Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-01, 19:29   #2341
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj mam fatalny dzień. W ogóle podczytuję tu troszkę ii mam takie same od czucia.. Chcę wrócić do tamtej postaci.. i w ogóle. fatalnie mi dziś!
Monika, nie mogę patrzeć na to co sobię robisz!! Co to za głupi pomysł z tym odchudzaniem????!!!! Jesteś chuda jak patyk!! Wiem dobrze jak wyglądasz i nie mogę patrzeć na to jak sama się pakujesz w ten horror!! Wakacje już za pasem chcesz siedzieć w domu i myśleć o jedzeniu, dołować się, liczyć kalorie?? Po Ci to??!! Dziewczyno opamiętaj się!!!!!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 19:33   #2342
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Asilos, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała. Już teraz. Ale to wsyzstko jest silniejsye odemnie. cm w udacgóh po prostu nie poywala mi pryesta o tym myśleć. Ja już nie mogę taak.
Stary 2008-06-01, 19:34   #2343
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja tam Was rozumiem. Że bez 'niej' czujecie pustkę. Bo ja nie chcę chudnąć. Uważam, że jestem teraz akurat, podobam się sobie. Ale brakuje mi tej jakby to powiedzieć, litości. Zatroskanych ludzi. Czasem czuję po prostu, że nikogo nie obchodzę. Jestem samotna. A kiedy byłam chuda, to inni się mną interesowali, martwili. Głupie to, wiem i walczę z tym Fajnie było mieć taką kontrolę nad wszystkim. A teraz jestem jedną z wielu, wcześniej miałam coś, swoją tajemnicę, anę. Nie chcę do tego wracać, co to to nie. Ale... rozumiecie, nie?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 19:41   #2344
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Asilos, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała. Już teraz. Ale to wsyzstko jest silniejsye odemnie. cm w udacgóh po prostu nie poywala mi pryesta o tym myśleć. Ja już nie mogę taak.
Centymetry w udach mają decydować o Twoim życiu?? O Twoim szczęściu?? Jestem święcie przekonana, że masz chude uda, zresztą jak całe ciało. Widziałam Twoje zdjęcia w spudnicy i masz długie i mega szczupłe nogi!! Ja nie jestem w stanie zmienić Twojego myśłenia, ale jeszcze raz Cię proszę opamiętaj się!!! Wszyscy w około Ci to mówią, ale Ty nikogo nie słuchasz! Ślepo brniesz w bagno!! Twoje jadłospisy są fatalne! Jesz stanowczo za mało, a teraz jeszcze ten podpis!! Z czego Ty się chcesz odchudzać?! Powiedz mi z czego??

Stary 2008-06-01, 20:36   #2345
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny postaram się, żeby to ja byłam tą pierwszą, która was wyciągnie z bagna. Ja pierwsza wyjdę, a potem idźcie za moim przykładem, na pewno wpiszę optymistyczny post i szukajcie mnie na wizażu, a znajdziecie.... Zawszę tu bedę i wam pomogę, bo jak prawdziwa przyjaciółka chcę dla was jak najlepiej.
Troche przesadzasz wiesz ? To już drugi wątek, w którym widze, że przesadzasz. Przecież nie jestes pierwszą osobą, która wyszla z ED, co więcej, wcale z niego nie wyszłaś. Nie musisz się bawić w duchowego przewodnika wszystkich, bo to conajmniej dziwnie wszystko brzmi co piszesz

Sorki Dziewczyny, ale ja to tak odbieram.
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 20:37   #2346
noname12345TPa
Gość

Asilos gratuluję podejścia - tak, tak tylko, że jak ludzie sobie rąk nie podadzą, to nie damy razem rady. Ja mam ED, wiem co one czują. One potrzebują pomocy. Ty nawet nie wiesz jak bardzo. Wydaje ci się, że one same wyjdą, ale patrz na posty S(k), Funky, one potrzebują pomocy innych ludzi, a jakby nie trafiły tu - to co - i same się ratowały - to co - pewnie umarłyby. Nie nie zgodzę się z twoim myśleniem. Musimy działać wspólnie w kupie siła same rady sobie nie damy. Wiesz, nawet nie wiesz jak bardzo mnie uraziłaś tym postem, wiesz to tak jakbyś zmusiła mnie do odejścia z wizażu. Bardzo mnie to boli. Dyskutować nie ma sensu. Ty nie znasz mentalności anorektyczek, bulmiczek. Sama ze sobą bądź. Nie wiesz, co my czujemy. Nie znasz nas, wzorowa redukcja etc. Nie wiem nawet po co tu piszesz. Nie chciałam cię urazić, ale wybacz nie znasz anoreksji, bo jej nie masz.
Ja wiem co to anoreksja, bo ją mam. Mam ED. I nie boję się do tego przyznać.
Co do tematu
Dziś nie jest żle - ale znowu zero śn - zjadłam tylko naleśnika, by rodzinka nie widziała. Potem obiad i deser - urodziny ojca. Źle jest bo źle się czuję po tym. Dokładki nie zjadłam - mimo, że mama prosiła. Źle się czuję ze sobą. Ale wyjdę z tego. Będzie lepiej.
Tamo, ja dalej mam ED. Nie wyszłam z niego. Nie mówiłam wam tylko o tym. Dalej to mam. Jeśli się czujecie urażone - to odejdę z wizażu.
Zgłoś do moderatora   Otrzymała upomnienie
Stary 2008-06-01, 20:44   #2347
Madlen898
Raczkowanie

Boze, dziewczyny napisalam takiego dlugiego posta, a wszystko sie skasowalo! Nie wtrzymam zaraz! AHHH!
Stary 2008-06-01, 20:46   #2348
noname12345TPa
Gość

Żegnajcie..... Będę na redukcji nie utyję ani kilograma. Pa.
Stary 2008-06-01, 20:46   #2349
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Asilos gratuluję podejścia - tak, tak tylko, że jak ludzie sobie rąk nie podadzą, to nie damy razem rady. Ja mam ED, wiem co one czują. One potrzebują pomocy. Ty nawet nie wiesz jak bardzo. Wydaje ci się, że one same wyjdą, ale patrz na posty S(k), Funky, one potrzebują pomocy innych ludzi, a jakby nie trafiły tu - to co - i same się ratowały - to co - pewnie umarłyby. Nie nie zgodzę się z twoim myśleniem. Musimy działać wspólnie w kupie siła same rady sobie nie damy. Wiesz, nawet nie wiesz jak bardzo mnie uraziłaś tym postem, wiesz to tak jakbyś zmusiła mnie do odejścia z wizażu. Bardzo mnie to boli. Dyskutować nie ma sensu. Ty nie znasz mentalności anorektyczek, bulmiczek. Sama ze sobą bądź. Nie wiesz, co my czujemy. Nie znasz nas, wzorowa redukcja etc. Nie wiem nawet po co tu piszesz. Nie chciałam cię urazić, ale wybacz nie znasz anoreksji, bo jej nie masz.
Co do tematu
Dziś nie jest żle - ale znowu zero śn - zjadłam tylko naleśnika, by rodzinka nie widziała. Potem obiad i deser - urodziny ojca. Źle jest bo źle się czuję po tym. Dokładki nie zjadłam - mimo, że mama prosiła. Źle się czuję ze sobą. Ale wyjdę z tego. Będzie lepiej.
Tamo, ja dalej mam ED. Nie wyszłam z niego. Nie mówiłam wam tylko o tym. Dalej to mam. Jeśli się czujecie urażone - to odejdę z wizażu.
Weronika bez przesady, nie poczułam się urażona, ani nic. Tylko wiesz, poprostu nie rób tu za męczennice i jedyną pomagającą wszystkim, bo taką osobą nie jest ... Tu wszyscy wszystkim pomagaja

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-06-01, 20:48   #2350
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Co do tematu
Pokaż mi choć jedno zdanie w którym napisałam, że nie powinnyśmy sobię pomagać?? Uważasz, że nie rozumiem ED?? To jak sądzisz co tu robię?? Nie mam zamiaru dyskutować z tak prymitywnymi argumentami jak Twoje.

Stary 2008-06-01, 20:49   #2351
noname12345TPa
Gość

Nie ale was przepraszam jeszcze raz. przepraszam to wszystko moja wina. Nie powinnam tu wchodzić.... to nie mój rewir, mimo że mam anoreksję.
Stary 2008-06-01, 20:51   #2352
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Asilos gratuluję podejścia - tak, tak tylko, że jak ludzie sobie rąk nie podadzą, to nie damy razem rady. Ja mam ED, wiem co one czują. One potrzebują pomocy. Ty nawet nie wiesz jak bardzo. myślę jednak, że Asilos wie... :/ Wydaje ci się, że one same wyjdą, ale patrz na posty S(k), Funky, one potrzebują pomocy innych ludzi, a jakby nie trafiły tu - to co - i same się ratowały - to co - pewnie umarłyby. Nie nie zgodzę się z twoim myśleniem. Musimy działać wspólnie w kupie siła same rady sobie nie damy. Wiesz, nawet nie wiesz jak bardzo mnie uraziłaś tym postem, wiesz to tak jakbyś zmusiła mnie do odejścia z wizażu.zachowujesz się tak, jakbyś sznatażowała nas odejściem z wizażu Bardzo mnie to boli. Dyskutować nie ma sensu. Ty nie znasz mentalności anorektyczek, bulmiczek.coooo?! Sama ze sobą bądź. Nie wiesz, co my czujemy.COOOOOOO?! chyba nie czytałaś historii Asilos. Nie znasz nas, wzorowa redukcja etc. jak nie wiesz, to nie pisz, ok? Nie wiem nawet po co tu piszesz.a ja się zastanawiam, po co Ty Nie chciałam cię urazić, ale wybacz nie znasz anoreksji, bo jej nie masz.ale ma inne - często gorsze problemy.
Co do tematu
wybacz, wero, ale wydaje mi się, że to, co piszesz jest ...udawane? nie wiem, co chcesz zyskać pisząc tu. pozwól, że tu coś pokażę Wam, Dziewczyny:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240208

oto wątek założony dawniej przez Weronikę. a teraz? czyli wychodzi na to, że wtedy Wera kłamała? "ja bardzo siebie lubię", "Nie chcę by wiecznie przy liczeniu BMI wyskakiwało mi - anoreksja. Bo ana to nie jest." "Mam miesiączki normalnie (jak w zegarku - równo co 31 dni). "

rozumiem, że czasem ukrywamy się z aną, ale teraz nagle piszesz: Nie mówiłam wam tylko o tym. Dalej to mam.

tak jakbyś kiedyś rzeczywiście miała. czemu przeczą Twoje dawne posty.

nie chcę być wredna i niemiła, ale coś mi tu nie gra. tak samo jak nie podobają mi się Twoje - zawsze skrajne - opinie, które często wypowiadasz, nie mając żadnej wiedzy o tym, jak jest naprawdę (cóż, jestem zbulwersowana tym, co napisałaś Agacie).

jeśli się mylę - zwracam honor. Ale zdania o Twoich atakach na poszczególne użytkowniczki jak i później równie gwałtowne zmiany 'poglądów' (oczywiście na zupełnie skrajne) nie zmienię.

może to jest tak, że potrzebujesz bycia akceptowaną w pewnej grupie społecznej - od razu nazywasz nas przyjaciółkami, piszesz jak to bardzo nas wspierasz. nie rozumiem Twojego postępowania, nie dość, że jest dla mnie naciągane, to jeszcze nielogiczne.

przepraszam, ale ja Ci nie wierzę w to, że masz anę. czuję, że z jakiegoś powodu wymyślasz. może i jestem wredna i okropna, ale przynajmniej szczera.

jeśli teraz wszystkie będziecie przeciwko, trudno - to ja 'odejdę', ale nie z wizażu, a z KZ po prostu.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 20:52   #2353
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Nie ale was przepraszam jeszcze raz. przepraszam to wszystko moja wina. Nie powinnam tu wchodzić.... to nie mój rewir, mimo że mam anoreksję.
Co chesz osiągnąć przez takie posty?? Nie rozumiem Cię dziewczyno. Spinasz się jak małolata.

Stary 2008-06-01, 20:52   #2354
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Cytat:
jesteś albo dziecinna, albo chora. wiem, że masz pewne problemy ze sobą i to rozumiem. ale jeszcze jeden taki post, a dostaniesz punkty karne lub bana. szantaż emocjonalny? na mnie nie działa.

ach, cały czas podkreślasz, że masz tę anoreksję - to też podejrzane.

Stary 2008-06-01, 20:53   #2355
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Asilos gratuluję podejścia - tak, tak tylko, że jak ludzie sobie rąk nie podadzą, to nie damy razem rady. Ja mam ED, wiem co one czują. One potrzebują pomocy. Ty nawet nie wiesz jak bardzo. Wydaje ci się, że one same wyjdą, ale patrz na posty S(k), Funky, one potrzebują pomocy innych ludzi, a jakby nie trafiły tu - to co - i same się ratowały - to co - pewnie umarłyby.
Nie nie zgodzę się z twoim myśleniem. Musimy działać wspólnie w kupie siła same rady sobie nie damy. Wiesz, nawet nie wiesz jak bardzo mnie uraziłaś tym postem, wiesz to tak jakbyś zmusiła mnie do odejścia z wizażu. Bardzo mnie to boli. Dyskutować nie ma sensu. Ty nie znasz mentalności anorektyczek, bulmiczek. Sama ze sobą bądź. Nie wiesz, co my czujemy. Nie znasz nas, wzorowa redukcja etc. Nie wiem nawet po co tu piszesz. Nie chciałam cię urazić, ale wybacz nie znasz anoreksji, bo jej nie masz.
Co do tematu
Nie rozumiem Twojej postawy. Znaczy po częsci staram się tolerować to, że nie radzisz sobie z emocjami, bo to bywa trudne, ale muszusz na spokojnie przemyśleć każdy post, bo to Ty bardzo ranisz dziewczyny, a nie one Ciebie. Za dużo soądzasz, często zmieniasz zdanie. Miedawno nienawidziłas modelek, potem zaczęłaś wściekłe bronić Carmel. Nienawidziłaś anorektycznek i bardzo dosadnie komentowałaś głodówkowe jadłospisy, a okazuje się, że samą.. nia jesteś. Wiem , to trudne, życie samo sie sypie w takiej chorobie, ale zachowaj serdecznośc i zachowaj szacunek dla innych.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 20:56   #2356
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny odchodzę. Żegnam, teraz już na serio. Wrócę może po miesiącu...... dopiero. Iza nie przyjaźnię się z wami........ Żegnam was.........
Stary 2008-06-01, 20:57   #2357
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ale nazywasz nas przyjaciółkami. a dla mnie określenie 'przyjaciel' to nie słowo rzucone ot tak, na wiatr.

Stary 2008-06-01, 21:00   #2358
noname12345TPa
Gość

Iza nie jestem dziecinna, ja was okłamywałam brakiem any, bo mam problem. Nawet nie wiecie jak mnie zraniłyście. Ja ją mam na serio. Mam duży problem z jedzeniem. Tak bardzo mnie to boli, że uważacie, że kłamię. Skłamałam bo bałam się waszej reakcji, waszego przyjęcia. Teraz wiem, czuję się z tym podle, że was okłamałam przepraszam najmocniej jak umiem. Nie kłamie teraz. Mam ciężki problem psychiczny - mam ADHD.
Stary 2008-06-01, 21:04   #2359
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza nie jestem dziecinna, ja was okłamywałam brakiem any, bo mam problem. Nawet nie wiecie jak mnie zraniłyście. Ja ją mam na serio. Mam duży problem z jedzeniem. Tak bardzo mnie to boli, że uważacie, że kłamię. Skłamałam bo bałam się waszej reakcji, waszego przyjęcia. Teraz wiem, czuję się z tym podle, że was okłamałam przepraszam najmocniej jak umiem. Nie kłamie teraz. Mam ciężki problem psychiczny - mam ADHD.
wiem o tym. próbuję Cię zrozumieć. ale nie potrafię. naskakujesz na nas, to co napisałaś do Asilos było przegięciem. nie wiem, co Ci poradzić - myśl 100000000 razy nad tym, co piszesz? banalne. ale więcej się po prostu nie da.

nie wiem, czy masz anę czy nie, ale uwierzyć, że masz w 100% po prostu nie potrafię.

