|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: spódnice z wysokim stanem
Bardzo fajne...szczególnie te ołówkowe!
Ale ja w takiej ołówkowej spódnicy czuję się taka "ograniczona", tzn. moim zdaniem ten fason ogranicza ruchy.
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
mam trzy takie spodnice, wyciagniete z maminej szafy
swietnie wygladaja z bial bluzka i butami typu peep toe
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Takk brzuch płaski, niewystajacy ale niekoniecznie wklesniety, inaczej bedzie to wygladac niezbyt dobrze
zizou z peep toe suuuuuper!!![]() ![]()
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Moja ma male rozciecie z tylu
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądając przez ostatnie dwa dni trendy na wiosnę i lato zauważyłam wszędzie przewijające się spódnice z wysokim stanem. Wklejam zestawy, które być może posłużą komuś za inspirację
![]() 25P07QBLK_normal.jpg27f03qind_normal.jpgcolou1.jpggreycheck.jpgevans_outfit_1.jpghighwaist.jpg |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
leschool.jpgmarple1.jpg
Chyba się do nich przekonałam...ba! pokochałam je
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam ten krój. Na razie mam tylko jedną z satyny, ale ma tylko wysoki stan, nie jest ołówkowa
Ale na pewno taką nabęde. Prawde mówiąc chyba nawet bardziej podobają mi się na pełniejszych kształtach. Oczywiście trzeba mieć wąską talię, ale z więkrzymi bioderkami tworzy look gwiazdy lat 50'
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
ja również jestem zakochana w ołowkowych spódnicach
dzis nabyłam takową czarną z wysokim stanem i szerokim paskiem w Orsay'u.niestety nie moge sie zgodzić z perełka-20, że trzeba mieć do nich wąską talię. ja takowej nigdy ładnie zarysowanej nie miałam a w tej spodnicy z paskiem i bluzce włozonej do środka mam piekna talię. Uważam ,że kazdy typ urody bedzie dobrze wyglądał w tym kroju spodnicy pod warunkiem dobrze dobranego fasonu. ![]() spódnice górą
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Proszę o was o radę, a właściwie o opinię. Mam wąską talię, ale też szerokie biodra i biust w średnim rozmiarze. Jestem raczej gruszką, niż klepsydrą . Uważam, że moja figura jest ładna, ale co mi po tej tali jak nie mogę nosić jakiś super obcisłych rzeczy, bo jednak trochę brzuszka mi wystaje, albo coś mi sie podciąga do góry. Wygrzebałam jeansową spódnicę która trochę przeleżała u mnie w szafie, dostałam ja od cioci parę lat temu. Zachwyciłam się jej głęboko atramentowym kolorem. Niestety, nie bardzo wiem z czym ją nosić. Na ten moment widzę ją tylko z tym półgolfem i paskiem. Buty czarne balerinki z białym paseczkiem. Łańcuszek i długie kolczyki z kryształem (niestety na fotce ich nie widać). Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
ja ci niestety nie doradze bo mi sie podobaja tylko olowkowe z wysokim pasem ;-)
ale mam pyt - czy takie spodnice pasuja do szczuplej sylwetki ale szerokich ramion?bo mi sie wydaje ze ona jeszcze bardziej je wyeksponuje...
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wie któraś z Was, gdzie można kupić taką spódnicę, jak na zdjęciu?
Wysoki stan, te "szelki" mile widziane, ona zdaje się jest ołówkowa: w pionowe niebieskogranatowe paski (kolory mogą być trochę przekłamane na zdjęciu ).
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2008-08-27 o 13:31 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
widze ze jestes z krakowa tak jak ja- ja kupiłam właśnie identyczna, tyle tylko że czarna na krowodrzy, a konkretnie na deptaku przy ul. wybickiego jest taki niby to szmateks, niby butik ( bo ciuchy nie sa uzywane w rzeczywistosci, ale tez niedrogie) i tam kupilam ta spodnice za 55 zl. Jest super, swietnie lezy i w ogole![]() Poza tym widzialam takie tez na allegro. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
A tak poza tym, kupiłam dziś w Terranovie spodnice o fasonie podobnym do ołówkowego, tyle tylko, ze na biodrach ma marszczenia i robi sie z niej 'tulipan'. Stan ma troszke wyzszy, siega gdzies do kolan.
Tylko kompletnie nei wiem, do czego ja nosic zalozylam ja do koszuli na guziczki, ale nei pasuje Moze ktoras z was ma jakis pomysl????buzki |
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam sobie jeansową, eee czy tylko mi sie wydaje, ale one są takie oficjalne eleganckie?
chciałabym ją nosic na dzien ale nie umiem sie przekonać
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wybiorę się tam jak tylko znajdę chwilę czasu .
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Eh....chciałabym taką spódniczkę ale niestety brzuszek i brak talii mi na to nie pozwala
|
|
|
#49 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() potem wkleje jakies fotki tej spodniczki, moze w koncu ktos mi podpowie z czym ja nosic, bo ja przegrzebalam cala szafe i nic...... |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
Wiecie może gdzie mogę spódnicę z wysokim stanem w stylu podobnym do tej : http://www.flickr.com/photos/piksi_/1472563100/ lub taką: http://www.flickr.com/photos/piksi_/1477980186/ Bede wdzięczna za jakiekolwiek info
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Podbijam
Gdzie można dostać takie własnie ołowkowe spodnice z wysokim stanem? Bardzo prosze o info,jest mi potrzebna na 30 wrzesnia baaaaaaaaardzo
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Majka007 2 świetna ale widzę ze to chyba krój bomba czyli dla chudzinek.Ja tez sadze ze jak dziewczyna ma biodra i kawałek tyłka to lepiej wygląda niż dziewczyna super chuda na czymś musi się opinać spódnica ołówkowa.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tą drugą to na pewno w H&M mam identyczną - dzisiejszy zakup
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
aaaa sliczna jest
ile kosztowala? i z jakiego materialu jest wykonana?
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
To musze się wybrać do H&M
A spódnicy nr. 1 nigdzie nie widziałyście?
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
79,90zł hmmm... jakoś trudno mi określić ;p ale sprawdziłam na metce i ujrzałam te oto wymienione 'materiały' : poliester, wiskoza i mały procent elastanu ;p +podszewka
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak myślicie, czy do takich ołówkowych spódnic z wysokim stanem pasują płaskie buty, np. balerinki? Wszędzie widzę tylko w zestawach z wysokimi butami, a ja się strasznie męczę na obcasach i chciałabym sobie uprościć zadanie na codzień
![]() Co do samych spódnic, to na dziś dzień mam 3: zwykłą czarną, czerwoną (obie z mamusinej szafy :P) i czarną z kokardą i marszczeniami (Orsay). Są bajeranckie
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i teraz znow mam dylemat, czy wole spodnice, czy sukienke
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedna taka spódniczkę, jeansową, którą uwielbiam. Zamierzam sobie zakupić jeszcze czarną taką bardziej elegancką. Wszystkie oczywiście o ołówkowym kroju. Uwarzam, że świetnie podkreślają figurę. Do pracy idealne.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy
szukam spódnicy ołówkowej ale z jeansu nie wiecie gdzie można kupic?? Szukałam na allegro ale rozmiarówka jest całkiem inna niż ja potrzebuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Ale ja w takiej ołówkowej spódnicy czuję się taka "ograniczona", tzn. moim zdaniem ten fason ogranicza ruchy.

swietnie wygladaja z bial bluzka i butami typu peep toe 

Ale na pewno taką nabęde. Prawde mówiąc chyba nawet bardziej podobają mi się na pełniejszych kształtach. Oczywiście trzeba mieć wąską talię, ale z więkrzymi bioderkami tworzy look gwiazdy lat 50'
. Uważam, że moja figura jest ładna, ale co mi po tej tali jak nie mogę nosić jakiś super obcisłych rzeczy, bo jednak trochę brzuszka mi wystaje, albo coś mi sie podciąga do góry. Wygrzebałam jeansową spódnicę która trochę przeleżała u mnie w szafie, dostałam ja od cioci parę lat temu. Zachwyciłam się jej głęboko atramentowym kolorem. Niestety, nie bardzo wiem z czym ją nosić. Na ten moment widzę ją tylko z tym półgolfem i paskiem. Buty czarne balerinki z białym paseczkiem. Łańcuszek i długie kolczyki z kryształem (niestety na fotce ich nie widać). Co o tym sądzicie?

. Wybiorę się tam jak tylko znajdę chwilę czasu
mam identyczną - dzisiejszy zakup
ile kosztowala? i z jakiego materialu jest wykonana?