|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Calineczka zamówiłam 17.09, wczoraj nadali paczkę czyli bedzie w przyszłym tyg ale dokładnie nie wiem. Nie wiem czy sie nada do karmienia ale jak nie to sobie ja przerobię :p
No u mnie tv tez bardzo często gra ale tak ustawiam młodego zeby nie patrzył w ekran. No i nasze maluszki powinny leżeć zupełnie na płasko, nawet bez tych niby cieniutkich poduszeczek |
|
|
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Dziecię mi wczoraj chustę zasrało i tym samym pozbawiło się środka lokomocji. To był dopiero kałmagedon! Nie wiedziałam jak ją z ciuchów wyciągnąć bez uszczerbku dla głowy i włosów.
U nas na szczęście nadal bez gorączki po szczepieniu, marudzenie w normie. Tylko Lu poza momentami aktywności chce być ciągle na rękach i czasami mam wrażenie że jest dziwnie pobudzona. Ale to chyba przez wyostrzenie zmysłów... Łucja dzisiaj rano przekręcała się z pleców na bok i z powrotem Gada i śmieje się na całego, zrobiła się bardzo kontaktowa (gdy jest wyspana oczywiście ). Łapie wiszącą zebrę za nogi i potrząsa nią, dzwoni dzwonkami, wkłada piąstki do buzi. Polubiła grzechotki. W momentach aktywności lubi się bawić lub wpatrywać w książeczki, zabawki, otoczenie. Dość stabilnie trzyma głowę, choć widzę że za mało ją ostatnio kładłam na brzuszku i nie ćwiczyła trzymania. Tyle chyba u nas z umiejętności na ten moment.Xzora mój kocyk ma inną fakturę (ja mam ten bez kapturka), Twój wygląda na mniej gryzący. Brawo za wyjście z wózkiem! Nasz się kurzy ukryty pod folią przeciwdeszczową. Morelle laseczka z Ciebie! Darietta współczuję przejść w przychodni, dobrze że już po szczepieniu. Karolinuuusia masakra z tą pomyłką szczepionek
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zadomowienie
|
To pewno do poniedziałku nie dojdzie.
Poczekałabym z zamówieniem bo do wtedy jest promocja ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Ty miałaś 5w1 plus wzw? Super |
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ale bym zjadła karpatkę mniam.
Sili, haha no to nieźle Lu pocisnęła brawo za Wasze zabawy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4235 |
|
MerDer 4ever
|
Mój łapie o ball który zawiesiłam na macie
i najbardziej lubi "gadac" z tukanem potrafi bardzo długo właśnie leżeć na macie i gadać sobie tez przewraca sie z pleców na boki i z powrotem raz przekręcił sie na brzuch ale miał z górki
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, kocyk to 50% wełna, czuć ze grzeje
Carolles - udanej zabawy na weselu! My na dzisiaj mieliśmy zaproszenie na wesele, ale zrezygnowaliśmy. Tylko byśmy sie umordowali, zwłaszcza ze u Klaudii jakis kryzys laktacyjny od wczoraj. Calineczka - jedz tłusto, bo mleko masz za chude ![]() Anusia - tez mi przez myśl przeszło zeby wyciągnąć spacerówkę - w wózku nie chce jeździć, a jak zaśnie to szybko sie budzi. Moja tez sie na płasko rozkłada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4237 |
|
MerDer 4ever
|
Sill ale miałaś kałmagedon
Mój obsikał w nocy Tz i całego siebie
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi
Sill nieźle szkoda chusty hahaMoja też się rozkłada na płasko, ale zdecydowanie za wcześnie na spacerówkę. Carolles Bawcie się dobrze. My też mamy dziś wesele, ale mie idziemy... i cieszę się moja sis idzie z dziecmi ja.jakoś mie.miałam ochoty i.logistycznie kiepsko to ogarnąć.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4239 |
|
MerDer 4ever
|
My mamy 2 wesela w 2019 roku i juz nie moge sie doczekać
a w tym tyg jeszcze jedna koleżanka sie zaręczyła ale nie wiem na kiedy planują slub i jaki duzy
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz, ale.mam zbudyniały mózg! Hugo przysnął i w szale radości pomyślałam zajmę sie ciastem... i tak zje....łam za przeproszeniem, ze szok! Dodatkowe masło zamiast do.kremu dałam do ciasta , (tu powinnam.wstawić usmiechy ) ale nie jest mi do śmiechu! Jestem wściekła nie mam składników, a piekarnik od godziny sie grzeje... wszystko muszę robić od nowa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-23 o 16:06 Powód: Mb |
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - niezłego psikusa Lu zrobiła z chustą. Ja musiałam prać matę edukacyjną z tego samego powodu.
Mała! Przytulam. Ja juz mam dość dnia dzisiejszego. Od razu jak tylko Klaudia powie le muszę jej wciskać pierś w buzie. Minuta opóźnienia kończy sie histerią. Poki fo udaje mi sie ją przystawiać jak ja stoję i trzymam ją pionowo. Jak tylko ją przekręcam bokiem do ziemi to zaczyna jeszcze głośniej wyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Mała przytulam! Hugo może dba o linię mamy?
![]() Xzora jak miło (sorka) czytać, ze ktoś w Polsce przeżywał to samo mi już trzy razy zdarzyło się tak, ze była histeria głodowa i tylko kiedy stałam i karmiłam pionowo było jedzenie i spokój. Już myślałam, ze kombinuje i mi się tak wydaje, a mój Klocuszek juz waży 5kg (w 6,5t przytyl ponad 1,5kg - lecimy na masę )
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu - piona! A powiedz dalej Mikołaj tak sie zachowuje czy mu przeszło? Jesli przeszło to ile trwało? U mnie wczoraj był pierwszy raz, dzisiaj kontynuacja.
Brawa za wagę! Ciekawe czy moja chociaż te 5kg wazy. Jedna z pierwszych sie urodziła, waga urodzeniowa spora, a tak powoli przybiera chudzina jedna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, wyczytałam kiedyś że jak dziecko nie chce w gondoli jeździć to żeby je położyć na brzuch i otworzyć ten lufcik w gonfoli żeby mogło popatrzeć.
Mała, oj biedna :tuli: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
ja przytulam mocno---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4246 |
|
MerDer 4ever
|
Przestało padać wiec poszliśmy na food trucki
Tz zamotał młodego, cały czas spał jadłam pyszna klapsznite A zaraz the voice |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
U nas ok, tzn. raz lepiej raz gorzej, ale dajemy radę. Nie odzzywam się, bo tż musiał wyjechać służbowo za granicę i już 6 dzień jestem sama. Do tego nadal brak apki na telefonie. Kompa rzadko udaje mi się włączyć. Od czasu szpitala trochę świruję na punkcie zdrowia Ami. Przy każdym kichnięciu mam stresa. Wezwałam nawet pediatrę do domu, żeby się uspokoić. Ale jest ok, doktor powiedział, że mam za ciepło w domu i za suche powietrze. Nie wiem kiedy Was nadrobię, mam nadzieję, że wszystkie smyki zdrowe i uśmiechnięte, a Wy wyspane
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos, dobrze że u Was wszystko ok i radzicie sobie same. Nie dziwię się że się boisz o zdrowie małej. Też bym swirowala.
Pochwaliłam się że nie mamy kolek to właśnie dziś od 15 walka. Aczkolwiek nie wiem czy to brzuszek czy niedojrzały układ nerwowy i skok. Generalnie wyje i nie daje się uspokoić za bardzo. Teraz cycamy po kapieli. Ja padam po ostatniej nocce a dziś nie zapowiada się różowo ale chociaż mamy Tate już na miejscu to sprzedam młodego w razie czego;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4249 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pięknie Cię Lu załatwiła ![]() Mój Mały ostatnio bardzo mocno reaguje na dźwięki, wcześniej go nie straszyły, a teraz jak mi widelec spadł, pies szczeknął, albo taśmę Tż odklejał to straszny płacz i trzeba utulić. Ale dużo nowych umiejętności macie! ![]() Cytat:
ale po tygodniu takiego zachowania był ważony i przybrał 300g, więc się przestałam martwić. Wczoraj mieliśmy podobny dzień po tych rotawirusach :/ a do tego w nocy płakał przy jedzeniu czego wcześniej nie było.. Dzisiaj już w porządkuCytat:
Dobrze że z malutką wszystko okej ![]() Morelle a Ty wyglądasz super ja jestem ciekawa czy mój brzuch jeszcze będzie płaski.... Póki co jest wielki |
|||
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora tak było jakiś czas temu i dzisiaj się powtórzyło
ale już ok Taedio znowu dziwna nazwa, myślę sobie wow co to! A to kanapka Emmos oby choroba już nie wróciła Chilli, Aggs |
|
|
|
#4251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlaczego akurat "ta" przychodnia? jest blisko? albo pediatra jest dobry? nie myślalas zeby zmienic? Cytat:
Cytat:
masz balkon?? może byś go wystawiala na balkon to by spał? Cytat:
a przegrzanie gorsze od przeziebienia wiec weź sobie do serca slowa lekarza zrobilismy dzis prawie 4km po plaży. potem bylismy na obiedzie, zjadlam cala pizze 33cm!! i jeszcze polowe zupy od starszaka. po czym wychodząc zawołały mnie lody czekoladowo-wiśniowe! ledwo dokulałam sie do mieszkania! haha i pierwszy raz uzylam folie na wozek bo mżawka nas dopadla po drodze. a i karmie w każdej restauracji czy kawiarni.. to tak przy okazji tego foto
|
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Minini ale Ci fajnie nad tym morzem!
Ile jeszcze zostajecie? Mój młody na szczęście lubi jeździć w wózku póki co. Ale cieszę się bardzo, że kupiliśmy rozkładany fotelik. W nim śpi jednak dużo lepiej, mam wrażenie, że bezpiecznie się tam czuje. Czasem nie bierzemy już gondoli np. na zakupy tylko stelaż i fotelik. Cytat:
![]() No jasne! Wyspane, najedzone, brzuchy umięśnione i płaskie i mamy czas na swoje pasje, mam nadzieję, że u Ciebie nie inaczej Zauważyłam z 2 dni temu, że mały ma na policzkach (na dole przy brodzie) jakieś krostki. W sumie jest to prawie niezauważalne, ale czuć pod dotykiem. Co to moze być?
Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-09-23 o 22:08 |
|
|
|
|
#4253 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
U mnie dzis bylo spotkanie cztero pokoleniowe Mała, ja, moja mama i mojej mamy mama. Troche dziwnie sie czulam bo moja mama zaczela dopiero teraz ze mna rozmawiac (od 4 lat praktycznie nic)... i pomyslec ze zeby zmadrzala to musialo sie dziecko urodzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Myszowata jak to mówią - lepiej późno...
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos
Super, ze u Was dobrze. Dużo nowych umiejętności u Was , super! Minini Hihi Dzięki pocieszyłas mnie historią o biszkopcie hihiLody u mnie w lodowce za to cala blacha karpatki! I wiecie co? Z zepsutego ciasta zrobilam babeczki pół zwyklych a pół z ziołami i przyprawami! Mąż i syn byli zachwyceni, świetnie smakowały z żółtym roztopionym serem ![]() Myszowata Dokładnie... lepiej późno niż bwcale... Jak się z Tym czujesz? Calineczka Może kaszka zwykła, lub tradzik? Zasnelam z Hugo po 20 przy kp, ,po 22 wstałam do męża na chwilke, zjadłam kanapkę, bo oczywiście bez.kolacji i ide spać... choć mija 3 godzina snu, więc za chwilę spodziewam sie alarmu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
Hej
miałam dziś wesoła nockę, Maja obudziła się o 4 i ani myślała dalej zasnąć, namęczyłam się nieźle żeby ją ululac zasnęła o 5.30 po czym o 6 wpadł do sypialni wyspany starszakMaja tez robi się bardzo kontaktowa, uśmiechy strzela piękne, rozmawia ze mną, zali się i to wszystko takie slodkie staram się kłaść ja tak żeby nie patrzyła ale czasem się zdarzy Mała nie jesteś sama Maja tez nie śpi w domu wcale no chyba że przy piersi![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Stawiam dziś urodzinowego picolo
|
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Mała
za kreatywność w kuchni! ![]() Trądzik mieliśmy na początku i był widoczny, może teraz to ta kaszka ![]() Mam nadzieję, że nic alergicznego, ostatnio mnóstwo czekolady jem ![]() Baby sto lat!
|
|
|
|
#4260 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym to fajnie sie tak spotkac!! Cytat:
![]() Cytat:
tak to jest ze starszakami ![]() mój juz nie ma dzrzemki w dzień wiec nie pośpimy wszyscy. krzystaj!! Cytat:
a nad morzem zostajemy do wtorku Cytat:
nie masz innej w okolicy? moze czasem warto dalej jezdzic? i tak pakujesz sie do auta to czy jedziesz 3km czy 13km to juz chyba nie ma az takiego znaczenia..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

). Łapie wiszącą zebrę za nogi i potrząsa nią, dzwoni dzwonkami, wkłada piąstki do buzi. Polubiła grzechotki. W momentach aktywności lubi się bawić lub wpatrywać w książeczki, zabawki, otoczenie. Dość stabilnie trzyma głowę, choć widzę że za mało ją ostatnio kładłam na brzuszku i nie ćwiczyła trzymania. Tyle chyba u nas z umiejętności na ten moment.

brawo za Wasze zabawy
potrafi bardzo długo właśnie leżeć na macie i gadać sobie

ja przytulam mocno
ale po tygodniu takiego zachowania był ważony i przybrał 300g, więc się przestałam martwić. Wczoraj mieliśmy podobny dzień po tych rotawirusach :/ a do tego w nocy płakał przy jedzeniu czego wcześniej nie było.. Dzisiaj już w porządku
ale już ok
za kreatywność w kuchni! 

nie masz innej w okolicy? moze czasem warto dalej jezdzic? i tak pakujesz sie do auta to czy jedziesz 3km czy 13km to juz chyba nie ma az takiego znaczenia..