Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-26, 09:49   #841
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Hej, mozna dołączyc? udzielam się tez na innym watku, ale fajnie bedzie poznać nowe dziewczyny

o mnie: mam 31 lat, 167 cm i niedawno ważyłam 68 kg, aktualnie 62, dążę do 5 z przodu.
niedawno kupiłam Orbitreka, z którym spędzam upojne wieczory

Cinderella
a więc tutaj jesteś!
hej
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;77464031]Ja nie chora Aczkolwiek, dzisiaj obudzilam sie z lekkim bólem głowy i juz czuje, ze to zatoki - ale u mnie to normalka; juz od dluzszego czasu zmagam sie z chronicznym zapaleniem zatok w zimnych/mokrych miesiącach.

Gratuluję spadku, wow! Genialnie !

No wlasnie ja sie tak zalatwilam jakis czas temu jak poszlam biegac we wrzesniu, a duzo chlodniej sie zrobilo i rozlozylo mnie na tydzien. Oczywiscie do biegania juz wtedy nie wrocilam, bo balam sie powtorki z rozrywki. A co z Cindy? Probowalas? Nie podeszla Ci? Dywanowki sie ciezko robi... trzeba miec duza motywacje. Samemu koszmarnie nie chce sie cwiczyc. Najlepiej jest cwiczyc z kolezanka, albo sporty grupowe, to juz w ogole jest extra. Masz silownie w okolicy? Moze tam maja jakies zajecia grupowe?

Dziękuję! Oj, tak - chodzenie po, przeciętnie, 30km tygodniowo zdecydowanie poprawilo mi sylwetke Pierwsze rezultaty jednak zobaczylam dopiero po jakichs 3 miesiącach. Teraz stuknął 4 i robi sie tylko coraz lepiej. Prawie cały tluszczyk na brzuchu mi wsiąknął Z buzi tez juz zaczyna schodzic - w koncu Wczoraj patrzylam nawet na moje stare zdjecia z zeszlego lata - wygladalam koszmarnie! Twarz otluszczona, zupelnie inne rysy twarzy mialam Ale sie zaniedbalam wtedy, nie do wiary! Teraz tak wydelikatniałam na tej buzi... Ale chodzenie i lykanie powietrza, ruch na pewno pomaga. Jest duza roznica twazy u kobiet, ktore cwicza/chodzą duzo, a takimi, ktore w ogole nie cwicza i kiszą sie na kanapach.

Co do filmu, nie ogladalam, ale nie dziwi mnie to. Cukier jest koszmarny, fuj! Wszedzie go pakują, bo, oprocz soli, to jeden z najlepszych konserwantów. Np. alkohol, to juz w ogole tez czysty cukier. Piwo, fuj, ble! Wy tu chyba nie pijące? Ja pilam sporo w przeszlosci, bo czlowiek chodzil na imprezy - pamietam mialam nienaturalne, wystające boczki, bo alkohol glownie w korpus idzie. Teraz nie pije w ogole i super jest mi z tym, alkohol mi nie smakuje mi, kace mam po 3 dni, masakra. Ja nie uzywam cukru juz kupeeee lat. Czasami, bardzo rzadko, skuszę sie na jakis domowy placek. Cukier glownie pozyskuje z owoców, ktore jem jedynie rano, bo owocowe sniadania najlepiej mi wchodzą. Nie obzeram sie jednak ani bananami ani winogronami, bo akurat te owoce maja sporo fruktozy. Jem glownie berries - borowki, maliny. Uwielbiam tez mango A tak na marginesie, to ja cukru nie moge, bo zaraz mam szary kolor skóry i napuchnietą buzie.

Dziewczęta, u mnie dzisiaj równiusienkie 54 kg!!! Zlecial kolejny prawie kilogram! Jestem troche w szoku, ale cieszy mnie to i cisne dalej Coraz lepiej sie czuje ze sobą. Mysle, ze waga 52kg bedzie dla mnie idealna

Milego dnia [/QUOTE]
Pokazesz różnice jak się na buzi zmieniłaś ? może być na pw
ja mam nadzieje, ze buzia mi tez schudnie

Ja kiedyś dużo piłam i imprezowałam teraz raz na jakies czas piwko albo lampka wina

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-26, 10:01   #842
kocica27
Rozeznanie

Dziewczyny - gratuluję spadków. U mnie też już blada 47 się pojawia (47,99kg) hehe, więc widać, że zmienił mi się metabolizm, powróciło wszystko chyba do normy (puk, puk).

Bieganie wczoraj było tylko 6km, dzisiaj nic nie będzie, bo mam hardcorowy dzień - 9 lekcji.... Z synem się prawie nie zobaczę dzisiaj, tylko rano się w przelocie widzieliśmy przed szkołą.

Cindy mi tak średnio podeszła, na razie oglądałam, strasznie dużo tej rozgrzewki. Ale może tak trzeba..... No muszę koniecznie coś zacząć. Oprócz biegania. A raczej później w zastępstwie.
kocica27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-26, 10:15   #843
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość

Obejrzałam ten film http://www.filmweb.pl/film/Ca%C5%82y...r-2014-736824# i przeraziłam się nie na żarty. Któraś z was go widziała? Oczywiście wiedziałam, że cukier w nadmiarze szkodzi i należy unikać wysoko przetworzonych produktów, ale eksperyment pokazany w tym filmie przeraża. W skrócie, mężczyzna przytył, otłuścił sobie narządy i znacznie pogorszyło mu się zdrowie, kiedy przez 60 dni jadał to, co przeciętny Australijczyk. Co ciekawe, nie jadł żadnych słodyczy, ani fast foodów, a nadmiar cukru wziął się z produktów dostępnych w sklepach, promowanych jako zdrowe, czyli np. płatków do mleka, soków, sosów i innych takich.
Wiedziałam. Cukier jest nawet w kiełbasie. Często jest ona oznakowana "bez konserwantów". Bo prawnie cukier nie jest uznawany za konserwant. Powinniśmy też unikać produktów z mlekiem w proszku, oleju palmowego, glutaminianu sodu, karmelu. Jestem też zdania, że produktów glutenowych i z kukurydzy, a także w dużej mierze, ryżowych. Nie wiem czy wiecie, ale osoby, które bezmyślnie przechodzą na bezgluten, zastępują go w dużej mierze ryżem. A ryż, szczególnie taki najtańszy, nie z upraw eko, jest źródłem arsenu i innych metali ciężkich...
Zapisz
Stary 2017-09-26, 10:23   #844
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
hej

Pokazesz różnice jak się na buzi zmieniłaś ? może być na pw
ja mam nadzieje, ze buzia mi tez schudnie

Ja kiedyś dużo piłam i imprezowałam teraz raz na jakies czas piwko albo lampka wina
Wiesz co, u mnie nie będzie jakiejs super wielkiej różnicy, bo to tylko kwestia zaledwie kilku kilogramów... Na zdjęciu od lewej robionym rok temu - waga ok. 58kg, duze otluszczenie ciała, dobra dieta, ale ZERO ruchu. Zdjęcie od prawej (robione tym samym aparatem wczoraj) - waga 54kg, czysta dieta (wiecej protein i zdrowych tluszczow, mniej węgli niz wczesniej) + 4 miesiące chodzenia codziennie.

Po prostu fatalnie wyglądam na zdjęciu na lewo - ciekawe, ze automatycznie otluszczonym ludziom przypisuje zaniedbanie. Ja siebie taką widzę - zaniedbaną i zmęczoną. Bo po twarzy od razu widac kto ile ma miesni, a kto ile tkanki tluszczowej. Wygladalam jak wiesniara
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-26, 10:25   #845
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;77466676]Wiesz co, u mnie nie będzie jakiejs super wielkiej różnicy, bo to tylko kwestia zaledwie kilku kilogramów... Na zdjęciu od lewej robionym rok temu - waga ok. 58kg, duze otluszczenie ciała, dobra dieta, ale ZERO ruchu. Zdjęcie od prawej (robione tym samym aparatem wczoraj) - waga 54kg, czysta dieta (wiecej protein i zdrowych tluszczow, mniej węgli niz wczesniej) + 4 miesiące chodzenia codziennie.

Po prostu fatalnie wyglądam na zdjęciu na lewo - ciekawe, ze automatycznie otluszczonym ludziom przypisuje zaniedbanie. Ja siebie taką widzę - zaniedbaną i zmęczoną. Bo po twarzy od razu widac kto ile ma miesni, a kto ile tkanki tluszczowej. Wygladalam jak wiesniara [/QUOTE]
Tak niestety jest , ale co ciekawe jak się ogląda metamorfozy kobiet to na zdjęciach przed kobiety sa zmeczone, z szara cera, byle jakimi włosami, bez makijażu w byle jakich ciuchach a po od razu widać ze zmiana fryzury była, pojwił się makijaż ładne ubrania itp.

Think happy - be happy

M

Stary 2017-09-26, 10:37   #846
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hankaak Pokaż wiadomość
Wiedziałam. Cukier jest nawet w kiełbasie. Często jest ona oznakowana "bez konserwantów". Bo prawnie cukier nie jest uznawany za konserwant. Powinniśmy też unikać produktów z mlekiem w proszku, oleju palmowego, glutaminianu sodu, karmelu. Jestem też zdania, że produktów glutenowych i z kukurydzy, a także w dużej mierze, ryżowych. Nie wiem czy wiecie, ale osoby, które bezmyślnie przechodzą na bezgluten, zastępują go w dużej mierze ryżem. A ryż, szczególnie taki najtańszy, nie z upraw eko, jest źródłem arsenu i innych metali ciężkich...
Zapisz
Wszystko co wypisalas - zgadzam się. Generalnie, to najlepiej brać wszystko takie jak natura daje. Nic opakowanego w jakichs tackach, itd. Swieze warzywa, owoce, itd.

Co do ryzu... pewnie masz racje, aczkolwiek mi nawet on służy. Tj. obserwuje wnikliwie moje cialo po tym co jem i np. makaron mnie wypłuczy i generalnie srednio sie po nim czuje, ale ryz jakos dobrze mi wchodzi Ja bardzo lubie ryż. Co jesc w zamian?! Brązowy? Dziki? Moze komose ryżową?

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Tak niestety jest , ale co ciekawe jak się ogląda metamorfozy kobiet to na zdjęciach przed kobiety sa zmeczone, z szara cera, byle jakimi włosami, bez makijażu w byle jakich ciuchach a po od razu widać ze zmiana fryzury była, pojwił się makijaż ładne ubrania itp.
To prawda Sport jest super i mega potrzebny. Ja przez ostatnie lata oszukiwalam sie myslac, ze sama dietą załatwię sprawę. Nie załatwiłam. Ruch (jakikolwiek) musi byc!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Po prostu juz po twarzy widzę, ze ten dół nie jest taki ciężki. Tam przy żuchwie mialam sporo tłuszczyku i twarz wydaje się taka ciężka. Teraz widze, ze powoli i delikatnie robi mi sie ladny, naturalny kontur na dole. A to dopiero początek! Cwiczenia wejdą, zrzuce jeszcze te 2kg i juz powinno być dobrze!

Takze - nie martw sie! Schudniesz i na buzi. Im masz mniej tluszczu, a wiecej miesni, tym twarz zaczyna lepiej wyglądać.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2017-09-26 o 10:29
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-26, 10:58   #847
Olusiaa_
Zakorzenienie

no ja też widzę różnicę na buzi, mimo, że jakoś spektakularnie dużo nie schudłam, ale -5 kg i jest różnica.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 11:19   #848
kocica27
Rozeznanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;77466676]
Po prostu fatalnie wyglądam na zdjęciu na lewo - ciekawe, ze automatycznie otluszczonym ludziom przypisuje zaniedbanie. Ja siebie taką widzę - zaniedbaną i zmęczoną. Bo po twarzy od razu widac kto ile ma miesni, a kto ile tkanki tluszczowej. Wygladalam jak wiesniara [/QUOTE]

Fajne foty - jak z kartoteki policyjnej hehe
Stary 2017-09-26, 19:22   #849
ansaria
Raczkowanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;77464031]
Dziewczęta, u mnie dzisiaj równiusienkie 54 kg!!! Zlecial kolejny prawie kilogram! Jestem troche w szoku, ale cieszy mnie to i cisne dalej Coraz lepiej sie czuje ze sobą. Mysle, ze waga 52kg bedzie dla mnie idealna

Milego dnia [/QUOTE]

Też gratuluję
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;77466676]Wiesz co, u mnie nie będzie jakiejs super wielkiej różnicy, bo to tylko kwestia zaledwie kilku kilogramów... Na zdjęciu od lewej robionym rok temu - waga ok. 58kg, duze otluszczenie ciała, dobra dieta, ale ZERO ruchu. Zdjęcie od prawej (robione tym samym aparatem wczoraj) - waga 54kg, czysta dieta (wiecej protein i zdrowych tluszczow, mniej węgli niz wczesniej) + 4 miesiące chodzenia codziennie.

Fatalnie to w ogóle nie wyglądasz.. Mi się podoba zaokrąglona buzia, ja sama przez dietę mam buzie dosłownie wychudzoną.. Kontury są, ale jednak za chuda i mimo, że przytyłam to nic się nie poprawiło, chyba tak już zostanie:P Geny robią swoje

Cytat:
Hej, mozna dołączyc? udzielam się tez na innym watku, ale fajnie bedzie poznać nowe dziewczyny

o mnie: mam 31 lat, 167 cm i niedawno ważyłam 68 kg, aktualnie 62, dążę do 5 z przodu.
niedawno kupiłam Orbitreka, z którym spędzam upojne wieczory

Cinderella
a więc tutaj jesteś!
Hej Uwielbiam orbitreka Mogłabym godzinami na nim ćwiczyć, dużo zapłaciłaś za niego? Teoretycznie mam siłownie koło mnie, ale te orbitreki jakoś mi nie podpasowały..

Cytat:
Zapisz
O masakra.. Nawet nie wiedziałam, ja uwielbiam makaron ryżowy, wafle ryżowe.. Czym to zastąpić, jak pszenicy nie chcę jeść?

U mnie dzisiaj leniwie. Bilans niski, bo siedziałam w pracy w nadgodzinach, więc jak wróciłam to wpadła tylko obiado-kolacja - pomidorowa Wczoraj zrobiłam, pycha
Cinderella Girl - właśnie piję lampkę wina:P Staram się nie pić za dużo alkoholu, ale czasami, jak TŻ gdzieś wychodzi, to korzystam i oglądam sobie jakiś serial/film z lampką wina. Żeby nie było tylko jedną:P

Nie wiem o co chodzi, katar mi przeszedł, ale mam cały czas głos jakbym miała zatkany nos (ale się zrymowało) Mama mówi, że zatoki..
ansaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-26, 20:18   #850
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ansaria Pokaż wiadomość
Też gratuluję
O masakra.. Nawet nie wiedziałam, ja uwielbiam makaron ryżowy, wafle ryżowe.. Czym to zastąpić, jak pszenicy nie chcę jeść?

U mnie dzisiaj leniwie. Bilans niski, bo siedziałam w pracy w nadgodzinach, więc jak wróciłam to wpadła tylko obiado-kolacja - pomidorowa Wczoraj zrobiłam, pycha
Cinderella Girl - właśnie piję lampkę wina:P Staram się nie pić za dużo alkoholu, ale czasami, jak TŻ gdzieś wychodzi, to korzystam i oglądam sobie jakiś serial/film z lampką wina. Żeby nie było tylko jedną:P

Nie wiem o co chodzi, katar mi przeszedł, ale mam cały czas głos jakbym miała zatkany nos (ale się zrymowało) Mama mówi, że zatoki..
O waflach ryżowych już chyba gdzieś tu było, że to be Czym zastąpić?
Kasza jaglana, gryczana, komosa, soczewica, fasole i strączki. Jak jesz od czasu do czasu ryż (powiedzmy do 2 woreczków tygodniowo z tego co pamiętam) to jeszcze tak źle nie jest ale wiem, że wiele ludzi "rzuca się" na niego jak tylko odstawia pszenicę. I wielu tak zostaje.

Boże.... ja ostatni raz alko piłam... na początku sierpnia?!
Zapisz
Stary 2017-09-26, 21:51   #851
kocica27
Rozeznanie

Cytat:

Boże.... ja ostatni raz alko piłam... na początku sierpnia?!
Zapisz
Ja też rzadko piję.
Stary 2017-09-27, 06:33   #852
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ansaria Pokaż wiadomość

Hej Uwielbiam orbitreka Mogłabym godzinami na nim ćwiczyć, dużo zapłaciłaś za niego? Teoretycznie mam siłownie koło mnie, ale te orbitreki jakoś mi nie podpasowały..
ja tez lubię bardzo!
w decathlonie kupiłam za 549 zł, zobacz sobie na stronce

a alkohol niestety bardzo lubię

u mnie wczoraj:
I. płatki jaglane na mleku z bananem
II. 2 kanapki swojego chleba z pasztetem + pomidor
III. jog. naturalny ze slonecznikiem, żurawiną i płatkami migdałów
obiad: zupa jarzynowa, kawałek duszonego schabu z surówką z pomidórów, papryki i ogórka
kolacja: mozzarella z kiełkami jarmużu, kilka plasterków wędliny
Stary 2017-09-27, 07:04   #853
Bonitka896
Raczkowanie

Hej
Można dołączyć?
Bonitka896 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-27, 07:09   #854
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonitka896 Pokaż wiadomość
Hej
Można dołączyć?
Witaj
Stary 2017-09-27, 08:45   #855
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dzień dobry
Co sądzicie o śniadaniu bt :
serek wiejski 200 g
słonecznik łuskany 20g
kabanos drobiowy 25 g ?

Think happy - be happy

M

Stary 2017-09-27, 08:53   #856
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
serek wiejski 200 g
słonecznik łuskany 20g
kabanos drobiowy 25 g ?
ja bym jeszcze kromkę chlebusia dorzuciła
Stary 2017-09-27, 08:57   #857
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Zapisz
Tak, miałam świadomość, że cukier jest wszędzie, ale niestety nie wiedziałam, że nadmierne spożycie ma aż tak tragiczne skutki i w ogóle, że można jeść za dużo cukru unikając słodyczy, słodkich napojów itd. Lubię ryż, ale staram się nie przesadzać z nim. Niestety coraz trudniej jest wybierać w sklepach rzeczy nieprzetworzone. Wczoraj dumałam nad głupimi wędlinami i w co drugiej był cukier w składzie albo inne świństwa

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;77466676]

Nie wyglądałaś fatalnie, jesteś zbyt surowa dla siebie. Mam podobny układ twarzy i niestety pucołowate policzki, których nie lubię, ale one się u mnie nie zmieniają w zależności od wagi, tj. jak byłam dużo szczuplejsza niż teraz to nadal miałam pucołowatą twarz. Teraz przy wadze 65-66 kg też uważam, że mam zbyt okrągłą twarz, ale obawiam się, że musiałabym naprawdę wychudnąć, żeby owal się zmienił, a to chyba nie byłoby zdrowe.
Ale masz rację z ruchem, już widzę po sobie, że odkąd całkiem mnie lenistwo opanowało i nic nie ćwiczę to ciało jest mniej "fajne", bardziej otłuszczone, zwłaszcza na brzuchu wyglądam źle. Mnie demotywuje ta ciągła walka z wagą, z własnymi słabościami. Jakiś defetyzm mnie dopadł i obawiam się, że zamiast do ślubu schudnąć to jeszcze przytyje

Cytat:
Hej
Można dołączyć?
Jasne, napiszesz coś o sobie?
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-27, 09:11   #858
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Tak, miałam świadomość, że cukier jest wszędzie, ale niestety nie wiedziałam, że nadmierne spożycie ma aż tak tragiczne skutki i w ogóle, że można jeść za dużo cukru unikając słodyczy, słodkich napojów itd. Lubię ryż, ale staram się nie przesadzać z nim. Niestety coraz trudniej jest wybierać w sklepach rzeczy nieprzetworzone. Wczoraj dumałam nad głupimi wędlinami i w co drugiej był cukier w składzie albo inne świństwa
No mało mamy świadomości, gdzie on jest. Ja wędlin prawie nie kupuję. Czasami zdarzy mi się jakiś kabanos (ale kupiony na wagę) albo boczek wędzony. Wędliny robie sama - po prostu kupuje kg schabu/karkówki/łopatki i piekę w piekarniku. Ostatnio robiłam karkówkę pieczoną przez 4h... jaka dobra była...
Zapisz

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Dzień dobry
serek wiejski 200 g
słonecznik łuskany 20g
kabanos drobiowy 25 g ?
Całkiem całkiem - białkowo bardziej chleba bym jednak nie dorzucała, ale np. łyżkę jakiegoś oleju z pierwszego tłoczenia np. lnianego czy słonecznikowego lub kawałek awokado i jakieś warzywko - pomidor, ogórek, kiszonki może nie, bo nie każdy lubi już takie mixy (choć mi to nie przeszkadza).
Zapisz

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
ja tez lubię bardzo!
w decathlonie kupiłam za 549 zł, zobacz sobie na stronce

a alkohol niestety bardzo lubię

u mnie wczoraj:
I. płatki jaglane na mleku z bananem
II. 2 kanapki swojego chleba z pasztetem + pomidor
III. jog. naturalny ze slonecznikiem, żurawiną i płatkami migdałów
obiad: zupa jarzynowa, kawałek duszonego schabu z surówką z pomidórów, papryki i ogórka
kolacja: mozzarella z kiełkami jarmużu, kilka plasterków wędliny
Ja odkąd jestem z moim facetem jakoś mało piję... on mało pije więc i ja mało piję. Czasami latem zdarzało nam się jeszcze jakieś piwko.

A jedzenie całkiem spoko, choć śniadanie jak dla mnie za bardzo węglowodanowe i zjadłabym je na kolacje a kolacje na śniadanie

Jaki chleb pieczesz?
Zapisz
Stary 2017-09-27, 09:12   #859
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
No mało mamy świadomości, gdzie on jest. Ja wędlin prawie nie kupuję. Czasami zdarzy mi się jakiś kabanos (ale kupiony na wagę) albo boczek wędzony. Wędliny robie sama - po prostu kupuje kg schabu/karkówki/łopatki i piekę w piekarniku. Ostatnio robiłam karkówkę pieczoną przez 4h... jaka dobra była...
Zapisz
Ja też już nie jem wędlin i unikam przetworzonych produktów.

A wiecie Dziewczyny, że skóra się starzeje od cukru? Białk0-kolagen ulega glikacji i stacje się sztywne, przez co skóra traci na elastyczności.
Może to było w tym filmie, o którym wspominacie, nie wiem, nie oglądałam. To tak na marginesie.
Stary 2017-09-27, 09:14   #860
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:

A jedzenie całkiem spoko, choć śniadanie jak dla mnie za bardzo węglowodanowe i zjadłabym je na kolacje a kolacje na śniadanie

Jaki chleb pieczesz?
Zapisz
węglowodany staram się jeść tylko do poludnia
a kolacje tylko białkowo-warzywne

chleb piekę z mąki pełnoziarnistej 3 zboża do wypieku chleba- jest taka gotowa mieszanka z Lubelli
do tego daję płatki owsiane, otręby i słonecznik i wychodzi pyszny chrupiący chlebek
Stary 2017-09-27, 09:18   #861
Andziusiaech
Zakorzenienie

Hejo
Andziusiaech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-27, 09:20   #862
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andziusiaech Pokaż wiadomość
Hejo
Hej jak tam Twoje motywacje i dieta?
Zapisz
Stary 2017-09-27, 10:10   #863
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
węglowodany staram się jeść tylko do poludnia
a kolacje tylko białkowo-warzywne

chleb piekę z mąki pełnoziarnistej 3 zboża do wypieku chleba- jest taka gotowa mieszanka z Lubelli
do tego daję płatki owsiane, otręby i słonecznik i wychodzi pyszny chrupiący chlebek
Wrzucisz przepis? Ja chleba w ogóle nie jadam, ale myślę coraz częściej nad tym, żeby rodzince coś zdrowego zapodać...
Stary 2017-09-27, 10:26   #864
Mimiko
BAN stały

Cytat:
No mało mamy świadomości, gdzie on jest. Ja wędlin prawie nie kupuję. Czasami zdarzy mi się jakiś kabanos (ale kupiony na wagę) albo boczek wędzony. Wędliny robie sama - po prostu kupuje kg schabu/karkówki/łopatki i piekę w piekarniku. Ostatnio robiłam karkówkę pieczoną przez 4h... jaka dobra była... z
40g wędliny drobiowej mam w jadłospisie raz w tygodniu. Nie jem częściej, ale i tak miałam problem z wybraniem jakiejś. Niestety jestem kulinarnym beztalenciem, więc u mnie wchodzą w grę tylko proste przepisy, żadnych wymysłów i długiego stania przy garach.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-27, 10:27   #865
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Niestety jestem kulinarnym beztalenciem, więc u mnie wchodzą w grę tylko proste przepisy, żadnych wymysłów i długiego stania przy garach.
Mam to samo. Tylko proste przepisy wchodzą w grę.
Stary 2017-09-27, 10:52   #866
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocica27 Pokaż wiadomość
Wrzucisz przepis? Ja chleba w ogóle nie jadam, ale myślę coraz częściej nad tym, żeby rodzince coś zdrowego zapodać...
pewnie. tzn ja wyrabiam w ther.mo.mixie
ale kolezanka ten sam chleb mikserem robi

400 g ciepłej wody, łyżeczka cukru, 40 g drożdży- zmiksować
dodać 70 g płatków owsianych i 30 g otrębów owsianych albo żytnich, wymieszać
dodać 500 g mąki (ja używam tej mieszanki: https://www.lubella.pl/pl/produkty/m...cf9830f112ac51)
ale mozna użyć jakiej chcesz lub wymieszać różne rodzaje żeby w sumie pół kg było
dodać dowolne ziarna- ja dodaję ok 50 g słonecznika
2 łyżeczki soli i łyżkę oliwy z oliwek
wyrobić ciasto

ciasto wyłozyć do wyłozonej papierem do pieczenia keksówki, odczekać aż wyrośnie (30-60 minut, im cieplej tym szybciej rośnie), piec ok godziny w 200 C ( po pół godzinie zmniejszyć na 180 C )
ciepły chleb włożyć do foliowej reklamówki- dzięki temu skórka trochę zmięknie

a wszelkim kuchennym beztalenciom polecam ther.mo.mix
Stary 2017-09-27, 11:01   #867
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
a wszelkim kuchennym beztalenciom polecam ther.mo.mix
Dzięki za przepis

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-27, 12:08   #868
Bonitka896
Raczkowanie

Cytat:

Nie wyglądałaś fatalnie, jesteś zbyt surowa dla siebie. Mam podobny układ twarzy i niestety pucołowate policzki, których nie lubię, ale one się u mnie nie zmieniają w zależności od wagi, tj. jak byłam dużo szczuplejsza niż teraz to nadal miałam pucołowatą twarz. Teraz przy wadze 65-66 kg też uważam, że mam zbyt okrągłą twarz, ale obawiam się, że musiałabym naprawdę wychudnąć, żeby owal się zmienił, a to chyba nie byłoby zdrowe.
Ale masz rację z ruchem, już widzę po sobie, że odkąd całkiem mnie lenistwo opanowało i nic nie ćwiczę to ciało jest mniej "fajne", bardziej otłuszczone, zwłaszcza na brzuchu wyglądam źle. Mnie demotywuje ta ciągła walka z wagą, z własnymi słabościami. Jakiś defetyzm mnie dopadł i obawiam się, że zamiast do ślubu schudnąć to jeszcze przytyje

Jasne, napiszesz coś o sobie?
Mam 28lat pracuję, nie posiadam dzieci, jestem świeżo upieczoną mężatka która do ślubu schudła 8kg ale jeszcze jej mało chciałabym schudnąć do 58-57kg i ujędrnić ciałko i zacząć zdrowo jeść
Stary 2017-09-27, 12:24   #869
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Mam 28lat pracuję, nie posiadam dzieci, jestem świeżo upieczoną mężatka która do ślubu schudła 8kg ale jeszcze jej mało chciałabym schudnąć do 58-57kg i ujędrnić ciałko i zacząć zdrowo jeść
Jeśli już tyle Ci się udało schudnąć, to już jesteś zaprawiona w boju i powinno być łatwiej. Trzymam kciuki.
Stary 2017-09-27, 12:39   #870
Bonitka896
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocica27 Pokaż wiadomość
Jeśli już tyle Ci się udało schudnąć, to już jesteś zaprawiona w boju i powinno być łatwiej. Trzymam kciuki.
Tylko że dużo z tego spadło ze stresu a teraz mam fioła aby to utrzymać także bardzo dziękuje za kciuki i liczę na dużo motywacji tutaj
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości