|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Cytat:
Dla mnie to motto
|
|
|
|
|
#572 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, zrobilam ten syrop z cebuli. Jak to pijecie/piłyście, jak byłyście dziećmi, pamiętacie może? Jak nie, to sobie poszukam w necie, ale pewnie też ile stron, tylko porad.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77486856]A nie możesz zapytać przez telefon jaka umowa? Ja bym się nie fatygowała na rozmowę nie wiedząc jaki to rodzaj umowy.
Ja bym wysłała CV i poczekała na telefon. Podczas rozmowy telefonicznej bym się zapytała o rodzaj umowy.[/QUOTE] Teoretycznie mogę, w praktyce - mam fobię przed dzwonieniem. No dobra, może już się trochę z tego wyleczyłam, ale większość życia sytuacje, w których miałam gdziekolwiek zadzwonić, były dla mnie okropnie stresujące (a ja nie jestem z tych osób, które się stresują wszystkim i odczuwają to mocno). Nadal - jeśli nie muszę, nie dzwonię, zwłaszcza do obcych miejsc. Poza tym jasno dali do zrozumienia, że informacje "organizacyjne" przedstawiają na rozmowie. Cytat:
|
|
|
|
|
#574 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem na rozmowę zawsze się warto przejść, choćby dla treningu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#575 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;77488131]Dobra, zrobilam ten syrop z cebuli. Jak to pijecie/piłyście, jak byłyście dziećmi, pamiętacie może? Jak nie, to sobie poszukam w necie, ale pewnie też ile stron, tylko porad.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] łyżkę stołową 3-4 razy dziennie w czasie przeziębiena w czasie jesienno-zimowym profilaktycznie - 1 łyżka dziennie |
|
|
|
#576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- A jeszcze - trzymać go w lodówce? Jak długo można go trzymać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7748677 1]boze jakie to przykre
zazwyczaj kazdy region ma jakiegos weterynarza, ktory ma telefon alarmowy 24/7, ale niestety watpie, ze dla golebia sie zaangazuja (chyba ze zaplacilabys za to).[/QUOTE]Na szczęście udało mi się dodzwonić do jakiegoś ośrodka dla ptaków. Oni zadzwonili do schroniska [jak ja dzwoniłam cisza] i ktoś do mnie dzwonił. Przyjechał pracownik i go zabral do ośrodka Nie wiem czy przeżyje, ale jak go zabierał to oddychal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam od piątku(czekam na umowę, aż przyjdzie) może mi to wyjdzę,zobaczymy xdCytat:
![]() Dobrze, że go uratowałaś, może żyje bidaka
|
|
#579 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77487436]Dla mnie to nie frazesy Dla mnie to motto [/QUOTE]Dla mnie tez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
sydunia, na rozmowę możesz iść tak czy siak, przygotuj sobie listę pytań które chciałabyś im zadać i wtedy powinno być trochę jaśniej. Może któryś z Twoich znajomych tam pracuje? Poszukałabym tez opinii w internecie. Czy to jest firma związana z Twoim wykształceniem?
Gdybym była na Twoim miejscu, to podjęłabym tę pracę w przypadku gdy firma oferuje UoP oraz pensję na minimum takim samym poziomie jak obecnie (a idealnie to byłoby 20-30% więcej), plus z samej rozmowy wynikałoby, że w jakimś tam stopniu dbają o rozwój pracowników i np. po jakimś czasie można dostać awans. Wydaje mi się, że w takich młodych firmach może też panować pewien chaos organizacyjny (przynajmniej ja czegoś takiego doświadczyłam, duże korpo i nowy oddział w PL) Swoją drogą, nie wiem czy to będzie jakieś pocieszenie, ale ja ani minuty nie przepracowałam w wyuczonym zawodzie i mam ogromną fobię przed dzwonieniem serio, pizzę czy wizytę u lekarza wolę ogarniać przez internet niż zadzwonić gdziekolwiek.Jakąkolwiek decyzję podejmiesz - życzę Ci powodzenia
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę kupić pralkę, ma któraś z Was pralkę z praniem parowym? Warto?
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam takiej pralki, ale (wprawdzie od niedawna) siedzę w branży agd i ogólnie ta funkcja działa podobnie jak para z parownicy czy żelazka parowego. To po prostu duży wyrzut pary i tyle, na pewno nie zaszkodzi ubraniom i w sumie to ciekawa funkcja, niekoniecznie niezbędna. Ale sama bym się skusiła na taką pralkę
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten model pralki jest droższy o ok. 400 zł od modelu bez funkcji prania parowego, jestem skłonna zapłacić, o ile to działa.
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uff, kamień z serca. Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
#587 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;77488936]Dzięki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- A jeszcze - trzymać go w lodówce? Jak długo można go trzymać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] u mnie nie stał w lodówce, a na blacie w kuchni i nas straszył ale podejrzewam że jak postawisz w lodówce też będzie ok. kilka dni na pewno. ale przy 5 dzieci schodził za szybko żeby zdążył się zepsuć, wiec nie wiem ile maksymalnie postoi.
|
|
|
|
#588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zamierzam to wcisnąć jeszcze TŻowi, żeby się nie popsuło właśnie :P Dzięki, zobaczymy, jak z tym pójdzie, bo być może Młode odmówi picia całkiem, no to wtedy będzie po zabawie. |
|
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
głupie pytanie ale strasznie mnie nurtuje-kiedy człowiek siwieje tam na dole?
tzn owłosienie intymne?ostatnio byłam niechcacym swiadkiem pewnej rozmowy i w sumie odkryłam ze nie wiem jak to jest z tym siwieniem. i co w sumie w obecnych czasach robi zadbana kobieta jak juz jej sie te siwe włosy pojawią? depiluje farbuje czy nie zwraca uwagi? ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#591 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
ZAKWAS
Robiła któraś z Was zakwas na żurek? Jak powinien smakować? Mój stoi już czwartą dobę i jest kwaśny. To znaczy, że mogę już robić zupę? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne, by już nic nie bulgotało, by nie było czuć drożdży - powinien być "stabilny". Jeżeli teraz nie masz zbyt ciepło w mieszkaniu, to 4 dni może być za mało. |
|
|
|
|
#594 |
|
Przyczajenie
|
@rozowekrzeslo
Jeśli szukasz czytnika, weź pod uwagę inkBOOKa, masz wsparcie na miejscu, bo firma jest z Wrocławia, 3 lata gwarancji, polskie menu, apkę do Legimi... Czego chcieć więcej.
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za ciepło też właśnie nie mam...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Jak drożdży nie czujesz, to powinno być OK. W każdym razie - nie otrujesz się. Dla pewności możesz zebrać kożuch z wierzchu (o ile jest), zamieszać i jeśli zakwas będzie sobie spokojnie stał i się nie zmieniał zauważalnie przez najbliższą dobę - to możesz go użyć lub zlać do przechowywania lodówkowego. Możesz też teraz dać nowych przypraw.
|
|
|
|
#597 |
|
Konto usunięte
|
Jak sprawdzić ile minut muzyki mam w danym folderze? Tzn mam na przykład 20 piosenek o różnym czasie, chce sprawdzić ile łącznie "zajmują" minut
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#598 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#599 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Dla mnie to motto 
zazwyczaj kazdy region ma jakiegos weterynarza, ktory ma telefon alarmowy 24/7, ale niestety watpie, ze dla golebia sie zaangazuja (chyba ze zaplacilabys za to).[/QUOTE]
Nie wiem czy przeżyje, ale jak go zabierał to oddychal. 

wiadomo, im wyższa kwota pożyczki tym więcej kasy dla ciebie. Podstawy żadnej nie było, niemniej szło zarobić dobre pieniądze.
tp
!
serio, pizzę czy wizytę u lekarza wolę ogarniać przez internet niż zadzwonić gdziekolwiek.

uff, kamień z serca.
. Za ciepło też właśnie nie mam...