Stary 2008-06-01, 21:08   #2360
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co? Sorry, ale Jesteś strasznie dziwna ;/

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-06-01, 21:10   #2361
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2352

again...

Stary 2008-06-01, 21:43   #2362
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Ja tam Was rozumiem. Że bez 'niej' czujecie pustkę. Bo ja nie chcę chudnąć. Uważam, że jestem teraz akurat, podobam się sobie. Ale brakuje mi tej jakby to powiedzieć, litości. Zatroskanych ludzi. Czasem czuję po prostu, że nikogo nie obchodzę. Jestem samotna. A kiedy byłam chuda, to inni się mną interesowali, martwili. Głupie to, wiem i walczę z tym Fajnie było mieć taką kontrolę nad wszystkim. A teraz jestem jedną z wielu, wcześniej miałam coś, swoją tajemnicę, anę. Nie chcę do tego wracać, co to to nie. Ale... rozumiecie, nie?

A ja wypiłam 200ml piwa!

A jutro mam całodniową wycieczke i będę bez obiadu i ciepłego posiłu
i ide spakować prowiant, będziemy mnóstwo chodzić i nie wiem ile tego jedzenia wziąć
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 21:44   #2363
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Plameczko - nie wiem dlaczego,ale często jak czytam Twoje posty,to odnoszę wrażenie,że to ja jestem gruba ...
mimo wszystko jesteś na U,byłaś u psychologa,jest z Tobą o wiele lepiej niż ze mną ...
ja tylko niekończąca się redukcja ...

choć dzisiaj mały sukces odniosłam,kupiłam sobie spodenki,takie do kolana,stwierdziłam,że być może to mi pomoże troszkę,jednak czuję się potwornie ...

jak na razie zjadłam tylko śniadanie,przez to ciepło nawet mi się jeść nie chce,i na razie na koncie 450kcal ... mam ochotę nic już dzisiaj nie zjeść,ale wiem,że byłoby to głupie ...
chciałam wypić piwo,ale po poście Plameczki stwierdziłam,że nie,nie będę zawalała diety,więc wykombinuję jakiś obiad chyba ... a potem spotkam się z TŻ-tem,pewnie nic nie zjem,a jak wrócę do domu,to zapewne dopadnie mnie wilczy głód ech ... ale dzisiaj się nie dam,mam postanowienie,że jak wrócę do domu to zjem tylko twarożek z warzywami i tyle. Trzymajcie kciuki,żeby się udało,może nawet poproszę siostrę,aby mnie przypilnowała,żebym nie sięgnęła po żadne węgle,albo coś słodkiego.

Trzymajcie się

Ewelko - nie zaśmiecasz wątku,wiesz,że każdy ma prawo tu pisać,jak mu źle,chce się wygadać,albo pochwalić,że mu się udało
Pofolguj sobie chociaż dziś i nie przejmuj się (taaa,i kto to mówi ) trzymam kciuki mocno .

EDIT:
A właśnie,dziewczyny mam prośbę
macie może jakieś przyjemne,ale co najważniejsze skuteczne ćwiczenia na brzuch ? byłabym wdzięczna.
W tym momencie poczulam sie urażona. Dlaczego moje posty maja swiadczyc o tym, ze jestes gruba? Czy ja kiedykolwiek napisalam, ze jestes gruba, ze R jest Ci potrzebna? Caly czas ja, a takze inne dziewczyny zapewniamy Cie o tym ze redukcja to ostatnia rzecz na swiecie, ktora jest Ci potrzebna do szczescia. To Ty ciągle piszesz, ze jestes na redukcji, a ze widze, jak meczysz sie z tym rowerkiem i masz wyrzuty sumienia gdy zjesz cos nieplanowanego, to napisalam Ci rady, co zrobic, zeby tak nie bylo. Nie wiedzialas w koncu, ktora dieta by schudnac jest dobra, to Ci napisalam, ze wizażowa reduckja. Bo ciagle utwierdzasz nas, ze ta redukcja jest Ci potrzebna, ze zaczelam w to wierzyc. Niepotrzebnie. Powtarzam wiec jeszcze raz: Nie jestes gruba, redukcja nie jest Ci potrzebna. Ale rady masz mimo wszytsko, jesli myslisz inaczej. Zrobisz co uwazasz za sluszne.

~~~~~~~~

A ja po weekendowym obzarstwie u babci nadal redukcja, nie przechodze jednak na U i jestem z tego zadowolona Bo nie bedzie zadnych wyrzutow sumienia i troche kg spadnie. Nie chce tych kraglosci tu i owdzie, ale nie przekrocze granicy normalnej wagi, bo chce byc zdrowa. A narazie wszystko mnie boli, tzn cala skora na brzuchu i udach, chyba tluszcz mi rosnie, bo w ciagu weekendu zjadlam o 7000 kcal za duzo (ciasta, majonezowe salatki...), czyli kilogram sie przytyje. Tak latwo przytyc, a potem jak ciezko zgubic... Ale dam rade i bede pozytywnie myslala, takze nie musicie sie o mnie martwic, bo wszytsko jest okej I powiem Wam, ze ja naprawde lubie jedzenie, ale nie lubie jesc

Edytowane przez plameczka
Czas edycji: 2008-06-01 o 22:09
plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 22:14   #2364
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny odchodzę. Żegnam, teraz już na serio. Wrócę może po miesiącu...... dopiero. Iza nie przyjaźnię się z wami........ Żegnam was.........
Cytat:
Dziewczyno, nie ogarniam Cię
Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale wiem jedno pogubiłaś się w tym.
Stary 2008-06-01, 22:17   #2365
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Dziewczyno, nie ogarniam Cię
Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale wiem jedno pogubiłaś się w tym.
nie komentuj tego, tak będzie najlepiej . chyba że chcesz sobie tak spieprzyć wieczór i humor jak ja

Stary 2008-06-01, 22:19   #2366
plameczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, spokojnie, jakos sie dogadamy. Werka to jak to z Toba jest? Napisz po kolei co i jak, zebysmy dobrze sie zrozumialy. Podobno 80% znajomosci konczy sie z powodu niezrozumienia, tyle spraw mozna wyjasnic, tylko spokojnie, bez klamstwa, rozmawiajac

Stary 2008-06-01, 22:19   #2367
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
nie komentuj tego, tak będzie najlepiej . chyba że chcesz sobie tak spieprzyć wieczór i humor jak ja
Izka, tu nie chodzi o psucie sobie humoru, na mnie takie coś nie działa, tylko zastanawiam się co Ona chce osiągnąć, od początku coś mi nie pasowało, bo pamiętam ten wątek , który Weronika zaczęła, potem jak była na przytyciu, nagle Ana a teraz ADHD, zastanawiam sie co jeszcze??
Stary 2008-06-01, 22:27   #2368
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - wybacz nie chciałam Cię urazić kochana,naprawdę ... dziękuję za wszystkie miłe słowa ...
i powodzenia w redukcji kochanie,jeśli uważasz,że tak będzie lepiej

Weronika - ja podobnie jak Funky gubię się już w Twoich postach ...

Wiecie dziewczyny,chyba osiągnęłam mały sukcesik. Bo dzisiaj zjadłam normalnie śniadanie,potem kupny naleśnik na obiad z braku czasu i mały lód na patyku,potem wypiłam piwo,kolejnego loda (big toffi,całkiem smaczny ^^) i jak wróciłam do domu to zjadłam resztkę pizzy mojej mamy i 3 małe gołąbki również jej roboty i nie mam wyrzutów sumienia
nie wiem dlaczego,ale chyba zaczynam rozumieć,że ciągłe załamywanie się nad sobą nic nie da,po to są weekendy,wolne dni,aby je spędzać z najbliższymi osobami,rodziną,aby z nich korzystać,jedząc co się chce i nie zwracać uwagi na kalorie,i tak właśnie było w moim przypadku dzisiaj. Ba,pewnie,że liczyłam kalorie,ale robię to zawsze,i jest mi tak wygodniej,bo mam kontrolę,aby nie przesadzić żeby nie zjeść za mało,ale naprawdę za dużo.
Aż chce mi się żyć jak to pisze,i nie jest to spowodowane tym,że widzę siebie chudszą w lustrze czy coś podobnego,ale naprawdę miłym zaskoczeniem było dla mnie,że po zjedzeniu tej kolacji nie pomyślałam sobie - a wsiądę na rowerek,spalę to wszystko
Może właśnie dzięki takiemu myśleniu jak teraz jutro nie zobaczę siebie grubszej?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 22:35   #2369
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Plameczko - wybacz nie chciałam Cię urazić kochana,naprawdę ... dziękuję za wszystkie miłe słowa ...
i powodzenia w redukcji kochanie,jeśli uważasz,że tak będzie lepiej

Weronika - ja podobnie jak Funky gubię się już w Twoich postach ...

Wiecie dziewczyny,chyba osiągnęłam mały sukcesik. Bo dzisiaj zjadłam normalnie śniadanie,potem kupny naleśnik na obiad z braku czasu i mały lód na patyku,potem wypiłam piwo,kolejnego loda (big toffi,całkiem smaczny ^^) i jak wróciłam do domu to zjadłam resztkę pizzy mojej mamy i 3 małe gołąbki również jej roboty i nie mam wyrzutów sumienia
nie wiem dlaczego,ale chyba zaczynam rozumieć,że ciągłe załamywanie się nad sobą nic nie da,po to są weekendy,wolne dni,aby je spędzać z najbliższymi osobami,rodziną,aby z nich korzystać,jedząc co się chce i nie zwracać uwagi na kalorie,i tak właśnie było w moim przypadku dzisiaj. Ba,pewnie,że liczyłam kalorie,ale robię to zawsze,i jest mi tak wygodniej,bo mam kontrolę,aby nie przesadzić żeby nie zjeść za mało,ale naprawdę za dużo.
Aż chce mi się żyć jak to pisze,i nie jest to spowodowane tym,że widzę siebie chudszą w lustrze czy coś podobnego,ale naprawdę miłym zaskoczeniem było dla mnie,że po zjedzeniu tej kolacji nie pomyślałam sobie - a wsiądę na rowerek,spalę to wszystko
Może właśnie dzięki takiemu myśleniu jak teraz jutro nie zobaczę siebie grubszej?
takie nastawienie nie moze byc jednorazowe

Stary 2008-06-01, 22:37   #2370
Ludowa
Zakorzenienie

Weroniko - jestem zmuszona przyznać ostrzeżenie za zdecydowanie niemiłe potraktowanie Asilos - chodzi o zwroty typu 'Nie wiem nawet po co tu piszesz'; jednak żadnych punktów karnych nie daję, bo nie był to klasyczny atak na użytkowniczkę.

Tym samym proszę o zaprzestanie zbiorowej dyskusji nt. motywów działania i stylu wypowiedzi Weroniki. Pamiętajmy dziewczyny, pisać w tym wątku może każdy, kto nie ma złych intencji i nie promuje chorych idei, a na patetyczny sposób wypowiedzi można czasem przymknąć oko .

Natomiast Weroniko, unosić się honorem nie ma po co i jeśli kiedyś jeszcze uznasz, że Wizaż może być Ci w jakiś sposób pomocny, jeśli odczujesz chęć kulturalnego porozmawiania o swoich problemach - zapraszam na Krzywe Zwierciadło.
Pozdrawiam

Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj mam fatalny dzień. W ogóle podczytuję tu troszkę ii mam takie same od czucia.. Chcę wrócić do tamtej postaci.. i w ogóle. fatalnie mi dziś!
Przykro mi, Moniczko, ale jestem zmuszona Tobie również ostrzeżenie i punkt karny. Wiem, że ED to wzloty i upadki. Teraz masz, jak widzę, załamanie, o czym świadczy ten post i podpis. Jednak u bardzo szczupłej dziewczyny na tym forum nie możemy tolerować obstawania przy głupim i niepotrzebnym odchudzaniu... Zwracałam Ci już uwagę na Twój jadłospis, zmień proszę myślenie i styl pisania tutaj, nie zmuszaj mnie do podjęcia dalszych kroków.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości