|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Dziewczyny czy dziecko może być w chuście w takim pajacyku bez stópek? Czy każdy pajac jest zakazany, muszą być spodenki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
chodzi o to że pajac ze stopkami podciąga stopy i nogi sie nienaturalnie układają. przy takim bez stopek takiego efektu nie ma. ale może jezzcze ktos mądrzejszy sie wypowie... a mnie mąż drażni dzisiejszego wieczoru. marudzi jak stary chlop. chyba klimat emertów z kolobrzegu mu sie udzielił. wlasnie sie przyczepił że zrobil mi na sniadanie 2 bułki a ja zjadlam tylko 1,5... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | ||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny zazdro nocy rekordów.
U mnie niestety w drugą stronę - drzemki nocne coraz krótsze... Dzisiaj 2 godzin bez jedzenia nie mógł wytrzymać. W dzien jeszcze gorzej, jadłby co pół godziny. Wygląda to jak kryzys laktacyjny, ale ja mleko mam ![]() Devilek co za ksiądz ![]() Szkoda, że nie zdążyłam Was zobaczyć. Julek przystojniacha! Cytat:
![]() Zmartwiłam się bo bałam się czy to nie alergia. Akurat osttanio jem czekoladę na kilogramy, taki mam ciąg ![]() Cytat:
![]() sto lat! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy chłopców gdzie kupowałyście ubranka na chrzest? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że może być tak jak mini napisała . Chodzi też chyba bardziej o paluszki że się podwijaja w pajacu ja się przyznam, że zdarzy mi się zawiązać chustę jak mały ma pajaca ale na chwilę i lepiej też żeby jk już był trochę za duży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Darietta, to masz kare żeby nie budzić na przyszłość
![]() Minini, ah te chłopy ![]() My walczymy z gazami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
U mnie też albo problem z gazami i kupka bo nie robił od 3 dni albo robi sobie jaja :P budzi się ciągle nawet już nie liczę . Jak mu zaczęłam masować brzuszek to zadowolony śmieje się do mnie do karmienia to samo, banan na całej twarzy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Ja po drugim karmieniu.
Pestycyda tak juz budzic nie bede. Ale chciałam sie położyć a ona sie nie budziła. A ja zamiast wykorzystac i choc na godzinke się położyć to siedziałam. Kurcze dzis znów mam jazdy sni mi się że karnie małą że mam ją na rękach szukam po łóżku. Masakra jak jakaś nienormalna. Nie wiem co się ze mną dzieję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
MerDer 4ever
|
U nas pierwsze kp od 22:30
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:27 ---------- Mi sie wczoraj śniło, ze jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj idziemy znowu na rekord ale w ilości karmien
![]() Morelle jak tam?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
U mnie o 3 zasnął sam gadał sobie śmiał się w końcu go zostawilam i wyszłam z pokoju a po kilku minutach już spał ale tylko do teraz (5) niech pospi teraz do 7 plisss
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
U nas noc kiepska tzn 4 kp co 2,5 h a wczoraj spał prawie 6 :/
Beby glodomorek ![]() Ciekawe ile moj mały je, wczoraj strasznie głodny był i w nocy też. Jestem zła, maz wstał z anginą miał miec tera wycinane migdały, ale przełożył zabieg na luty bo ma turniej za tydzień i co dupa! Ma wolny tydzień liczylam na dwa dni w górach z dziećmi i na to ze troszkę mnie odciąży... a teraz to go nawet nie weźmie na ręce :/ mało tego musi sie wręcz izolować... ciekawe jak? Dziś mamy USG bioderek kontrolne i musiny autem jechać 20 km w takim małym pomieszczeniu :/ a w środę mamy pneumokoki i muszę przełożyć nie będę ryzykować... Wiem, ze to nie.jego wina ale jestem wściekła! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4334 |
Zakorzenienie
|
Obudził się o o 6:30 i tak z godzinę czuwał ale bez płaczu więc mogła sobie leżeć koło niego bo tz mi go do łóżka przyniósł . No i w końcu zrobił porządna ... :P tera chyba jeszcze zaśnie na godzinę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Nie zwymiotowala w nocy. Nie pojechaliśmy. Ale już mam podejrzenie co jej jest. .
Pamiętacie jak pytałam o pieluchy z moczem czy śmierdzą? Mówiłam o tym lekarsce z nfz i zignorowała to. Zapach jest coraz gorszy, a ja już nie karmię piersią od kilku dni. Przy zapaleniu układu moczowego też Mogą być wymioty, a ona jeszcze z tą nerką ma. .. teraz to dopiero podniósł mi się poziom stresu. ... muszę złapać mocz na posiew. Zrobię prywatnie bo jutro mamy Luxmed. Pediatrę i usg nerki oraz bioder. Chce juz mieć wynik. Dalej nie chce za bardzo jeść. Połowę tego co powinna. Wymiotuje nas przemian. Zmienię tez niedługo zagęszczacz na kleik ryżowy.
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
Bojciu bidulka
#4337 |
Zakorzenienie
|
Ojej biedni jesteście . Później lekarze się dziwią że im nie ufamy jak matki musza sobie same radzić i szukac przyczyny problemu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Już sama nie wiem. .. ale zrobię to dla świętego spokoju.
Tylko na posiew nie może być w woreczku. Będzie akcja z zlapaniem do kubeczka. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Dziękuję dziewczyny ![]()
#4339 |
Wtajemniczenie
|
Morelle biedna Pestka
![]() ![]() Xzora jak tam u Was z karmieniami? U nas ciężka pierwsza połowa nocy dziś, jestem nieprzytomna. Minini i Devileek dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() Mała kurczę zawsze jakaś choroba się przyplacze jak ma się plany, zwłaszcza jak chce się odpocząć... Nie dziwię się że jesteś wkurzona ![]() U nas z kolei podejrzewam że Lila wróci dzisiaj z katarem bo już niewyraźna trochę była i tyle z moich planów na ten tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Siilmariien - współczuje problemów z kręgosłupem. Ja tez sie czuje jak kaleka, joga by mi pomogła. Tyle, ze moje ćwiczenia kończą sie po 5min wołaniem Klaudii.
Klaudia juz pózniej dała sie przystawiać, chociaż tez musiałam dwa razy zaczynać od pionowego karmienia. A i wczoraj od rana do 20.00 praktycznie non stop KP z maksymalna przerwą 20min. Pajacyk bez stopek jest ok przy chuście. Baby2 - niezłą porcje przyjęła Maja wieczorem. Tez bym sie nie spodziewała takiej ilości. Calineczka, widzę ze u ciebie podobnie z jedzeniem synka. Pewne nasze dzieci maja teraz większe zapotrzebowanie Mała! Współczuje anginy meza. Morelle - oby sie wyjaśniło co jest Pestce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Wtajemniczenie
|
Aaa Calineczka zapomniałam - to możemy się umówić: Ty donosisz ciążę, ja rodzę
![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Xzora dzięki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie to tak wczoraj bylo, bardzo duzo zjadła. Dzisiaj jest juz chyba lepiej, nawet pospala teraz jakies 40min. Współczuje niewyspania. Moze udałoby Ci sie w dzien trochę zdrzemnąć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Rozeznanie
|
Darietta, wszystkiego najlepszego 🎂🎁
Morelle, oby wszystko się wreszcie wyjaśniło, ten stres najgorszy i cierpienia Pestki. Melduję się po chrzcinach. W kościele przespala większość mszy, na sam chrzest się obudziła, już myślałam że będzie dyskutować, bo uśmiechała się, po wszystkim zasnęła znowu. Na sali mało co spała, ale była bardzo grzeczna, w wózku sobie leżała, tańczyła z Nami w kółeczka. Ogólnie mały Aniołek ![]() ![]() Ada dostała śpiworek do wózka, 2 aniołki, karuzele (jest nią zachwycona, lezy w łóżeczku i gada do zabawek 😍 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Mała, zdrówka dla męża. Faktycznie wszystkie plany się posypały
![]() Morelle, może faktycznie to zapalenie układu moczowego. A miała malutka w ogóle chociaż zwykle badanie moczu ? Trzymam kciuki aby szybko te wymioty przeszły i żeby te wizyty były owocne. Sili, oby jednak przeziębienie oszczędziło Lili. Xzora, oby cycki szybko nadrobilam produkcję ![]() Nulka, super że chrzciny udane. Czekamy na fotki ![]() A mój łobuz popłakiwał w łóżku większość nocy a jak wstałam włożyłam go do leżaczka to mu wszystkie bóle przeszły. Słoneczko zgarnęło wszystkie uśmiechy tego poranka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Nulka fajnie że chrzciny udane
![]() |
#4346 |
Rozeznanie
|
Devilek, czytałam właśnie o Waszym księdzu... Porażka. Jak on wgl może zwrócić uwagę jak dziecko jest ubrane 👔👖👕
U nas Ada była główną atrakcją ponieważ na tej mszy dzieci przy ołtarzu stały i wszystkie dziewczynki były zachwycone takim małym dzieckiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
Zdjęcie z mszy
![]() received_1526332520738365.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Nulka , super, ze chrzciny udane i Ada tak ładnie zniosła imprezę.
Pestycyda - leżaczek dobry na wszystko! Moze Klaudii by sie przydał taki z wibracjami... jak nią potrząsam to wtedy jej lepiej, opcja wibracji ułatwiłaby sprawę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Ślicznotka
![]() My właśnie po USG bioderek, wszystko jest ok. Uff... Ale lekarza przeboleć nie mogę :/ gbur nad gburami! Z takim to się bie spotkałam.jeszcze. mina esesmańska... zero kontaktu. Na saaaamym końcu daje mi zdjecie usg i papier- bez mruknięcia... to pytam jak to wygląda? Usłyszałam tylko słowo : dobrze! Dobrze to to że tam wracać nie musimy! Tragedia lekarz:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4350 |
Zakorzenienie
|
Mała! Dobrze, ze na usg wszystko ok i współczuje, ze lekarz okazał sie byc gburowaty. Ja tez na drugie usg juz zmieniam lekarza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.