Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 19:39   #3241
agnieska
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Magdalenka22 Pokaż wiadomość

To pewnie masz juz do kolan..
Miałam do połowy pleców, ale ciachnęłam do brody
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 19:47   #3242
Perelkowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
ja muszę mieć włosy bardzo wystopniowane, bo lepiej się wtedy kręcą i nie wyglądają jak przyklapusy. Od zawsze się tnę na trójkąt, ale kto to lubi .
Oj tak tak! Jeśli chodzi o kręcone to tak, racja wyglądały by jak przyklapusy

Perelkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 19:48   #3243
Perelkowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Miałam do połowy pleców, ale ciachnęłam do brody
Agnies dlaczego tak!

Stary 2008-05-29, 19:58   #3244
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Perelkowaa Pokaż wiadomość
Agnies dlaczego tak!
Bo miałam ochotę coś zmienić, bo w zimie wiatr nimi tak pomiatał, że traciły cały swój urok Nie płaczę za nimi, ale im są dłuższe tym są bardziej proste, czyli ogromna wygodna na wakacjach i jeden ciężar w torbie mniej - prostownica
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:31   #3245
taka_sobie_ja
Rozeznanie

wow, to już prawie rok jak mnie skrzywdziła pewna panienka w salonie fryzjerskim i od tego czasu ruszyły intensywne kuracje jakimiś tabletkami, waxami, jajkami z rycyną itp . ale końcówki były tak słabe, że nie było ich praktycznie widać (od lipca 07 po tragicznym ścięciu ich nie podcinałam, bo najpierw zapuszczałam, a potem miałam maturę - ach te przesądy :P). Znaczy tak myślę, że tych końcówek nie było widać, bo były takie słabe - inna rzecz, że moje włosy to szopa i w tym stanie rzeczy końcówki są mniej widoczne . Aż do dziś. Podcięłam końcówki o jakiś centymetr i ruszam do dalszego boju o długie śliczne włosy. Podcinała moja mama. Żadnemu babsztylowi w żadnym zakładzie fryzjerskim nie dam dotknąć nożyczkami moich włosów!!!
Stary 2008-05-30, 10:31   #3246
Perelkowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Bo miałam ochotę coś zmienić, bo w zimie wiatr nimi tak pomiatał, że traciły cały swój urok Nie płaczę za nimi, ale im są dłuższe tym są bardziej proste, czyli ogromna wygodna na wakacjach i jeden ciężar w torbie mniej - prostownica
Ah, rozumiem. Co kto woli, właściwie z racji takiej,że na długie włosy nie mam co liczyć w przedziale kolejnych 2-3 miesięcy, zaczęłam gustować też w krótkich;P. Tyle że najpierw musze swoje włoski zapuścić żeby były krótkie..a nie..krótko-męskie;/;P
Tak nie ma to jak prostownica w torbie

Stary 2008-05-30, 11:10   #3247
natikot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_ja Pokaż wiadomość
wow, to już prawie rok jak mnie skrzywdziła pewna panienka w salonie fryzjerskim i od tego czasu ruszyły intensywne kuracje jakimiś tabletkami, waxami, jajkami z rycyną itp . ale końcówki były tak słabe, że nie było ich praktycznie widać (od lipca 07 po tragicznym ścięciu ich nie podcinałam, bo najpierw zapuszczałam, a potem miałam maturę - ach te przesądy :P). Znaczy tak myślę, że tych końcówek nie było widać, bo były takie słabe - inna rzecz, że moje włosy to szopa i w tym stanie rzeczy końcówki są mniej widoczne . Aż do dziś. Podcięłam końcówki o jakiś centymetr i ruszam do dalszego boju o długie śliczne włosy. Podcinała moja mama. Żadnemu babsztylowi w żadnym zakładzie fryzjerskim nie dam dotknąć nożyczkami moich włosów!!!

ja też nie dam się już żadnym "stylistom"!!!! sama sobie podcinam grzywkę (i wychodzi różnie, choć czasami równiej niż u fryzjera, ale przynajmniej wiem, że to ja sama jestem za to odpowiedzialna, a nie jakieś niedouczone leniwe paniusie)

a prostownicę to ja noszę codziennie w torbie (jestem stewardessą), czasami jak prostuję włosy, a potem odłączam i nie zdąży do końca wystygnąć, a ja już muszę wyjść, to mam stracha, że mi się coś zaraz w walizce spali. komedia
Stary 2008-05-30, 11:27   #3248
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
czemu zlikwidowałaś trójkąt ? Mi się trójkąty bardzo podobają
Na twoich może dobrze to wygląda, nie mówię, że to brzydko wygląda, ale u mnie były to najpierw jeden lok, potem dwa-po podcięciu, a teraz jest tak jak trzeba 4-5 . Teraz jak je bardzo odzywiłam to dobrze się kręcą jak nawet nie są tak mozno wystopniowane. Ale taka fryzurka jak ty masz-dobrze wygląda .

Cytat:
Miałam straszne kompleksy na ich punkcie kiedyś, że wyglądam jak Wodecki .
Aha , ja jak rozczeszę swoje loki to wyglądam jak Wodecki, A ROBIĘ TO CZĘSTO .

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
to mam stracha, że mi się coś zaraz w walizce spali. komedia
Pewnie zerkasz czasem czy się nie dymi z walizki . Nie życzę tego .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:48   #3249
natikot
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie zerkasz czasem czy się nie dymi z walizki . Nie życzę tego
hehe, zdarza się.
kurczę, zastanawiam się nad tym, czy by nie spróbować jeszcze raz z nisimem... opinie w sumie są podzielone, ale jeżeli jest jakaś szansa... może coś robiłam źle poprzednim razem...
Stary 2008-05-30, 15:19   #3250
Perelkowaa
Raczkowanie

Natikot, a jaka jest Twoja ocena po stwosowaniu Nisimu;>. Bo ja od nstp tyg zaczym i mam nadzieję że choc odrobine pomoze. A i to moj pierwszy raz z Nisimem;P wiec sobie tak mysle, że taka dawka odżywiająca włosy bardzo na nie wpłynie podczas pierwszej kuracji tym zestawem...

Stary 2008-05-30, 18:10   #3251
natikot
Raczkowanie

wiesz, zemną to jest tak, że dla mnie moje włosy są zawsze do chrzanu i dopiero kiedy ktoś mi powie, że są ładne czy że urosły, to ja przestaję tak myśleć. no więc zebrałam kilka komplementów, zresztą poczułam sama (przy myciu, suszeniu), że są jakby mocniejsze, lepiej sie trzymają i nie wypada ich tak dużo.. po umyciu szamponem włosy są naprawdę strasznie suche, dopiero nałożenie odżywki sprawia, że robią się takie gładkie i miękkie. aha, i ważna rzecz: ja myłam w tym czasie włosy co 2 dzień, dystrybutor każe myć codziennie, ja nie byłam w stanie zmusić się do tego, zresztą nie przetłuszczają mi sie tak szybko. no i nie miałam aż takich odrostów (3cm), choć zaznaczam, że farbowałam ton-w ton, czyli nie uzyłam żadnych agresywnych rzeczy, no ale jednak były farbowane.

nawet jak teraz to piszę, to coraz bardziej przekonuję się do tego, żeby jednak kupić znów ten nisim. a nóż widelec..
Stary 2008-05-30, 19:34   #3252
Giga10
Rozeznanie

a ja po Nisimie nie zauważyłam spektakularnego wzrostu . Z pewnością sprawił się tak jak zapewnia producent, czyli do 45% większy przyrost, ale nie było tak jak u np. tulippany, że w oczach rosły. Dziś byłam u fryzjera i podpytywałam ile miesięcznie rosną włosy. Powiedział /mężczyzna a ich w tym zawodzie baaardzo sobie cenię/, że tyle klientek co się u niego przewija - może stwierdzić, że ok jednego centymetra miesięcznie. Pomyślałam, że może i są jakieś wyjątki, ale jak wszystkim wiadomo wyjątki potwierdzają regułę Po nisimie włosy bardzo sie wzmocniły, zero wypadania itd. ale co do przyrostu - u mnie kiepściutko
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 19:55   #3253
Perelkowaa
Raczkowanie

No to żeście mi przygadałłły..;P. Coż moje też są farbowane ale wystarczające odrosty też są, wiec nadzieja mi pozostaje.. i co do mycia to stety w tym wypadku myję codziennie. Oh ja bede sumienna w stosowaniu Nisimu, jestem taka zdesperowana..;O. Giga cicho! Pewnie nie zauważyłaś przyrostu a był;P.
Wiem wiem Twoja ocena

Stary 2008-05-30, 20:03   #3254
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Na twoich może dobrze to wygląda, nie mówię, że to brzydko wygląda, ale u mnie były to najpierw jeden lok, potem dwa-po podcięciu, a teraz jest tak jak trzeba 4-5 . Teraz jak je bardzo odzywiłam to dobrze się kręcą jak nawet nie są tak mozno wystopniowane. Ale taka fryzurka jak ty masz-dobrze wygląda .

Aha , ja jak rozczeszę swoje loki to wyglądam jak Wodecki, A ROBIĘ TO CZĘSTO ..
Ja dlatego na sucho nie rozczesuje włosów, tylko wilgotne po myciu .
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 20:15   #3255
Giga10
Rozeznanie

Cytat:
No to żeście mi przygadałłły..;P. Coż moje też są farbowane ale wystarczające odrosty też są, wiec nadzieja mi pozostaje.. i co do mycia to stety w tym wypadku myję codziennie. Oh ja bede sumienna w stosowaniu Nisimu, jestem taka zdesperowana..;O. Giga cicho! Pewnie nie zauważyłaś przyrostu a był;P.
Wiem wiem Twoja ocena

ja mam po prostu beznadziejne włosy i to dlatego Ja też wyszłam z założenia, że sama muszę spróbować. Ty też tak zrób - jak nie spróbujesz zawsze będziesz się zastanawiać i śnić o Nisimku
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 20:20   #3256
Perelkowaa
Raczkowanie

Hehe narazie to ja śnię o włoskach za brode;(;P. tak tak juz czekam na zamówienie, muszę sprubować. Choć z kasą u mnie cienko, nie przeboleję jeśli sie nie przekonam, a nóż o 1cm więcej wyciągnie..ooo choć to.

Stary 2008-05-30, 21:48   #3257
noell88
Rozeznanie

Cytat:
Wiem wiem Twoja ocena
bede trzymac kciuki zeby u Ciebie zadzialalo.

a na jaki kolor masz pofarbowane wlosy? ja tak samo zaczynalam z odrostem(3 cm). nawet przyspieszylo, wlosy o wiele mocniejsze-mam swietne porownanie z tym farbowanymi..mam wrazenie ze sa 2 razy mocniejsze. no ale co chcialam powiedziec...bardzo spiera kolor. u mnie z blondu w rudy. na poczatku mylam codziennie po wplywem eufori, ale czasami to jest niewykonywalne myc codziennie...

nie chce straszyc tylko pamietaj zeby starac myc tylko odrost(wiem ze sie nie da, sprobuj z pochylona glowa). jak rozcienczysz troszenke z woda w reku-nisim pieni sie jak szalony
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:58   #3258
Perelkowaa
Raczkowanie

O matko kochana tylko odrost;o, o wow myslałam że normalnie..ha. Ja miałam szatyn, tyle że w ciągu 2,5 mies czy 3ech sprał się tak dziwnie troche na blond troche na jakis rdzawy, tyle że odrosty mi sie podobaja takie naturalne blond. A co do codziennego stosowania to spoko loko, jestem pewna że ani jednego dnia nie opuszczę. Musze co dzień z rana myc bo inaczej nie wyglądam. Dobrze widze 1cm w 10dni;>

PS. O jesu dziekuje, to takie budujące kiedy ktoś trzyma te przysłowiowe kciuki

Stary 2008-05-31, 07:22   #3259
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
a ja po Nisimie nie zauważyłam spektakularnego wzrostu . Z pewnością sprawił się tak jak zapewnia producent, czyli do 45% większy przyrost, ale nie było tak jak u np. tulippany, że w oczach rosły. Dziś byłam u fryzjera i podpytywałam ile miesięcznie rosną włosy. Powiedział /mężczyzna a ich w tym zawodzie baaardzo sobie cenię/, że tyle klientek co się u niego przewija - może stwierdzić, że ok jednego centymetra miesięcznie. Pomyślałam, że może i są jakieś wyjątki, ale jak wszystkim wiadomo wyjątki potwierdzają regułę Po nisimie włosy bardzo sie wzmocniły, zero wypadania itd. ale co do przyrostu - u mnie kiepściutko
U mnie tak samo

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 12:17   #3260
kitay
Raczkowanie

truskawkowawiosno, a jak quinoral? zaczelas juz brac? widac jakies efekty?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 12:28   #3261
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
truskawkowawiosno, a jak quinoral? zaczelas juz brac? widac jakies efekty?
chyba Ci sie cos pomieszalo, nic takiego nie pisalam te tabletki wydaja sie godne uwagi, ale dla mnie sa za drogie, az tak bardzo na przyroscie mi nie zalezy, skoro mam mocne wlosy, ktore nie wypadaja

odstawilam Nisim zupelnie, wroce do niego moze za miesiac, dwa. mam pare innych typow do przetestowania
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 15:48   #3262
ifkaa
Raczkowanie

dzisiaj mijają dokłandie 2 miesiace od przeklętego dnia, w którym ściełam włosy (miałam do pasa a teraz mam delikatnie za ramiona)

podsumowanie:
1 butelka lotionu niger, 2 szampony seboradin niger, 2 odywki seboradin do zniszczonych włosów, (stosowane na przemian z szamponem i odżywką pantime prov intensywna odnowa) 2 paczuszki ampułek seboradin, 1 opakowanie wax i 1 opakowanie regenerujacej maski loreal, 1 opakowanie jedwabiu do włosów, oraz belissa

dzisiaj byłam robic odrosty....
efekty?

dokładnie 2.5 cm w ciągu równych dwóch miesięcy...
nie jestem zbyt usatysfakcjonowana, ale nie przerywam kuracji... jakos musze w niej wytrwać....

Edytowane przez ifkaa
Czas edycji: 2008-05-31 o 15:50 Powód: literówka
ifkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 19:51   #3263
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ifkaa Pokaż wiadomość
dokładnie 2.5 cm w ciągu równych dwóch miesięcy...
nie jestem zbyt usatysfakcjonowana, ale nie przerywam kuracji... jakos musze w niej wytrwać....
A mi 2,5 cm w ciągu dwóch miesięcy same urosną i to napewno. Też ścięłam się niedawno. Takie gdzieś w okolicy łopatek na chłopaka, do dziś nie mogę przeboleć, minęło dopiero 3 miesiące. Chciałbym żeby w oczach rosły, a to nic, to co odrośnie się skręca i dalej prawie ta sama długość :/
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 22:33   #3264
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
chyba Ci sie cos pomieszalo, nic takiego nie pisalam te tabletki wydaja sie godne uwagi, ale dla mnie sa za drogie, az tak bardzo na przyroscie mi nie zalezy, skoro mam mocne wlosy, ktore nie wypadaja

odstawilam Nisim zupelnie, wroce do niego moze za miesiac, dwa. mam pare innych typow do przetestowania
cos mis ie musiało pomylic, a co sie stalo ze odsatwials nisim? jakie masz nowe typy do testowanie?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 23:12   #3265
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

mam pytanie..
nie mam czasu, żeby przeczytać cały wątek, więc mam pytanie ;P

czy jakbym używała:
*Garnier Neril
* Seboradin Lotion
* Skrzypovitę
* i dodawała olejek rycynowy do Garniera

czy to dałoby efekty? bo mam zamiar kupić te dwa pierwsze produkty, tylko nie wiem czy dobrze robię..^
Stary 2008-06-01, 08:57   #3266
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
mam pytanie..
nie mam czasu, żeby przeczytać cały wątek, więc mam pytanie ;P

czy jakbym używała:
*Garnier Neril
* Seboradin Lotion
* Skrzypovitę
* i dodawała olejek rycynowy do Garniera

czy to dałoby efekty? bo mam zamiar kupić te dwa pierwsze produkty, tylko nie wiem czy dobrze robię..^
Przeczytaj chociaz kilka stron tego watku
Po drugie na kazdego dziala cos innego

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-01, 09:12   #3267
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

czytałam poprzedni i tam było to napisane..
chciałam się po prostu zapytać czy ktoś już tego używał i jakie były efekty xd
Stary 2008-06-01, 09:22   #3268
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
czytałam poprzedni i tam było to napisane..
chciałam się po prostu zapytać czy ktoś już tego używał i jakie były efekty xd
W poprzednim watku bylo sporo o tym pisane wiec jak czytalas to powinas wiedziec

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-01, 10:32   #3269
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dlatego na sucho nie rozczesuje włosów, tylko wilgotne po myciu .
Ja różnie - zalezy do kogo chęc się upodobnić .
Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
bede trzymac kciuki zeby u Ciebie zadzialalo.
Ja też się przyłanczam .
Cytat:
Napisane przez ifkaa Pokaż wiadomość
dzisiaj mijają dokłandie 2 miesiace od przeklętego dnia, w którym ściełam włosy ...dokładnie 2.5 cm w ciągu równych dwóch miesięcy...nie jestem zbyt usatysfakcjonowana, ale nie przerywam kuracji... jakos musze w niej wytrwać....
Ja po dwóch miesiącach kuracji mialam ok. 2,9 cm -czyli coś podobnego, a też stosowałam mnustwo specyfików-niektóre z was wiedzą ile .
A czy żałuję-nie , przynajmniej wiem na co mogę liczyć i że moje włosy i tak będą rosły swoim tempem, podejrzewam, że czym dłuższe będą tym będą wolniej rosnąć .
Ale co tam najważniejsze, że wspomagam cebulki, poprawiam ukrwienie głowy, odżywiam itp.- obchodzić zaczęłam się ze swoimi włoskami jak z jajkiem , ale to nikomu nie przeszkadza, a mi się podoba . Jak mam mieć długie to chcę nimi zachwycać .
Powodzenia życzę i wytrwałości .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 20:53   #3270
dziuniaaa
Zakorzenienie

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=368741068 to był ten tonik goldwella?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości