![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ustrojone klatki schodowe?? Co wy na to?
jejku... ale jak to ma wyglądać?
Pan Młody odstawiony, w garniturze/ fraku podjeżdża pod blok, razem ze swoją grupką najbliższych (nie oszukujmy się, wszystkie babcie, ciocie itp. chcą i muszą [!] obejrzeć błogosławieństwo i [uwaga!] mieszkanie rodziców Młodej ![]() więc wysiada, wchodzi do windy, jedzie na to 6 piętro, wysiada i co? zielona lamperia na klatce i wycieraczka "Serdecznie witamy"? ja sobie tego nie wyobrażam :P nie będzie jakichś baloników, kokardek itp, ale wypada chociaż jakiś fajny kwiatek w doniczce postawić, nie? nie robic z klatki schodowej Disneylandu, ale żeby było schludnie. ni i co z windą? jakoś to jeżdżenie nią trzeba przeżyć, bo przecież fotekli obitych pluszem się tam nie wstawi :P wydaje mi się jednak, że poproszenie sąsiadów z naprzeciwka, żeby z tej okazji sprzątnęli zalegające pod ich drzwiami stare szafki kuchenne/ płyty gipsowe/ stare doniczki (niepotrzebne skreślić) nie jest wielkim wyczynem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
hehe u mnie nie ma windy :P
a na klatce schodowej jes raczej schludnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
znalazłam taką dekorację:
Edytowane przez CatherineK Czas edycji: 2006-10-09 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale kazdy ma inny gust, a jak wiadomo, o gustach sie nie dyskutuje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
mi też się nie podoba, jak na Dożynkach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja bym sie wstydziła wyjsc z domu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
U mnie w nie ma chyba tracycji strojenia klatek schodowych, to zależy od Pary Młody czy chcą to zrobić.
Ja osobiście nie będę stroiła klatki dlatego, że nawet nikt tego nie zobaczy, a sporo kłopotu przy tym. Mam ałe mieszkanko i do środka wejdą tylko rodzice, kamerzysta i fotograf. Wszyscy goście spotkają się przed Kościołem. A poza tym jakoś mnie takie rzeczy nie pociągają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ustrojone klatki schodowe?? Co wy na to?
Hej dziewczyny zaczełam się zastanawiać jak ubrać klatkę schodową, mieszkam na 4 pietrze więc niestety narzeczony i goście troche przejdą tą klatką. Myslałam o białych balonach i tiulu może przybiore też obręcze. Aha i mam jeszcez zapytanie do Pań po slubie ktore ubierały klatkę. Kiedy to robiłyście dzień przed ślubem czy ktoś wam ubierał? Mozecie powklejać fotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak ubrać klatkę schodową?
wyszukiwarka to bardzo pomocne urządzenie
![]() łączę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
W naszym bloku jest tradycja ,że sąsiedzi ubierają Mlodej Parze klatke ,wiec nie trzeba na to wydawac ani grosza.Wszyscy się skladaja na dekoracje i prezent dla mlodych.
To bardzo ładnie z ich strony ![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
W mooich okolicach ustrojona klatka to cos normalnego, standardowego.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
A ja, gdyby nie ten watek nawet nie pomyslałabym,że można nie przystroić klatki albo domku
![]() ![]() ![]() A przy okazji takie dekorowanie to znak dla sąsiadów: jakies zyczenia dla Młodych, brama ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Myślę,ze co za dużo,to nie zdrowo. Na wspólnej klatce schodowej nie robiłabym tego. Może się komuś nie podobać i będzie miał rację. Mieszkają zwykle na jednej klatce różni ludzie, starzy,młodzi, weseli,zrzędy, tolerancyjni, dziwacy........ no i masz kłopot. Chyba,że zna wszystkich i jest z nimi w dobrych stosunkach.
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też ludzię stroją klatki schodowe, ale ja na 100% tego nie zrobię z prostego powodu, że mi się to zwyczajnie nie podoba. Mieszkam z rodzicami w stosunkowo "młodym" bloku. Mamy ładną klatkę schodową, która dodatkowo była odnawiana w poprzednim miesiącu więc wygląda super i nic jej więcej nie potrzeba. Zresztą nawet gdyby nie była odnawiana to i tak nic bym z nią nie robiła. Ale to rzecz gustu każdy myśli inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
nie, nie i jeszcze raz nie. Tak samo jak tłum gości przed domem i orkiestra. Jak dla mnie to obciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Jeśli klatki schodowej nie stroją sąsiedzi to raczej sensu nie ma.Wyobrazcie sobie stroic klatke od czwartego pietra! szkoda czasu i pieniędzy a przed ślubem jak wiadomo każdy grosz sie liczy.Lepiej ładnie ustroić ew. kościoł i sale niż wydawać niepotrzebnie pieniądze i marnować czas
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na przyklad wszyscy dekoruja przed slubem klatki niewazne czy to parter, pierwsze czy czwarte pietro ![]() Sasiedzi pomagaja? Hmm raczej znajomi ![]() ![]() ![]() Ja natomiast chce bardzo skromnie - troche zieleniny, troche balonow (wkolorach mojej wiazanki i reszty dekoracji) i ladny napis witajacy Pare Mloda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Bardzo ciekawie wyglada porecz np. owinieta tiulem lub innym materialem np z polyskiem i gdzieniegdzie poprzyczepiane kwiatki
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja przed wejściem do klatki schodowej, nad bramą zawieszam napis "serdecznie witamy gości weselnych" i jakąś gałązke przyczepiam z balonikami, a na korytarzu pare baloników tylko, mieszkam na pierwszym piętrze więc dużo tego nie bedzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no faktycznie... na pewno to wszystkich interesuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
i ja przyłączam sie do mniejszości na TAK
![]() ![]() Nie uważam tego zwyczaju za kiczowaty. Tak samo jak na weselach, w kościołach można spotkać wiele różniących sie obyczajów tak i przed weselem może być różnie ![]() ![]()
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Już zakładając sukienkę ślubną można zrobić "widowisko" wśród sąsiadów. Dla mnie ślub nie jest, żadną ujmą i jeśli ktoś chce popatrzeć to proszę bardzo. Nie trzeba nie wiadomo jak stroić ale zaakcentować, wszak to jest wydarzenie w życiu rodziny... I ma być ładnie... A ŁADNIE dla każdego znaczy co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
zdarzają się w blokach lekkie ustrajanie.
dwa lata temu w bloku u moich rodziców było wesele. pan młody z gośćmi i orkiestrą przyjechał pod blok. te wszystkie przyśpiewki itd... pani młoda z 4 piętra schodziła do pana mlodego żeby przywitać rodzinę. potem ci wszyscy próbowali się upchnąć w domu (a i tak większość stała na klatce schodowej) na błogosławieństwo. tłum ludzi w oknach, co piętro to brama.... dziewczyna miała niezadowolonę minę, jej rodzina chyba też.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
chyba jednak nie jest to czesto praktykowane, przynajmniej w większych miastach. Robienie widowiska jest - jak dla mnie - nie do zaakceptowania.
My umówilismy się z goścmi w kościele - u mnie w domu byli tylko rodzice i rodzeństwo. Żadnych orkiestr i przyśpiewek (omg!), sądzę, że sąsiedzi nie wiedzieli nawet o tej okazji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Jeśli dekorować klatki schodowe to ewentualnie delikatne wstążeczki i po 3 balony na sąsiadujących półpiętrach. Jeśli mieszkasz w dużym blokowcu, można ograniczyć się do udekorowania własnego pietra w ten sposób lub samych drzwi. Nie ma co przesadzać- wymienione przeze mnie dekoracje są praktyczne- nie trzeba się martwić jeśli jakieś dzieci je zniszczą. Nie są też przesadą, raczej miłym podkreśleniem uroczystości tego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam sie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.