Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-23, 06:52   #4471
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

U mnie bez seksów. Jakoś sobie tego nie wyobrażam i czuję się wielorybowato .

Poszłam na pobranie o godzinę za wcześnie i teraz siedzę głodna w Maku, ale nie mogę nic zjeść. Zresztą od paru dni mam okropne cukry po wszystkim ehhh

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Oj tak właśnie myślałam o tym że można osiwieć czasem z takim ruchliwym starszakiem. Ja mam o tyle dobrze że rodziców mam blisko. Ale pomimo tego odezwałam się dzisiaj do mojej dawnej niani (co musiała przerwać pracę u mnie przy małej) a teraz znowu wraca w stan gotowości i może po porodzie mogłaby zabierać mi czasem córkę na 2-3 godziny.

W każdym razie jestem przekonana że będę potrzebować pomocy z zewnątrz bo zwariuję sama z dwójką na głowie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja niestety nie mam tu nikogo . Będziemy próbować wepchnąć młodego do żłobka , ale zobaczymy co z tego wyjdzie . Nie wiem jak ja ogarnę dwójkę 😂 byle by nie zrezygnował ze swojej 3h drzemki od 12 do 15

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość

Byłam na zakupach w Tesco... To był chyba moj ostatni wyjazd do dużego sklepu, jak coś to teraz tylko biedronka. Ledwo chodziłam, nie mogłam się schylić, bo akurat miałam twardnienia brzucha i chodziłam jak wielka pokraka. Najgorsze, że facet by mnie wózkiem staranował, w ostatniej chwili odtrąciłam wózek. A jeszcze wczoraj mówiłam mężowi, że przesadza mówić, że ktoś mnie może staranować w szale zakupowym.
W tamtej ciąży wybrałam się przed świętami do Auchna , więc wiem co czujesz . Zaczęłam wtedy robić zakupy online
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7737433 1]Ja dlatego się cieszę, że na 6 godzin dziennie mały idzie do żłobka. Bo na pewno bym rady nie dała. Na razie przeraża mnie ubieranie dzieciaków do wyjścia, bo syn ma bunt na to aktualnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mój buntu ubierania na razie nie ma, ale weź go zlap ehhh. Może bez brzucha będzie łatwiej , ale ubieranie zima to dramat

Cytat:
Napisane przez aniamelisa Pokaż wiadomość
Apetyt też mi dopisuje. Dzis jedziemy do maca na wyzerke 😁 już przeglądam zdjęcia zestawów i slinka leci 😈

Ale Ci dobrze ! Ja właśnie siedzę w mc i poszcze w domu mam jogurt

Buzun ekstra pomysł ;D

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 07:02   #4472
melliss
Raczkowanie

Tez się zastanawiam jak to z dzieckiem w środku... No i z moja wielorybia tusza nie wygladalo by to najestetyczniej. Chyba tez wybiorę łyżeczkę... Przynajmniej nie bede na to patrzec i zgasze swiatlo:p

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 07:09   #4473
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
58 kg... O rany, kiedy to bylo :d

Przytulanek zazdroszcze i podziwiam, dla mnie nie ma pozycji zebym wytrzymala bez jojczenia ze mi niewygodnie takze nie bardzo
Tak tak jojczenie ...skąds to znam 😂
Z końcówki ciąży...teraz to mowy nie ma z oczywistych względów na cokolwiek
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 07:29   #4474
very niceee
Zadomowienie

Mellis, wszystko jest kwestią psychiki. Ja tez nie czuje sie super atrakcyjnie, ale jak juz mowilyscie zawsze można zgasić światło.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 07:35   #4475
migifigi
Wtajemniczenie

Allea ta zgaga, refluks... Zdecydowanie jak dla mnie najgorszy stan w ciąży, nic mnie tak nie wkurza 😠

Co Wy macie z tym MC, ja to tak go nie lubię, że łoj, u mnie na liście grzechów króluje kebab 😂
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 07:45   #4476
joasiala
Zadomowienie

My przy pierwszej ciąży mieliśmy jakoś opory przed przytulankami. Ale jak raz spróbowaliśmy stwierdziliśmy, że oprócz tego, że ograniczamy się do dwóch czy trzech pozycji, żeby było mi wygodnie, to nie ma żadnej różnicy.
A że jesteśmy już tyle lat razem to jakoś chyba nie krępuja nas już takie rzeczy. Poza tym ostatnio mój M stwierdził, że ten brzuszek ciążowy nawet go kręci 😱
Dużo większe opory miałam i mam przed tym, żeby był przy porodzie do samego końca. Przy dwóch poprzednich porodach poprostu przy bólach partych kazalam mu wyjść, bo nie chciałam, żeby mnie widział w takim stanie.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 07:55   #4477
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Allea ta zgaga, refluks... Zdecydowanie jak dla mnie najgorszy stan w ciąży, nic mnie tak nie wkurza 😠

Co Wy macie z tym MC, ja to tak go nie lubię, że łoj, u mnie na liście grzechów króluje kebab 😂
U mnie prawdziwa wloska pizza z oliwą. Zdecydowanie!

