|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2018
Cytat:
|
|
#2252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze juz bedziesz spokojniejsza teraz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Domima chyba jako 1 otwiera nam drzwi do porodówki
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam mam tylko taka mało wyraźna jest wiem wiem ze pisałaś - kochana jesteś ![]() ![]() - dziękuje - ale jak już sobie wkręciłam to już poszło ... ale cieszę się bo zobaczyłam się z Dzidziosławką ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- No właśnie nie zapytałam a na fotce nie mam żadnych parametrów bo babeczka nic nie zapisywała - ale zmierzyła i mówi oooo No dokładnie odpowiada wielkości z om - skończony 11tydzien ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
No ja to najstarszego mam Dzidziusia - bo końcówka kwietnia wychodzi także wiesz ... dzisiaj mam 11+1 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2255 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wielki gar zupy mi wyszedł. Obdzieliłam Mamę i sąsiadkę. Mam jeszcze jedną do zrobienia. Ale grzecznie czeka na swoją kolej.Cytat:
Cytat:
ja tak trafiłam z wózkiem. Znajomi sąsiadów sprzedawali, bo tylko zawadzał, bo ich dziecko akceptowało tylko chustowe spacery. A my byliśmy zdecydowani na konkretny model to od razu odkupiliśmy ![]() Czasem na olx też kupuje/ sprzedaję rzeczy. |
|||
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak jeśli chodzi o ten dojazd 80km to trochę lipa faktycznie bo do insuliny jako takiej można się przyzwyczaić - No i przede wszystkim jest niegroźna dla Dzidzia bo w żadnym stopniu nie przenika do łożyska i jest 100%towo bezpieczna ... No zobaczysz jak Cię dalej pokierują - jakby co to służę rada i pomocą - będziemy się razem wspierać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wszystko tłumaczy zaraz przekroczysz magiczny 12 tydzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Domima
Właśnie, gdzie Rumiankens? ![]() Znów mnie gnie do łóżka
|
#2261 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle nie kojarze żeby proofi było do wyboru Bardzo ja lubiłam i teraz jak przyjdzie czas na pewno zdejme ze strychu.Da się ale możliwość zarzucenia nogi na tą poduchę jest bardzo komfortowa jak masz duży brzuch. Mozesz też zarzucić na tż ale in jest mniej miękki i się wierci. Cytat:
![]() Domima super że wszystko w porządku i w końcu jesteś spokojniejsza Ile cm ma Twój okruszek ?![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece spac dziewczyny, do jutra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
każdy lekarz może dać Ci zwolnienie, może wpisać kod B, czyli płatny 100%, ale jeśli tego nie wpisze, a później dostarczysz zaświadczenie o ciąży (bądź zwolnienie następne już "ciążowe"), to zakład pracy Ci wyrówna różnice. U mnie właśnie taka sytuacja była, nie chciałam, żeby kadry wiedziały o ciąży (dyrektor wiedział o ciąży, ale do kadr poszło zwolnienie po prostu od ginekologa bez kodu)
jest blog srokao. Jest tam sporo analiz kosmetyków dla dzieci, mam, kremów itd. Może są i takie. Na pewno jest lista składników, których należy unikać. Mam oliwkę z babydream z serii mama (kupioną już jakiś czas temu ) i czasem się smaruje. Może do maja zużyję
|
|
|
|
#2264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#2265 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ot to to!
![]() Cytat:
Mdłości mogą być całodobowe, serio :P Nadrabiam właśnie i ile tegooo, ale jestem dzielna ![]() Cytat:
Cytat:
P.S. dobiłam już do dzisiejszego dnia ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() Ogólnie- mogą skontrolować Cię w domu, u pracodawcy albo pismem do pracodawcy. (może też być kontrola zasadności zwolnienia, ale raczej w ciąży to rzadkość, bo jak ją udowodnić) Te dwa pierwsze to kontrola, przede wszystkim, czy nie pracujesz w trakcie zwolnienia i czy je należycie wykorzystujesz warto zbierać paragony, czy inne potwierdzenia, że byłaś u lekarza/ odbierałaś badania itd. i w takiej sytuacji osobiście (albo pisemnie, bo to różnie zostawiają informacje- masz kartkę że Cię nie zastali) odpowiadasz, że byłaś gdzieś tam, bo musiałaś. Jak pisemnie u pracodawcy to kontrolują najczęściej przypadki, gdy po miesiącu w nowej pracy/ z nową pensją, kobieta poszła na zwolnienie, lubią przyjrzeć się zatrudnionym u rodziny.to zależy od oddziału zusu. Każdy ma swoje metody i system "losowej" kontroli".Jakby co, trzeba spokojnie odpisać na pismo, bo taka ich praca żeby kontrolować. może na dłużej, ale często wystawiają na 3-4 tygodnie, od wizyty do wizyty (dłuższe zwolnienia lubi zus też kontrolować, więc pewnie stąd takie terminy u niektórych lekarzy) Cytat:
u mnie szybkie zwolnienie z tej samej przyczyny. Krwiak dalej się utrzymuje, zmniejszył się po jednym krwawieniu, ale potem urósł znowu... Dzięki temu, że szybciutko się dowiedziałam to lekarz obstawił mnie lekami (mając na uwadze też jak było w pierwszej ciąży), potem je tylko zwiększył . I na razie ma być dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() jak są świeże, to się ciągną, po kilku dniach kruszeją. Może z innymi też tak będzie ![]() MIRABILKA- moją poduchę też mi Młody zawinął do siebie mówi, że to jego... ja kupiłam swoją w biedronce na wyprzedaży już po porodzie, do karmienia. W ciąży spałam "normalnie", pod koniec czasem używałam takiej dłuższej poduszki z ikei pod brzuchem, bo mi się wtedy Dzieć mniej ruszał i dawał spać must have toto nie jest, ale jakby CI się trafiła jakaś używana w dobrej cenie, to możesz spróbować. Jakby co sprzedasz dalej ![]() ![]() Cytat:
29 ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Cytat:
ufff, przeczytane idę spać! Dobrej nocki!
|
|||||||||
|
|
|
#2266 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki jestem na l4, chwilowo mieszka u mnie siostra, bo jej się narobił bałagan w życiu. Stajemy z mężem na głowie żeby jakoś ją postawić na nogi i nie mam kiedy nadrabiać. Ja czuję się lepiej, ziarens trochę się uspokoił - mam nadzieję że moje wychowawcze gadki na niego zadziałały i dalej rośnie tylko grzeczniej.
Chcę tu widzieć same pozytywne wieści jak nadrobię wreszcie!☠ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, a czy wierzycie w syndrom białego fartucha 😂😂😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7755248 1]Dziewczynki jestem na l4, chwilowo mieszka u mnie siostra, bo jej się narobił bałagan w życiu. Stajemy z mężem na głowie żeby jakoś ją postawić na nogi i nie mam kiedy nadrabiać. Ja czuję się lepiej, ziarens trochę się uspokoił - mam nadzieję że moje wychowawcze gadki na niego zadziałały i dalej rośnie tylko grzeczniej.
Chcę tu widzieć same pozytywne wieści jak nadrobię wreszcie!☠ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oby jak najszybciej Wam sie wszystko poukladalo w razie czego jestesmy Rumianku :galsiu:Cytat:
|
|
|
|
#2269 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=_St0kr0tka;77554071]
Ja niby nie wierze, ale czesto u lekarza wychodzi mi wysokie cisnienie a w domu jest eleganckie wiec moze cos w tym jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOT[/URL] No wlasnie bylam u lekarza i mialam wysokie, lekarz kazał w domu mierzyć, wrocilam do domu ciśnienie bylo oki 😂 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2017-09-29 o 06:49 |
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Rumianku
Jak mi się nie chce wstawać
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi sie kojarzy ze benzacne to dosyc silna masc ale chyba najlepiej skonsultowac to z lekarzem.
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już dojeżdżam do pracy..mega się nie wyspałam.. :/.jedyne pocieszenie że dziś piąteczek Cytat:
Miłego dnia
|
|
#2276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na którą idziesz ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2278 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój mąż miał wczoraj urodziny, właściwy prezent dostał już w sumie parę dni temu, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby kupić "dla niego" takie coś
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mirabelka- ja też OM miałam 18.08 dostałam @ dzień przed swoim ślubem. Dzień dobry 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi ciezko sie powstrzymywac zeby jeszcze nic nie kupowac, dopiero 9 tydzien sie zaraz zacznie. Choc z drugiej strony nie jestem przesadna i uwazam ze jesli cos ma byc nie tak to kupienie czapeczki, bodow czy spiochow i tak na to nie wplynie.To moja pierwsza ciaza, nie zdawalam sobie wczesniej sprawy ze czekanie od wizyty do wizyty to taki stres. Nic niepokojacego sie nie dzieje ale tak naprawde nie wiem co tam u maluszka. A jak zaczne czuc ruchy to chyba juz calkiem oszaleje bo jak bedzie sie mniej ruszal to bede odchodzic od zmyslow. Ciezkie to bycie kobieta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-09-29 o 08:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

Popołudnie wyrwane z życiorysu - wybaczycie ?
- Dzidzia jest na tyle duża ze miałam już usg przez brzuch
i po prostu całe badanie kilkuminutowe tak szalała ze znowu mi łezka pociekła ... Nie posiedziała s miejscu i przez to nie dało Sie zrobić foty żeby nie była rozmazana ... Smiechowe to było - taki już malusi bobas ❤️

- ile masz lat ? W jakim wieku Twoja pociecha ?
wiem wiem ze pisałaś - kochana jesteś

- mogłam się nie przyznawać 

zaraz przekroczysz magiczny 12 tydzień

do 4 nie spalam Ale skurcze na szczęście przeszły 

Na którą idziesz ?