|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Uuu Morelle
![]() Co do.noszenia, to.moj mąż też uważa że on płacze jak leży sam, bo nauczyłam go na rękach. Nie zwracając uwagi, ze np placze po 20 min lub w jakimś tam.przypadku... no po spacerze gdy już mu w brzuszku burczy. Ogóle lubi płakać, ale nie uważam, ze już się rozpieścil. A nawet jeśli to kiedy, jak.nie teraz mam go nosić i tulic? U nas noc standardowa 3 kp. Jest ok chyba się przyzwyczaiłam, choć wolałabym dwa. U mnie pada :/ nie lubie siedzieć w domu, chyba wezmę parasol i kalosze i pójdziemy na spacer... Dziewczyny czy bolą Was piersiv? -mnie ta prawa po tym zastoju kluje i pobolewa tak.jakby promieniuje :/ O boss wstał ,- lecę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4202 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Super figuraWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4203 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora No tak, zapomniałam, że Ty na wschodzie mieszkasz. Chociaż wydawało mi sie ostatnio, że która by nie napisała to cieplej niż ja ubiera
![]() Fajny masz ten kocyk, znalazłam go i kurczę 200 zł :/ kupowalas w tej cenie czy miałaś jakaś zniżkę? W ten weekend w moim mieście największy odpust, karuzele, food trucki i co? Pada |
|
|
|
#4204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
*Faceci! Nie nie bolą, tylko szczypia jak mnie zalewa. Cytat:
*---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, laseczka z ciebie
![]() Mała, mnie czasem pobolewaja jak są pełne a promieniowanie czuje jak mi mleko napływa. KociaMatka, nie patrzyłam jak podnosi Zawitkowski szczerze mówiąc. Za nóżki to kiepski pomysł ze względu na stawy biodrowe. Lepiej rękę wsunąć pod pupę i wsunąć pampersa. A poyem jak mam potrzebę to na boczki go obracam. Spróbuj ściągnąć melko żeby Ci piersi nie eksplodowały ![]() Moje dziecko postanowiło zacząć dzień o 5. Poza tym pobudki co godzinę. Matkooooo ;( głowa mi pęka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka dziś może być Wiki budziła się często na jedzenie i raz miala problem z zaśnięciem. Przez sen też cos marudzila ale gorączki i płaczu nie było.
Dzielna dziewczynka z niej. U nas w przychodni nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe. Masakra. Lekarz powinien przyjmowac do 17 a pozniej tylko te na szczepienia i bilanse. A babki z rejestracji tyle porejestrowaly ze godzina opóźnienia byla. Sam lekarz wyzywal bo zwróciłam uwagę jak tak można ja i inne mamy z kilkutygodniowymi maluchami i chorzy. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Zapomniałam pochwalic się wagą mamy 4600 |
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
200zl minus rabat za zapisanie sie do newslettera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, dobrze że zwróciłam im uwagę. Zadymę można by zrobić o coś takiego. Brawa dla Wiki za wagę
![]() U mnie wszyscy pojechali na grzyby a ja siedzę z maturą półprzytomna. Na dworze leje i zimno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też zimno, na spacer chyba dopiero po obiedzie pójdziemy.
Darietta Dobrze. U nas środy są d la zdrowych dzieci i szczepień. Dziewczyny muszę się tak.jakby pochwalić, wczoraj pierwszy raz od chyba 4-5 miesięcy były przytulanki hihi. Ale później już było super, tęskniłam za moim mężem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry😉
Dzieki dziewczyny Ja probuje wlasie dziecko uspic zeby podlogi pomyc a zaraz musze sie ogarniac na to wesele. Tak a ogole to Nela idzie z nami 😊 o 20 ma przyjechac moja siostrzenica do niej bo mamy pokoj tam w hotelu. Morelle swietnie wygladasz! Mialas taki malutki brzuszek ze to bylo do przewidzenia ze szybko zejdzie, jeszcze troche i wrocisz do swojej figury. Ja tez teraz wysoki stan tylko noszd e bo jak mowisz boczki straszne.. Darietta no dziwna ta Twoja przychodnia. nawet w mojej starej z czasow PRLU dzieci zdrowe na innym pietrze byly przyjmowane. W tej co teraz jestemsy jest osobny gabinet do badania i szczepienia dzieci. KociaMatka Zawitkowski tak jakps smiesznie podnsoi ale wlasnie za za dupke. Ja tez sie staram ale aie zapomninam czasami zwlascza jak jest kupa po pachy 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4213 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Ty wiesz jak wygladalas.przed i napewno widzisz różnice. ale to tylko osłabione mięśnie i wystarczyloby pilnowanie postawy ciała i napinać odpowiednie miesnie podczas wstawania, podnoszenia.czy innych wysiłkow - poszukaj na necie mądrych artykułów. Cytat:
Cytat:
u bas dzis pochmurno. ale nie pada. spalismy do 9.30!! starszak też. mlody za to sie budzil co 2,5h jeść. nie miał tej jednej dłuższej przerwy co zwykle robi.
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest jedna poczekalnia dla zdrowych i chorych ale tak są ustalane wizyty, że nie ma kontaktu z chorymi.
Ja staram się nie podnosić, tylko obracać na boki, a jak już muszę to pupę podnoszę lekko. |
|
|
|
#4215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrej zabawy! ![]() Morelle świetnie wyglądasz już masz wagę jak przed ciążą? Mi brakuje 3 kg ![]() Jak kupowalyscie butki na chrzciny? Tyle ile cm ma stopa takie butki?
|
||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
My testujemy spacerówke na wiosne, oczywiscie w pozycji lezacej. Gondola chyba powoli idzie w odstawke. To opcja do oglądania tv a na spacery zamontuje ją przodem do mnie.
|
|
|
|
#4217 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora dzięki, jeszcze czegoś poszukam ale ten kocyk wydaje sie naprawdę fajny. A ciepły jest?
Mała super ![]() Carolles fajnie, udanej zabawy ![]() Anusia nie widze dokładnie ze zdjecia ale dopóki dziecko samo nie siada powinno leżeć na płasko. No a tv to juz wgl jak najpóźniej.. |
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leży na płasko, opcja od pierwszych dni ![]() Shrek wczoraj ją zainteresował. |
|
|
|
|
#4219 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ze zdjecia dokładnie nie widać No nie dziwie sie bo mnóstwo kolorów i dźwięków ale to nie jest dobre dla niemowlaków |
|
|
|
|
#4220 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I zaczął ulewać (na gęsto).Jeszcze mąż mi mówi, że schudłam bardzo, nie jem tłusto i mały się nie najada na długo ![]() Brzuch super! A tych rzeczy żadna z Was nie widziała na żywo?
|
|||
|
|
|
#4221 |
|
MerDer 4ever
|
http://dziecisawazne.pl/niemowleta-ogladaja-tv/
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Calineczka ja zamówiłam ta sukienkę ale jeszcze nie dotarła
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem słuszna uwaga, ale tak mi się odwracała że mówie posadze ja w tym siedzisku gdzieś dalej aby głowy nie wykręcała nienaturalnie. W gondoli nic nie widac a tutaj robię obiad ona sobie w tym leży i wszystko widzi co jej tłumacze. Mogę coś wreszcie zrobić. tak to wygląda w praktyce, zdj. z neta bo nie chce małej budzić
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może skok u Was wypada? |
|
|
|
|
#4224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- U nas w przychodni są dwa oddzielne wejścia czyli 2 przychodnie w jednym budynku. Z przodu dzieci chore a z tylu wchodzą dzieci zdrowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jazasłaniam ile sie da choć mam pokój z kuchnia i jak cos robie to mała luka w tamta strone ale zaraz ja odwracam. |
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, gratulacje
wszystko wraca do normy nam ostatnio przerwał młody i do niczego nie doszło![]() Carolles, bawcie się dobrze oby młoda dała Wam się wybawić![]() Anusia, a to mała wyrosła już z gondoli? Calineczka, to mój teZ by jadł w kółko i ulewa masakrycznie! Ja nie wiem co się z tymi naszymi dziećmi porobiło. Może takie objawy skoku? Oby szybko przeszło bo noce mnie wykończą a jutro już wracam do siebie. Karolina, ale cyrki w tej przychodni... Ja bym się przepisała chyba że nie ma gdzie albo pediatra jakiś wyjątkowo dobry. Mój też już kuka w tv ale zasłaniam go chociażby kartami CzuCzu. Mam salon z kuchnią niewielki a tv 50 cali:/ z jednej strony nie chcę żeby oglądał a z drugiej czasem idzie zwariować w tej ciszy a nie mam radia- .- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Moj jeszczy nie zerka a gra dużo.
Zresztą nie.ma.jak, tak.go.ustawiam ![]() Pestycyda Karola Bosz... co za przychodnia! Wkurzające. Ja przekladałam.milion razy. TYMON miał opóźnione szczepienia teraz chyba kilka miesięcy i zero komentarzy. Trafia mnie jak.slucham takich bab! My wyszliśmy jednak, bo nie chciał spać w domu a na spacerze od razu! Wieje o kropi:/ Nowy kombi jeszcze duży, ale ubrany, do zimy akurat będzie znoszony i kupie zimowy. Dziś robię Karpatke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ne wiesz czy ona się nadaje do karmienia czy ta zakładka to tylko atrapa? Cytat:
![]() Tak podejrzewam, że to skok Mamy 9 tydzień, a skok to 8-9. Tylko nie wiem czy skok może mieć rożne objawy. W tamtym tyg. maly mało spał i marudził. Teraz ze spaniem trochę lepiej, ale za to ciągle by jadł i ulewa. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

nie nawidze boczkow! !
za chwile to sie skonczy! nazbiera bliskości i sie "odstawi" 

i nie raz go obudził przez to

podziwiam ze tak długo wytrzymałas bez przytulanek
fajnie ze już po bo teraz pójdzie z górki
o 20 ma przyjechac moja siostrzenica do niej bo mamy pokoj tam w hotelu.
dobrej zabawy! 

I zaczął ulewać (na gęsto).