|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Jestem zła. Czy Wam.tez każdy mówi co macie robić? Ja odniosłam wrażenie że ludzie mnie odbierają jak jakas gowniare nic nie wiedząca o wychowaniu dziecka. Dzis usłyszałam że to źle że dziecko nic nie pije z butelk, herbatek itpi jest na samym kp, że jak będę miała gorączkę czy trafię do szpitala to dziecko zaglodze bo nie będzie chciało buteli! Nie wydaje mi się.. wrrr
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4622 |
Zakorzenienie
|
Moja mama ma czasami takie zapędy. Ale mój wzrok zabija. Po minucie następuje cisza.
Nie wiem jak będzie z teściową. .. przyjeżdża w przyszłym tyg i juz mi słabo. .. Calineczka mi pediatra dziś pow, że Pestka chuda nie jest. .. ale w centylach z wagą jest w połowie 50. Waży 5850g Natomiast ze wzrostem ma 75 centyli. Mierzy juz 61 cm. Dziś Pani kasjerka w Biedronce myślała, że ma 5 mc... chciałam Calineczkę, a będę mieć wielką babę ![]()
#4623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Moja mama znowu w drugą stronę- nie noś, nie ucz smoka, karm piersią jak najdłużej 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
U mnie obie "nie nos".
Mama jest za smoczkiem, teściowa przeciw ![]()
#4625 |
Zakorzenienie
|
U mnie jedna i druga tylko by nosiła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4626 |
Zadomowienie
|
I weź być tu mądry 😂
Ja mam wrażenie ze moja mama ma całkiem inne podejście do mnie i mojego dziecka niż miala do mojej siostry lub bratowej i ich dzieci. Moze dlatego ze one mieszkaja w jednym domu we trzy i mama byla caly czas i jak cos sie działo to się udzielała. Do nas ma dystans. Widzimy sie raz w tyg na kawie wiec nie ma okazjo się wtrącać. Za to teściowa to najchetniej by u nas zamieszkała i żyła naszym życiem nie swoim. Xzora pisalas ze kupilas swetry na allegro, pokazesz jakie? Szukam swetrów właśnie i najlepiej online 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Masakra! Najlepiej jest puszczać to mimo uszu i robić po swojemu!
Ja szukam luźnego, białego swetra albo szarego z perełkami nie za miliony monet. Nic nie mogę znaleźć. 100 zł za sweter bez wełny czy kaszmiru to dla mnie przesada.
#4628 |
Zadomowienie
|
Morelle centylowo ok, ok. 50 centyla.
Jej chodziło o to, że duży przyrost ostatnio był - 400 w 7 dni. Ale wcześniej były mniejsze, na miesiąc wychodzi ok. kilograma. Sama zauważyłam, że mały ostatnio częściej chce jeść. Myślałam, że sobie wydłuży przerwy, a tu noce coraz gorsze, w dzień też by jadł co 1,5 godziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, zdrówka dla Ewy i tża. Może ona jest po prostu zmęczona już? Moje dziecię teZ im bliżej wieczora tym bardziej marudne.
Carolles, współczuję zachłyśnięcia. U nas ostatnio z rana tak było więc wiem co czujesz. Nauczyć nosić? Tego jeszcze nie było ![]() ![]() Calineczka, nie przekarmisz na kp. Ja wyglądałam jak pączek do póki nie zaczęłam chodzić. Pediatrzy się za głowę łapali czym moja mama mnie pasie ( sam cyc) a teraz wieczną niedowaga. Nie martw się i karm na żądanie. Teraz przybiera a później może się zatrzymać. Dzieci na piersi przybierają skokowo. Morelle, super że w końcu możesz w swoich butkach pośmigać ![]() Moja mama usilnie chcę żeby spróbowała dać butle. Nie potrafi uzasadnić tylko dlaczego. "Zobaczysz co się stanie, a może prześpi noc? A może nie będziesz musiała karmić na mieście? Przecież jak raz dasz to się nic nie stanie". Pewnie się nic nie stanie ale moje pytanie po co? Żeby zaspokoić swoją/czyjąś ciekawość? Kurde, jak wcześniej swirowalam z tym że Wojtuś ma katar tak chyba go faktycznie dostał bo tak mi charczy na mokro że masakra. Niby nie ma sapki i oddycha noskiem ale co jakiś czas charczy jak nie wiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka i bawcie się dobrze!
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa ostatnio walnęła focha , ze nie mogła w niedziele przyjść do wnuków bo moja ciotka była .
Sorry miałam inne plany i nie chciałam żeby przylazila i pier**a swoje opowieści dziwnej treści 🙄 U mnie w zeszły tydzień było non stop po 35stopni i więcej . Można było zdechnąć z gorąca. Dziś jest tak 23 i jeszcze dla mnie to nie jest komfortowa temp. ![]() Dziś zadzwoniłam z Tz do tego centrum do fizjo gdzie chodziłam na terapie i niestety będę musiała zapłacić im $500 z kieszeni za wizyty . Jestem wściekła 😤
#4632 |
Zakorzenienie
|
Sam, masakra z tym ubezpieczeniem. Nic się nie da zrobić? U Cb upały a u nas jesień całą gębą. Noce zimne a w dzień różnie ale przeważnie wietrznie. Już nie wiem jak bym wolała.
Chciałabym odłożyć młodego bo śpi na mnie ale skubany ma tak płytki sen że masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - bez sensu dawać mm skoro masz mleko 😳🤦🏻
Moja mama jest daleko wiec się nie wtrąca. Czasami przez telefon coś palnie od rzeczy. Za to wiem , ze jak moja sis urodziła swojego pierwszego syna to mama potrafiła się wtrącać. Zwłaszcza ze moja sis mieszkała z mama jakiś czas. Np.wcisnela jej kit ze po co wydawać kasę na laktator jak sobie ręka odciągnie. Wyszło tak ze moja sis miała sutki zdarte do krwi i mały pił mleko z krwią a ona wyła z bólu i nie dało się nic ręka odciągnąć. Narobiła sobie zatorów zapalenia i skończyła na tym, ze nie kp już w ogóle bo straciła pokarm z nerwów. Moja ciotka czasami tez coś próbuje walnac np.bylo wziąć butelkę to bym ja go nakarmiła. Ja odp.wtedy "a ło chciało by się " 😂😜 Tylko , ze ciotka ma dystans i nie to nie, a moja teściowa zaraz foch skandal i skarży się do Tz ![]()
#4635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytalas o szumisia chyba przedtem, u nas chodzi tylko w nocy ale w sumie bywa ze i cala noc. Ojej oby Wam szybko przeszedl katar bo to straszna meczarnia dla dzieciecia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez KociaMatka Czas edycji: 2017-09-28 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Sam masakra z tym ubezp.
#4637 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, pamiętaj że z definicja kolki to nie tylko niedojrzałość układu pokarmowego ale te nerwowego. Może jeszcze przebodźcowana w ciągu dnia? Włączone radio, tv, kolorowe grające zabawki itp. A może to skok rozwojowy i jej przejdzie? Możecie też spróbować ja z wykąpać wcześniej. Moi znajomi synka kąpali o 18 nawet bo się całe popołudnia tak darł że masakra a po kąpieli im usypiał juz na noc.
Odciągnęliśmy małemu trochę gilów z nosa. Nie wiem czy dobrze bo przysypiał na mnie i chociaż był spokojny a teraz piersi nie chce, ulewa i się rzuca cały czas a charczeć dalej charczy:/ Nie wiem czy jutro do pediatry go nie zarejestrować tylko nie wiadomo czy mnie przyjmą tego samego dnia :/ TŻ mi każe nie panikować bo nie ma gorączki a pediatra zaleci inhalacje i maść majerankowa. Boję się że pojedziemy na ten weekend a jemu się pogorszy i wtedy na pogotowiu wylądujemy. Jeezu ale czarnowidztwo mnie dopadło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
MerDer 4ever
|
Calineczka na kp nie da sie przekarmic dziecka
![]() Morelle mój młodszy od Pestki i juz ma 61 cm ![]() KociaMatka zdrowia! ![]() U nas pierwsze kp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas tez na poczatku nie bylo widac kataru tylko charczala. Mysle ze lepiej podjechac do pediatry. Nam powiedzial ze moze szybko przejsc na oskrzela wiec lepiej miec pod kontrola. W internetach pisza, ze czesto przy katarze dzieci ulewaja bardziej Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ---------- Cytat:
Wiki miała tak po porodzie. Od godziny w okolicach jej urodzeniowej była nie do ogarnięcia. I tak do wieczora ale to jej przeszło. Nic jej nie pasowało. ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Cytat:
Cytat:
A tesciowa to dzwoni i przez tel. wydaje polecenia powieddziałam że jeszcze raz i wyjde z siebie. A i jeszcze próbuje przez mojego tz ale też wkurza ja jego opór. Ostatnio przez tel. że mam nie usypiać małej tylko ją zostawić niech sama zaśnie. Tak zostawie wrzeszczace dziecko az tak bezduszna nie jestem. Smoczek to każe na siłe wciskać no i od początku chciała mi kp zepsuć. I jeśli przyjdzie potrzeba zostawienia małej to tylko mojej mamie. Dlatego modle się o żłobek bo nie wiem co zrobię. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też właśnie boję się tego krztuśca ale 5w1 do końca też mnie nie przekonuje że jest wszystko w jednym i dostaje 5 chorób w jedno miejsce ... Wiem że NFZ jest podobnie ale można się starać o rozdzielenie zawsze ... Ja też myślałam o pneumo po pół roku też się boję że go naraze ale. Drugiej strony dopiero od tego roku jest obowiazek i wiele dzieci nie było wcześniej szczepionych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
1506661494659.jpg Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przyszła skręcona w większosci ale tz powiedział że on się nie zna i wieszać jej nie będzie :p Cały czas myślę już miałam zamawiać cała biała ale zobaczyłam salon http://instagram.com/janki.home i znów mi chodzi czarna po głowie oczywiście nie cała . Podoba mi się coś ala glamour :p Myślałam żeby dobrać czarny dywan taki marokański wzór i poduszki . Ale też myślałam żeby nie było tak szaro czarno biało o dodatkach pastelowych typu róż czy turkus . A jeszcze wcześniej miałam wizję kupić fotel uszsk w kolorze granatu :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- J. Dziś spał od 20-23:30-2 do 6 i do 7 i znów poszedł spać pewnie na godzinę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ladnie Julek spi. J nas 21-1 a potem co 3 godz pobudki 😉 teraz tez spi jeszcze. Od 6 do 7 bylo gadanie az zasnela. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Akurat na fb jest dyskusja na temat szummisia i dziewczyna zamiesciła ten link można povzytać.
Na fb grupa od ciąży po macierzyństwo http://www.wymagajace.pl/bialy-szum-...ojego-dziecka/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Tu jeszcze ten komentarz . Ja myślę że jeśli jest używany tylko do zasypiania a nie ciągle to myślę że nie tak źle . U nas nie raz pomogło jak mały się przebudzal w nocy a gdy szumis się włączył od razu zasypiał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze przed wyjazdem warto pójść do lekarza żeby osłuchał małego w razie coś. Mój tez charczy ale mój od mleka. Dziś miał zaschnięte mleko w nosie i cała buzie w mleku zaschnięta 😳😋 Nie wspomnę , ze przed snem położyłam go na kanapie w salonie bo poszła nalać starszakowi pic i jak wróciłam to Maxiu obrzygal się tak ze miał cała głowę w rzygach ![]() Umylam mu tylko głowę bo kapie go co 2 dni i nie było w planie kąpieli i czasu na to. Ja tez kapie Ok.18-18:30 . Kapie i kładę się z nim i daje cyca. Jeśli nie kapie to zazwyczaj kp przed położeniem spać potem ubieram w body na ramiączkach , zawijam w otulacz i kładę do mojego łóżka. Daje smoka przykrywam pieluszka buzi w czółko , włączam suszarkę i Maxiu zasypia. Wtedy idę walczyć ze starszakiem żeby mniej więcej 20:30 już mieć spokój i samej pójść się umyć i trochę odpocząć po całym dniu maratonu. Maxiu czasem spi do 12-1 bez kp , a czasami koło 22 budzi się na kp. Czasami ja go przebudzam i daje mu cyca . Ja się zastanawiam do kiedy dzieci mogą być zawijane w otulacz? Wiem ze do momentu kiedy się naucza obracać z pleców na brzuch nie powinno się już otulać bo grozi przyduszeniem , tak na moim jest napisane. U mnie na tv włączam od rana lullabies różne na yt . Lubię Mozart lub Fisher price 😁 Taka muzyka leci spokojna cały dzień. Maxiu spi w dzień w łóżeczku turystycznym w salonie lub w bujaczku najczęściej jak z Tz zostaje 😏 Spi jak zająć na między po kilkanaście minut standardowo 😂 Już się przyzwyczaiłam do tego. A tak to się bawi sam lub leżakuje sobie. Kimnie na 10min budzi się coś tam pogada i znów cisza na 15min i takie są jego drzemki. Raz tylko się zdarzyło ostatnio ze spał 2.5h . Aż czułam się nienaturalnie ze moje dziecko tyle spało w dzień 🤣 Darietta - współczuje Ci tej teściowej. Moja mnie wkurza ale Twoja to przechodzi wszystko. Ja za takie coś mojej bym chyba powiedziała żeby poszła do diabła w cholerę i nie była bym w ogóle miła . Nawet bym nie próbowała. Powiedz jej ze ona miała już swój czas na wychowywanie swoich dzieci , a teraz jest Twój czas i niech spada na szczaw 🙄
![]() |
#4649 |
Raczkowanie
|
Spotkalyscie sie moze z tym że po karmieniu sutek na koncowce robi sie siny? Nie wiem czy to krwiak czy mloda w nocy zle zlapala ale tak mnie boli ze nie moge jej karmic ta piersia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
To dobrze - facet powinien być wysoki. Dla mnie min 185 cm.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.