchowało
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tentations Chanel No.5 ekstrakt (cristalle mam EDT) i 19 powinnam mieć jakieś 0,5 ml. moge zrobić: Rose Essentielle
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3995 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ucieszyłaś mnie niewypowiedzianie Przechodzę na PW
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem Mogę się podzielić wszystkimi męskimi próbkami z Avonu, próbką Bossa i Cavaliego, mogę również udostępnić ze swoich zapachów próbkę YR Nature pour homme, Avon Tomorrow (for him), Signature, Sisley eau de campagne (resztka wiec proszę się spieszyć), Poszukuję Próbek Pierre Cardin Bleu Marine pur lui (lub jeśli ktos ma do nich dostęp chętnie się dogadam - nie ma ich już w sprzedaży) Podobnie YR Nature Millenaire pour homme Chętnie przyjmę również próbki YSL M7, Polo By Ralph .. (green), Gucci (classic), Lacoste Essential Pzdr |
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo mam próbki z Lucky i jeszcze chciałabym je potestować. ale myślę, że przynajmniej na raz spokojnie starczy.w razie czego pisz pw, bo pamiętam że coś jeszcze miałyśmy nawzajem na oku, tylko nie pamiętam dokładnie co
|
|
#4000 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
hej
oddam: demeter - mojito, salt air, rain pupa - love yves rocher - vanille bourbon yves rocher - kwiat pomaranczy aquolina - owoce kandyzowane w polewie czekoladowej aquolina - toffi i jabłuszko bruno banani - not for everybody dkny - be delicious zielone the healing garden - jasminesensation avon - little black dress avon - celebre za CK IN2U czekam na kontakt przez pw ![]()
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Królestwo
za kroplę Aqua Allegoria Gentiana
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Ambre Russe, ale chyba się spóźniłam
![]() Chętnie poznam: - Tam Dao, - Ambre Precieux MPG, - Iris Poudre Frederic Malle, - Tempore Donna Laura Biagiotti, - Sotto Voce Laura Biagiotti, - Cadjmere - Aomassi - L'Eau De Kaseneka Menard, - Note Ambree M. Micallef, - Note Vanille M. Micallef, - Note Poudree M. Micallef , - Piment Brulant L'Artisan, - Vanille Exquise Annick Goutal. Na podkreślonych zależy mi najbardziej. W zamian coś z moich zapachów (np. H'DE, Theorema itp.)
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko mam Sotto
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam te jw
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
W końcu zrobiłam porządki w swoich zbiorach próbek i zebrało się trochę takich, które chciałabym wymienić. Wszystkie próbki były używane, ale wystarczą jeszcze na porządne testy (jeśli któregoś zapachu jest mniej zaznaczę to w opisie). Wymiana dopiero w okolicy 20 czerwca. Najchętniej wymienię próbki hurtem na inne próbki bądź odlewki perfum, które mnie interesują (przede wszystkim perfumy niszowe, Serge Lutens Cedre, rodzina Scentów, Flowerbomb, Tygrys i Słoń Kenzo, Ogródki Sródziemnomorski i Nilowy). Ze swojej strony mogę także zrobić odlewki np. Habanity, Daim Blond, Organzy Indecence (odlewki ode mnie mogą być niestety tylko w próbkach 4 ml, ponieważ nie mam atomizerów). Z chęcią oddam także Le Feu Light 25/50ml (nie zakładam wątku na targowisku - jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę dać znać).
Szukam próbek: - Narzis Dorissima - Serge Lutens praktycznie wszystkie z serii pałacowej (oprócz Encens Et Lavande, Mandarine Mandarin, Borneo, Bois de Violette i Santal de Mysore) - CB I Hate Perfume wszystko oprócz Revelations, Russian Caravan Tea, Eternal Return, Cedarwood Tea, Mr Hulot, In The Library, At the beach - Comme de Garcons - wszystko z serii 1 Leaves (oprócz Calamus), 6 Synthetic (oprócz Garage) oraz Burnt Sugar, Spicy Cocoa, Vettiveru, Luxe Champaca, Patchouli - Parfumerie Generale Cedre Sandaraque, Cozé, Aomassai, Bois Blond, Haramens - Comptoir Sud Pacifique Caramel Sunset, Matin Calin - Il Profumo Vetiver de Java, Chocolat, Chocolat Amere, Chocolat Frais - Molinard Les Senteurs Ambre - Profumum Olibanums - Montale Black Aoud, White Aoud, Red Aoud, Orient Extreme, Sweet Oriental Dream, Chocolate Greedy - Lorenzo Villoresi Wild Lavender oraz próbki innych ciekawych zapachów niszowych. Już nie szukam - Oliver Durbano Black Turmaline i Amethysts - Laura Mercier Ambre Passion - Profumum Patchouly - Josef Statkus - Serge Lutens Five O'Clock, Borneo - CB I Hate Perfume Revelations, Russian Caravan Tea, Eternal Return, Cedarwood Tea, Mr Hulot, In The Library, At the beach - CdG Calamus, Garage - Tann Rokka Aki - Comptoir Sud Pacifique Sultan Safran, Vanillie Mokha Na wymianę posiadam: Próbki robione: Alexander McQueen Kingdom EDP (ok. 0.2 ml) Annick Goutal Ce soir ou jamais (ok. 0.2 ml) Annick Goutal Mandragore Annayake Miyako Annayake Tsukimi Aquolina Biała Czekolada (ok. 0.3 ml) Aquolina Chocolovers (ok. 0.3 ml) Aquolina Mleczko Migdałowe Aquolina Pink Sugar (ok. 0.3 ml) Bvlgari Au de Rouge (Red Tea) (ok. 0.5 ml) Bvlgari Au The Vert (Green Tea) Bvlgari Rose Essentiele Balenciaga Rumba Celine Oriental Summer Charles Jourdan The Perfum (ok. 0.3 ml) Cindy Crawford Waterfalls (ok. 0.5 ml) CdG Avignion (ok. 0.5 ml) CdG Kyoto CdG Jaisalmer CdG Zagorsk (ok. 0.5 ml) Clinique Happy Heart Etro Etra (ok. 0.2 ml) Etro Messe de Minuit (ok. 0.5 ml) I Coloniali Mirra Mirra Irena Gregori EDT Jean Patou Enjoy J. del Pozo Esencia de Duende Jose Eisenberg Jose Jose Eisenberg Rouge & Noir Lalique La Baiser Lalique Perles L’artisan Ananas Fizz (ok. 0.2 ml) L’artisan Fou d’Absinte L’artisan Mechant Loop L’artisan Passage d’Enfer L’artisan Voleur de Roses Mauboussin EDT Maubossin EDP Menard Kasaneka Nina Ricci Love Fills L’air du Temps Nina Ricci Nina Opium Fleur de Shanghai Parfum d’Empire Ambre Russe Ralf Lauren Safari EDP Shalimar Light Serge Lutens Ambre Sultan Eau Fraiche Serge Lutens Daim Blond Sublime Vanili Lily Prune Stella Sheer Toujours Moi Tesori d’Oriente Aegyptus Kyfi YSL Paris Roses Des Bois Yves Rocher Neblina (ok. 0.5 ml) Yves Rocher Neonatura Cocon Yves Rocher Voile D’Ambre (ok. 0.3 ml) Yves Rocher Yria (ok. 0.5 ml) Próbki fabryczne: Annick Goutal Ce soir ou jamais Bvlgari Omnia Crystalline (z atomizerem, próbka nieprzezroczysta więc ciężko ocenić ile pozostało) Chanel Coco Mademoiselle (z atomizerem, ok. 1 ml) Creed 2000 Fleurs Dolce Gabanna Sicily E. Arden Arden Beauty Etro Heliotrope (ok. 1 ml) Jean-Charles Brosseau Fleurs D’Ombre Ombre Bleu (ok. 1 ml) Jean-Charles Brosseau Fleurs D’Ombre Violette-Menthe Jean-Charles Brosseau Ombre Rose L’Orginal (ok. 1 ml) Kenneth Cole Black For Her L’artisan Drole De Rose L’artisan La Chasse Aux Papillons L’artisan L’Eau D’Ambre L’artisan Passage D’Enfer L’artisan Premier Figuier L’artisan Premier Figuier Extreme Moschino Couture (ok. 0.3 ml) Prada EDP (ok 0.5 ml) Serge Lutens Arabie (z atomizerem) Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2008-06-04 o 18:32 |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Agia znajdziesz coś w moich próbkach(wątek u samej góry)?Mam jeszcze parę nie przetestowanych,Lutensa Miel de Bois.Wieczorem lub jutro wpiszę co dokładnie mam.
U Ciebie interesują mnie niektóre L;Artisany,Etra i inne. |
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, tak jak wyżej mam i chcę. Interesuje mnie jeszcze bardzo przynajmniej próbka Sticky Cake. I mogę służyć też odlewką Tygrysa
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja propozycja
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Zielona30 - niestety znam wszystkie wymienione przez Ciebie zapachy
![]() gwaihally - wymiana jak najbardziej, tylko jeszcze dokładnie musimy umówić co za co (w tej chwili ja wybrałam sobie więcej próbek u Ciebie). Może dokładnie napiszę w jakiej kolejności wymienione przez Ciebie próbki mnie interesują (jeśli nie dobierzesz nic więcej u mnie, to te z ostatnich miejsc trzeba będzie odrzucić): Tann Rokka Aki Oliver Durbano Black Turmaline i Amethyst Comme de Garcons Dry Clean, Garage Serge Lutens Borneo CB I Hate Perfume Russian Caravan Tea, Eternal Return, Cedarwood Tea, Mr Hulot, In the library, At the beach Josef Statkus Comptoir Sud Pacifique Sultan Safran, , Vanillie Mokha ewentualnie odlewka Tygrysa Sticky Cake mogę zrobić odlewkę (gdzieś do 5-6 ml, nie więcej). Mogę zrobić także odlewki większości perfum z tych postów (Rose Ikebana także - do 4 ml): 1 i 2 (oprócz Fryców i kilku innych - jeśli będziesz zainteresowana, to dam Ci znać dokładnie których). Contax - czy zamiast Durbano i Statkusa mogłabyś zaproponować inne próbki (niekoniecznie z mojej listy)? L'artisan to oczywiście Jour De Fete - przepraszam za literówkę. Anuschka - jeśli dojdzie do wymiany z Contax (która mi się bardziej opłaca, bo jest większa), to nasz wymiana niestety będzie niemożliwa, ponieważ Contax jest zainteresowana dokładnie tymi samymi zapachami co Ty
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Agia* niestety nie mam nic poza tym co juz zaproponowalam
|
|
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Contax - no to biorę co masz, za chwilkę piszę pw
![]() gwaihally - w takim razie kolejność wygląda teraz następująco: Tann Rokka Aki Comme de Garcons Dry Clean, Garage Serge Lutens Borneo CB I Hate Perfume Russian Caravan Tea, Eternal Return, Cedarwood Tea, Mr Hulot, In the library, At the beach Comptoir Sud Pacifique Sultan Safran, , Vanillie Mokha ewentualnie odlewka Tygrysa |
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Agiu, rączki bym całowała za kropelkę Habanity, Sticky Cake CdG i Petite Cherie.
Mam:
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Papuziu - przy Lutensach kropelka wystarczy mi całkowicie (albo jest miłość na zabój, albo nie ma jej w ogóle), piszę pw
|
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
rozpaczliwie poszukuję kropelki Kyoto
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok. O różnicę w ilości próbek się nie martw. Ja chętna jestem na dopełnienie odlewką. Stickycake wystarczy mi próbka. Ale bez problemu coś sobie wybiorę. Tylko nie wiem dokładnie co możesz odlać. Rose Ikebana i tych innych wystarczy mi próbeczka. A jak większa odleweczka to tego co już znam. Może Mechant Loup masz? Mam jeszcze swoją listę, może pogrzebiesz w niej i jeszcze sobie coś wybierzesz? Tylko poprosiłabym adres e-mail na priv, to wyślę.
|
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Próbki z flakonów:
- Addict - Chypre Rouge - Dolce Vita - EC - Elle - ILA - Joop Homme - L - Le Parfum - Magnetism - OI - Pink Sugar - Theorema Próbki pojedyncze: - Acqua di Parma - Ambre Extreme - Au the Blanc - Automne (VC&A) - Avignon - Be 21 - Black Orchid - Brit Red - Cardinal - Calypso Vanille* - Cedre* - Datura Noir - Dzing - Eau Ressourcante - Eau de New York - Ecume de Rose - Etra - Fantasy Britney - Fire Island - Fleurs d’Ombre, Ombre Bleue - Fou d’Absinthe - Ghost - Gloria - Hot RL - Histoire d’eau Amethyste - ILA - Innocent - Innocent Rock - Jasmin di Gava - La Chasse aux Papillons - La Rose de Rosine - LB Delice d’epices - Lola Midnight - Lily Chic - Live - Live Luxe - L’or - Madness - Magnetic Beat - Mechant Loup - Mediterraneo - Miyako* - Mira Bai - My Torrente - Navegar - Neonatura Cocoon - Obligue RWD - Ombre Rose - Osmanthus Interdite - Paradox (Jacomo) - Pink Tonic - Pink Butterfly - Pure Wish - Que Viva - Raving - Rosamor - Safran Troublant - Scent Intense - Sephora Brown - Sexy Graffiti - Spring Flower - Sultan Safran - The Parfum - Theorema Esprit d’ete - Un Zest Rosine - Un Jardin Sur Le Nil - Une Fleur de Cassie - Vanilla L’A - Vanille Bourbon (Il Profvumo) - Vanille et Coco Coudray - Vintage Edition Kenzo - Violette Menthe - Voile d’Jasmin - Wish - Yellow Butterfly* * niewiele, starczy na 1-2 małe testy Szukam do testów: - Lutens: Bois Oriental, Bois et Fruit, Chene, Rose de Nuit, Five o’clock, Mandarine mandarin, Musc Koblai Khan - CdG: Red (oprócz Palisandra i Sequoi), Sweet (bez Woodcoffe), Sherbet, Leaves - L'A: Timbuktu - Etro: Lemon Sorbet, Ambra - Micallef: Vanille Aoud, Ete, Printemps, Ananda - AA Rosa Magnifica, Lavande Velours - Rose Absolute, Stella In Two, Stella in Two Peony - Dilmun, Sandalo, Inglese - Magical Moon, Blue Butterfly - Aigner Black - Bazar - Courtesan - Eau Ressourcante, Elysium - Hypnose Elixir - Io “Capri’’ - Loukhoum (K.M.) - Marrakech Aesop - Theorema Uomo - Tuscany Per Donna - CSP różniste (oprócz V. Coco, V. Cannelle, Princesse Muscat, Coeur de Vahine, V. Mokha, Mora Bella, Sultan Safran) Edytowane przez chamelieu Czas edycji: 2008-06-02 o 11:23 |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Agia*, mam odlewkę Słonia Kenzo w atomizerku 9ml, pozostało 6ml. Szukam Shalimar Light.
|
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
szukam kropli
Fragile edp JPG Lou Lou Carcharel Michael Kors odwdzięczę się próbkami (robionymi) Cristobal Eau de Cristobal OI Organza Jasmine d'Inde Python Trussardi Bulgarian Rose Demeter Tea Rose Jasmin Desire Dunhill Ogródek Nilowy Alchimie Smok ekstrakt Fever Celine Theorema Leggero i Esprit d' ete Rumeur Nirmala Pure Poison Alien Flowerbomb EDP
`·.(¨`·.·´¨) ` ·.,.·´ Edytowane przez asia_102 Czas edycji: 2008-05-31 o 19:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

, bo mam próbki z Lucky i jeszcze chciałabym je potestować. ale myślę, że przynajmniej na raz spokojnie starczy.
za kroplę Aqua Allegoria Gentiana