Mamusie Majowe 2018 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-24, 13:41   #1381
Guuusiaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2018

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja byłam w 6+5 i miał 63 mm i bijące serce Zgadza się to z OM. Pod koniec 6 powinno być już serducho.
Ja IDE w 8tc a dokładnie 7+1 wiec juz chyba będzie serducho ale mi się dłuży ten czas😕

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 13:53   #1382
MaksiaKasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
A propo mikrofali jutro akurat Katarzyna Bosacka powie co nie co o 11.25 w TVN Style �� dodatkowo o fit przekąskach ��
(bez złośliwości piszę o mikrofali, żeby nie było) ��

Ja jakoś nawet nie pomyślałam o tym, że mikrofala to zło. Wydaje mi się, że nie ma co przesadzać...

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam z rana

Dziewczyny swędzą was piersi? Brodawki?
Od wczoraj nie mogę wytrzymać .��

Mnie piersi jako takie nie bolą ciągle. Bolą jak zdejmuję stanik, jak się po nich pomacam, jak je poszczypię.

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Mnie tez tylko bola, sa takie nadwrazliwe na dotyk nawet stanik mnie drazni, ale to tez zalezy od dnia.
Trzymajcie jutro za mnie kciuki rano jade do pracy pogadac i dac L4...
I jeszcze bede probowala dostac sie do mojej gin na nfz bo mam jeszcze 2 wizyty w pazdzierniku. Od pazdziernika rejestruja dopiero na listopad, ale kazala mi zadzwonic juz teraz ze moze na pazdziernik jeszcze uda sie wyznaczyc jakis termin.

Cytat:
Napisane przez Ki@ Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to serduszko powinno się pojawić do dnia 6+1

Nie wiem, więc się nie wymądrzam, ale z tego co ja słyszałam, żeby na 100% wiedzieć, poczekaj z wizytą do 8t0d.

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Ja byłam u lekarza 5+3 i mówił że za 7 do 10 dni powinno być serduszko, ale na wszelki wypadek umówiłam się za dwa tygodnie

Ale mi się dziś nic nie chce tylko coli bym się napiła

Cytat:
O matko! Jak sobie przypomnę jak się trzęsłam na pepsi w pierwszej ciąży to aż się sama z siebie śmieję ��

Mnie się tak bardzo chce coli, że aż sobie kupiłam. I jak czytam o tym, co piszecie (że nie pijecie), to aż się przerażam, bo ja żłopię :brzyda l:

Nie wiem na ile wyszło mi wielocytowanie - robię to pierwszy raz i mam nadzieję, że jakoś się w tym połapałam

Któraś z Was jeszcze pisała, że dobrze, że na forum jest prawnik - nie wiem jak mam Cię zacytować, bo Ty sama zrobiłaś wielocytowanie i zwariowałam, ale odpowiem tu - do usług Jak będę mogła, to pomogę w kwestii prawnej

Edytowane przez MaksiaKasia
Czas edycji: 2017-09-24 o 13:59
MaksiaKasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 15:12   #1383
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja IDE w 8tc a dokładnie 7+1 wiec juz chyba będzie serducho ale mi się dłuży ten czas😕

Mi jeśli się uda to pójdę w następny poniedziałek, a to będzie 6+6 może już coś będzie pulsować na ekranie

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 15:31   #1384
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaksiaKasia Pokaż wiadomość
Mnie się tak bardzo chce coli, że aż sobie kupiłam. I jak czytam o tym, co piszecie (że nie pijecie), to aż się przerażam, bo ja żłopię :brzyda l:
W pierwszej ciąży jako miałam ochotę to piłam po prostu, ale pepsi smakowała mi nadzwyczajnie 😂 teraz też nie zamierzam się ograniczać specjalnie 😉
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 15:39   #1385
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciąży jako miałam ochotę to piłam po prostu, ale pepsi smakowała mi nadzwyczajnie 😂 teraz też nie zamierzam się ograniczać specjalnie 😉
Moim zdaniem nie ma co przesadzać i serio lepiej sobie pozwolić na coś niż ma się nam śnić po nocach

A taka ładna miłość...

Stary 2017-09-24, 15:57   #1386
MaksiaKasia
Raczkowanie

Dziewczyny, powiedzcie mi jak wygląda u Was ból piersi? Bo ja dziś schizuję, bo mam wrażenie, że jakoś mnie tak za słabo bolą jak na ciążę :/ Tylko jak zdejmuję stanik, albo jak się zmacam :/ A sutki wrażliwe przy dotyku tylko.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie ma co przesadzać i serio lepiej sobie pozwolić na coś niż ma się nam śnić po nocach
otototo mam takie samo podejście ale mój mąż mi nie pozwala, bo to kofeina
Stary 2017-09-24, 15:57   #1387
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakoś nawet nie pomyślałam o tym, że mikrofala to zło. Wydaje mi się, że nie ma co przesadzać...

Mnie piersi jako takie nie bolą ciągle. Bolą jak zdejmuję stanik, jak się po nich pomacam, jak je poszczypię.

Nie wiem, więc się nie wymądrzam, ale z tego co ja słyszałam, żeby na 100% wiedzieć, poczekaj z wizytą do 8t0d.

Nie wiem na ile wyszło mi wielocytowanie - robię to pierwszy raz i mam nadzieję, że jakoś się w tym połapałam

Któraś z Was jeszcze pisała, że dobrze, że na forum jest prawnik - nie wiem jak mam Cię zacytować, bo Ty sama zrobiłaś wielocytowanie i zwariowałam, ale odpowiem tu - do usług Jak będę mogła, to pomogę w kwestii prawnej

Eh ja nie mogę pic coli tylko z powodu mojej cukrzycy ciążowej gdyby nie to to bym złopala razem z Tobą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 16:02   #1388
MaksiaKasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Eh ja nie mogę pic coli tylko z powodu mojej cukrzycy ciążowej gdyby nie to to bym złopala razem z Tobą

Kochana, ale przecież colę zero, czy pepsi max możesz SPOKOJNIE pić mając cukrzycę
Stary 2017-09-24, 16:03   #1389
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale przecież colę zero, czy pepsi max możesz SPOKOJNIE pić mając cukrzycę

No tak nie do końca bo w cukrzycy ciążowej powinno się omijać również te rzeczy pt light - i rzeczy dla diabetyków ponieważ i tak są słodzone tylko jakimiś innymi cukrami niż glukoza a to niestety w przypadku ciążowej ma znaczenie

Stary 2017-09-24, 16:06   #1390
MaksiaKasia
Raczkowanie

Cytat:
No tak nie do końca bo w cukrzycy ciążowej powinno się omijać również te rzeczy pt light - i rzeczy dla diabetyków ponieważ i tak są słodzone tylko jakimiś innymi cukrami niż glukoza a to niestety w przypadku ciążowej ma znaczenie

serio? no to ja tego już nie zakodowałam, albo mój lekarz jest innej szkoły niemniej jednak wydaje mi się, że jak się raz na kilka dni napijesz szklankę, nic się nie stanie
Stary 2017-09-24, 16:08   #1391
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
serio? no to ja tego już nie zakodowałam, albo mój lekarz jest innej szkoły niemniej jednak wydaje mi się, że jak się raz na kilka dni napijesz szklankę, nic się nie stanie

ja już mam ta nocna insulinę - nie chce tej przedposilkowej wiec pilnuje wyników jak tylko się da ...
Choć może faktycznie jak mnie przyciśnie to sobie pół szklaneczki wypije ... dzisiaj zaplanowałam loda na podwieczorek ... to dla mnie takie wydarzenie ze od rana o tym tylko myśle

Stary 2017-09-24, 16:11   #1392
MaksiaKasia
Raczkowanie

Cytat:
ja już mam ta nocna insulinę - nie chce tej przedposilkowej wiec pilnuje wyników jak tylko się da ...
Choć może faktycznie jak mnie przyciśnie to sobie pół szklaneczki wypije ... dzisiaj zaplanowałam loda na podwieczorek ... to dla mnie takie wydarzenie ze od rana o tym tylko myśle

Ja kilka tyg temu miałam cukier 101 na czczo i lekarz powiedział, że jak mi teraz wyjdzie źle, to cukrzyca ciążowa. Więc nie żarłam nic strasznego dzień wcześniej i wyszło 91 :brzyda l:
Mam szczerą nadzieję, że tak zostanie, bo nie wyobrażam sobie diety w ciąży. A co do coli - spokojnie raz na jakiś czas możesz sobie pozwolić. Wybierz po prostu zero cukru i tyle. Słodziki nie wpływają tak na wyrzut insuliny jak cukier, więc myślę, że to nie zaszkodzi. Ale lekarzem nie jestem
Stary 2017-09-24, 16:13   #1393
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kilka tyg temu miałam cukier 101 na czczo i lekarz powiedział, że jak mi teraz wyjdzie źle, to cukrzyca ciążowa. Więc nie żarłam nic strasznego dzień wcześniej i wyszło 91 :brzyda l:

Mam szczerą nadzieję, że tak zostanie, bo nie wyobrażam sobie diety w ciąży. A co do coli - spokojnie raz na jakiś czas możesz sobie pozwolić. Wybierz po prostu zero cukru i tyle. Słodziki nie wpływają tak na wyrzut insuliny jak cukier, więc myślę, że to nie zaszkodzi. Ale lekarzem nie jestem

91 to już niestety się kwalifikuje na cukrzyce ja na krzywej miałam 91 właśnie
IMG_0300.jpg

Stary 2017-09-24, 16:16   #1394
MaksiaKasia
Raczkowanie

Cytat:
91 to już niestety się kwalifikuje na cukrzyce ja na krzywej miałam 91 właśnie
Załącznik 7247436

Ja krzywej nie miałam jeszcze. Dopiero w 2 trymestrze. Lekarz powiedział, że 91 to nie cukrzyca jeszcze. Że blisko, ale że jeszcze nie.
Stary 2017-09-24, 16:18   #1395
_groooszek_
Zakorzenienie

Kiedy pierwszy raz sprawdza się cukier/krzywą? Przed ciążą miałam wszystko w normie ale ginekolog mnie straszyła, że przez moją nadwagę będę prawdopodobnie miała cukrzycę

A taka ładna miłość...

Stary 2017-09-24, 16:21   #1396
MaksiaKasia
Raczkowanie

Cytat:
Kiedy pierwszy raz sprawdza się cukier/krzywą? Przed ciążą miałam wszystko w normie ale ginekolog mnie straszyła, że przez moją nadwagę będę prawdopodobnie miała cukrzycę
Nadwagę? Ileż Ty masz tej nadwagi? Chyba na zdjęciu widziałam, że jesteś szczupła. Ja mam natomiast już w zasadzie otyłość, bo BMI 33... i cukrzycy nie mam.

A krzywa sie robi chyba w 26 tygodniu dopiero. A jeżeli glukoza wyjdzie Ci w badaniach 1 trymestru podwyższony (ciężarne mają inne normy (do 93 maksymalnie cukier a nie 101) to wstedy na krzywą wysyłają.
Stary 2017-09-24, 16:27   #1397
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Nadwagę? Ileż Ty masz tej nadwagi? Chyba na zdjęciu widziałam, że jesteś szczupła. Ja mam natomiast już w zasadzie otyłość, bo BMI 33... i cukrzycy nie mam.

A krzywa sie robi chyba w 26 tygodniu dopiero. A jeżeli glukoza wyjdzie Ci w badaniach 1 trymestru podwyższony (ciężarne mają inne normy (do 93 maksymalnie cukier a nie 101) to wstedy na krzywą wysyłają.

No to u nas normy są takie dla ciężarnych ze cukier na czczo nie może przekroczyć 90 .
No ale widzę ze co lekarz to inaczej . Ja jak już miałam ponad 90 to od razu skierowania cuda na kiju ... No ale u mnie tez w pierwszej ciąży cukrzyca ... i tez dostałam skierowanie jak już mi cukier normalny na czczo skoczył do 90 . No cóż ...
Aha i w pierwszej ciąży w poradni diabetologicznej jak miałam kilka pod rząd wyników 90, 91,93 to od razu insulina nocna ... tak to jest u nas...

Stary 2017-09-24, 16:27   #1398
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi jak wygląda u Was ból piersi? Bo ja dziś schizuję, bo mam wrażenie, że jakoś mnie tak za słabo bolą jak na ciążę :/ Tylko jak zdejmuję stanik, albo jak się zmacam :/ A sutki wrażliwe przy dotyku tylko.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

otototo mam takie samo podejście ale mój mąż mi nie pozwala, bo to kofeina
Mnie piersi też mało bolą. A na pepsi mam smaka bardzooo, ale mąż też mi ogranicza bo to syf, kofeina i cukier. Ale light mi nie smakuje wcale więc tego nie będę piła

Stary 2017-09-24, 16:31   #1399
MaksiaKasia
Raczkowanie

Chciałam tylko się wyżalić i napisać, że chce mi się tak jakiegoś ciasta, że za chwilę się chyba rozpłaczę :/
Stary 2017-09-24, 16:32   #1400
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja krzywej nie miałam jeszcze. Dopiero w 2 trymestrze. Lekarz powiedział, że 91 to nie cukrzyca jeszcze. Że blisko, ale że jeszcze nie.
Cytat:
Ja robilam badania krwi jeszcze podczas staran akurat w cyklu w ktorym sie udalo. Mialam glukoze 96,4 a norma dla ciezarnych podana max 92. Teraz na pierwszej wizycie gin mi kazala zrobic krzywa cukrowa wlasnie ze wzgledu na ten wynik z poczatku sierpnia.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 16:45   #1401
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
To dobre wieści 😉

O tak, a czasem nawet szczypią. Spokojnie, wraz szybko zwiększą swój rozmiar. Ja w poprzedniej przed ciążą miałam B, w ciązy C a po porodzie D 😀

Noc średnio udana, bo z pobudkami w nocy (najpierw siusiu, później córka siusiu), ale na tak wygodnym materacu to dziś się czuję jak nowonarodzona 😊 dziękuję

co to za wygodny materac macie ?

Cytat:
Z tego co wiem, to serduszko powinno się pojawić do dnia 6+1

Czyli u mnie na wizycie 11.10 powinno już być napewno, będzie wtedy 7t1d

Cytat:
O matko! Jak sobie przypomnę jak się trzęsłam na pepsi w pierwszej ciąży to aż się sama z siebie śmieję 😂

Piona ! w pierwszej ciąży piłam pepsi litrami, teraz też za mną chodzi i mam całą butelkę w domu ale czekam na gorszy czas i większą zachciankę

Cytat:
Napisane przez valvue Pokaż wiadomość
Hej padkudnie się dziś czuje. Nie dość ze mnie muli to jeszcze paskudnie się czuje kardiologicznie. Sapie i mam wrażenie ze się duszę ciężko się oddycha a do tego kołacze mi serducho. Masakra paskudny dzien

Ojoj odpoczywaj ile się da

Cytat:
To oblicz sobie TP wg owu i zobacz, czy pokrywa się z tym wg om.

TP = OWU – 7 dni – 3 miesiące + 1 rok

No i wtedy ocenisz kiedy najbardziej prawdopodobnye będzie że przekroczyłaś juz 6+1
Jakiś ciężki dzień dzisiaj mam bo nie ogarnęłam tego kalafior ciążowy jak nic

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Podobno 21 dni po zaplodnieniu juz powinno byc serduszko. Ja czekalam z wizyta dosc dlugo (7+0) bo balam sie niepotrzebnego stresu jakbym poszla za szybko i nie zobaczyla serduszka.

Zdrowka, odpoczywaj
Do nas dzis wpadaja moi rodzice z siostra na obiad, pozniej jedziemy do mojej babci.
Jutro rano do pracy z tym L4, pozniej chyba do kolezanki sie przejde. We wtorek z rodzicami i siostra pojade ja przeprowadzic bo rok akademicki sie zaczyna. Musze sobie zorganizowac jakos czas jeszcze babcia mi dala 2 wiaderka pomidorow chyba bedzie produkcja ketchupu. Czy macie jakies sprawdzone przepisy na inne przetwory z pomidorow? Jakies sosy itd?

będzie dobrze, w pracy przyjmą wiadomość o ciąży bez większych problemów napewno !
A produkcji ketchupu nie zazdroszczę u nas przetworami zajmuje się teściowa i chwała za to

Cytat:
Kurde tyle się opisałam i mi wszystko zniklo. Dobra napisze jeszcze raz bo próbuje się doszukać który to mój tydzień ciąży faktycznie. Bo tak będąc 15.09 u gin stwierdziła ze to początek 5 tyg. Pierwszy dzień om to 02.08.2017 wg mnie do zapłodnienia mogło dojść 14.08 lub 20.08 (ale mogło tez to nastąpić po 22.08) ale w 21 dniu cyklu czyli 22.08 progesteron wyniósł 6.5 czyli owu była. Teraz zastanawiam się bo tak licząc sobie gdy 15.09 był to początek piątego tak sobie licząc wychodzi ze 4tydz i 2dni to dziś by wyszło ze jest 5tydz i 4 dzień. Więc kminie po cholere mi kazała przyjść 25.09 bo już będzie serduszko jak to będzie 5tydz i 5 dni? Ona nawet chciała bym przyszła w piątek 22.09 ze już będzie widać serduszko ale urlop w tym dniu zgłosiła wiec miałam przyjść 25.09. Ja i tak idę o dzień później bo kończy mi się l4. No po prostu bez sensu.

Cytat:
No właśnie dlatego tez zmieniam lekarza bo mnie to wszystko coraz bardziej zaczyna denerwować. Normalnie turbo debile

Też uważam że pani doktor chce na Tobie po prostu zarobić
Dobrze że zmieniasz lekarza

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Mnie nie swędzą, ale bolą bardzo

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

My dzisiaj świętujemy ,bo Tż ma urodziny. Od rana w kuchni przyjezdzaja goście po południu. Tz ma nadzieje ,że jutro od naszego tic taczka będzie prezent ,że usłyszymy bicie serduszka i dostaniemy zdjecie
Wszystkiego najlepszego dla tżta i za jutrzejsze serduszko

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:

Znam ten ból chciałoby się już zobaczyć a tu się czas ciągnie przeokropnie

Cytat:

Pięknie Ci wyszło to wielocytowanie
Ja pisałam że fajnie Cię tu mieć

Cytat:
Mi jeśli się uda to pójdę w następny poniedziałek, a to będzie 6+6 może już coś będzie pulsować na ekranie

Cytat:
popieram

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Co to w ogóle za gadanie, masz nadwagę będziesz mieć cukrzycę dla mnie niepojęte żeby lekarz tak mówił...

Cytat:
No to u nas normy są takie dla ciężarnych ze cukier na czczo nie może przekroczyć 90 .
No ale widzę ze co lekarz to inaczej . Ja jak już miałam ponad 90 to od razu skierowania cuda na kiju ... No ale u mnie tez w pierwszej ciąży cukrzyca ... i tez dostałam skierowanie jak już mi cukier normalny na czczo skoczył do 90 . No cóż ...
Aha i w pierwszej ciąży w poradni diabetologicznej jak miałam kilka pod rząd wyników 90, 91,93 to od razu insulina nocna ... tak to jest u nas...

Mój mąż ma cukrzycę i myślałam że wiem na ten temat wszystko ale cukrzyca ciążowa to dla mnie czarna magia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 16:46   #1402
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam tylko się wyżalić i napisać, że chce mi się tak jakiegoś ciasta, że za chwilę się chyba rozpłaczę :/
dziewczyna na innym wątku wstawiła zdjęcie jabłecznika i tak bardzo zapragnęłam jabłkowca z budyniem mojej teściowej że chyba pójdę i jej powiem że ma zrobić i że ciężarnej się nie odmawia
Stary 2017-09-24, 16:49   #1403
DomimaZet
Zakorzenienie

Mamusie Majowe 2018

Domi - bo coś mi cytowanie oszalało ...
Trochę się różni ta cukrzyca ciazowa od normalnej ... No i jeśli o mnie chodzi to podejrzewam ze mniej restrykcyjnie bym podchodziła do tematu gdyby to była cukrzyca typu 2 czy 1 - a w moim przypadku to wszystko dla Dziecia zrobię - albo raczej nie zrobię nic co by mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić Fasolinie...
Większej motywacji niż własne Dzieciątko to chyba nie ma ...

Edytowane przez DomimaZet
Czas edycji: 2017-09-24 o 16:52
Stary 2017-09-24, 16:52   #1404
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Malinka kciuki za jutrzejsza wizyte 😘 na ktora masz?

Stary 2017-09-24, 16:52   #1405
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę się różni ta cukrzyca ciazowa od normalnej ... No i jeśli o mnie chodzi to podejrzewam ze mniej restrykcyjnie bym podchodziła do tematu gdyby to była cukrzyca typu 2 czy 1 - a w moim przypadku to wszystko dla Dziecia zrobię - albo raczej nie zrobię nic co by mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić Fasolinie...
Większej motywacji niż własne Dzieciątko to chyba nie ma ...

Jestem z Ciebie dumna bo zadziałałaś w porę i odmawiasz sobie wszystkiego dla dobra fasolinki Ja jestem słaba psychicznie i myślę że na każdym kroku bym się łamała wiadome że krzywdy dziecku bym zrobić nie chciała ale chyba nie potrafiłabym sobie odmówić niektórych rzeczy
Stary 2017-09-24, 16:53   #1406
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jestem z Ciebie dumna bo zadziałałaś w porę i odmawiasz sobie wszystkiego dla dobra fasolinki Ja jestem słaba psychicznie i myślę że na każdym kroku bym się łamała wiadome że krzywdy dziecku bym zrobić nie chciała ale chyba nie potrafiłabym sobie odmówić niektórych rzeczy

Dałabys dalabys .... jak już się człowiek znajduje w jakiejś konkretnej sytuacji i jest jakby przyparty do muru to jest w stanie wiele zrobić i nie myśli się wtedy o własnej wygodzie

Stary 2017-09-24, 16:55   #1407
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Dałabys dalabys .... jak już się człowiek znajduje w jakiejś konkretnej sytuacji i jest jakby przyparty do muru to jest w stanie wiele zrobić i nie myśli się wtedy o własnej wygodzie

ja wiem że wtedy myślenie się zmienia, pewnie jakby mnie życie przyparło do muru to i ja bym zmieniła dietę ale na dzień dzisiejszy jest to dla mnie nie do ogarnięcia właśnie namawiam męża na maka bo język mi do tyłka ucieka jak pomyślę o frytkach i mcchickenie
Stary 2017-09-24, 16:56   #1408
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie obawiam tej krzywej cukrowej. Robilyscie w ogole to badanie prywatnie? Bo nie wiem jakiej kwoty sie spodziewac.
Mam nadzieje ze nie wyjdzie cukrzyca ciazowa a jesli wyjdzie to trzeba bedzie zmienic nawyki zywieniowe. Dam rade, nie bedzie wyjscia.

Stary 2017-09-24, 16:58   #1409
domii29
Zakorzenienie

Że tak zapytam, jak się skończyła ta sprawa ze zmianą pierwszego posta? bo póki co to nie ogarniam kto jest kto i fajnie by było podejrzeć od czasu do czasu
Stary 2017-09-24, 17:07   #1410
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Że tak zapytam, jak się skończyła ta sprawa ze zmianą pierwszego posta? bo póki co to nie ogarniam kto jest kto i fajnie by było podejrzeć od czasu do czasu
Chyba dziewczyny chcialy poczekac az lista majowek sie zamknie i wtedy podadza do moderatora.
Jak cos to mnie poprawcie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości