|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mała super, że Hugo sie śmieje
pisałaś, że Hugo najlepiej śpi na spacerach - zazdro mój wgl nie chce spać na spacerach
Edytowane przez taedio Czas edycji: 2017-09-27 o 07:30 |
|
|
|
#4442 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo dla Timiego za umiejętności! Z tym nagrywaniem to norma chyba u dzieci - cwaniaki jedne! Cytat:
Na razie u nas wystarcza kombi to z hm, a dzisiaj ogóle Lu była tylko w body z długim i rozpiętym sweterku - obydwie się zgrzalysmy. Tylko czapkę miała ciepłą bo mocno wiało. U nas też stopa 9cm Cytat:
Cytat:
![]() No nie, co to za cenzura moich postów na wizażu W sumie u Lu była tylko prawa ręka w użyciu. Chyba wczoraj czy przedwczoraj byłam świadkiem jak Lu zauważyła swoją lewą piąstkę - i takie zdziwienie w jej oczach: wtf mam też taką z tej strony?? ![]() Kombiak to 100% bawełna więc teoretycznie może być na gołe ciało, choć ja bym raczej pod niego body na ramiączkach wkładała. W dotyku jest taki sweterkowy. Taki ma splot w zbliżeniu: 1506440894939.jpg U nas prevenar kosztuje 318 zł. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-09-26 o 18:02 |
||||||||||||
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę znajomą zebrę i też mamy taki patent na książeczkę w wózku (i w łóżeczku zamiast ochraniacza) ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Łucja ostatnio dużo się śmieje ale bezgłośnie raczej. Najczęściej mówi "a g" i "gie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio zawsze poranny spacer to tylko go odkladam i już śpi
![]() Ale np teraz nie spał Co to za zabawka ta biało-czarna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4445 |
|
MerDer 4ever
|
Sill
a na książeczkę potrafi z 20/30 min patrzeć Mój mowi "aguu" i "giii" i grucha jak gołąbek ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Mała mój nie śpi chyba ze go uspie na rękach i tak odłożę do wózka :p Zeberka ze smyka Sill wstawiała kiedys linka
|
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio ale słodziak
mój pół spaceru się rozgląda a pół śpi ![]() Pokaż prześcieradło! I jakbyś mogła podać link do tej sukienki , bo już się chyba nie dokopię do niego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Siil no właśnie mi też się wydaje że powinien być głodny a on gardzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio i oczywiście tak mnie zainteresowała zeberka, że zapomnialam.napisać ze maly jest świetny! Wyglada na aniołka
![]() Pamietam, ze pisałyscie o zeberce ale link przegapiłam :/ A wózek to jedyne miejsce gdzie Hugo zasypia.sam ![]() co do gaworzenia to Hugens najczęściej mowi " a gej" , "au" i "gi" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-26 o 21:23 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4448 | |
|
*sportaddict*
|
Taedio mój robi podobne miny
Morelle współczuję :/ Cytat:
Timi najczęściej mówi a-gu, a-gu gu, a-gi ale czasem mu się wyrwie coś egzotycznego i wielosylabowego ![]() Dziewczyny, używała któraś z Was słuchawek wyciszających? Kupiłam dziś takie 0+ (EM'S 4 Bubs) na wesele w październiku i ciekawa jestem, jak się sprawdzi
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za info dot. cen preveraru
Poszukam w aptekach w takim razie, bo różnica ok. 50 zł na dawce to sporo. Morelle biedna malutka, niech Wasze problemy się skończą! Szybko te zęby idą ![]() Mała super Hugo ![]() Mojemu też już zdarzało się zaśmiać głośno JonSnow mój je częściej, ale zazdroszczę Ci tych przerw 3 godziny! Pisałam Wam, że mały je w ostatnich dniach dużo częściej. I mamy efekt - w 6 dni przybrał 330 g, za dużo! Mam nadzieję, że to tylko skok i wszystko się unormuje ![]() Taedio super z tą sukienką! Składam dzisiaj właśnie zamówienie w HM.Ale wbiłaś mi klina i nie wiem teraz jaki rozmiar zamówić, też chciałam 34. Możesz wrzucić fotkę plis ![]() Sill Jak dzieciaki odkryją stopy to będzie zabawa ![]() Body na ramiączkach na pewno. Bardziej chodziło mi o to czy to taki kombi do zakładania na spodnie+długi rękaw czy jako samodzielne ubranko, bo wydaje się dość wąski
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4451 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
Karolina, przesyłam link
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6967842543 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, nie mogę sobie tego kubeczka menstruacyjnego wyobrazić jakoś...
