|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cherry zdrówka, mam nadzieję, że szybko minie 😘
Bardzo się boję dzisiejszej wizyty, aż mi się płakać chce... Mała jest tak nisko, że nie mogę chodzić bez łez w oczach, skurcze już mam i w nocy i w dzień i od nich ciągle mam ciśnienie na chodzenie do kibelka na 2. A mój mąż się bardzo martwi bo ponoć spuchłam jeszcze 2 razy bardziej niż ostatnio... Jak gin mi powie, że nie widzi na horyzoncie porodu to dziś wrócę do domu i będę wyła dosłownie wyła... Czemu nie mogę mieć normalnie... Wolałabym przenosić termin o tydzień i sobie spokojnie doczekać terminu niż to co mam od tygodnia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugie 24 godziny to cyckowiszenie...trzeba było ruszyć laktacje.... trzecia doba lepiej spokojniej....czwarta doba cyckowiszenie...i tak do teraz na zmianę Jeden dzień lepszy jeden gorszy ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
Od rana kijowo się czuje, do tego dopadły mnie skurcze. Ciekawe co z tego wyjdzie 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4774 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój jak płacze to ja przystawiam. Fakt jest ciężej dla mnie ale on jest zadowolony. Nie wiem ile ob potrzebuje...dajmy na to 60 ml ...moze nie mam tego na raz przykladowo...ale jak dobrze powisi to wyskrobie to 60ml a ja wiem że tylko dzięki temu jutro mogę mieć to 60ml... Ile wyssal jednego dnia tyle będzie drugiego...jwzeli zapotrzebowanie się zwiększy to trzeba znowu częściej przystawiac żeby było więcej następnego dnia Pierwszy miesiąc najciezej potem już z górki ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Mam dziwne uczucie że to się zacznie lada moment |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Konto usunięte
|
W Polsce jest straszna fiksacja na wagę dziecka. Nieważne, że przybiera. Jak tylko przybiera za mało (mimo że "w normie") to od razu każą dawać mm. Rzadko trafi się lekarz, który zleci badania. Mm lekiem na wszystko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po kąpieli,już chodzę. Do przeżycia ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
nibyżona
|
Buzn ale przystojniak
![]()
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buzn ale maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Może już zaraz będziesz rodzić. Skoro aż tak to odczuwasz? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
buzn ale słodziak!
migifigi daj znać jak po wizycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Wtajemniczenie
|
Buzn ale śliczności słodkie! 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Mi się podoba 10.10.2017 i 17.10.2017 😀 ale ten piątek 13 też fajnie 😊zobaczymy co lekarz ustali.
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Raczkowanie
|
Katka a jak zareagowali jak wcinalas maka w szpitalu? Bo tez za mna chodzi...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Alla ja tez pewnie bede miala takie schizy czy dziecko żyje. Patrzac jak teraz sie zachowuje i trzese brzuchem jak dlugo sie nie rusza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
U mnie dalej skurcze, coraz bardziej odczuwalne. Plus chodzenie do wc...Ciekawe czy to się rozwinie czy to straszaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na sali strach jesc takie rzeczy ale jak byłam poprzednio to gościu niósł cała wielka torbę z mc:d Też będę wariować. Zwłaszcza, że mam królika który latem pada jak nieżywy i też patrzę czy żyje. Albo go wołam albo hałasuje. A co dopiero mówić o dziecku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
Buzn synek przeslodki 😍💙
Bolą was plecy na wysokości płuc? Normalnie tak boli ze nie mogę stać, tylko leżenie przynosi ulgę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Buzn, jaki słodki ten twój Michaś ![]() Lynn, to trzymamy kciuki, żeby się rozkręciło.
14.06. 2010 ![]() 14.02.2015 ![]() 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2017-09-25 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Raczkowanie
|
buzn jakbym miała takie słodkie maniunie przy sobie, to bym chyba cały czas całowała
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Konto usunięte
|
Ja już KTG. Zapis jak najbardziej prawidłowy, mimo że mała prawie się nie ruszała. Także tradycyjnie czekanie...
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
Ja trochę początków kp się obawiam. Za drugim razem jestem mądrzejsza i przyjmuję strategię jak Alla - dostawiać do oporu aż się samo wszystko wyreguluje. Jeśli młody będzie duży, to zapewne bez dokarmiania się nie obejdzie w razie większego spadku wagi. Nie chcę dawać butli i kupiłam właśnie takie ustrojstwo z medeli na wszelki wypadek:
https://www.aptekagemini.pl/medela-s...sns-25958.html Nie wydaje się to wygodne, ale dzięki temu można połączyć ciągnięcie z bufetu z mm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
Buzn cudowny malec!
Ja się teraz tak wściekłam że szkoda gadać. 😲 Napisalam sms do mojej gin/kuzynki w jaki dzień ma dyżury by wstępnie się dowiedzieć kiedy przypadnie to cc. Czy tez mój "upatrzony" 12 październik wchodzi w grę. A ta mi pisze że tylko w piątek możemy się umówić czyli patrząc na mój termin porodu to na 20!! Więc pytam się jej czy nie możemy zrobić tego tydzień wczesnej bo mi już ciężko. A ta mi pisze że dziecko musi być donoszone i to że mi ciężko nie może byc głównym wskazaniem... przecież 13 to będzie już 38t2d.... więc nie wiem o co jej chodzi. A miesiąc temu mówiła że jak mi będzie ciężko to możemy nawet w 38 tyg zrobić cc... czasami ludzi nie rozumiem. Po co mi tak mówiła skoro jest zdania że dzidziuś powinien siedzieć jak najdłużej. Może myślała że mnie wtedy tym pocieszy... Ale nie pomyślała jak teraz jestem zła bo się nastawiłam. Niby jeszcze mamy gadać na wizycie ale coś czuję że zostanie przy swoim zdaniu 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeżyłam szok w lidlu. Podjechalam do niego około 15, zanim młodą odebrałam z przedszkola. A tam pełne kosze tych ciuszkow z gazetki i to w każdym rozmiarze. Chyba naszykowali się tym razem na szturm i dobrze zaopatrzyli. Ale w sumie kupiłam tylko bluzeczke i skarpetki, bo już nie mam gdzie upychac tych ciuszkow 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Rozeznanie
|
Buzn jaki kochaniutki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo trzeba liczyć na siebie. Mi jest ciezko,bo to moje pierwsze dziecko. Fajne mam współlokatorki na sali i one trochę podpowiadają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też jednorazowe majtki rozmiar M mogłam se wsadzić....duuuzo za małe Kupujcie wielkie majtory bo lepiej zakładać a i podpaski sporawe trzeba zmieścić ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
wypadlo na 18tego u mnie ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Ale ja po cc leżącą nie miałam możliwości wstać i sprawdzić inaczej więc potrzasałam tym lozeczkiem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Rozeznanie
|
Buzi słodziak.
Smerfetka też mam prawdopodobnie 20 cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny melduję się po wizycie. W zasadzie to lada chwila/dzień powinnam rodzić. Mam rozwarcie na 2cm, główka w kanale jak ujął lekarz prosi się o wyjście już ale nie wychodzi jakoś 😂 czopa nie ma już ani trochę. Lekarz zdziwiony że z takimi objawami ja jeszcze w dwupaku. Do terminu raczej na pewno nie dotrzymam a jak dotrzymam to będę fenomenem 😂
Ula zważona na 3200g. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na trzeci dz8en miałam najgorzej...ciezko było przystawiac...bo bolało...teraz jeszcze boli ale dużo mniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.