Tu tez się pochwale porannym ktg.
Mala tanczyla ciagle. Zawsze mi to robi. Chyba nie lubi byc na podsluchu (moze w poprzednim wcieleniu byla w jakiejs partii związanej z aferą sluchawkowa:p )
Ciekawe co na to powiedza po 11. Byl 1 skok na 202.... Jak to zobaczylam to mnie samej w momencie chyba sie zrobilo 302foto nieco artystyczne aby nie bylo widac bałaganu koleżanki w tle :p1506149742904.jpg

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-23, 08:16   #4478
LitttleHope
Raczkowanie

Meliss ruchy masz piękne tylko skurczy kompletnie zero 😉
Ja mialam ciezka noc. Myslalam , ze na wieczor mdlosci mi przeszły wiec zjadalam kolacje. A cala noc mi sie dziwnie odbijalo, i chyba bolal mnie zolodek i jelita bo jakos w dziwnych miejscach, do tego jakas biegunka. Teraz dalej mnie mdli. I co raz mam wyrazne przepowiadacze. Chyba znow ciezko dzien sie zapowiada

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 08:18   #4479
buzn
Rozeznanie

Na górze, jesteście wielkie Ja jak się kiedyś próbowałem wbić na górę to odrazu brzuch ciągnął😂

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 08:23   #4480
dominikowa
Wtajemniczenie

o czym wy tu w ogóle piszecie, pozycje, góra, łyżeczki a ja na bok nie moge się przekręcić.

u nas ma padać do 18....

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 08:25   #4481
migifigi
Wtajemniczenie

W ogóle ten wrzesień to jakaś masakra! Już dawno nie pamiętam żeby było tak źle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-23, 08:29   #4482
joasiala
Zadomowienie

U mnie też leje i jest tak ponuro, że nic tylko niewychodzic z pod koldry.
Dobrze, że M ma wolne i poszedł na ryneczek po warzywa i pieczywo.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 08:33   #4483
kallina_2014
Wtajemniczenie

U nas od kilku dni piękna pogoda.
Stary 2017-09-23, 08:34   #4484
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniamelisa Pokaż wiadomość
Udało mi się zasnąć na 2godzinki uff

Co do seksu to u nas zero chyba od 6 miesiąca? Możemy ale ja nie chcę, jestem gruba, nieatrakcyjna i jakoś głupio tak z dzieckiem w środku 😁 czasem mu trzepne pod kolderka i mam spokój 😂😈

Hahaha
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:04   #4485
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

U nas też paskudna pogoda. Jutro mamy pierwszą rocznice ślubu i pamietam że byłam w sukience na ramiączka i było mi tak ciepło

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-23, 09:25   #4486
very niceee
Zadomowienie

Little hope,mnie ok 9 tez cos złapalo i coraz gorzej boli. Ale oczywiście rozchodzilam i lece zaraz na rundke po sklepach z mama. Jakoś nie chce w domu siedzieć. Nasiedze sie za wszystkie czasy, jak mała sie urodzi.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:29   #4487
Cherry_Muffin
nibyżona

U nas dziś w końcu trochę slonka. Od razu trochę więcej energii - zszylam mundur Tzta, wstawiłam pranie, ogarnę pokój bo przenosimy łóżeczko, muszę wypracować rzeczy które biorę do szpitala. Może jeszcze na coś starczy
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:34   #4488
migifigi
Wtajemniczenie

Ja jeszcze przez weekend nigdzie nie wychodzę. Brzydka pogoda, zimno i jeszcze kurtka mi się nie domyka więc się ciut boję, bo dopiero wczoraj mi katar przeszedł.... Tak więc nudy na całego z mężem mamy przez ten weekend.
Stary 2017-09-23, 09:49   #4489
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Dziewczyny czy wy też macie za przeproszeniem, takie spuchnięte wargi sromowe? Ja aż je czuje zwłaszcza jak idę albo siadam. Masakra, aż się boję tam zajrzeć lusterkiem :/
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-23, 09:49   #4490
karmelka2017
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, czytam ale weny brak. Wczoraj miałam wizytę,zacxelam 36tc. Chciała mnie za dwa tygodnie zobaczyć ale okazało się że ma konferencje więc wizyta kolejna za trzy..może nie urodze do tego czasu...mam już skierowane na cc w razie jakby się coś zaczęło.

Buzn dlaczego masz mieć cc? Holly ty też? Chyba że wzg na azs? Buzn ja też waze 71 a start z 54 przy wzroście 168😞 masakra.

Mam załamanie jakieś,martwie się czy będzie wszystko dobrze, aby dzidzia zdrowa..czy dam radę z kp, jak zniosę cc i ogólnie całą zmianę w życiu.

Aniameliss" trzepne pod kołderką" usmialam się 😂
karmelka2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:57   #4491
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też macie za przeproszeniem, takie spuchnięte wargi sromowe? Ja aż je czuje zwłaszcza jak idę albo siadam. Masakra, aż się boję tam zajrzeć lusterkiem :/
Ja szczerze mówiąc dawno tam nie zaglądałam
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:08   #4492
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
. Pytam czy jak będę wielorybem po ciąży to się będzie tak śmiał. A on,że po ciąży też będę małym wielorybkiem dla niego.... taaaaa
Też to słyszałam. Że zawsze będzie kochać a potem dodaje że są granice haha

Cytat:
Dokładnie kiedy to było. Pisze z wami 72 kg wielorybek zaczynający z 55 kg.

Posmieje się z siebie: a mój chód to masakra nie wiem czy to kaczkowaty, gesiowaty😁😁 Tak czy inaczej pokraczny. Tyłek do tyłu, brzuch do przodu czasem ręce go podtrzymują i "idę" jakby w skurczu

A tak mi się teraz nasunęło,że mogliby zrobić promocje dla kobiet w ciąży w tych fast foodach. Dzień darmowy jeden w ciąży do wykorzystania:P🤣😂🤣😂
To ja tak tylko 54 i 71 uważam że kobiety w ciąży powinny mieć prawo do wymyślania własnych zestawów w mcD i mało tego - powinny być obsługiwane bez kolejki! Przecież my naprawdę musimy jeść

Co do trzymania brzucha- polecam kurtkę parkę taka jak ja mam, ręce w kieszeni, trzymam nimi brzuch a ludzie nie wiedza,:d ja myślę że idę normalnie ale chyba macham rękami:d nie wiem może żeby szybciej było?
Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
o czym wy tu w ogóle piszecie, pozycje, góra, łyżeczki a ja na bok nie moge się przekręcić.

u nas ma padać do 18....
A kto mówi o przekręcaniu? Łyżeczka od początku do końca. Jak jeszcze mogłam to jedna pozycja i tak już zostawalam. A nie tu jakieś harce, toż to umrzeć można
U nas celibat od miesiąca w sumie. Bo po szpitalu raz ale od razu skurcze. Teraz zakaz no i tak to wygląda... Chociaż chciałabym oj chciała.... Z drugiej strony jak już mam brzuch to mi tak nieatrakcyjnie bardzo jakoś. Więc jak będzie mi dane to tylko po ciemku, kołdra, łyżeczka lub tył i dam cycki pomacac. Bo robią szał. Smutne zycie seksualne wieloryba...
Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja szczerze mówiąc dawno tam nie zaglądałam
Powinny już od jakiegoś czasu być spuchnięte. Ja zajrzałam ostatnio (wyginając się do tyłu) i hm to są po prostu same wary:d

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:17   #4493
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie kiedy to było. Pisze z wami 72 kg wielorybek zaczynający z 55 kg.

Dobrze, że nie muszę się praktykowac przytulanek. Ledwie wstaje z łóżka, właśnie na siku się podniosłam i bam na tyłek z powrotem.

Posmieje się z siebie: a mój chód to masakra nie wiem czy to kaczkowaty, gesiowaty😁😁 Tak czy inaczej pokraczny. Tyłek do tyłu, brzuch do przodu czasem ręce go podtrzymują i "idę" jakby w skurczu

A tak mi się teraz nasunęło,że mogliby zrobić promocje dla kobiet w ciąży w tych fast foodach. Dzień darmowy jeden w ciąży do wykorzystania:P🤣😂🤣😂
Ja ostatno stwierdzilam, że dupsko rośnie po to, żeby brzuch za bardzo do przodu nie ciągnął
Ja już prawie do 20 kg na plusie dobiłam Co prawda pocieszam się, że ważyłam się wczoraj w szpitalu w ubraniu, po śniadaniu, i bez wyproznienia wcześniejszego, ale i tak nie da się ukryć, że już mi blisko do 20 kg
U nas pada, zimno, więc raczej nie zamierzam wychodzić z domu, zwłaszcza, że nawet nie wiem gdzie mam jakąś kurtkę, lub cokolwiek co bym mogła narzucić na grzbiet i by weszło. Najbardziej mi żal, że w poniedziałek mąż pojedzie do ikei po kallaxa, a ja nie, ale fakt, że chyba bym tam padła trupem. W każdym razie mimo fizycznej niepełnosprawności dalej mi przeszkadza siedzenie w domu.

Wy tu o macu, a ja dzisiaj chyba zrobię pizzę, czyli cos co robię co weekend od paru miesięcy, bo nie wymaga długiego stania Wczoraj mąż mnie kusił aby jechać na moje ulubione burgery do wieliczki, ale niestety rozsądek wziął górę- uświadomiłam sobie jaką zgagę bym miała w nocy, jakbym pożarła burgera o 21
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:23   #4494
aniamelisa
Raczkowanie

Na Podlasiu ładna pogoda, meliska na wiosce u kuzynki, mąż zaraz idzie na mecz, ja skończę serial, wystroje się (leginsy i t-shirt męża) i jedziemy do maca 😁 kupony już wybrane leżą koło mnie 👍

Szklaneczka tak i są brzydkie 😕 już tam nawet nie patrzę i gole się na czuja.

Rzeczoz nie odzywała się jeszcze? Mam nadzieję, że wszystko dobrze tam.

aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:45   #4495
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

U nas paskudna pogoda od rana. Szaro, buro, pada i zimno. Byliśmy z małym u neurologa, potem warzywa kupić i teraz lenistwo w domu.

Wczoraj babcia przyjechała, więc mogę rodzić w każdej chwili, bo opieka dla starszego już jest. A znając życie przenoszę jak synka... Bo nic nie zapowiada porodu.

Co do częstotliwości wizyt - u mnie co 2 tygodnie teraz. W poniedziałek idę na KTG (prywatnie oczywiście, bo nigdzie blisko nie ma na NFZ), ale tylko dlatego, że od kilku dni ruchy są słabsze.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 11:12   #4496
migifigi
Wtajemniczenie

Szklaneczka mam tak samo, tragedia!

Ja dzisiaj też robię pizzę, taką omomom wrzucam przepis

https://madameedith.com/przepis/cias...ska-najlepsze/

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Aphrael nic nie zapowiada porodu, ale to chyba naprawdę bez znaczenia... Ja mam od wtorku wszystkie książkowe symptomy a jak siedziałam z Ulą w brzuchu tak siedzę. Już straciłam nadzieję, widocznie Ula nie chce jeszcze wyjść 😝
Stary 2017-09-23, 11:18   #4497
Lynn
Zakorzenienie

Migi widocznie mała nie chce w taką kijową pogodę przychodzić na świat

Kupowała któraś z was falbankę do łóżeczka z ikei? Ona pasuje na każde łóżeczko?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 11:41   #4498
Cherry_Muffin
nibyżona

albo grzecznie czeka na pazdziernik

uff. zabieram sie za prasowanie pieluch
ale tak fajnie jest na dworzu, ze mam rozchylony balkon i jakos idzie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 12:05   #4499
LitttleHope
Raczkowanie

A mnie dalej mdli.. Nawet jak wode pije, maskra. Nic nie zrobie dzis jak mi to nie przejdzie. . .

Nie ma wiesci od rzeczon?
A co z marzena?

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 12:13   #4500
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Migi widocznie mała nie chce w taką kijową pogodę przychodzić na świat

Kupowała któraś z was falbankę do łóżeczka z ikei? Ona pasuje na każde łóżeczko?
Kurde to na ładniejsza pogodę to musi do maja poczekać 😱😱

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
albo grzecznie czeka na pazdziernik

uff. zabieram sie za prasowanie pieluch
ale tak fajnie jest na dworzu, ze mam rozchylony balkon i jakos idzie

No tak, matka miała być pazdziernikówką a teraz coś z wrześniem wymyśla 😁

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
A mnie dalej mdli.. Nawet jak wode pije, maskra. Nic nie zrobie dzis jak mi to nie przejdzie. . .

Nie ma wiesci od rzeczon?
A co z marzena?

Mam nadzieję, że Marzena się nie obrazi jak napiszę, ale napisała na fb, więc chyba można napisać, że jest już po CC i dzieciak po tej stronie 😁

Od rzeczozn natomiast brak info 😕 Mam nadzieję że wszystko ok 😊
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości