|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Emmos - oby mąż was nie pozarażał!
Pestycyda - odnośnie por karmienia Klaudii - planowałam dawać jej mm co 3h ale nie wytrzymuje tyle. Morelle - dobrze, ze na usg wszystko ok. Współczuje kłótni z mężem. Klaudia nie tyle nie chce jeść co zaczyna płakać za jedzeniem i jak sie nakręci to nie da jej sie nic podac. Teraz o 17tej zjadła KP, potem 30ml odciągnięte mleka i 90ml mm. Teraz ssie pierś juz na spokojnie, ale i tak pewnie nie przetrzymam jej do 20.00 do kolejnego mm. Taedio - co ta twoja teściowa wymyśla. Karolinuusia - ładny strój na chrzest. JonSnow - pytałaś o krwawienie. Ja bym je traktowała jako krwawienie przy hormonach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała, vadi, pestycyda i xzora ![]() Mam posiew. Zapalenie. .. 10/6 e.cOli. ze tez wczesniej na to nie wpadłam .... a durna lekarka ze św katarzyny pow, że zdrowa i można szczepić. .. a mówiłam jej o pieluchach .. Kurde to już 2 tyg! Mam nadzieję, że to będzie jednorazowa infekcja. Bo jak nie tzn ze mną refluks w nerce. .. Głowa mi pęka. Jutro Luxmed
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę mieliśmy chrzest, wszystko się super udało. Jasiek spał w Kościele, obudził się na sam chrzest spojrzał na Księdza i poszedł dalej spać. Później obiad, ciasto i kolacja w domu dla rodzinki. Mama i teściowa dużo pomogły i wyszło super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Morelle, to dostaniecie pewnie antybiotyk i już będzie dobrze. Dobrze że wpadłaś na pomysł posiewu bo tak to byście się bujali a przecież pierwsze co się dziecku mocz bada jak coś się dzieje-.-
Asia, brawa za udany chrzest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Morelle
Kurde! Ale miałaś nosa! Dobrze, ze wiecie co jest małej! Kciuki za leczenie, dawaj znać ![]() Asia Super, ze wszystko się udało. I kciuki za leczenie. Karola Śliczny zestaw, będzie ślicznie Ali ![]() My sie karmimy i zasypiamy... Nie wiem co mogę zmienić w nocy w tych kp żeby nie były takie częste... ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4536 |
Zakorzenienie
|
Morelle! Współczuje, ze wyszły bakterie w posiewie, ale przynajmniej juz wiecie na czym stoicie i oby Pestka szybko wyzdrowiała! Dobrze, ze nie posłuchałas tej lekarki.
Asia - super, ze chrzciny udane. A mi sie dzisiaj nie udało pobrać moczu. Zimny okład na stopę nie zadziałał. Pozniej z kolei jak zaczęła sikać przy zmianie to jednocześnie poleciała kupa i mi sie dostało. Jutro znowu spróbuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||||||
Zakorzenienie
|
Morelle współczuje ciągłych problemów, biedna Pesteczka, ale najważnijesze, że wiesz co jej jest i na pewno teraz już będzie dobrze.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle już któreś dziecię widzę podpierające się na łokciach, moja jeszcze tak nie umie, mam nadzieję, że niedługo i ona załapie. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Aha miałam Was zapytać, zauważyłam od kilku dni, że Amelka ma taki odruch jakby żuła gumę...wiecie może o co chodzi?
![]() |
#4538 |
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Xzora nie mam pojęcia :p
Morelle najważniejsze, że wiecie na czym stoicie ![]() ![]() Karmimy sie na noc, ciekawe jak bedzie dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Zastanawiam sie miedzy tymi chustami. 1. https://pl.lennylamb.com/web_page/13893 Tylko tu jest splot jodełkowy i gramatura 260 ![]() 2. https://littlefrog.shop/product-pol-...ove-3-6-m.html Tu splot skośno krzyżowy i gramatura 240. Help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Emmos, nie mam pojęcia. Mój Wojtek bardzo się ślini ale nic chyba nie żuje.
Taedio, ja się nie znam na tyle na chustach żeby doradzić ![]() ![]() Mała, a co chcesz zmienić w kp nocnych? Żeby nie były tak często? Nie da się ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Zdrowia dla wszystkich chorowitków!
U nas dzisiaj noc była ciężka. A Lila nie poszła do przedszkola i została w domu z katarem. Jon_Snow to bardzo podobnie mamy z tym karmieniem ![]() Zazdroszczę, że Twój Niko taki spokojny podczas spacerów! Lu dzisiaj nawet w chuście płakała, miałyśmy nerwowy spacer zakończony kupą na jej plecach ![]() ![]() Superowe to body na chrzest! Etusiaaa ale Mateusz ma katar? Bo u nas to zalecenie dotyczyło charczenia niespowodowanego katarem. Żeby nawilżyć powietrze w pokoju mamy na noc czy na czas spania stawiać pojemniczek od inhalatora z wrzątkiem i solą fiz. Ja wlewam 5ml 1x... Mam roztwór 0.9 ale czytałam, że na katar skuteczniejsze jest 3-5%... https://pediatria.mp.pl/lista/118665...-fizjologiczna A Lili na przeziębienie w ten sam sposób wkraplalismy do wrzątku kilka kropel olejku (najczęściej sosnowego) jak szła spać, ale to dlatego że bała się inhalatora ![]() Słodkie Twoje dzieciaczki ![]() KociaMatka z pieluszką też dobry patent ![]() Mała, a gdybyś ścięła włosy tak za brodę? Lubisz taką długość? Pestycyda jakby co widziałam gdzieś w necie artykuł o inhalacji, gdzie było napisane że olejku z drzewa herbacianego nie powinny małe dzieci wdychać, ale nie wiem dlaczego i czy to prawda, a nie mam teraz jak poszukać. Minini masakra z tą znajomą ![]() Super, że spokojnie dojechaliście ![]() Darietta brawo za bioderka ![]() Xzora mam nadzieję, że pani Justyna Wam pomoże i nie będziesz żałowała spotkania. Powodzenia dzisiaj, spokojnej nocy! Oby było lepiej! Dziwna sprawa z tymi karmieniami i że Klaudia nie chce ssać, trzymam kciuki żeby p. Just. zaradziła coś na to! Taedio umknęło mi, a kto będzie chrzestnym, że taka bojowa teściowa? Morelle super, że usg nerki wyszło dobrze. Współczuję kłótni z tż, biedni jesteście bo tyle stresów teraz macie + zmęczenie nie pomaga na pewno, łatwo o nerwy. Dobrze, że zrobiłaś posiew, oby szybko udało się zwalczyć zapalenie. Lekarka której nie zapaliła się lampka jak powiedziałaś o pieluchach i pozwoliła szczepić tragedia ![]() A jak z wymiotami teraz? Asia brawo za chrzest, zdrowia dla Jasia! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda a z wyglądu która Ci sie bardziej podoba?
![]() Dzięki i wzajemnie! ![]() ![]() Sill zdrówka dla Lili ![]() Chrzestnym bedzie przyjaciel Tz jeszcze z podstawówki. Teściowej nie podoba sie, że nie jedyny brat (alkoholik) ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Taedio nie znam się tak na chustach niestety żeby doradzić
![]() Dziewczyny jak kładę Lu na brzuchu, strasznie znosi ją na prawą stronę, ciężko jej leżeć prosto, kojarzycie np. z Waszych wizyt u fizjo czy to może być objawem czegoś? Asymetrii czy napięcia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Aaa no to rzeczywiście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
MerDer 4ever
|
Sill mi położna mówiła, że przytrzymać lekko tyłek dziecku ale co takie znoszenie znaczy to nie wiem :/
No straaszna kara dla nas.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Sill
Hugo też tak.ma, tylko jego znosi na.lewo, tak.jakby miał się za raz przekręcić:/ to chyba normalne- mam nadzieję. ![]() A włosy zawsze miałam właśnie krótkie... takie do brody lub ramion chciałabym zapuscic... Tylko, ze średnio sie układają :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Taedio, mi się podoba ta druga. A wybór chrzestnego jest Wasza decyzja i teściowa ma g... Do powiedzenia
![]() Sill, asymetria jest związana z nieprawidłowym napięciem mięśniowym więc nie wiem o co dokładnie Ci chodzi. Jak ja ściąga zawsze na tą samą stronę to może być asymetria. Jeśli raz na jedną raz na drugą to może wzmożone napięcie? Zrób fotkę może ? Bo i mój super udany transfer po 15 minutach się skonczyl-.- ja nie kumam. Śpi jak suseł. Otulony jak nie wiem co żeby go moro nie wybudzal a on i tak się budzi po krótkim czasie:/ w ogóle przestał mi przy cycu zasypiać. Tylko najpierw się rzuca przy piersi a potem zasypia na rękach i taki finał. Może ja coś źle jednak robię? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ta pierwsza bardziej sie podoba. Doradczyni radziła splot skośno-krzyżowy, ale nie wiem czemu. Siilmariien, wysle Ci priv Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieciątko też już śpi na nockę. Dzis byla dzielnie na zakupach że mną od 11 do 17. Raz karmiłam w samochodzie i potem w domu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Pestycyda przyjrzę się jeszcze czy na 100% tak jest, ale do tej pory zaobserwowałam że znosi ją tylko na prawo. Głowa jej ciąży w prawą stronę, znosi ją coraz bardziej, aż się czasem przewraca, patrz zdjęcie poniżej ![]() 1506542633025.jpg 1506542652157.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Xzora dzięki! ![]() Karolinuuusia wow nieźle! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez z TZ jesteśmy 7 lat i ostatnio tak mi ciśnienie podniósł ze poszłam na spacer 4km Już miałam ochotę się wyprowadzić. Wygarnelam mu chyba żale z calego roku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Ja też z TŻ 7 lat 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety ale tak to jest z lekarzami - zazwyczaj jak samemu sie nie zainteresuje tematem to lekarze maja nas w d.. u naszego starszaka zdiagnozowal lekarz astme. bo kaszlał kilka miesiecy. okazalo sie że to glista byla i wystarczylo odrobaczyć! kaszel zniknął po tygodniu! ale gdybym sie nie zainteresowala tematem to by dyn dostawal sterydy od kilku lat... widze ze tez was oburzyło podawanie syropku... mnie to męczy od kiedy sie dowiedzialam. myślałam co z tym zrobić i komu powiedzieć. ale nie wiem. nie mam zadnych dowodow... Mala znajdź dobrego fryzjera zeby cos zrobic z wlosami. pierwszy lepszy nawet jak przyjdziesz z gotowym pomyslem to moze schrzanić sprawe.. a szkoda takich pieknych wlosow jak masz!! xzora - fajna chrzestna ![]() moja chrzestna zniknela z mojego zycia b.szybko. chrzestnego widzialam 3 razy w życiu: na chrzcie (podobno), na komunii i raz przyjechał odwiedzić rodzicow jak mialam jakos 20lat - obcy czlowiek dla mnie. sill - nie znam sie czy to przechylanie to jakas asymetria. spytaj na początek pediatre moze? taedio - spytaj tesciową czy chce was ukarać za wybór chrzestnych czy swojego wnuka? asia - brawo za udany chrzest!! nam sie nie spieszy z chrztem. chrzestnym byłby brat męza ktory mieszka w niemczech i przyjezdzają do pl raz w roku na wakacje. wiec poczekamy spokojnie do kolejnych wakacji.. nie mamy za to kandydatek na chrzestną ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Minini w szoku jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrowia dla wszystkich chorych! My mieliśmy dzisiaj szczepienie - Pentaxim 5w1 i wzw. Ale ja się stresowałam ![]() Pneumo za jakies 3-4 tygodnie. W ogóle zmieniłam sobie suple z Pregny na FOlik Mama i dopiero teraz ogarnęłam, że on nie ma prawie vit. D która jest zalecana przy kp. Nie wiecie czy mogę brać tę co mały (Vigantol), np. z 3-4 krople zamiast 1? Kupiłam sukienkę. http://www.orsay.com/pl-pl/olowkowa-...-41107398.html Zastanawiam się jeszcze czy zostawić. Wzór średni, ale jest idealna do karmienia, a ja już serio nie mam w czym chodzić. Szkoda, że nie ma takich jednokolorowych. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u mnie szok. Wiki od 17 miala problem z zasnieciem. Była zmeczona marudna a zasnąć nie mogła. Ani pierś ani bujanie we wózku nie dawalo rezultatów. Po 18 przyszła mama więc wlozyłam ja do wózka i w syialni zasłoniłam rolety włączyłam szumisia i przymknelan drzwi. Troszkę się odzywala a ze nie plakala to nie reagowalam tylko co jakiś czas zagladalam aż zasneła ok 19.
Mama wyszła wiec ja szybkie ogarniecie i spać. Myślę zaraz się i tak obudzi. A tu niespodzianka pierwsze karmienie 1:30. Niestety i tak się budziłam bo juz organizm przyzwyczajony no i nerwy co sie dzieje że tak spi i zagladałam do wózka. Teraz próbujemy zasnąć i myślenie odłożyć ją do wózka czy łóżeczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Karolina, brawa dla małej że wytrzymała tyle godzin na zakupach. Co matka nakupowala?
Calineczka, brawa za szczepienie ![]() Darietta, brawo za długi sen. Wiki potrafiła zaskoczyć ![]() Sili, mojego też tak "znosi" że rączka mu sie jedną zgina. Obserwuj się czy nie pręży na jedną stronę. Ja chyba nas umowie do fizjoterapeuty bo jestem przewrażliwiona i cały czas "coś" widE u małego. TŻ twierdzi że się czepiam no ale cóż... U mnie tradycyjnie 2 kp. Głowa mnie boli od zatok eeeh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||||
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My byliśmy u neurologa dziś i stwierdziła asymetria lewistronna właśnie vz tego v powodu... W dodatku przy badaniu jak podniosła go za rączki opada mu głowa ... Jak by miał lekko obniżone napięcie ![]() W ogóle bardzo nastawiona na szczepienia aż za bardzo lubię lekarzy ostrożnych w tym temacie... I nadal nie wiem co wybrać czy nfz czy 5w1 już dziś się przez to popłakałam bo ciągle się boję że źle wybiore i małemu coś będzie ... My po pierwszym kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z chrztem jednak mozebyc problem. Proboszcz bratowej nie wyrazil zgody i nie dał jej zaświadczenia. W przyszlym tygodniu podejde do naszego i pogadam. Czy wyrazi zgodę na brata i bratową. Jesli nie mam dwa wyjscia nie ochrzcze albo bede szukac księdza ktory wyrazi zgode za " drobną oplatą" ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
Ale pokaz jaki masz. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Na poczatku spala o 21 później o 22 nastepnie byla 20 a teraz 19 lub jak wczoraj padła przed. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To bratowa niech idzie do innego księdza po zaświadczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() My żyjemy . Nic nie pisze bo nie mam czasu na nic ostatnio. Byliśmy już na wizycie z serduszkiem i wszystko wyszło Ok. Maxiu ma tylko szmery w sercu oraz kręgi serce wolniej bije. Mówiła kardiolog , ze to normalne w tym wieku i żeby obserwować go. Nie szczepilismy go jeszcze bo nie mamy nawet jak się złożyć w czasie. Ja tez nie wiem ile razy kp w nocy . Działam już automatycznie . Trzymam kciuki dla potrzebujących Morelle . Sillmariien ✊🏻 Xzora ✊🏻 za kp. U mnie laktacja już się unormowała i nie chodzę już taka nabuzowana , a Maxiu wciąż jak je to jakby żaby połykał. Rzuca się przy piersi i widać ze się meczy czasami. Mamy ostatnio dość latania po lekarzach wiec narazie odpoczywamy i przy następnej wizycie chyba poproszę o skierowanie na usg brzuszka może . Albo może lepiej w końcu się umówię z laktacyjna doradczynią. Na terapie do fizjo już nie chodzę bo mnie moje ubezp zrobiło w ch*a ostro. Nie chcą mi pokryć moich wizyt i prawdopodobnie będę musiała zapłacić od cholery kasy za te wizyty na których byłam. Jestem bardziej niż wkur***a 😤 Czuje się oszukana i będę musiała z nimi walczyć zapewne. Rozszczep dalej jest ogromny. Kręgosłup mi tak boli ze utykam. Pójście na spacer ostatnio to wyczyn. I jak tu żyć ? Banda debili ma to w dupie 🙄 Żałuje ze jak byłam u gina ostatnio jak mi zakładali Mirena to nie powiedziałam mu o tym może by coś zdziałał . Taedio - Twoja teściowa chyba spadła z nie powiem skąd żeby robić taki foch z takiego powodu 😵 Żenada 🙄 ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Morelle - nie wiem o co się kłócisz z Tz , ale u mnie po 7latach właśnie był największy kryzys w małżeństwie. W sumie to potem już nigdy nie było tak samo. Dziecko tez sporo zweryfikowało .
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.