Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-24, 13:47   #4291
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba oszaleje . Wiecie co ten czarny idiota zrobil ? Dziś na mszy na ogłoszeniach powiedział że dzieci mają być ubrane na biało na chrzest a nie ma granatowo .czaicie to !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Co za... kretynskie zasady! Bosz :/
Hehe zainsoirowałas ich hahaha! Nie h spadają.

Ja o trzecim dziecku.nie myślę, źle znoszę te ciąże przez te skurcze, no i wiek.już też nie ten, by dzieci jeszcze robić jak widzę koleżankę która ma troje, w tym maluszka 3-mies i ok 1,5 roku-2 lata... jaka jest zmordowana i poblokowana ze spacerami np. To az mi jek żal... więc to.by mnie przerosło na pewno.

Devileek
Julek świetny pieknie głowę trzyma

My też pozdrawiamy

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 13:48   #4292
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

IMG_1506257270.113215.jpg

A taka skarbonkę dostał od mojej koleżanki IMG_1506257319.920446.jpg

Stary 2017-09-24, 13:59   #4293
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
🎂 stawiam dziś urodzinowego torta dziewczyny.
sto lat!!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda - spróbuje położyć Klaudię na brzuchu w gondoli i odsłonić siateczkę. Moze akurat jej sie spodoba
Emmos - mam nadzieje, ze uda ci sie apke zainstalować i będziesz z nami częściej. Współczuje, ze TZ musiał wyjechac.
Minini - miło czytać o spacerach nad morzem. Zazdroszczę
Myszowata - dobrze, ze mama zmądrzała
Mała! Super, ze zepsute ciasto udało sie wykorzystać.
Baby2 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Siilmariien - tylko przy pierwszych łykach Klaudia musi byc pionowo, potem ją przekrecam. Współczuje szarpania przy piersi. U mojej to było wlasnie potrzeba odbicia.
Moj pepek jest ciemny i jest głęboko. Dalej mam tez linea negra.
Darietta - super, ze juz po chrzcie. Z tym granatowym strojem to nie wiem o co chodzi. Tez rozważam granatową spódnice, albo srebrną, złotą. No, chyba ze jakaś jasna wpadnie mi w oko. W ogole brawa dla synka ze wytrzymał praktycznie całą mszę! Bardzo ładnie wyglądałaś.
Nulka - udanych chrzcin i zeby atmosfera pomiędzy tobą a TZ sie rozluźniła!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Darietta - wszystkiego najlepszego!

U mnie ciag dalszy kryzysu laktacyjnego. W nocy Klaudia bardzo duzo jadła, rano miałam zmasakrowane piersi. Jeszcze mnie biła rękami, dopiero nad ranem wpadłam na to, zeby zasłonić jej ręce kołdrą. Potem pol godziny przerwy i znowu łapczywy głód. Teraz na szczęście jest juz spokojniejsza. Wysterylizowalam butelkę zeby w razie jak nie wyrobie podać jej mm. Czytałam, ze powinno sie ten kryzys przetrwać bo dziecko reguluje sobie podaż mleka i podając mm robi sie błędne koło - bo w kolejnym dniu znowu tego mleka bedzie mało. No, ale jak bedzie histeria to nie widzę innego wyjścia.

kciuki za przetrwanie kryzysu oby mleka sie duzo pojawilo. jedz zdrowo i poj dużo wody.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Brawo dziewczyny za noc rekordów

Pięknie wyglądaliście! Ale Julek już mocno trzyma główkę! Wypasiony tort!
A ksiądz czepialski

Powodzenia na chrzcinach! Szkoda, że tż Cię tak zdenerwował...

Myślisz że peelingi mogą pomóc na rozjaśnienie pępka?

U nas też chrzest za 2 tyg i też trochę się już stresuję czy uda się okiełznać Lu w kościele...

Wszystkiego najlepszego!

W ogóle powiem Wam dziewczyny, że tak jak przy Lili potrzebowałam 3 lat żeby zacząć chcieć drugiego dziecka, tak teraz nie przeszkadzało by mi, gdyby jakiś kolejny maluszek szybko się pojawił Nie sądziłam że będę w ten sposób myślała, ale jak patrzę na Lu, to widzę przy niej drugiego maluszka i nie przeraża mnie ta wizja, a wręcz przeciwnie, myślę że byłoby nam wszystkim razem jeszcze bardziej wesoło Ale te wymioty i choroby w ciąży tak mnie wymęczyły + to jak źle moje ciało zniosło drugą ciążę powoduje, że jak pomyślę że mogłabym być znowu w ciąży to robi mi się niedobrze że stresu Mogę bez problemu rodzić, mogę mieć kolejnego maluszka, ale bycia w ciąży nienawidzę

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Xzora powodzenia i kciuki żeby udało Wam się ten kryzys przetrwać!
to mam podobnie predzej ogarnelabym teraz trzecie dziecko niż dala rade chodzić w ciąży. za duzo chorowalam w pierwszej polowie ciązy zeby to znosic kolejny raz.

a peelingi napewno poprawią stan skory - napewno też rozjaśnią wiec jesli tak ci przeszkadza ten ciemny to działaj!

Cytat:
Xzora z tym biciem piersi to ja kiedyś słyszałam że tak sobie dzieci wypływ pobudzają ale nie wiem czy to prawda

J. Pozdrawia Załącznik 7247131

slodziaczek

Cytat:
Dziewczyny ja chyba oszaleje . Wiecie co ten czarny idiota zrobil ? Dziś na mszy na ogłoszeniach powiedział że dzieci mają być ubrane na biało na chrzest a nie ma granatowo .czaicie to !

co za pajac. to ty zażądaj żeby ksiądz na chrzcie był na różowo bo taki masz kaprys

Pozdrawiamy ze słonecznego Kołobrzegu!!! grzejemy sie na słoncu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170924_144838.jpg (112,2 KB, 70 załadowań)
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 14:09   #4294
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Super -zazdroszczę słońca i.Kołobrzegu

Devileek
Nie przejmuj sie tym.ksiedzem, strój miał elegancki, a on ma chyba jakies kaprysy.po prostu:/ Hugo też nie bedzie na biało, ma szarą kurtkę.

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-09-24 o 15:21
Stary 2017-09-24, 14:45   #4295
morelle_
Zakorzenienie

Heja tylko na chwile. Wczoraj było lepiej. Dziś od rana wymioty i nie chce jeść.
Dzwoniłam na pogotowie. Kazali nam jechać do szpitala. Jeszcze czekam co będzie po karmieniu za 1h. Chociaż ona wymiotuje pomiędzy karmieniami

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Devilek super wyglądałas. Fajny tort. My zrezygnowaliśmy z tortu. Nie będzie wcale. Mamy 3 ciasta. Wystarczy nam.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 14:56   #4296
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, co za wymysły. Ładnie był Julek ubrany i super prezent z tą skarbonką.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Heja tylko na chwile. Wczoraj było lepiej. Dziś od rana wymioty i nie chce jeść.
Dzwoniłam na pogotowie. Kazali nam jechać do szpitala. Jeszcze czekam co będzie po karmieniu za 1h. Chociaż ona wymiotuje pomiędzy karmieniami

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Devilek super wyglądałas. Fajny tort. My zrezygnowaliśmy z tortu. Nie będzie wcale. Mamy 3 ciasta. Wystarczy nam.

Biedna, oby juz nie wymiotowała i 3mam kciuki zeby zjadła.

Minini - niby jem zdrowo, bardzo duzo pije, a niestety, nie udało sie uchronić przed dokarmianiem mm.

Klaudia po 14tej zaczęła wołać jeść i niestety nawet w pionie nie dała sie przystawić. Jak tylko zbliżyłam pierś to jeszcze głośniej płakała. Mąż zrobił 60ml mm i tez był problem bo wyła i nie chciała zacząć ssać. Juz miałam ją strzykawką nakarmić, ale w koncu zaczęła pic z butli w pozycji pionowej.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 15:27   #4297
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ech, co za wymysły. Ładnie był Julek ubrany i super prezent z tą skarbonką.

Biedna, oby juz nie wymiotowała i 3mam kciuki zeby zjadła.

Minini - niby jem zdrowo, bardzo duzo pije, a niestety, nie udało sie uchronić przed dokarmianiem mm.

Klaudia po 14tej zaczęła wołać jeść i niestety nawet w pionie nie dała sie przystawić. Jak tylko zbliżyłam pierś to jeszcze głośniej płakała. Mąż zrobił 60ml mm i tez był problem bo wyła i nie chciała zacząć ssać. Juz miałam ją strzykawką nakarmić, ale w koncu zaczęła pic z butli w pozycji pionowej.

wiem ze sie dobrze odzywiasz
moze jej chodzi o coś innego nie o samo mleko czy jego brak. może pozycja do karmienia albo miejsce jej nie pasuje. moze coś ją rozprasza- muzyka, tv.. może twoje zdenerwowanie w tej sytuacji jej sie tez udzieliło? kurcze mleka dotychczas starczalo, nie mozliwe ze az tyle by jej nagle brakowalo zeby tak sie zachowywala?

morelle - skoro nie chce jeść to czym predzej jedzcie do szpitala! dzieci bardzo szybko sie odwadniają. kciuki żeby wszystko dobrze sie ulozylo

my wciąż na plazy. zaraz idziemy na obiad albo raczej obiadokolacje o tej porze!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 15:30   #4298
Mała!
Zakorzenienie

Xzora kciuki za to wasze kp i aby Klaudia poeknie w koncu ssala, to musi być flustrujace :/

Morelle
Kciuki za pestke, strasznie mi jej żal oby to sie w.końcu skończyło.

My na drugim spacerze tym razem ja z dziećmi a mąż ma drzemkę padł po obiedzie, dziwne w końcu to ja wstaje w nocy
Poszlismy do galerii na.pokaz UniKids tymon ogląda a ja na zewnątrz z Hugensem.

Dziewczyny... proszę Was o.motywację do zrzucenia kg i zostawienia słodyczy... no.masakra, nie potrafię i jak.mi spadnie kg to za raz myślę, a spoko łatwo pójdzie i on wraca!
Kurde i pomyśleć, ze to ja prowadziłam bloga o tej tematyce :/

Stary 2017-09-24, 15:59   #4299
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U mnie też zimno, na spacer chyba dopiero po obiedzie pójdziemy.

Darietta
Dobrze. U nas środy są d la zdrowych dzieci i szczepień.

Dziewczyny muszę się tak.jakby pochwalić, wczoraj pierwszy raz od chyba 4-5 miesięcy były przytulanki dziwnie, bo bolało trochę na początku. Przypomniał mi się pierwszy raz hihi. Ale później już było super, tęskniłam za moim mężem

Gratuluje przytulanek 😍 u nas tez byly i takie same mialam spostrzezenie, tesknilan za mezem 😊

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Dziecię mi wczoraj chustę zasrało i tym samym pozbawiło się środka lokomocji. To był dopiero kałmagedon! Nie wiedziałam jak ją z ciuchów wyciągnąć bez uszczerbku dla głowy i włosów.

U nas na szczęście nadal bez gorączki po szczepieniu, marudzenie w normie. Tylko Lu poza momentami aktywności chce być ciągle na rękach i czasami mam wrażenie że jest dziwnie pobudzona. Ale to chyba przez wyostrzenie zmysłów...

Łucja dzisiaj rano przekręcała się z pleców na bok i z powrotem
Gada i śmieje się na całego, zrobiła się bardzo kontaktowa (gdy jest wyspana oczywiście ). Łapie wiszącą zebrę za nogi i potrząsa nią, dzwoni dzwonkami, wkłada piąstki do buzi. Polubiła grzechotki. W momentach aktywności lubi się bawić lub wpatrywać w książeczki, zabawki, otoczenie. Dość stabilnie trzyma głowę, choć widzę że za mało ją ostatnio kładłam na brzuszku i nie ćwiczyła trzymania. Tyle chyba u nas z umiejętności na ten moment.

Xzora mój kocyk ma inną fakturę (ja mam ten bez kapturka), Twój wygląda na mniej gryzący. Brawo za wyjście z wózkiem! Nasz się kurzy ukryty pod folią przeciwdeszczową.

Morelle laseczka z Ciebie!

Darietta współczuję przejść w przychodni, dobrze że już po szczepieniu.

Karolinuuusia masakra z tą pomyłką szczepionek
Gratulacje za nowe umiejetnosci Lu 😉

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

U nas ok, tzn. raz lepiej raz gorzej, ale dajemy radę. Nie odzzywam się, bo tż musiał wyjechać służbowo za granicę i już 6 dzień jestem sama. Do tego nadal brak apki na telefonie. Kompa rzadko udaje mi się włączyć. Od czasu szpitala trochę świruję na punkcie zdrowia Ami. Przy każdym kichnięciu mam stresa. Wezwałam nawet pediatrę do domu, żeby się uspokoić. Ale jest ok, doktor powiedział, że mam za ciepło w domu i za suche powietrze.

Nie wiem kiedy Was nadrobię, mam nadzieję, że wszystkie smyki zdrowe i uśmiechnięte, a Wy wyspane
Fajnie ze sie odzywasz, myslalam ostatnio o Was 😙 duzo zdrowka dla Was ☺
Cytat:
Xzora z tym biciem piersi to ja kiedyś słyszałam że tak sobie dzieci wypływ pobudzają ale nie wiem czy to prawda

Devileeeek biore Julka za ziecia jest cudowny. Ksiedzen burakiem sie nie przejmujm. Gdybym miala teraz u niego chrzcic dziecko i narzucilby bialy stroj to specjalnie ubralabym w inny kolor niz bialy. Odmowilby mi chrztu ze wzgledu na ubranie? No sory ale kosciolow jest od groma 😉
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
sto lat!!

kciuki za przetrwanie kryzysu oby mleka sie duzo pojawilo. jedz zdrowo i poj dużo wody.

to mam podobnie predzej ogarnelabym teraz trzecie dziecko niż dala rade chodzić w ciąży. za duzo chorowalam w pierwszej polowie ciązy zeby to znosic kolejny raz.

a peelingi napewno poprawią stan skory - napewno też rozjaśnią wiec jesli tak ci przeszkadza ten ciemny to działaj!

slodziaczek

co za pajac. to ty zażądaj żeby ksiądz na chrzcie był na różowo bo taki masz kaprys

Pozdrawiamy ze słonecznego Kołobrzegu!!! grzejemy sie na słoncu
Mini cudownie Wam tam ☺
Cytat:

Ojej zdrowka dla Pesteczki 😞 trzymamy kciuki!

Darietta, Baby sto.lat!

Xzora kciuki za przetrwanie kryzysu! My mielismy w 6 i7 tyg kryzys. Nela mi sie tak rzucala przy karmieniu, sutki szarpala, drapala mnie i siebie! Kosmos byl. Teraz juz lepiej ale karmienie wtedy trwalo wiecznosc zwlaszcza to wieczorne i nocne.

Ja musze pochwalic moje dziecko, bo wczoraj na slubie i weselu byla cudownie grzeczna. W kosciele w ogole nie spala. Mialam wrazenie ze nawet jej sie podoba. Zasnela pod koniec mszy. Dzis tez bylismy na mszy, zamowila nam mama na rocznice i Nelcia przespala cala. Na weselu byla z nami do 20 i caly czas lezala sobie w wozeczku i tylko ciocie sie zmienialy przy niej 😊 moja siostra okreslila ja mianem bezczelnie grzecznego dziecka 😂
Ogolnie my die wybawilismy 😉 na szczescie to ostatnie wesele w sezonie a nastepne dopieep. W 2019 😀

No a dzis nasza rocznica slubu 😍 zlecial ten czas nie wiem kiedy.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 16:29   #4300
Mała!
Zakorzenienie

Carolles
No to mnóstwa miłości dla,Was

Hi Hi beszczelnie grzeczna? Superancko!
Ehh...Wyszlabym sobie gdzieś do ludzi... a tu cyckow nie ma jak zostawić :/

Stary 2017-09-24, 16:40   #4301
xzora
Zakorzenienie

Minini - wydaje mi sie, ze jednak o mleko chodzi, jakis regres mamy. Juz było tak ze spokojnie czekała na przystawienie, można było ją przez chwile tez ponosić, a od piątku jest mega nerwowa przy piersi. Musimy to przetrwać.
Mała! Mi pomaga zapisywanie kg, cm, dni w których jem słodycze i czystych.
Carolles - super, ze wybawiliscie sie na weselu i ze Nela tak dobrze zniosła wyjście. Zazdroszczę. Zaczynam odliczać czas do rozszerzenia diety - moze wtedy bedzie łatwiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-24, 16:47   #4302
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Ja też czekam.na ten czas, jak będzie mozna dac mu zupkę i bede mogła wyjść

A co do zapisywania... to diete, wage i cm kontroluje na tyle ze sie trzyma i nie rośnie. A zapisywać bym musiała dni bez słodyczy, chociaż chyba takich nie.ma...
Ty w te dni.nie jesz w ogóle cukru?

Stary 2017-09-24, 17:06   #4303
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora
Ja też czekam.na ten czas, jak będzie mozna dac mu zupkę i bede mogła wyjść

A co do zapisywania... to diete, wage i cm kontroluje na tyle ze sie trzyma i nie rośnie. A zapisywać bym musiała dni bez słodyczy, chociaż chyba takich nie.ma...
Ty w te dni.nie jesz w ogóle cukru?

W ogole nie jem cukru wtedy.

Stary 2017-09-24, 17:08   #4304
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 7247291

A taka skarbonkę dostał od mojej koleżanki Załącznik 7247296

Moim zdaniem elegancko i nie wiem do czego sie tu doczepiac..

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 17:08   #4305
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Dzięki dziewczyny za miłe słowa . Trochę się wkurzam jeśli chodzi o tego księdza bo teraz wszyscy będą gadać jak to dziecko było ubrane ... A wiadomo że my mieliśmy chrzest ... Jestem na tyle złośliwa że najchętniej bym coś zrobiła po złośliwości mam nadzieję że mama mo coś powie przy najbliższej okazji jakby go spotkała w pracy a jest taka możliwość. Tak jakby dla Boga mialo to znaczenie jak dziecko jest ubrane . No ale sorry mi na prawdę taki ubiór się nie podoba i kojarzy mi się z trumna ...

Carolles Julek dziękuję

Stary 2017-09-24, 17:09   #4306
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam kcicuki zeby sie poprawilo

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 17:37   #4307
SteveS
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie probiotyki podajecie dzieciom? Młody zaczął dostawać żelazo i jest ma-sa-kra! Zastanawiam sie nad Acidolac Baby, bo o BioGai i Dicoflorze słyszałam kiepskie opinie...
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 17:47   #4308
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

My mamy vivomixx

Stary 2017-09-24, 18:17   #4309
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie probiotyki podajecie dzieciom? Młody zaczął dostawać żelazo i jest ma-sa-kra! Zastanawiam sie nad Acidolac Baby, bo o BioGai i Dicoflorze słyszałam kiepskie opinie...

Zobacz Osłonkę - ma najwiecej szczepów

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Skąd suplementacja żelazem u synka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-24, 18:35   #4310
pestycyda
Zakorzenienie

Devileek, strój jak najbardziej ok. Niech ksiądz sobie swoje zasady dla siebie zatrzyma. Super skarbonka

Darietta, wszystkiego naj 😘🍾🎂

Xzora, oby kryzys szybko minął. Zaszyj się z Klaudią na dwa dni w domu w łóżku i cycolcie ile wlezie. Pij Femaltiker albo karmi. Będzie dobrze

Minini, super tam macie odpoczywaj.

Motelle, jejku mam nadzieję że z małą lepiej: przytul:

Mała, ja 2 miesiące na diecie i be slodycY a teraz pojechałam do rodziców i MASAKRA. Zażeram się i mam żołądek bez dna. A słodkie to bym mogła kilogramami. Wiedziałam że jak sobie pozwolę na troszkę to poleci:/

Resztę nadrobię na wieczornym karmieniu

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 18:48   #4311
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
A Ty dietę z jakiej okazji miałaś? Brzuszek małego?

Ja od jutra biorę się w garść... bo serio źle ze mną będzie :/

Stary 2017-09-24, 19:22   #4312
pestycyda
Zakorzenienie

Carolles, wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy super że masz takie "bezczelnie grzeczne dziecko"

SteveS, ja daję Biogaje. Słyszałam że rewelacja jest Vivomix ale drogi jak cholera.

Mała, dieta lekkostrawna że względu na kolki małego a be słodyczy ( lodów nie liczyłam:p) bo... No bo zdrowo tak:p a teraz już w drodze do domu kupiłam pierwszego wafelka od porodu ;( dramat ja akurat chuda jestem jak szczapa ale znam swój organizm. Od słodyczy nie przytyję a zdrowe to to nie jest.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 19:37   #4313
darietta
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za życzenia.
Devilek ksiedzem się nie przejmuj bardzo ladny strój miał.
Na biało to sukienki dla dziewczynki ale chlopca to bym ibrała tak jak ty.

Dziewczyny mala spi od 17 juz glosniej rozmawiamy swiatlo a ona dalej kima. Juz boje sie nocy.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 19:53   #4314
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
🎂 stawiam dziś urodzinowego torta dziewczyny.
100 lat! Spelnienia marzen i spokojnego macierzynstwa

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Ale zawadiaka

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 20:49   #4315
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Mój król nie chce spać od 20 się meczymy zasypia na chwilę i się budzi ... Nie wiem co mu dziś jest ... A mnie jeszcze głową rozbolała i w ogóle jakos się dziwnie czuję

Stary 2017-09-24, 20:56   #4316
Mała!
Zakorzenienie

A moj śpi od 20:00 w końcu i ja idę bo w każdej chwili moze wstać, dziś ciągle był głodny

Spokojnej nocy dziewczyny

Stary 2017-09-24, 21:34   #4317
darietta
Zakorzenienie

Ja nie wytrzymałam i obudziłam moją księżniczkę szybko pozałowałam bo strasznie płakała ale martwiłam się że tak długo śpi. Na szczescie dała się utulić przebrać. Zjadła i spi dalej. Ciekawe jak nocka.
Stary 2017-09-24, 21:34   #4318
siilmariien
Wtajemniczenie

Ja po pierwszej ciąży też długo nie wyobrażałam sobie kolejnego porodu i drugiego dziecka. A teraz sama ciąża bardziej dała mi się we znaki. Chyba pójdę do fizjoterapeuty z kręgosłupem bo już mnie to strasznie wkurza, jestem jak kaleka

Myszowata to super, że było znośnie. Może pomalutku wszystko się naprostuje?

Devileek ale przystojniacha z tego Julka! Jego mina wymiata!
Ksiądz rzeczywiście porażka, na siłę chciał się do czegoś przyczepić. Nie przejmuj się.

Minini ale Wam zazdroszczę i Kołobrzegu i słońca! Super, odpoczywajcie na całego!

Morelle o rany Kurczę, ciekawe czy to przez te rotawirusy? Biedna Pestka Mocne kciuki żeby jej się poprawiło

Xzora ale dziwna sprawa z tym pionowym karmieniem. Mam nadzieję że przy kolejnych było już lepiej i że Klaudia nie płakała już przy piersi

Carolles rewelacja z tymi mszami i weselem, że Nelcia była taka grzeczna Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 21:35   #4319
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
100 lat! Spelnienia marzen i spokojnego macierzynstwa

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Ale zawadiaka

Dziękuję
Stary 2017-09-24, 22:06   #4320
baby2
Rozeznanie

dziękuję za życzenia

Moja Maja miała dziś dwie drzemki w dzień toć to szok krótkie bo krótkie ale były. U nas dziś piękna pogoda i taki ma być cały tydzień super w końcu trochę słońca bo od tego wiecznego deszczu depresja mnie brała.
Byliśmy na spacerze w parku Misiek szalał na placu zabaw a my z Mają spacerowalysmy a później zasnęła u męża na rękach
Dałam jej dziś na wieczór moje ściągnięte mleko z butelki, zjadła 150 ml - mało, dałam kolejne 30 ml - mało dopiero po kolejnej 30 się najadła i jeszcze do snu obowiązkowo cycuś Pierwszy raz tyle zjadła jestem w szoku, później trochę ulała ale nie za wiele nie myślałam że 2,5 miesięczne dziecko potrafi tyle zjeść
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości