|
|
#1681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
![]() Cytat:
to najwazniejszeA ja dostałam od dzidzi ostatnio prezent w postaci zgagi, ehh myslalam, że w tej ciąży mnie to ominie mam nadzieje, że chociaż urodzi sie z bujną czuprynką jak starsza siostraWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Nikopoia ciesze sie ze wszystko okazało się w porzadku 😀 Mnie tez dziewczyny narobily ochoty na inne pieluchy niz tetrowe. W ogole nie mialam w planach zakupu innych 😀 ale kak pomacalam to stwierdzilam ze musze je miec 😀
Dzień dobry 😀 jestem niewyspana. Jedna dziewczyna chodzila pol nocy i wcale cicho sie przy tym nie zachowywala. Potem po 5 przyszla położna zeby posluchac serduszek. Jeszcze tylko jedna noc 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Fiolek7317 to zakupy mozna mimo wszystko zaliczyć do udanych 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1683 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Jeśli masz sklepik przyszpitalny, to najprawdopodobniej będą je mieli w sprzedaży za kilka zł![]() Na pocieszenie ja jak zwykle też miałam nieprzespaną noc. Gabryś akrobata jak zwykle dokazywał, a dzisiaj to już wyjątkowo budził mnie regularnie. Udało mi się męża wypchnąć na grzyby |
|
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Boli mnie spojenie przy chodzeniu. Już naczytalam się (niepotrzebnie) o rozchodzeniu się spojenia:/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- U nas dziś studniowka 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinnyśmy odstawić Internet na czas ciąży, ja też jak mnie coś boli od razu wpisuje w google i wyskakują straszne rzeczy. Czasami nakręcamy się niepotrzebnie. Miłego dnia brzuchatki 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() ![]() My jutro świętujemy Jak sobie przypomnę jak szybko studniówka minęła przed maturą to mnie strach ogarnia
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje studniówki!
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja chyba dokupie pare pieluch bambusowych, moze tetre. flanelowych mialam 5 sztuk i uzywalam np na materac, ale szybko sie zniszczyly. tzn. zrobily sie na nich grudki a i z chłonnością też kiepsko. flaneli juz podziękuję raczej. aaa i ze flanelowe ciezko mi bylo zawinac malucha w kokon. sa po prostu za sliskie. tu sie sprawdzila tetra. ale u nas leje! pranie mi tydzien schnie :/ nie mam gdzie wieszac kolejnego... aa i obejrzalam gazetke lidla. uznalam jednak, że nie dosc że drogo, wzory nie porywają, to i body i pajace z tych, których nie lubie: body lubie tradycyjne - im mniej guzikow i kombinowania tym lepiej, a pajace, ktore maja milion guzikow po dlugosci i jeszcze na obu nogach, to kolejna masakra: zapnij cos takiego nieprzytmnie w nocy albo jak maluch wierzga nogami. plus ja musze miec stopki, spadajace skarpetki tez mnie wkurzały ![]() ale podoba mi sie tak sweterek dla dziewczynki. musze zakręcić tżta, moze by podjechał? |
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, dopadło i mnie przeziębienie, ból gardła i katar
nie wiem jak ja to przetrwam, jeszcze dziś znajomi w odwiedziny przychodzą, muszę się wziąć za sprzątanie...Na pocieszenie przyszedł mi kocyk zimowy dla małej i podusia jest mega ![]()
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Lovvi, nie czytaj więcej, ja się tak miesiąc temu naczytałam i nakręciłam. Potem znów, tym razem w temacie łożyska przodującego... a mam je po prostu z przodu ![]() Dzisiaj pobudka wyjątkowo wcześnie jak na sobotę, już jesteśmy po śniadaniu na mieście, spacerze z psem i zaliczyliśmy ryneczek. Niedługo obiad i jedziemy do centrum handlowego rozejrzeć się za materacem do nowego mieszkania, jakimiś meblami i odkurzaczem przy okazji pooglądam sobie ciuszki dla Maleństwa ![]() Literape, u mnie jak zwykle problem z praniem, nie schnie (a tu mam prawie zawsze wysoką wilgotność)i nie dość że już zajęłam w suszarni miejsce sąsiadów, którzy się wyprowadzili, to od tygodnia staram się wygrzebać ze sterty szmat... Jak dojdą rzeczy Maluszka to chyba dwa razy dziennie będę prać ![]() Zori86, już jutro do domu, szybko zleci ☺
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie z tym praniem to teraz masakra, bo nie chce schnac... my między innymi też dlatego już dogrzewamy dom
żeby pranie nie skislo.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Samer, śliczne rzeczy i dbaj o siebie, dużo witaminy C, miodu i czosnku zdrowiej!
|
|
#1693 |
|
EDUkator
|
Ja dziś z rana miałam próbę, na sali zimno jak na dworze, a do skrzypiec ani kurtki ani szalika nie da się zostawić bo niewygodnie. Czuję, że się pochoruję przez to
A już Tż dogrzał w domu, a ja gotuję zupę, to może jakoś się wygrzeję
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
literape dobrze że mówisz o tych flanelowych pieluchach, czyli bambusowe chłonniejsze? Myślałam flanelowych, bo piszą tu Dziewczyny jakie one milutkie, a ja mam na razie tylko tetrowe. Chciałabym chłonne i takie, które po praniu nie będą szorstkie jak pumeks.
Samer zdrówka dużo! Megara ja mam manię prania, więc gdybym miała dużą wilgotność to chyba bym się nie zastanawiała nad suszarką. U nas od wczoraj grzeją, więc z wysychaniem nie będzie juz problemów, u nas jest cieplutko w sezonie grzewczym i wtedy pranie tego samego dnia można ubrać. Stawiam za to na parapetach nawilżacze. Cytat:
Super, że grasz. Ja z kolei jestem sopranem, ale w ciąży nie śpiewam (nie licząc nucenia) i bardzo mi tego brakuje. Ciekawe jak będzie po porodzie z moją koloraturą![]() Oby przeziębienie Cię nie wzięło, zupka dobrze rozgrzewa, to jest to! |
|
|
|
|
#1695 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
A śpiewasz gdzieś ogólnie? ![]() U nas ja gram na skrzypcach, rozmiłowana jestem w klasyce - Vivaldi głównie
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Samer śliczne! Ja ciągle czekam na swój kocyk z poduszką, ale zamówiłam płaską
![]() Koleżanka polecała pieluchy tetrowe do kąpieli- do wanienki, żeby maluch się nie ślizgał i po kąpieli- na ręcznik żeby wodę szybciej wchłonąć. Poza tym przy karmieniu/ ulewaniu. Pieluchy flanelowe sprawdzają się przy przewijaniu i na wizytach u lekarza- żeby nie kłaść Malucha na goły stół czy wagę. Muślinowe i bambusowe jako okrycie/ otulacz i na co dzień ![]() Ja dalej chora... już nie mam siły Byłam nawet u lekarza i się tylko dowiedziałam że bakteryjnie to nie wygląda wiec standardowe wirusowe, które trzeba przeczekać... Już nie mogę patrzeć na czosnek
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo tenor, super!!Śpiewam w chórze kameralnym naszym miejskim, ale tak jak napisałam w ciąży jak na razie nie śpiewam. Ja też kocham muzykę poważną, największe marzenie (jeszcze większe niż miłość do skrzypiec) to zawsze chciałam wziąć batutę w swoje ręce i dać się ponieść. Dyrygent orkiestry to jest to ![]() Ja zawodowo łączę kilka dziedzin, zarówno ścisłe jak i artystyczne i rzemiosło. No ciekawe jak Wasze Dziecko wybierze Ja jestem otwarta na to co nasze, już jestem ciekawa jego pasji ![]() edit: ojej _toja biedna Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2017-09-23 o 13:24 |
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewuchy
![]() Usiadlam w koncu do laptopa, zaczelam pisac post i mama zadzwonila z drogi, ze zawraca i musze ja zawiezc do szpitala, bo jej jedna droge zamkneli i ona teraz nie wie jak inaczej jechac. U mnie studniowka za 13 dni, tak szybko ten czas leci, ze popoludniu usiade do lozeczek i wybiore z mama, bo ona jest sponsorem tej przyjemnosci ![]() Przyszedl nam monitor oddechu, do kolezanki w Anglii zamawialismy, udalo sie kupic tz jakis nowszy model za 10£. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
ja falnelowe pieluchy traktowalam wlasnie tak, jako kolorowa podkładkę na materacyk do wozka, lozeczka itd. ale szybko mi się ich struktura poniszczyla itd. tetra o wiele lepiej wchlania, ale wiadomo,ze mięciusia nie jest w dotyku.
nikopoia a czemu teraz nie spiewasz? |
|
|
|
#1700 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pogoda paskudna, więc musimy przełożyć sesję brzuszkową 🙁 a tak się cieszyłam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie śpiewam bo nawet bym nie mogła. Sopran jest najbardziej wymagający, a przepona już dawno nie na swoim miejscu. Całe podparcie śpiewu gdzieś sobie uciekło Niektórzy śpiewają, ale nie koloratury raczej, chyba dziecko by mi wypadło. Może gdybym śpiewała operowo całe życie, to byłoby inaczej, a tak to nauczyciel nie pozwolił. I martwi się, że już nie będzie miał sopranu, nie wiadomo jak to będzie po porodzie.
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi tez to czytalam 😀
Samer bardzo ladny komplet 😀 i zdrówka życzę. Nikopoia mam takie same zdanie o flanelach jak literape. Sa milutkie ale buziaka tym wytrzec nie moglam. I tak jak kupulam 2 dla syna to sa w dobrym stanie bo rzadko używane. Toja zdrówka 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ze 30 szt tetry i w szczycie czasami brakowało. do tego z 5 sztuk nadal jest w uzyciu, bo syn tak sie przyzwyczail do spania z jedna pieluszką przy buzi, ze teraz żąda, by zawsze miec jedną przy sobie. a wiadomo, czasem ja gdzies wsadzi i wyciągamy nową itd. na szczescie nie mielismy problemu tak jak niektórzy, że dziecko przyzywyczaja sie do jednej jedyniej pieluchy czy kocyka i nie da go nawet wyprac. widzialam w zlobku niektore takie pieluchy, byly bardziej szare niz białe.
aa i tez dawalismy zawsze jedna tetre na dno wanienki. i zawsze jedna na przewijaku. jak zafajdal i szybko zareagowalismy, to wystarczyło wymienic te pieluszke a nie cale prześcieradło dawac do prania. |
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny, to już nie mam wątpliwości co do pieluch
też mam zamiar na przewijaku rozłożyć pieluszkę, myslałam wcześniej o podkładzie, ale są jednorazowe i lepiej faktycznie pieluchę wyprać niż kupować podkłady |
|
|
|
#1705 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Współpracujemy czasem z jedną śpiewaczką, po dwóch porodach, cudna koloratura. Ale śpiewa całe życie operowo i z tego żyje
|
|
#1706 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Wstawiam zdjęcie brzuszka i pierwszych zakupów.
|
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
Zakupy
|
|
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny brzusio i zakupy 😍
Czy te słodkości w wielorybki to taki kocyk ocieplany? Czy poszewka? Różek bardzo mi się podoba, myślę nad podobnym właśnie i chyba się skuszę bo wygląda cudnie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Barb83- fajniutki brzuszek i zakupy 😀
Też myślałam nad takim rozkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
NIKOPIA-dobrze, że to były jelita.
To_ja i Samer- życzę wam zdrówka!! Coosik-piekne grzyby. Uwielbiam zbierać i jeść, ale z obawy przed kleszcza i już nie chodzę na grzyby. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Sweetchoco_piekbe ciasto.. Zjadłabym do kawy ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Wieloryb to kocyk miny z jednej strony i bawełna z drugiej. Kupiłam os Hubiworld na allegro. Rożek też. Lovvi polecala ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Od Hubiworld, którego polecalas. hihi |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

ale najważniejsze że przeszło i kamień z serca.
i to z orzechami, ah...
mam nadzieje, że chociaż urodzi sie z bujną czuprynką jak starsza siostra

nie wiem jak ja to przetrwam, jeszcze dziś znajomi w odwiedziny przychodzą, muszę się wziąć za sprzątanie...
jest mega 

przy okazji pooglądam sobie ciuszki dla Maleństwa