|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
U mnie bez seksów. Jakoś sobie tego nie wyobrażam i czuję się wielorybowato .
Poszłam na pobranie o godzinę za wcześnie i teraz siedzę głodna w Maku, ale nie mogę nic zjeść. Zresztą od paru dni mam okropne cukry po wszystkim ehhh Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7737433 1]Ja dlatego się cieszę, że na 6 godzin dziennie mały idzie do żłobka. Bo na pewno bym rady nie dała. Na razie przeraża mnie ubieranie dzieciaków do wyjścia, bo syn ma bunt na to aktualnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój buntu ubierania na razie nie ma, ale weź go zlap ehhh. Może bez brzucha będzie łatwiej , ale ubieranie zima to dramat ![]() Cytat:
![]() Buzun ekstra pomysł ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
Tez się zastanawiam jak to z dzieckiem w środku... No i z moja wielorybia tusza nie wygladalo by to najestetyczniej. Chyba tez wybiorę łyżeczkę... Przynajmniej nie bede na to patrzec i zgasze swiatlo:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z końcówki ciąży...teraz to mowy nie ma z oczywistych względów na cokolwiek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Mellis, wszystko jest kwestią psychiki. Ja tez nie czuje sie super atrakcyjnie, ale jak juz mowilyscie zawsze można zgasić światło
![]()
#4475 |
Wtajemniczenie
|
Allea ta zgaga, refluks... Zdecydowanie jak dla mnie najgorszy stan w ciąży, nic mnie tak nie wkurza 😠
Co Wy macie z tym MC, ja to tak go nie lubię, że łoj, u mnie na liście grzechów króluje kebab 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
My przy pierwszej ciąży mieliśmy jakoś opory przed przytulankami. Ale jak raz spróbowaliśmy stwierdziliśmy, że oprócz tego, że ograniczamy się do dwóch czy trzech pozycji, żeby było mi wygodnie, to nie ma żadnej różnicy.
A że jesteśmy już tyle lat razem to jakoś chyba nie krępuja nas już takie rzeczy. Poza tym ostatnio mój M stwierdził, że ten brzuszek ciążowy nawet go kręci 😱 Dużo większe opory miałam i mam przed tym, żeby był przy porodzie do samego końca. Przy dwóch poprzednich porodach poprostu przy bólach partych kazalam mu wyjść, bo nie chciałam, żeby mnie widział w takim stanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu tez się pochwale porannym ktg. Mala tanczyla ciagle. Zawsze mi to robi. Chyba nie lubi byc na podsluchu (moze w poprzednim wcieleniu byla w jakiejs partii związanej z aferą sluchawkowa:p ) Ciekawe co na to powiedza po 11. Byl 1 skok na 202.... Jak to zobaczylam to mnie samej w momencie chyba sie zrobilo 302 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Meliss ruchy masz piękne
![]() Ja mialam ciezka noc. Myslalam , ze na wieczor mdlosci mi przeszły wiec zjadalam kolacje. A cala noc mi sie dziwnie odbijalo, i chyba bolal mnie zolodek i jelita bo jakos w dziwnych miejscach, do tego jakas biegunka. Teraz dalej mnie mdli. I co raz mam wyrazne przepowiadacze. Chyba znow ciezko dzien sie zapowiada Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4479 |
Rozeznanie
|
Na górze, jesteście wielkie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
o czym wy tu w ogóle piszecie, pozycje, góra, łyżeczki a ja na bok nie moge się przekręcić.
u nas ma padać do 18.... ![]()
#4481 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle ten wrzesień to jakaś masakra! Już dawno nie pamiętam żeby było tak źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
U mnie też leje i jest tak ponuro, że nic tylko niewychodzic z pod koldry.
Dobrze, że M ma wolne i poszedł na ryneczek po warzywa i pieczywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Wtajemniczenie
|
U nas od kilku dni piękna pogoda.
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Rozeznanie
|
U nas też paskudna pogoda. Jutro mamy pierwszą rocznice ślubu i pamietam że byłam w sukience na ramiączka i było mi tak ciepło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Little hope,mnie ok 9 tez cos złapalo i coraz gorzej boli. Ale oczywiście rozchodzilam i lece zaraz na rundke po sklepach z mama. Jakoś nie chce w domu siedzieć. Nasiedze sie za wszystkie czasy, jak mała sie urodzi.
#4487 |
nibyżona
|
U nas dziś w końcu trochę slonka. Od razu trochę więcej energii - zszylam mundur Tzta, wstawiłam pranie, ogarnę pokój bo przenosimy łóżeczko, muszę wypracować rzeczy które biorę do szpitala. Może jeszcze na coś starczy
![]()
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze przez weekend nigdzie nie wychodzę. Brzydka pogoda, zimno i jeszcze kurtka mi się nie domyka więc się ciut boję, bo dopiero wczoraj mi katar przeszedł.... Tak więc nudy na całego z mężem mamy przez ten weekend.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wy też macie za przeproszeniem, takie spuchnięte wargi sromowe? Ja aż je czuje zwłaszcza jak idę albo siadam. Masakra, aż się boję tam zajrzeć lusterkiem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, czytam ale weny brak. Wczoraj miałam wizytę,zacxelam 36tc. Chciała mnie za dwa tygodnie zobaczyć ale okazało się że ma konferencje więc wizyta kolejna za trzy..może nie urodze do tego czasu...mam już skierowane na cc w razie jakby się coś zaczęło.
Buzn dlaczego masz mieć cc? Holly ty też? Chyba że wzg na azs? Buzn ja też waze 71 a start z 54 przy wzroście 168😞 masakra. Mam załamanie jakieś,martwie się czy będzie wszystko dobrze, aby dzidzia zdrowa..czy dam radę z kp, jak zniosę cc i ogólnie całą zmianę w życiu. Aniameliss" trzepne pod kołderką" usmialam się 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do trzymania brzucha- polecam kurtkę parkę taka jak ja mam, ręce w kieszeni, trzymam nimi brzuch a ludzie nie wiedza,:d ja myślę że idę normalnie ale chyba macham rękami:d nie wiem może żeby szybciej było? Cytat:
![]() U nas celibat od miesiąca w sumie. Bo po szpitalu raz ale od razu skurcze. Teraz zakaz no i tak to wygląda... ![]() Powinny już od jakiegoś czasu być spuchnięte. Ja zajrzałam ostatnio (wyginając się do tyłu) i hm to są po prostu same wary:d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już prawie do 20 kg na plusie dobiłam ![]() ![]() U nas pada, zimno, więc raczej nie zamierzam wychodzić z domu, zwłaszcza, że nawet nie wiem gdzie mam jakąś kurtkę, lub cokolwiek co bym mogła narzucić na grzbiet i by weszło. Najbardziej mi żal, że w poniedziałek mąż pojedzie do ikei po kallaxa, a ja nie, ale fakt, że chyba bym tam padła trupem. W każdym razie mimo fizycznej niepełnosprawności dalej mi przeszkadza siedzenie w domu. Wy tu o macu, a ja dzisiaj chyba zrobię pizzę, czyli cos co robię co weekend od paru miesięcy, bo nie wymaga długiego stania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Na Podlasiu ładna pogoda, meliska na wiosce u kuzynki, mąż zaraz idzie na mecz, ja skończę serial, wystroje się (leginsy i t-shirt męża) i jedziemy do maca 😁 kupony już wybrane leżą koło mnie 👍
Szklaneczka tak i są brzydkie 😕 już tam nawet nie patrzę i gole się na czuja. Rzeczoz nie odzywała się jeszcze? Mam nadzieję, że wszystko dobrze tam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Konto usunięte
|
U nas paskudna pogoda od rana. Szaro, buro, pada i zimno. Byliśmy z małym u neurologa, potem warzywa kupić i teraz lenistwo w domu.
Wczoraj babcia przyjechała, więc mogę rodzić w każdej chwili, bo opieka dla starszego już jest. A znając życie przenoszę jak synka... Bo nic nie zapowiada porodu. Co do częstotliwości wizyt - u mnie co 2 tygodnie teraz. W poniedziałek idę na KTG (prywatnie oczywiście, bo nigdzie blisko nie ma na NFZ), ale tylko dlatego, że od kilku dni ruchy są słabsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
Szklaneczka mam tak samo, tragedia!
Ja dzisiaj też robię pizzę, taką omomom wrzucam przepis https://madameedith.com/przepis/cias...ska-najlepsze/ ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Aphrael nic nie zapowiada porodu, ale to chyba naprawdę bez znaczenia... Ja mam od wtorku wszystkie książkowe symptomy a jak siedziałam z Ulą w brzuchu tak siedzę. Już straciłam nadzieję, widocznie Ula nie chce jeszcze wyjść 😝 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Migi widocznie mała nie chce w taką kijową pogodę przychodzić na świat
![]() Kupowała któraś z was falbankę do łóżeczka z ikei? Ona pasuje na każde łóżeczko? |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
nibyżona
|
albo grzecznie czeka na pazdziernik
![]() uff. zabieram sie za prasowanie pieluch ![]() ale tak fajnie jest na dworzu, ze mam rozchylony balkon i jakos idzie ![]()
#4499 |
Raczkowanie
|
A mnie dalej mdli.. Nawet jak wode pije, maskra. Nic nie zrobie dzis jak mi to nie przejdzie. . .
Nie ma wiesci od rzeczon? A co z marzena? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4500 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No tak, matka miała być pazdziernikówką a teraz coś z wrześniem wymyśla 😁 Cytat:
Od rzeczozn natomiast brak info 😕 Mam nadzieję że wszystko ok 😊 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.