Jon Snow, to chyba tak powinno wyglądać że coraz rzadziej karnisz bo dzieć coraz efektywniej je i się szybciej najada. Z tym że im się to zmienia co trochę:p ciesz się bo potem jakiś skok przyjdzie i będzie wisiał;D Mała, mój chłop jak ma katar to umierający. Ostatnio nawet jego koleżanka z pracy mi na FB się skrazyla ;p Nulka, jakie piękności😍 Taedio, mój zasypia dopiero po 30 minutach spacerowania i to na wybojach nahlepiej piękny Nikoś![]() Sill, a to coś da jak na taki pokój się puści zwykły inhalator? Ja kładę małemu maseczkę obok buzi i noska. Ile wciągnie tyle wciągnie. Moje dziecko jeszcze chyba tak nie odkryło chyba że chodzi o włożenie ich do buzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4454 |
|
MerDer 4ever
|
Jon Niko Dziekuje
Prześcieradło Tz zostawił w aucie Sukienkę zamawiałam z aplikacji i nie mam linku :/ Mała dzięki Vadi piona :p Calineczka sukienka jest teraz w praniu, jutro wstawię fotkę Aaa No i zapomniałam napisac, że moj w ciagu dnia tez je cześciej niż 3 h. Często cześciej niż 2 h :p Nulka śliczna Ada Ile czasu zajmuje Wam karmienie na noc? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Pestycyda to mój na wertepach sie budzi (jak juz w tym wózku śpi ) Dziekuje |
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a sukienka to ta? : http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0538929001.html mam nadzieję, bo klikam zachęcona Twoją opinią ![]() a z tym karmieniem chodzi Ci o to ile czasu je? mój jest mistrzem wyciągania mleczka i je zawsze nie dłużej niż 10min (ale to 10min to już jest szał, częściej to jest 5-7 min) Cytat:
, nie cierpię tylko jak płacze podczas karmienia, bo nie wiem co wtedy robić a przy ostatnim skoku tak byłomoje dziecko też tylko wkłada rączki do buzi i dopycha sobie nimi smoczka jak mu wypadnie |
||
|
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli nasze dzieciaki ćwiczą teraz w większości literkę G
![]() Jon_Snow z jednej strony martwię się, że Lu za rzadko i za krótko je, a z drugiej wali kupsztale jeden po drugim, sika, ulewa często, odbija jej się cały dzień - wygląda to raczej jakby się przejadała. Moje cycki oczywiście flaczki, ale to norma, jedynie jak Lu dobrze pośpi w nocy to mam pełne nad ranem. Mała! zebra zwana też osiołkiem http://www.smyk.com/catalog/product/...SABEgJtU_D_BwE Vadi ja nie używałam słuchawek, ale chętnie przeczytam jak je oceniasz, jak będziecie już po testach Calineczka moim zdaniem kombinezon spokojnie da radę włożyć na spodnie i długi rękaw jeśli będą cienkie i przy ciele: np. body i połśpiochy. Wszystko zależy oczywiście czy jest luz czy rozmiar dopasowany, ale jest dość rozciągliwy ten materiał. |
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobiłam was i uciekam zaraz spać Wiki jak spała w dzień 2 h to dużo jedna proba spaceru zskonczyla się tylko wyniesieniem smieci i do domu tak płakała. Co najgorsze zmęczona śpiąca a zasnąć nie mogła wózek i cycochy nie dawały rady padam dosłownie.
Przed 19 kąpiel w wannie się usmiechała jak ją wyjełam to taki ryk że szok. Ale o 19:30 padła. Udało mi się wziąć prysznic. Morelle masakra ręce opadają żebyś sama musiała szukać przyczyn i co małej dolega. Trzymam kciuki niech to w końcu jej minie. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
ale i tak nie lubie jak płacze
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, ze tez mąż akurat na dzisiaj sie umówił.
A ja idę do fryzjera 05.10 - juz mnie wkurzają moje długie włosy. Jakies 10cm chciałabym skrócić. Devileek - myśle, ze kubeczek to super rozwiązanie, tyle ze trzeba sie go nauczyć. Ja nie zdążyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, to szybko się najada. Mój je około 15 minut teraz a potem ciumka lub usypia.
Darietta, współczuję ciężkiego dnia. Masakra, źle się czuje, gardło i zatoki. Pięknie. Na dokładkę młody po 10 minutach się obudził i od nowa usypiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4461 |
|
MerDer 4ever
|
Jon dzięki!
) ale siostra akurat zapytała czy cos potrzebujemy i.. Sukienka chyba ta No bo mój to karmienie po kąpaniu ma mega długie. Potrafi od 20:30 do 22:30 byc na piersi. Tzn w tym czasie przysypia a jak wyciągnę pierś to sie budzi i na nowo.. zazdro 10 min Darietta ja do młodego mowię i zazwyczaj udaje sie bez płaczu najlepiej jak idziemy gdzies w parku to ogląda sobie drzewa
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slodziak Uśmiecha się bardzo często i tak słodko Gada sobie też często ![]() Gdzie kupiłas ta książeczke ? Cytat:
Ja mam zamiar użyć słuchawek w sobotę bo idziemy na wesele będę mieć pożyczone od koleżanki dam znać W ogóle dziewczyny mam problem kupuję meble do salonu i nie wiem co do koloru . Pokój jest szary narożnik też będzie szary. Ława jest lakierowana Biała i zastanawiam się nad szafka czy też cała biała czy z dodatkiem czarnego żeby nie było tak zimno ... Z drugiej musiała być dobrać jakieś czarne dodatki żeby to miało ręce i nogi ... Co myślicie. ?IMG_1506454723.105930.jpgIMG_1506454731.237371.jpgIMG_1506454739.769560.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4463 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
ale na pewno będę go przyzwyczajać do nich już wcześniej babeczki na grupie fejsbukowej bardzo je chwalą ![]() Zamówiłam TAKIE, bo to chyba jedyne 0+, a nie 6+
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-09-26 o 21:43 |
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
A probowałaś kłaść Nikosia w wózku na brzuszku? Sill To fajna cecha nie narzekam, ale on czasami wręcz przesadza :/ jak.coś jest do zrobienia to on jest.chory jak.nie zrobi od razu ![]() Dzieki za link do zebrosła hihiPestycyda Mojego w łóżku zatrzymuje tylko 40' goraczki przy 39 sprząta ![]() Darietta Współczuję ciężkiego dnia, obyś się wyspala. Hugo.zasnął przed 20, teraz chciałam zrobić transfer do łóżeczka i .upa... wrzask. Akurat myłam zeby, wracam a on śpi! Transfer udany! Spokojnej nocy dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda nam pediatra kazała w ten sposób nawilżać powietrze co ma niby pomóc na charczenie Lu, które jest od ulewania, a nie od kataru. Ale w ten sposób robiliśmy też inhalacje (tylko olejkiem) starszej córce jak dostawała histerii na widok inhalatora
tylko wtedy oczywiście większa ilość olejku, a nie tylko co do normalnej inhalacji.A w ogóle to na przeziębienie fajny jest taki żel z olejkami, tylko to od 6 miesiąca https://www.aptekagemini.pl/depulol-zel-20g.html Ale pewnie są też takie dla młodszych dzieci. Dla maluszków są też plasterki z olejkami do naklejenia na ubranie, ale nie testowałam https://www.aptekagemini.pl/aromacti...-plastrow.html |
|
|
|
#4466 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Odnośnie publicznej toalety i kubeczka - wlasnie kubeczek można co 12h wymieniać, wiec spokojnie można go obsługiwać tylko w domu - rano przed praca i potem jak sie juz wróci.
Siilmariien - szkoda, ze warsztaty z ortopeda sie pokryły. Ja juz byłam na nich w lipcu i pewnie tez byłaby tylko kieszonka + na szybko pokazanie jak wyglada kangurek. Taedio - super chłopak z twojego synka. Jak czytam ze waszym dzieciom jedzenie zajmuje 10min i jedzą co 2-3h to mam ochotę walić głowa w ścianę. Klaudia je non stop, przerwy to ok 20min, do tego w dzien nie sypia. Nawet teraz przy mm non stop wisi przy piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4468 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek Julek tez słodziak
mój tez sie uśmiecha jak mnie zobaczy książeczka z biedry.Mała tak, leży tez na brzuszku w wozku ale tak tez nie zaśnie :p jak juz zaśnie to kładę go na brzuszek właśnie |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba będziemy mieć te ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

pisałaś, że Hugo najlepiej śpi na spacerach - zazdro 

Timi poznał ogromną część dalekiej rodziny, cały czas spał albo był mega grzeczny, aż się niepokoiłam
Wszyscy zakochani
Dzięki niemu stypa zrobiła się całkiem miłym rodzinnym spotkaniem, jeśli mogę to tak ująć 
A kolki minęły po powrocie na biogaię, jak jej nie było w aptece to wzięłam dicoflor i się wyraźnie nie sprawdził
W sumie u Lu była tylko prawa ręka w użyciu. Chyba wczoraj czy przedwczoraj byłam świadkiem jak Lu zauważyła swoją lewą piąstkę - i takie zdziwienie w jej oczach: wtf mam też taką z tej strony??
mój pół spaceru się rozgląda a pół śpi