Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-23, 08:51   #4201
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Uuu Morelle mega dzaga z Ciebie.

Co do.noszenia, to.moj mąż też uważa że on płacze jak leży sam, bo nauczyłam go na rękach. Nie zwracając uwagi, ze np placze po 20 min lub w jakimś tam.przypadku... no po spacerze gdy już mu w brzuszku burczy. Ogóle lubi płakać, ale nie uważam, ze już się rozpieścil. A nawet jeśli to kiedy, jak.nie teraz mam go nosić i tulic?

U nas noc standardowa 3 kp. Jest ok chyba się przyzwyczaiłam, choć wolałabym dwa.

U mnie pada :/ nie lubie siedzieć w domu, chyba wezmę parasol i kalosze i pójdziemy na spacer...

Dziewczyny czy bolą Was piersiv? -mnie ta prawa po tym zastoju kluje i pobolewa tak.jakby promieniuje :/

O boss wstał ,- lecę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:03   #4202
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Co do.noszenia, to.moj mąż też uważa że on płacze jak leży sam, bo nauczyłam go na rękach. Nie zwracając uwagi, ze np placze po 20 min lub w jakimś tam.przypadku... no po spacerze gdy już mu w brzuszku burczy. Ogóle lubi płakać, ale nie uważam, ze już się rozpieścil. A nawet jeśli to kiedy, jak.nie teraz mam go nosić i tulic?

U nas noc standardowa 3 kp. Jest ok chyba się przyzwyczaiłam, choć wolałabym dwa.

U mnie pada :/ nie lubie siedzieć w domu, chyba wezmę parasol i kalosze i pójdziemy na spacer...

Dziewczyny czy bolą Was piersiv? -mnie ta prawa po tym zastoju kluje i pobolewa tak.jakby promieniuje :/

O boss wstał ,- lecę

Mala mnie tak pobolewa piers i zawsze ta co sie dluzej goila. Smaruje ją mascią nagietkową i pomaga, sprobuj

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wbilam się w swoje jeansy 24 z wysokim stanem. Gorzej z niskim. .
Wyglądam jak baleron na święta nie nawidze boczkow! !

U mnie brzuch wygląda tak.
Mała polecam Ci staniki z hm i VS. Super push up jak widać dają radę. Bez byłoby słabo
Pieknie wygladasz, niejeden baleron na swieta Ci zazdrosci Super figura

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
U nas chyba 3kp. Ja nie wiem co to jest że się karmimy co godzinę:/ nieprzytomna jestem i już mi zwisa czy śpi ze mną czy nie

Karolina, z tym podnoszeniem to chodzi o to żeby nie łapać za nogi jak wiele osób robi.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
A Zawitkowski jak podnosi? Musze sprawdzic bo mnie wystraszylyscie, ze zle podnosze. Mnie uczyli zlapac tak zeby 3 palce byly miedzy nozkami i w sumie za nozki

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
fajnie, wypozyczaj chusty jak masz taka możliwość!!
a bezdechu nie życze nikomu. obyś nie musiala tego doświadczać!!

u nas też zimny wychów jak to nazwalas
teraz nad morzem dziś wiało a wychodziliśmy w chuście to mial body dlugi rękaw, spodnie cienkie na to kombinezon dresowy potem chusta i kurtke taką wiatrówke moją wiązałam na to. idealnie było. a dzieci widzialam w zimowych kombinezonach leżały w wozkach. i to nie wcale takie świeżaki jak nasze ale takie już w spacerówkach!

w wozku ma tylko body dlugi rekaw, spodnie i kombinezon dresowy + kocyk minky. jak wiało to pokrowiec na gondole dołożylam. ale to dziś pierwszy dzień z deszczem i wiatrem wiec też inaczej

nie ma opcji żeby szczepic dziecko nie zbadane przez lekarza. takie są procedury. pielegniarke moglabys do sądu podać gdyby tak zrobila! takie badanie ważne jest 24h.

super że to nie skaza! a co to za maść dostalas?

też bym sie wkurzyla. a ustalalaś z lekarzem czym ma byc szczepiona?

pulneo jest bardzo kontrowersyjne. ogólnie dziala dość dobrze i wiele mam chwali je. ale jest też wiele takich przypadkow ze powodują duzo niepożądanych efektow. ja bym go nie testowala na takim maluszku. spytaj w aptece o jakiś zamiennik albo wroć do lekarza po cos innego. mozesz juz sama, bez dziecka.
jeśli to tylko katar to moze warto zainwestować w inhalator i zwyklą solą fizj. zrobic inhalacje? u nas ładnie pozbywamy sie w ten sposób nadmiaru wydzieliny. na kilka godzin jest spokój potem. polecam!!

u nas tez meeega potrzeba bliskości. dlatego chusta jest czesto w użytku. a do tego śpi z nami w łózku za chwile to sie skonczy! nazbiera bliskości i sie "odstawi"

a jak inaczej podlozyc pieluche? ja podkladam jedną reke pod pupe i część pleców a drugą kłade pieluszke. nie wiem jak inaczej moznaby to zrobić? podnieść cale dziecko?
Wlasnie zamiennika nie ma podobno. Nie dalam narazie. Inhalator mam tylko musze go poszukac to zrobimy dzis sesje z solą fiz. Zaraz mi piers eksploduje a Mala spi i szkoda mi ją budzic bo nocka byla srednia przez ten katar. Nic jej nie moge odciagnac z noska bo rzuca sie jak osmiornica

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:05   #4203
taedio
MerDer 4ever

Xzora No tak, zapomniałam, że Ty na wschodzie mieszkasz. Chociaż wydawało mi sie ostatnio, że która by nie napisała to cieplej niż ja ubiera
Fajny masz ten kocyk, znalazłam go i kurczę 200 zł :/ kupowalas w tej cenie czy miałaś jakaś zniżkę?

W ten weekend w moim mieście największy odpust, karuzele, food trucki i co? Pada i to mocno
Stary 2017-09-23, 09:11   #4204
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle, super brzuch! A stanik rzeczywiście działa

Jeszcze chciałabym, żeby był bardziej wklesly

Cytat:

O boss wstał ,- lecę

*

Faceci!

Nie nie bolą, tylko szczypia jak mnie zalewa.

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Mala mnie tak pobolewa piers i zawsze ta co sie dluzej goila. Smaruje ją mascią nagietkową i pomaga, sprobuj

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

A Zawitkowski jak podnosi? Musze sprawdzic bo mnie wystraszylyscie, ze zle podnosze. Mnie uczyli zlapac tak zeby 3 palce byly miedzy nozkami i w sumie za nozki

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Wlasnie zamiennika nie ma podobno. Nie dalam narazie. Inhalator mam tylko musze go poszukac to zrobimy dzis sesje z solą fiz. Zaraz mi piers eksploduje a Mala spi i szkoda mi ją budzic bo nocka byla srednia przez ten katar. Nic jej nie moge odciagnac z noska bo rzuca sie jak osmiornica

*

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Xzora No tak, zapomniałam, że Ty na wschodzie mieszkasz. Chociaż wydawało mi sie ostatnio, że która by nie napisała to cieplej niż ja ubiera
Fajny masz ten kocyk, znalazłam go i kurczę 200 zł :/ kupowalas w tej cenie czy miałaś jakaś zniżkę?

W ten weekend w moim mieście największy odpust, karuzele, food trucki i co? Pada i to mocno
Moj tż ma taką manie przykrywania toną kocy bo przecież jej zimno! ! Frik!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:12   #4205
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, laseczka z ciebie

Mała, mnie czasem pobolewaja jak są pełne a promieniowanie czuje jak mi mleko napływa.

KociaMatka, nie patrzyłam jak podnosi Zawitkowski szczerze mówiąc. Za nóżki to kiepski pomysł ze względu na stawy biodrowe. Lepiej rękę wsunąć pod pupę i wsunąć pampersa. A poyem jak mam potrzebę to na boczki go obracam.
Spróbuj ściągnąć melko żeby Ci piersi nie eksplodowały

Moje dziecko postanowiło zacząć dzień o 5. Poza tym pobudki co godzinę. Matkooooo ;( głowa mi pęka

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:16   #4206
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, wypozyczaj chusty jak masz taka możliwość!!
a bezdechu nie życze nikomu. obyś nie musiala tego doświadczać!!

u nas też zimny wychów jak to nazwalas
teraz nad morzem dziś wiało a wychodziliśmy w chuście to mial body dlugi rękaw, spodnie cienkie na to kombinezon dresowy potem chusta i kurtke taką wiatrówke moją wiązałam na to. idealnie było. a dzieci widzialam w zimowych kombinezonach leżały w wozkach. i to nie wcale takie świeżaki jak nasze ale takie już w spacerówkach!

w wozku ma tylko body dlugi rekaw, spodnie i kombinezon dresowy + kocyk minky. jak wiało to pokrowiec na gondole dołożylam. ale to dziś pierwszy dzień z deszczem i wiatrem wiec też inaczej

nie ma opcji żeby szczepic dziecko nie zbadane przez lekarza. takie są procedury. pielegniarke moglabys do sądu podać gdyby tak zrobila! takie badanie ważne jest 24h.

super że to nie skaza! a co to za maść dostalas?

też bym sie wkurzyla. a ustalalaś z lekarzem czym ma byc szczepiona?

pulneo jest bardzo kontrowersyjne. ogólnie dziala dość dobrze i wiele mam chwali je. ale jest też wiele takich przypadkow ze powodują duzo niepożądanych efektow. ja bym go nie testowala na takim maluszku. spytaj w aptece o jakiś zamiennik albo wroć do lekarza po cos innego. mozesz juz sama, bez dziecka.
jeśli to tylko katar to moze warto zainwestować w inhalator i zwyklą solą fizj. zrobic inhalacje? u nas ładnie pozbywamy sie w ten sposób nadmiaru wydzieliny. na kilka godzin jest spokój potem. polecam!!

u nas tez meeega potrzeba bliskości. dlatego chusta jest czesto w użytku. a do tego śpi z nami w łózku za chwile to sie skonczy! nazbiera bliskości i sie "odstawi"

a jak inaczej podlozyc pieluche? ja podkladam jedną reke pod pupe i część pleców a drugą kłade pieluszke. nie wiem jak inaczej moznaby to zrobić? podnieść cale dziecko?
Tak. Była mowa o 2 dawkach

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 09:38   #4207
taedio
MerDer 4ever

Morelle mój wiecznie sprawdza czy młody oddycha i nie raz go obudził przez to
Stary 2017-09-23, 10:13   #4208
darietta
Zakorzenienie

Nocka dziś może być Wiki budziła się często na jedzenie i raz miala problem z zaśnięciem. Przez sen też cos marudzila ale gorączki i płaczu nie było.
Dzielna dziewczynka z niej.

U nas w przychodni nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe. Masakra. Lekarz powinien przyjmowac do 17 a pozniej tylko te na szczepienia i bilanse. A babki z rejestracji tyle porejestrowaly ze godzina opóźnienia byla. Sam lekarz wyzywal bo zwróciłam uwagę jak tak można ja i inne mamy z kilkutygodniowymi maluchami i chorzy.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Zapomniałam pochwalic się wagą mamy 4600
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:15   #4209
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

200zl minus rabat za zapisanie sie do newslettera

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:20   #4210
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, dobrze że zwróciłam im uwagę. Zadymę można by zrobić o coś takiego. Brawa dla Wiki za wagę

U mnie wszyscy pojechali na grzyby a ja siedzę z maturą półprzytomna. Na dworze leje i zimno

Stary 2017-09-23, 10:38   #4211
Mała!
Zakorzenienie

U mnie też zimno, na spacer chyba dopiero po obiedzie pójdziemy.

Darietta
Dobrze. U nas środy są d la zdrowych dzieci i szczepień.

Dziewczyny muszę się tak.jakby pochwalić, wczoraj pierwszy raz od chyba 4-5 miesięcy były przytulanki dziwnie, bo bolało trochę na początku. Przypomniał mi się pierwszy raz hihi. Ale później już było super, tęskniłam za moim mężem

Stary 2017-09-23, 10:38   #4212
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry😉
Dzieki dziewczyny

Ja probuje wlasie dziecko uspic zeby podlogi pomyc a zaraz musze sie ogarniac na to wesele. Tak a ogole to Nela idzie z nami 😊 o 20 ma przyjechac moja siostrzenica do niej bo mamy pokoj tam w hotelu.

Morelle swietnie wygladasz! Mialas taki malutki brzuszek ze to bylo do przewidzenia ze szybko zejdzie, jeszcze troche i wrocisz do swojej figury. Ja tez teraz wysoki stan tylko noszd e bo jak mowisz boczki straszne..

Darietta no dziwna ta Twoja przychodnia. nawet w mojej starej z czasow PRLU dzieci zdrowe na innym pietrze byly przyjmowane. W tej co teraz jestemsy jest osobny gabinet do badania i szczepienia dzieci.

KociaMatka Zawitkowski tak jakps smiesznie podnsoi ale wlasnie za za dupke. Ja tez sie staram ale aie zapomninam czasami zwlascza jak jest kupa po pachy 😂

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:45   #4213
minini
Zadomowienie

Cytat:
Wbilam się w swoje jeansy 24 z wysokim stanem. Gorzej z niskim. .
Wyglądam jak baleron na święta nie nawidze boczkow! !

U mnie brzuch wygląda tak.
Mała polecam Ci staniki z hm i VS. Super push up jak widać dają radę. Bez byłoby słabo
jaki baleron! no prosze Cie! świetnie wyglądasz! a brzuch niejedna bez przejścia ciąży moglaby ci pozazdroscic.
ale Ty wiesz jak wygladalas.przed i napewno widzisz różnice. ale to tylko osłabione mięśnie i wystarczyloby pilnowanie postawy ciała i napinać odpowiednie miesnie podczas wstawania, podnoszenia.czy innych wysiłkow - poszukaj na necie mądrych artykułów.

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość

no to działaj z inhalatorem! oby szybko przeszlo

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Tak. Była mowa o 2 dawkach

w takim razie zrobilabym afere lekarzowi i pielegniarce. wiem ze to nie zmieni juz sytuacji i może szkoda nerwów ale niech poczują sie winni. żadnej odpowiedzialności nie mają za te szczepienia i jeszcze nie potrafią dopilnować...

u bas dzis pochmurno. ale nie pada. spalismy do 9.30!! starszak też. mlody za to sie budzil co 2,5h jeść. nie miał tej jednej dłuższej przerwy co zwykle robi.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 10:58   #4214
asia1905
Zakorzenienie

U mnie jest jedna poczekalnia dla zdrowych i chorych ale tak są ustalane wizyty, że nie ma kontaktu z chorymi.

Ja staram się nie podnosić, tylko obracać na boki, a jak już muszę to pupę podnoszę lekko.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 11:04   #4215
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też zimno, na spacer chyba dopiero po obiedzie pójdziemy.

Darietta
Dobrze. U nas środy są d la zdrowych dzieci i szczepień.

Dziewczyny muszę się tak.jakby pochwalić, wczoraj pierwszy raz od chyba 4-5 miesięcy były przytulanki dziwnie, bo bolało trochę na początku. Przypomniał mi się pierwszy raz hihi. Ale później już było super, tęskniłam za moim mężem
U mnie ma padać zaraz podziwiam ze tak długo wytrzymałas bez przytulanek fajnie ze już po bo teraz pójdzie z górki

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dzieki dziewczyny

Ja probuje wlasie dziecko uspic zeby podlogi pomyc a zaraz musze sie ogarniac na to wesele. Tak a ogole to Nela idzie z nami o 20 ma przyjechac moja siostrzenica do niej bo mamy pokoj tam w hotelu.

Morelle swietnie wygladasz! Mialas taki malutki brzuszek ze to bylo do przewidzenia ze szybko zejdzie, jeszcze troche i wrocisz do swojej figury. Ja tez teraz wysoki stan tylko noszd e bo jak mowisz boczki straszne..

Darietta no dziwna ta Twoja przychodnia. nawet w mojej starej z czasow PRLU dzieci zdrowe na innym pietrze byly przyjmowane. W tej co teraz jestemsy jest osobny gabinet do badania i szczepienia dzieci.

KociaMatka Zawitkowski tak jakps smiesznie podnsoi ale wlasnie za za dupke. Ja tez sie staram ale aie zapomninam czasami zwlascza jak jest kupa po pachy

U mnie tez boczki straszne dobrej zabawy!

Morelle świetnie wyglądasz już masz wagę jak przed ciążą? Mi brakuje 3 kg

Jak kupowalyscie butki na chrzciny? Tyle ile cm ma stopa takie butki?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 11:19   #4216
anusia1990
Zakorzenienie

My testujemy spacerówke na wiosne, oczywiscie w pozycji lezacej. Gondola chyba powoli idzie w odstawke. To opcja do oglądania tv a na spacery zamontuje ją przodem do mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170923_111038.jpg (91,9 KB, 73 załadowań)
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 11:28   #4217
taedio
MerDer 4ever

Xzora dzięki, jeszcze czegoś poszukam ale ten kocyk wydaje sie naprawdę fajny. A ciepły jest?

Mała super

Carolles fajnie, udanej zabawy

Anusia nie widze dokładnie ze zdjecia ale dopóki dziecko samo nie siada powinno leżeć na płasko. No a tv to juz wgl jak najpóźniej..
Stary 2017-09-23, 11:32   #4218
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora dzięki, jeszcze czegoś poszukam ale ten kocyk wydaje sie naprawdę fajny. A ciepły jest?

Mała super

Carolles fajnie, udanej zabawy

Anusia nie widze dokładnie ze zdjecia ale dopóki dziecko samo nie siada powinno leżeć na płasko. No a tv to juz wgl jak najpóźniej..

leży na płasko, opcja od pierwszych dni
Shrek wczoraj ją zainteresował.
Stary 2017-09-23, 11:36   #4219
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
leży na płasko, opcja od pierwszych dni

Shrek wczoraj ją zainteresował.

Ze zdjecia dokładnie nie widać

No nie dziwie sie bo mnóstwo kolorów i dźwięków ale to nie jest dobre dla niemowlaków
Stary 2017-09-23, 11:37   #4220
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja rak robię od zawsze i bioderka super. Podkładka cała rękę i do góry tak abym mogła podlozyc panpka

Też tak zaczęłam robić, ale bałam się, że mu kręgosłup wyginam

Cytat:

Na sr uczyli, żeby "rolować" dziecko na boki.

Cytat:
U nas chyba 3kp. Ja nie wiem co to jest że się karmimy co godzinę:/ nieprzytomna jestem i już mi zwisa czy śpi ze mną czy nie

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
U mnie karmienia zamiast być rzadziej są coraz częściej. W nocy co 2 godziny, ale w dzień w tym tygodniu chce dużo częściej, nie wiem co się dzieje I zaczął ulewać (na gęsto).
Jeszcze mąż mi mówi, że schudłam bardzo, nie jem tłusto i mały się nie najada na długo

Cytat:

Teraz jest dodatkowe -10% za 200 pkt.

Tak

Brzuch super!

A tych rzeczy żadna z Was nie widziała na żywo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod (1).jpg (50,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (35,2 KB, 43 załadowań)
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 11:39   #4221
taedio
MerDer 4ever

http://dziecisawazne.pl/niemowleta-ogladaja-tv/

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Calineczka ja zamówiłam ta sukienkę ale jeszcze nie dotarła
Stary 2017-09-23, 11:43   #4222
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ze zdjecia dokładnie nie widać

No nie dziwie sie bo mnóstwo kolorów i dźwięków ale to nie jest dobre dla niemowlaków

Wiem słuszna uwaga, ale tak mi się odwracała że mówie posadze ja w tym siedzisku gdzieś dalej aby głowy nie wykręcała nienaturalnie. W gondoli nic nie widac a tutaj robię obiad ona sobie w tym leży i wszystko widzi co jej tłumacze. Mogę coś wreszcie zrobić.

tak to wygląda w praktyce, zdj. z neta bo nie chce małej budzić

Stary 2017-09-23, 12:10   #4223
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

U mnie karmienia zamiast być rzadziej są coraz częściej. W nocy co 2 godziny, ale w dzień w tym tygodniu chce dużo częściej, nie wiem co się dzieje I zaczął ulewać (na gęsto).
Jeszcze mąż mi mówi, że schudłam bardzo, nie jem tłusto i mały się nie najada na długo

Brzuch super!

Mąż to niech sam tłusto je. Białej gorączki dostaję jak słyszę takie teksty. Zawsze wina w pokarmie matki ehh....

A może skok u Was wypada?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-23, 12:18   #4224
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nocka dziś może być Wiki budziła się często na jedzenie i raz miala problem z zaśnięciem. Przez sen też cos marudzila ale gorączki i płaczu nie było.
Dzielna dziewczynka z niej.

U nas w przychodni nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe. Masakra. Lekarz powinien przyjmowac do 17 a pozniej tylko te na szczepienia i bilanse. A babki z rejestracji tyle porejestrowaly ze godzina opóźnienia byla. Sam lekarz wyzywal bo zwróciłam uwagę jak tak można ja i inne mamy z kilkutygodniowymi maluchami i chorzy.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Zapomniałam pochwalic się wagą mamy 4600
Twoja więcej wazyla 😀 przy urodzeniu a teraz mają taką samą wagę 😀

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
jaki baleron! no prosze Cie! świetnie wyglądasz! a brzuch niejedna bez przejścia ciąży moglaby ci pozazdroscic.
ale Ty wiesz jak wygladalas.przed i napewno widzisz różnice. ale to tylko osłabione mięśnie i wystarczyloby pilnowanie postawy ciała i napinać odpowiednie miesnie podczas wstawania, podnoszenia.czy innych wysiłkow - poszukaj na necie mądrych artykułów.

no to działaj z inhalatorem! oby szybko przeszlo

w takim razie zrobilabym afere lekarzowi i pielegniarce. wiem ze to nie zmieni juz sytuacji i może szkoda nerwów ale niech poczują sie winni. żadnej odpowiedzialności nie mają za te szczepienia i jeszcze nie potrafią dopilnować...

u bas dzis pochmurno. ale nie pada. spalismy do 9.30!! starszak też. mlody za to sie budzil co 2,5h jeść. nie miał tej jednej dłuższej przerwy co zwykle robi.
Niestety nic to nie zmieni bo szczepionka podana. Jeszcze wczoraj zrobiła ta pielęgniarka aferę że szczepie dziecko kiedy mi się podoba bo te szczepienie było 2 razy przekładane przez te oczko i waty miala, nastepne szczepienie mi nie pasowalo (3.11) bo to długo weekend.. a jeszcze zrobiłam aferę o polozna środowiskowa bo jak się okazało że była niby u nas 27.07 I niby nikogo nie zastała a ja mówię ze ja na pewno byłam w domu bo wtedy jeszcze sama z dzieckiem nie ruszalam się nigdzie. Więc już się kłócić więcej nie chce . Nie mam siły na to

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

U nas w przychodni są dwa oddzielne wejścia czyli 2 przychodnie w jednym budynku. Z przodu dzieci chore a z tylu wchodzą dzieci zdrowe

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
My testujemy spacerówke na wiosne, oczywiscie w pozycji lezacej. Gondola chyba powoli idzie w odstawke. To opcja do oglądania tv a na spacery zamontuje ją przodem do mnie.
Ja nie pozwalam malej patrzeć w tv a nawet w laptopa

Alicja

Stary 2017-09-23, 12:18   #4225
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwalasz ogladac tv?
Jazasłaniam ile sie da choć mam pokój z kuchnia i jak cos robie to mała luka w tamta strone ale zaraz ja odwracam.
Stary 2017-09-23, 12:18   #4226
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Brzuch super!

Pod dupkę i pod plecki jest ok

Alicja

Stary 2017-09-23, 12:22   #4227
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, gratulacje wszystko wraca do normy nam ostatnio przerwał młody i do niczego nie doszło

Carolles, bawcie się dobrze oby młoda dała Wam się wybawić

Anusia, a to mała wyrosła już z gondoli?

Calineczka, to mój teZ by jadł w kółko i ulewa masakrycznie! Ja nie wiem co się z tymi naszymi dziećmi porobiło. Może takie objawy skoku? Oby szybko przeszło bo noce mnie wykończą a jutro już wracam do siebie.

Karolina, ale cyrki w tej przychodni... Ja bym się przepisała chyba że nie ma gdzie albo pediatra jakiś wyjątkowo dobry.

Mój też już kuka w tv ale zasłaniam go chociażby kartami CzuCzu. Mam salon z kuchnią niewielki a tv 50 cali:/ z jednej strony nie chcę żeby oglądał a z drugiej czasem idzie zwariować w tej ciszy a nie mam radia- .-

Stary 2017-09-23, 12:46   #4228
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mała, gratulacje wszystko wraca do normy nam ostatnio przerwał młody i do niczego nie doszło

Carolles, bawcie się dobrze oby młoda dała Wam się wybawić

Anusia, a to mała wyrosła już z gondoli?

Calineczka, to mój teZ by jadł w kółko i ulewa masakrycznie! Ja nie wiem co się z tymi naszymi dziećmi porobiło. Może takie objawy skoku? Oby szybko przeszło bo noce mnie wykończą a jutro już wracam do siebie.

Karolina, ale cyrki w tej przychodni... Ja bym się przepisała chyba że nie ma gdzie albo pediatra jakiś wyjątkowo dobry.

Mój też już kuka w tv ale zasłaniam go chociażby kartami CzuCzu. Mam salon z kuchnią niewielki a tv 50 cali:/ z jednej strony nie chcę żeby oglądał a z drugiej czasem idzie zwariować w tej ciszy a nie mam radia- .-

Ja też tak mam a do tego caly tydzien sama to chociaz tv do mnie pogada.
Stary 2017-09-23, 13:09   #4229
Mała!
Zakorzenienie

Moj jeszczy nie zerka a gra dużo.
Zresztą nie.ma.jak, tak.go.ustawiam

Pestycyda

Karola
Bosz... co za przychodnia! Wkurzające. Ja przekladałam.milion razy. TYMON miał opóźnione szczepienia teraz chyba kilka miesięcy i zero komentarzy.
Trafia mnie jak.slucham takich bab!

My wyszliśmy jednak, bo nie chciał spać w domu a na spacerze od razu! Wieje o kropi:/
Nowy kombi jeszcze duży, ale ubrany, do zimy akurat będzie znoszony i kupie zimowy.

Dziś robię Karpatke

Stary 2017-09-23, 13:16   #4230
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
http://dziecisawazne.pl/niemowleta-ogladaja-tv/

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Calineczka ja zamówiłam ta sukienkę ale jeszcze nie dotarła
Kiedy zamawiałaś?
Ne wiesz czy ona się nadaje do karmienia czy ta zakładka to tylko atrapa?

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Mąż to niech sam tłusto je. Białej gorączki dostaję jak słyszę takie teksty. Zawsze wina w pokarmie matki ehh....

A może skok u Was wypada?
Już go naprostowałam

Tak podejrzewam, że to skok
Mamy 9 tydzień, a skok to 8-9.
Tylko nie wiem czy skok może mieć rożne objawy. W tamtym tyg. maly mało spał i marudził. Teraz ze spaniem trochę lepiej, ale za to ciągle by jadł i ulewa.

Cytat:

Oby to był skok
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości