![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Dojrzałam! Doszłam do wniosku, że nie wydam 7.000 zł na operację, na ten ból i siniaki. I tak nikt nie zauważy różnicy a ja zaczęłam się ze swoim nosem czuć w miarę dobrze.
Na tyle dobrze, że nie muszę robić operacji. Jestem dumna z tego. ![]() Generalnie stwierdziłam, że nie chcę mieć żadnych plastików, silikonów ani żandej ingerencji chirurga. Jest mi dobrze z tym, że jestem naturalna. ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
Ja miałam robiony na kase chorych i jest wporządku,to zależy czy na dobrego lekarza się trafi. Na kase chorych operują wady wrodzone i przypadki po wypadkowe. skontaktuj się ze szpitalem gdzie wykonują takie zabiegi i się dowiedz. Ja miałam robione w szpitalu w Polanicy.Operował mnie dr. Łątkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybieram się do laryngologa, już z potwierdzeniem szczepienia na żółtaczkę (jak dobrze, że byłam szczepiona w dzieciństwie). I może w wakacje się uda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Stępniewski spiepszył mi nos kilka lat temu nie jest wcale dobry . Nos zrobił mi paskudny nos mi poprostu zwisał zrobił mi krzywy nos. Nawet nie wie co to znaczy kasa chorych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że dr Sankowski jest najlepszy
![]() Robił nos mojej koleżance, nie dosć że miała duzy nos a'la czarnownica, to miała wadę przegrody nosowej. Teraz po zmianie nosa jej twarz jest nie do poznania. łądnie jej nosek zrobił w sumie za kwotę ok. 3,5 tysiąca. Koszt operacji jest też uzależniony od skomlikowania zabiegu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
3,5 tys.?! To nawet przystepna cena.
Ale ja i tak już powoli się przyzwyczajam do siebie i zaczyna mi być dobrze z samą sobą chociaż jeszcze często mam zastrzerzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
hej! jestes juz moze po operacji i co robilas to we wrocku ja tez bede niedługo szła na konsultacjie tylko nie wiem jeszcze do kogo .JEstem z Wrocławia dlatego interesuje mnnei czyjas opinia na temat tutejszych klinik
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prostowanie nosa i przegrody-pyt.do specjalisty.
Witam mam pytanie do doktora.
Od kilku lat(7) mam problemy z uchem i nosem. Podczas przełykania śliny coś mi pstryka w lewym uchu. Miałem oglądaną trabkę słuchową kamerą i wyszło że jest ok. Miałem również, unieruchowmiony staw skroniowo żuchwowyna 2 tygodnie- nadal to samo. Ponadto lewa dziurka nosa jak jakby w odczuciu strasznie duża, kiedy oddycham to czuję zimne powietrze w przełyku, natomiast lewa jest często zatkana. Często rano po przebudzeniu coś mnie boli w chrząstce w nosie. Problemy się bardzo nasilają jeśli wypiję w dzień ok 2 mocne kawy - nie wiem, może jestem uczulony na kofeinę, ale po wypiciu ucho mi się bardziej zatyka, czasem boli, mam tak sucho w nosie, jestem bardzo niespokojny i często mam różnego rodzaju paranoje(dlatego nie piję). Byłem wczesniej u lekarza(4 lata temu) który mi powiedział że ma przerost małżowiny nosowej i 3 stopień skrzywienia przegrody, ale nic z tego nie zrozumiałem, zapisał mnie na operacje ale się bałem i z niej zrezygnowałem. Prosze mi powiedzieć czy poprzez zabieg wyprostowania przegrody problemy z uchem miną czy to ma jakiś związek? Czy w szpitalu ten zabieg nie jest obarczony dużym ryzykiem? Czy moje objawy są typowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś miał operacje nosa u Dr.Jarlińskiego z Wrocławia?
Prosze o opinie osob ktore miały operacje u tego chirurga szykuje sie na całkowita korekte nosa i jak narazie jestem na etapie szukania dobrago chirurga
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Dot.: krzywa przegroda nosowa
za przeproszeniem, ale wcale nie musi byc tak jak Ty mowisz
![]() ![]() Tak tylko chcialem Ci powiedziec, poniewaz to co Ty piszesz to tylko to jak Tobie to wykonywali!!! xD |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
nawizujac do posta endriu 03 xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ktoś miał operacje nosa u Dr.Jarlińskiego z Wrocławia?
czesc ja mialam zabieg powiekszenia piersi u dr i jestem bardzo zadowolona z efektu lekarz ma swoja strone internetowa i tam sa zdjecia operowanych kobiet
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Ja robilam u dr. Jarlisnkiego biust.Wiem ze to dwie zupelnie inne rzeczy ale w mojej sprawie pan doktor okazal sie fachowcem.Jest troche roztrzepany ale zna sie na rzeczy, doradzi, jest mily i ludzki.Podchodzi do pacjentki bardzo indywidualnie.Chcialabym powiedziec, ze po polecam nie mniej jednak nie wiem jak to z nosami wyglada...Pozdrawiami zycze powodzenia
#224 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Mam pytanie w wieku ilu lat można już robić sobie operacje plastyczne?? Bo ja mam 19 i nie wiem czy już mogę czy jeszcze nie.
#225 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za wasze opinie szkoda tylko ze nikt po operacji nosa sie nie odezwał .Słyszałam juz od wielu dziewczyn ze bardzo dobrze robi powiekszanie piersi mam w planach tez i ten zabieg tylko najpierw musze poradzic sobie ze swoim nosem na szczescie znalazłam juz pewnego chirurga od nosow i wlasnie jestem w trakcie oczekiwania na zabieg .jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
To chyba w duzej mierze zalezy od podejscia. Ja tez mam kompleksy na punkcie swojego nosa i do akceptacji u mnie jeszcze dluga droga ale mam nadzieje ze kiedys mi sie to uda. Znam kilka osob u ktorych taki nos dodaje uroku. Jedna z nich ma taka ciekawa urode jakby pochodziła z Włoch i nie wyobrażam jej sobie z malutkim noskiem. Inna ma takie powodzenie ze zastanawiam sie gdzie kryje sie ten sukces, bo znam wiele ladniejszych i inteligentniejszych dziewczyn a ona facetów ma na peczki i mysle ze nos w najmniejszym stopniu jej w tym nie przeszkadza. Nawet facet ktory mi sie podobal sie za nia ugania, wiec po co stałam z boku zakompleksiona? Nie ma nic smutniejszego niz te glupie kompleksy! Chyba najbardziej potrzeba mi akceptacji jakiegos faceta po prostu. Mysle ze wtedy pozbede sie kompleksow bo jest o duzo o wiele ciekawszych elementow zycia ktorymi nalezy sie zajac, a jak juz trafie na tego jedynego, to bede szczesliwa. Nie wszystkim musze i moge sie podobac, nawet gdybym miala maly nosek
![]() Edytowane przez nattt87 Czas edycji: 2008-05-20 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Cytat:
![]()
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Co myslicie o moim nosie ???
Cytat:
![]() Jak wybierzesz odpowiedniego lekarza to nie pozalujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Z tą przegrodą nie taka prosta sprawa. Mój mąż miał wykonywany zabieg jakieś 1,5 tygodnia temu. Wszystko wyglądało super, na pierwszy rzut oka. Wczoraj byliśmy na kontroli i okazało się, że się wdał krwiak pooperacyjny. Wyczyścili mu nos, włożyli dwie rury z nosa do gardla, żeby wszystko spłynęło. Nie zatrzymali go w szpitalu, tylko ma z tymi rurkami przez 48 godzin. Bardzo cierpi. Lekarz powiedział, że od dawna nie widział takich powikłań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
ja właśnie juz drugi dzien po operacji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Operacja plastyczna nosa ???
Witam,mam 17 lat i chciałabym poddac sie operacji plastycznej nosa.Nie wiem jednak czy jest to możliwe w moim wieku.Proszę o odpowiedz..
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Witam, nie wiem czy ktos bedzie umial mi odpowiedziec, ale sprobuje, otoz synek mojej kolezanki ma 4 latka i ma skrzywiona przegrode, nieduzo. Czy w tym wieku dziecka da sie cos pomoc? I czy z wiekiem skrzywienie sie powieksza, czy jest takie samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
a ja mam takie pytanie... jak byłam w ósmej klasie upadlam na nos. teraz z jednej strony mam takieko garbka,wysunięta kość. czy mozna to zoperować nie płacąc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
Z ta przegroda to roznie bywa.Moj najmlodszy braciszek,13 lat mial problemy z nosem.Wiecznie katar,taki ropny i wiadomo problemy z oddychaniem.Okazalo sie,ze to przez skrzywiona pprzegrode nosowa.Rok temu mial operacje.Mowil,ze potem wszystko boli,blaszki jakies tez mu potem wyciagali,nie chcial nic jesc...Ale nie o to mi chodzi.Fakt jest taki,ze lekarze spieprzyli sprawe i operacja sie nie udala.To po co to wszystko bylo.Teraz oczywiscie nie ma zadnej poprawy z tym katarem.Nie chce zniechecic nikogo do operacji,ale jestem wsciekla jak to moglo sie stac.
Pozdrawiam tych przed i po operacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Jest to możliwe, ale wszystko zależy od lekarza, który podejmie się op lub nie.
![]() |
#238 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oglądałam ostatnio program o tym. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale w tym wieku już raczej możesz zrobic operację nosa. Wczesniejsze ingerencje na niewykształconym jeszcze nosie mogłyby sie skończyc okropnymi deformacjami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
Dwa lata temu zauważyłam niewielki garbek na moim nosie, widać go pod pewnym kątem (w miejscu gdzie uciskają noski od okularów). Wcześniej go nie miałam. Mam 16 lat i zastanawiam się czy da się jakoś skorygować taką wadę. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Proszę o odpowiedzi, z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
Witam,
mnie również czeka operacja przegrody nosa. Narazie muszę przejść szczepienia ![]() Trochę się obawiam powikłań. Powiedzcie na co zwracać uwagę przy wyborze lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.