|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Monika, nie mogę patrzeć na to co sobię robisz!! Co to za głupi pomysł z tym odchudzaniem????!!!! Jesteś chuda jak patyk!! Wiem dobrze jak wyglądasz i nie mogę patrzeć na to jak sama się pakujesz w ten horror!! Wakacje już za pasem chcesz siedzieć w domu i myśleć o jedzeniu, dołować się, liczyć kalorie?? Po Ci to??!! Dziewczyno opamiętaj się!!!!!
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Asilos, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała. Już teraz. Ale to wsyzstko jest silniejsye odemnie. cm w udacgóh po prostu nie poywala mi pryesta o tym myśleć. Ja już nie mogę taak.
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam Was rozumiem. Że bez 'niej' czujecie pustkę. Bo ja nie chcę chudnąć. Uważam, że jestem teraz akurat, podobam się sobie. Ale brakuje mi tej jakby to powiedzieć, litości. Zatroskanych ludzi. Czasem czuję po prostu, że nikogo nie obchodzę. Jestem samotna. A kiedy byłam chuda, to inni się mną interesowali, martwili. Głupie to, wiem i walczę z tym
Fajnie było mieć taką kontrolę nad wszystkim. A teraz jestem jedną z wielu, wcześniej miałam coś, swoją tajemnicę, anę. Nie chcę do tego wracać, co to to nie. Ale... rozumiecie, nie?
|
|
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Centymetry w udach mają decydować o Twoim życiu?? O Twoim szczęściu?? Jestem święcie przekonana, że masz chude uda, zresztą jak całe ciało. Widziałam Twoje zdjęcia w spudnicy i masz długie i mega szczupłe nogi!! Ja nie jestem w stanie zmienić Twojego myśłenia, ale jeszcze raz Cię proszę opamiętaj się!!! Wszyscy w około Ci to mówią, ale Ty nikogo nie słuchasz! Ślepo brniesz w bagno!! Twoje jadłospisy są fatalne! Jesz stanowczo za mało, a teraz jeszcze ten podpis!! Z czego Ty się chcesz odchudzać?! Powiedz mi z czego??
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorki Dziewczyny, ale ja to tak odbieram.
|
|
|
#2346 |
|
Gość
|
Asilos gratuluję podejścia
- tak, tak tylko, że jak ludzie sobie rąk nie podadzą, to nie damy razem rady. Ja mam ED, wiem co one czują. One potrzebują pomocy. Ty nawet nie wiesz jak bardzo. Wydaje ci się, że one same wyjdą, ale patrz na posty S(k), Funky, one potrzebują pomocy innych ludzi, a jakby nie trafiły tu - to co - i same się ratowały - to co - pewnie umarłyby. Nie nie zgodzę się z twoim myśleniem. Musimy działać wspólnie w kupie siła same rady sobie nie damy. Wiesz, nawet nie wiesz jak bardzo mnie uraziłaś tym postem, wiesz to tak jakbyś zmusiła mnie do odejścia z wizażu. Bardzo mnie to boli. Dyskutować nie ma sensu. Ty nie znasz mentalności anorektyczek, bulmiczek. Sama ze sobą bądź. Nie wiesz, co my czujemy. Nie znasz nas, wzorowa redukcja etc. Nie wiem nawet po co tu piszesz. Nie chciałam cię urazić, ale wybacz nie znasz anoreksji, bo jej nie masz.Ja wiem co to anoreksja, bo ją mam. Mam ED. I nie boję się do tego przyznać. Co do tematu Dziś nie jest żle - ale znowu zero śn - zjadłam tylko naleśnika, by rodzinka nie widziała. Potem obiad i deser - urodziny ojca. Źle jest bo źle się czuję po tym. Dokładki nie zjadłam - mimo, że mama prosiła. Źle się czuję ze sobą. Ale wyjdę z tego. Będzie lepiej. Tamo, ja dalej mam ED. Nie wyszłam z niego. Nie mówiłam wam tylko o tym. Dalej to mam. Jeśli się czujecie urażone - to odejdę z wizażu. |
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Boze, dziewczyny napisalam takiego dlugiego posta, a wszystko sie skasowalo! Nie wtrzymam zaraz! AHHH!
![]() ![]()
|
|
#2348 |
|
Gość
|
Żegnajcie..... Będę na redukcji nie utyję ani kilograma. Pa.
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2351 |
|
Gość
|
Nie ale was przepraszam jeszcze raz. przepraszam to wszystko moja wina. Nie powinnam tu wchodzić.... to nie mój rewir, mimo że mam anoreksję.
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240208 oto wątek założony dawniej przez Weronikę. a teraz? czyli wychodzi na to, że wtedy Wera kłamała? "ja bardzo siebie lubię", "Nie chcę by wiecznie przy liczeniu BMI wyskakiwało mi - anoreksja. Bo ana to nie jest." "Mam miesiączki normalnie (jak w zegarku - równo co 31 dni). " rozumiem, że czasem ukrywamy się z aną, ale teraz nagle piszesz: Nie mówiłam wam tylko o tym. Dalej to mam. tak jakbyś kiedyś rzeczywiście miała. czemu przeczą Twoje dawne posty. nie chcę być wredna i niemiła, ale coś mi tu nie gra. tak samo jak nie podobają mi się Twoje - zawsze skrajne - opinie, które często wypowiadasz, nie mając żadnej wiedzy o tym, jak jest naprawdę (cóż, jestem zbulwersowana tym, co napisałaś Agacie). jeśli się mylę - zwracam honor. Ale zdania o Twoich atakach na poszczególne użytkowniczki jak i później równie gwałtowne zmiany 'poglądów' (oczywiście na zupełnie skrajne) nie zmienię. może to jest tak, że potrzebujesz bycia akceptowaną w pewnej grupie społecznej - od razu nazywasz nas przyjaciółkami, piszesz jak to bardzo nas wspierasz. nie rozumiem Twojego postępowania, nie dość, że jest dla mnie naciągane, to jeszcze nielogiczne. przepraszam, ale ja Ci nie wierzę w to, że masz anę. czuję, że z jakiegoś powodu wymyślasz. może i jestem wredna i okropna, ale przynajmniej szczera. jeśli teraz wszystkie będziecie przeciwko, trudno - to ja 'odejdę', ale nie z wizażu, a z KZ po prostu.
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Co chesz osiągnąć przez takie posty?? Nie rozumiem Cię dziewczyno. Spinasz się jak małolata.
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach, cały czas podkreślasz, że masz tę anoreksję - to też podejrzane.
|
|
|
#2355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Gość
|
Dziewczyny odchodzę. Żegnam, teraz już na serio. Wrócę może po miesiącu...... dopiero. Iza nie przyjaźnię się z wami........ Żegnam was.........
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
ale nazywasz nas przyjaciółkami. a dla mnie określenie 'przyjaciel' to nie słowo rzucone ot tak, na wiatr.
|
|
#2358 |
|
Gość
|
Iza nie jestem dziecinna, ja was okłamywałam brakiem any, bo mam problem. Nawet nie wiecie jak mnie zraniłyście. Ja ją mam na serio. Mam duży problem z jedzeniem. Tak bardzo mnie to boli, że uważacie, że kłamię. Skłamałam bo bałam się waszej reakcji, waszego przyjęcia. Teraz wiem, czuję się z tym podle, że was okłamałam przepraszam najmocniej jak umiem. Nie kłamie teraz. Mam ciężki problem psychiczny - mam ADHD.
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy masz anę czy nie, ale uwierzyć, że masz w 100% po prostu nie potrafię.
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co? Sorry, ale Jesteś strasznie dziwna ;/
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wypiłam 200ml piwa! ![]() A jutro mam całodniową wycieczke i będę bez obiadu i ciepłego posiłu ![]() i ide spakować prowiant, będziemy mnóstwo chodzić i nie wiem ile tego jedzenia wziąć ![]()
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
~~~~~~~~ A ja po weekendowym obzarstwie u babci nadal redukcja, nie przechodze jednak na U i jestem z tego zadowolona Bo nie bedzie zadnych wyrzutow sumienia i troche kg spadnie. Nie chce tych kraglosci tu i owdzie, ale nie przekrocze granicy normalnej wagi, bo chce byc zdrowa. A narazie wszystko mnie boli, tzn cala skora na brzuchu i udach, chyba tluszcz mi rosnie, bo w ciagu weekendu zjadlam o 7000 kcal za duzo (ciasta, majonezowe salatki...), czyli kilogram sie przytyje. Tak latwo przytyc, a potem jak ciezko zgubic... Ale dam rade i bede pozytywnie myslala, takze nie musicie sie o mnie martwic, bo wszytsko jest okej I powiem Wam, ze ja naprawde lubie jedzenie, ale nie lubie jesc
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-06-01 o 22:09 |
|
|
|
|
#2364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale wiem jedno pogubiłaś się w tym.
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. chyba że chcesz sobie tak spieprzyć wieczór i humor jak ja
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, spokojnie, jakos sie dogadamy. Werka to jak to z Toba jest? Napisz po kolei co i jak, zebysmy dobrze sie zrozumialy. Podobno 80% znajomosci konczy sie z powodu niezrozumienia, tyle spraw mozna wyjasnic, tylko spokojnie, bez klamstwa, rozmawiajac
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Izka, tu nie chodzi o psucie sobie humoru, na mnie takie coś nie działa, tylko zastanawiam się co Ona chce osiągnąć, od początku coś mi nie pasowało, bo pamiętam ten wątek , który Weronika zaczęła, potem jak była na przytyciu, nagle Ana a teraz ADHD, zastanawiam sie co jeszcze??
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - wybacz nie chciałam Cię urazić kochana,naprawdę ... dziękuję za wszystkie miłe słowa ...
i powodzenia w redukcji kochanie,jeśli uważasz,że tak będzie lepiej ![]() Weronika - ja podobnie jak Funky gubię się już w Twoich postach ... Wiecie dziewczyny,chyba osiągnęłam mały sukcesik. Bo dzisiaj zjadłam normalnie śniadanie,potem kupny naleśnik na obiad z braku czasu i mały lód na patyku,potem wypiłam piwo,kolejnego loda (big toffi,całkiem smaczny ^^) i jak wróciłam do domu to zjadłam resztkę pizzy mojej mamy i 3 małe gołąbki również jej roboty i nie mam wyrzutów sumienianie wiem dlaczego,ale chyba zaczynam rozumieć,że ciągłe załamywanie się nad sobą nic nie da,po to są weekendy,wolne dni,aby je spędzać z najbliższymi osobami,rodziną,aby z nich korzystać,jedząc co się chce i nie zwracać uwagi na kalorie,i tak właśnie było w moim przypadku dzisiaj. Ba,pewnie,że liczyłam kalorie,ale robię to zawsze,i jest mi tak wygodniej,bo mam kontrolę,aby nie przesadzić żeby nie zjeść za mało,ale naprawdę za dużo. Aż chce mi się żyć jak to pisze,i nie jest to spowodowane tym,że widzę siebie chudszą w lustrze czy coś podobnego,ale naprawdę miłym zaskoczeniem było dla mnie,że po zjedzeniu tej kolacji nie pomyślałam sobie - a wsiądę na rowerek,spalę to wszystko ![]() Może właśnie dzięki takiemu myśleniu jak teraz jutro nie zobaczę siebie grubszej?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie nastawienie nie moze byc jednorazowe
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Weroniko - jestem zmuszona przyznać ostrzeżenie za zdecydowanie niemiłe potraktowanie Asilos - chodzi o zwroty typu 'Nie wiem nawet po co tu piszesz'; jednak żadnych punktów karnych nie daję, bo nie był to klasyczny atak na użytkowniczkę.
Tym samym proszę o zaprzestanie zbiorowej dyskusji nt. motywów działania i stylu wypowiedzi Weroniki. Pamiętajmy dziewczyny, pisać w tym wątku może każdy, kto nie ma złych intencji i nie promuje chorych idei, a na patetyczny sposób wypowiedzi można czasem przymknąć oko .Natomiast Weroniko, unosić się honorem nie ma po co i jeśli kiedyś jeszcze uznasz, że Wizaż może być Ci w jakiś sposób pomocny, jeśli odczujesz chęć kulturalnego porozmawiania o swoich problemach - zapraszam na Krzywe Zwierciadło. Pozdrawiam Przykro mi, Moniczko, ale jestem zmuszona Tobie również ostrzeżenie i punkt karny. Wiem, że ED to wzloty i upadki. Teraz masz, jak widzę, załamanie, o czym świadczy ten post i podpis. Jednak u bardzo szczupłej dziewczyny na tym forum nie możemy tolerować obstawania przy głupim i niepotrzebnym odchudzaniu... Zwracałam Ci już uwagę na Twój jadłospis, zmień proszę myślenie i styl pisania tutaj, nie zmuszaj mnie do podjęcia dalszych kroków.
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

i w ogóle. fatalnie mi dziś!

Fajnie było mieć taką kontrolę nad wszystkim. A teraz jestem jedną z wielu, wcześniej miałam coś, swoją tajemnicę, anę. Nie chcę do tego wracać, co to to nie. Ale... rozumiecie, nie?

- tak, tak tylko, że jak ludzie sobie rąk nie podadzą, to nie damy razem rady. Ja mam ED, wiem co one czują. One potrzebują pomocy. Ty nawet nie wiesz jak bardzo. Wydaje ci się, że one same wyjdą, ale patrz na posty S(k), Funky, one potrzebują pomocy innych ludzi, a jakby nie trafiły tu - to co - i same się ratowały - to co - pewnie umarłyby. Nie nie zgodzę się z twoim myśleniem. Musimy działać wspólnie w kupie siła same rady sobie nie damy. Wiesz, nawet nie wiesz jak bardzo mnie uraziłaś tym postem, wiesz to tak jakbyś zmusiła mnie do odejścia z wizażu. Bardzo mnie to boli. Dyskutować nie ma sensu. Ty nie znasz mentalności anorektyczek, bulmiczek. Sama ze sobą bądź. Nie wiesz, co my czujemy. Nie znasz nas, wzorowa redukcja etc. Nie wiem nawet po co tu piszesz. Nie chciałam cię urazić, ale wybacz nie znasz anoreksji, bo jej nie masz.

? byłabym wdzięczna.
takie nastawienie nie moze byc jednorazowe