Mamusie Majowe 2018 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-28, 21:14   #2251
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2018

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Później kupiliśmy inny fotel z ikei, taki szary z oparciem (nie uszak!).
ooo dobrze wiedzieć - a poka jaki ten szary "inny" albo nazwę jak pamiętasz to znajdę

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:14   #2252
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
I ja z Wami, bo mój był 16.08

Ja śpię bardziej na boko-brzuchu i szczerze to już teraz nie jest mi za wygodnie bo piersi mi przeszkadzają a jak do nich dojdzie brzuch to już w ogóle kosmos będzie.

Co do piersi to jest tu posiadaczka większego/dużego biustu? Zastanawiam się jak ugryźć temat biustonoszy w ciąży, a teraz mam 34FF/32H
Ja w tej chwili mam na sobie stanik 80F ale mam wrazenie, ze juz teraz moje piersi zrobily sie jakies pelniejsze a gdzie tu dalej... W h&m podobno sa spoko staniki do karmienia z tym ze to sa takie bardziej sportowe nie wiem jakby sie w nich wiekszy biust prezentowal i nie wiem jak z rozmiarowka, jeszcze ich nie obczailam na zywo (dwupak 100zl)
Cytat:
Dzień dobry!
Podczytuję, co jakiś czas, ale nie mogę dobić do końca
Uznałam, że się w końcu przywitam się i wracam nadrabiać wątek.

Także, witajcie! Dołączam i ja do grona majowych Mam.
To moje drugie Dziecko. Zdążyłam się już najeść trochę strachu w tej ciąży, ale jestem dobrej myśli.
Termin wypada tak w okolicach 13 maja, ale dokładnie będę wiedziała po środowej wizycie i usg.
Z ciążowych dolegliwości towarzyszą mi całodzienne wymioty, ewentualnie nudności... Już kolejny tydzień. Nie liczę w tej kwestii na szybkie ustąpienie. Za pierwszym razem nie chciały minąć

Pozdrawiam i wracam do czytania
Witaj 😘 wierze, ze ciezko nas nadrobic ale teraz juz bedziesz na biezaco
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Joł joł Laseczki ...
bardzo bardzo Was przepraszam - nie nadrobię - nie ma szans Popołudnie wyrwane z życiorysu - wybaczycie ?

Lasencje u mnie a w zasadzie u nas wszystko ok - dzięki Groszku za wszystko - Dzidzia jest na tyle duża ze miałam już usg przez brzuch i po prostu całe badanie kilkuminutowe tak szalała ze znowu mi łezka pociekła ... Nie posiedziała s miejscu i przez to nie dało Sie zrobić foty żeby nie była rozmazana ... Smiechowe to było - taki już malusi bobas ❤️ - po prostu zakochałam się w tej Dzidziuli ❤️- tak bardzo mi ulżyło Dziewczyny - naprawdę kamień spadł mi z serca . Potem byłam u pani diabetolog i dostałam nowy wypasiony glukometr - jest moc - jak to doktorka powiedziała mercedes wśród glukometrów
Bardzo bardzo dziękuje Dziewczyny za wsparcie - bardzo to doceniam

PaniRumiankowa - wywołuje Cię bo się o Was martwię .... ej Kobito - odezwij się - jak się czujecie ?

Stokrotka- nie chce być złym prorokiem ale niestety dieta cukrzycowa Cię nie ominie. Na czczo te cukry u ciężarnej nie powinno przekroczyć 90 Eh ... i wystarczy ze jeden wynik z ten krzywej jest zły to już jest diagnoza po 2 h nie powinno przekroczyć 140

Witaj Nalesnikona - ile masz lat ? W jakim wieku Twoja pociecha ?

Nat - kciuki za jutro - oczywiście czekam na wieści z niecierpliwością

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trudno, dam jakos rade. Oby tylko obylo sie bez insuliny bo wtedy porod 80km dalej a wolalabym tu na miejscu. Super ze u Ciebie i maluszka wszystko dobrze mam nadzieje, ze juz bedziesz spokojniejsza teraz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:15   #2253
Mirabilka
Zakorzenienie

Domima chyba jako 1 otwiera nam drzwi do porodówki

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:20   #2254
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Domima jak dobrze ze sie odezwalas, przeciez pisalam Ci ze bedzie dobrze, innej opcji nie ma! masz fotke tego malego czlowieczka?

No mam mam tylko taka mało wyraźna jest wiem wiem ze pisałaś - kochana jesteś - dziękuje - ale jak już sobie wkręciłam to już poszło ... ale cieszę się bo zobaczyłam się z Dzidziosławką

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Domima super super to jaka dzidzia juz jest duża?

No właśnie nie zapytałam a na fotce nie mam żadnych parametrów bo babeczka nic nie zapisywała - ale zmierzyła i mówi oooo No dokładnie odpowiada wielkości z om - skończony 11tydzien ❤️

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
O jak fajnie, że wszystko ok a który masz tydzień i dzień, że już mini dzidziusia widać? Bez listy nie ogarniam tego

Witaj też idę we środę na wizytę

No ja to najstarszego mam Dzidziusia - bo końcówka kwietnia wychodzi także wiesz ... dzisiaj mam 11+1

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:20   #2255
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Ooooooo kopytka!!!
Ja jem tylko ze skwareczkami i żadnej innej wersji nie przyjmuję do wiadomości
Ja wczoraj zrobiłam krem z dyni, wyszedł nieziemski
Pół wieczoru się z tą dynią pierniczyłam bo prawdziwe bydle z niej.
Zrobiłam zupę z 500 g, a namroziłam jeszcze 5 torebek po ok kilogramie gotowych, obranych kawałeczków.
ja też dyniowałam ostatnio wielki gar zupy mi wyszedł. Obdzieliłam Mamę i sąsiadkę. Mam jeszcze jedną do zrobienia. Ale grzecznie czeka na swoją kolej.

Cytat:
A ja przez tego Grooooszka muszę odwiedzić bio sklep w poszukiwaniu maki gryczanej i owsianej
Kurde No ... napaliłam się --- albo zrobię wrapa pełnoziarnistego ... tez nie wiem gdzie go kupić ... Eh ...

Domima, w tesco, auchan na pewno widziałam te mąki. Ale ostatnio też w biedronce pojawiła się u mnie półka z eko/bio jedzeniem. Mnóstwo ziarenek, mąk, stewia itd. Może i u Ciebie jest?

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dobra zrobiłam deal życia ( tzn jeszcze nie widziałam na żywo ale z opisu i zdjeć wychodzi ze pani nie kłamie). Dorwałam używana poofi stan jak nowa za 100 z wysyłka. Na fotach idealnie jak nowa, pokrowiec da sie prac, pani poduszkę dostała ale nie umiała z nią spać wiec sprzedaje. Zobaczymy czy taka idealna przyjdzie na fotach jak nowka ☺️
czasem ktoś się pozbywa takich perełek ja tak trafiłam z wózkiem. Znajomi sąsiadów sprzedawali, bo tylko zawadzał, bo ich dziecko akceptowało tylko chustowe spacery. A my byliśmy zdecydowani na konkretny model to od razu odkupiliśmy

Czasem na olx też kupuje/ sprzedaję rzeczy.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:22   #2256
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Rany Boskie już zaczynam czuć ta presję - mogłam się nie przyznawać

Stary 2017-09-28, 21:22   #2257
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
oo dobrze wiedzieć - będę się Ciebie "trzymała"
a propo poduszki to da się bez - można kołdrę zwinąć i nogę przełożyć to jedna z rzeczy typu "gadżet" niż "must have" chociaż wiem, że dziewczyny sobie chwalą jak mają problem ze spaniem.
Tutaj jest filmik o poofi https://www.youtube.com/watch?v=NQSGRR4qvGw&t=2s w sumie po tym filmiku zaczęłam temat ogarniać. Ale ciągle uważam, że to gadżet - chociaż może mieć więcej zastosowań niż tylko spanie jak już Dzidzuś będzie.

moje się ne E zatrzymały także triumph ogarnia moje dylematy.
Ja dość specyficzne bo nienawidzę usztywnianych - kupuję wyłącznie miękkie na fiszbinie. Lubię serię minimizer bo nie odznacza się pod thsirtami. Teraz myślę o jakimś do spania - ale coś bardziej w ten deseń niż biustonosz: https://www.kappahl.com/pl-pl/ona/am...a-2-pak/786269 nie musi być "do karmienia"

Cześć ale fajny nick
O, fajne te staniki! Muszę sprawdzić czy mi się zmieszczą piersi i pewnie się zdecyduję

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:25   #2258
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja w tej chwili mam na sobie stanik 80F ale mam wrazenie, ze juz teraz moje piersi zrobily sie jakies pelniejsze a gdzie tu dalej... W h&m podobno sa spoko staniki do karmienia z tym ze to sa takie bardziej sportowe nie wiem jakby sie w nich wiekszy biust prezentowal i nie wiem jak z rozmiarowka, jeszcze ich nie obczailam na zywo (dwupak 100zl)

Witaj wierze, ze ciezko nas nadrobic ale teraz juz bedziesz na biezaco

Trudno, dam jakos rade. Oby tylko obylo sie bez insuliny bo wtedy porod 80km dalej a wolalabym tu na miejscu. Super ze u Ciebie i maluszka wszystko dobrze mam nadzieje, ze juz bedziesz spokojniejsza teraz

No tak jeśli chodzi o ten dojazd 80km to trochę lipa faktycznie bo do insuliny jako takiej można się przyzwyczaić - No i przede wszystkim jest niegroźna dla Dzidzia bo w żadnym stopniu nie przenika do łożyska i jest 100%towo bezpieczna ...
No zobaczysz jak Cię dalej pokierują - jakby co to służę rada i pomocą - będziemy się razem wspierać

Stary 2017-09-28, 21:25   #2259
amarela
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No mam mam tylko taka mało wyraźna jest wiem wiem ze pisałaś - kochana jesteś - dziękuje - ale jak już sobie wkręciłam to już poszło ... ale cieszę się bo zobaczyłam się z Dzidziosławką

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

No właśnie nie zapytałam a na fotce nie mam żadnych parametrów bo babeczka nic nie zapisywała - ale zmierzyła i mówi oooo No dokładnie odpowiada wielkości z om - skończony 11tydzien ❤️

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

No ja to najstarszego mam Dzidziusia - bo końcówka kwietnia wychodzi także wiesz ... dzisiaj mam 11+1

A to duża różnica między nami to wszystko tłumaczy zaraz przekroczysz magiczny 12 tydzień

Stary 2017-09-28, 21:27   #2260
_groooszek_
Zakorzenienie

Domima

Właśnie, gdzie Rumiankens?

Znów mnie gnie do łóżka

A taka ładna miłość...

Stary 2017-09-28, 21:33   #2261
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze z nią nie spałam
ale na YT bardzo polecana, na forach też - nie ma tego chińskiego shitu tych kuleczek w środku jak niektóre i rzeczywiście pod nogi jest twardsza.
Niektórzy wiem, ze chwalą te z motherhood - ja zanim w ciąży byłam to wiedzialam "poofi będziesz moja" w 2010 roku chyba taki atrakcji jeszcze nie było jak byłam w ciąży - także teraz szaleję
Ja mam motherhood, 2, 5 roku temu była bardziej modna W ogóle nie kojarze żeby proofi było do wyboru Bardzo ja lubiłam i teraz jak przyjdzie czas na pewno zdejme ze strychu.
Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Da się ale możliwość zarzucenia nogi na tą poduchę jest bardzo komfortowa jak masz duży brzuch. Mozesz też zarzucić na tż ale in jest mniej miękki i się wierci.
Cytat:
Dzień dobry!
Podczytuję, co jakiś czas, ale nie mogę dobić do końca
Uznałam, że się w końcu przywitam się i wracam nadrabiać wątek.

Także, witajcie! Dołączam i ja do grona majowych Mam.
To moje drugie Dziecko. Zdążyłam się już najeść trochę strachu w tej ciąży, ale jestem dobrej myśli.
Termin wypada tak w okolicach 13 maja, ale dokładnie będę wiedziała po środowej wizycie i usg.
Z ciążowych dolegliwości towarzyszą mi całodzienne wymioty, ewentualnie nudności... Już kolejny tydzień. Nie liczę w tej kwestii na szybkie ustąpienie. Za pierwszym razem nie chciały minąć

Pozdrawiam i wracam do czytania
Witaj

Domima super że wszystko w porządku i w końcu jesteś spokojniejsza Ile cm ma Twój okruszek ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
O, fajne te staniki! Muszę sprawdzić czy mi się zmieszczą piersi i pewnie się zdecyduję
Ja mam takie z h and m z 1 ciąży i były przezemnie najczęściej uzywane po domu/na noc. L dawała radę a mam 80F/G

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:36   #2262
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak jeśli chodzi o ten dojazd 80km to trochę lipa faktycznie bo do insuliny jako takiej można się przyzwyczaić - No i przede wszystkim jest niegroźna dla Dzidzia bo w żadnym stopniu nie przenika do łożyska i jest 100%towo bezpieczna ...
No zobaczysz jak Cię dalej pokierują - jakby co to służę rada i pomocą - będziemy się razem wspierać

Dzieki, kochana jestes 😘
Lece spac dziewczyny, do jutra

Stary 2017-09-28, 21:40   #2263
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
A propo rodzinnego to on moze dać zwolnienie z 100% jak gin ?
każdy lekarz może dać Ci zwolnienie, może wpisać kod B, czyli płatny 100%, ale jeśli tego nie wpisze, a później dostarczysz zaświadczenie o ciąży (bądź zwolnienie następne już "ciążowe"), to zakład pracy Ci wyrówna różnice. U mnie właśnie taka sytuacja była, nie chciałam, żeby kadry wiedziały o ciąży (dyrektor wiedział o ciąży, ale do kadr poszło zwolnienie po prostu od ginekologa bez kodu)

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jest blog srokao. Jest tam sporo analiz kosmetyków dla dzieci, mam, kremów itd. Może są i takie. Na pewno jest lista składników, których należy unikać.

Mam oliwkę z babydream z serii mama (kupioną już jakiś czas temu ) i czasem się smaruje. Może do maja zużyję
Stary 2017-09-28, 21:59   #2264
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Od razu szalejesz moja mama to szalona, dzisiaj kupiła 9 (słownie: dziewięć!) czapeczek dla noworodka
Szybko mówicie o ciąży, nie żeby to było złe..ale u mnie nie wie nikt. Oprócz tżta, gin i...psa :P

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Rany Boskie już zaczynam czuć ta presję - mogłam się nie przyznawać

Pierwsze koty za płoty
Stary 2017-09-28, 22:55   #2265
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
mi obojętnie - byle poród krótki
ot to to!

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Próbowałam dziś Was nadrobić i wbić się w rozmowę 2 razy. Nie da się

Właśnie zaliczyłam pierwsze żyganie do nocnika... wydał mi się sensowniejszy niż kibel. Mój bąbel i tak nie chce z niego korzystać

Myślałam, że mdłości są tylko rano, a jest coraz gorzej, mam nadzieję że z fasolką wszystko dobrze...

nocnik! też to ostatnio rozpatrywałam, ale zdążyłam do wc
Mdłości mogą być całodobowe, serio :P
Nadrabiam właśnie i ile tegooo, ale jestem dzielna

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Nocc troche stresująca do 4 nie spalam Ale skurcze na szczęście przeszły plamieniw tez odpukać przeszło. Ale strAch został 😐

bądź dobrej myśli! Bierzesz magnez?

Cytat:
Dobrze, ze skurcze przeszly, odpoczywaj

Co kraj to inne standardy, chociaz w Polsce na nfz tez sa tylko chyba 3 obowiazkowe usg jesli sie nie myle?

Mój lekarz (na nfz) ma usg w gabinecie i robi na każdej wizycie. Pomiarowe są 3, ale takich poglądowych "na szybko" to miałam niestety sporo. I za pierwszym i teraz. Ale to chyba rzadkość wśród nfzowskich gabinetów...

P.S. dobiłam już do dzisiejszego dnia

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej hej hello nadaje z łóżeczka 😂 Kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam na 16:40 bo zwolnienie mi sie po szpitalu konczy ciekawe czy dostanę dalej. A tak apropo jak to jest ze zwolnieniem w ciazy? Jakie jest prawdopodobieństwo, że mnie zus moze nawiedzic??? Zna sie ktos na tym? Ja tam sie nigdzie w sumie nie wybieram, ale na jakis spacer czasami chetnie bym wyszla bo oszaleje w domu.

prawdopodobieństwo jest zawsze :P są oddziały zusu, co lubią kontrolować dużo i często
Ogólnie- mogą skontrolować Cię w domu, u pracodawcy albo pismem do pracodawcy. (może też być kontrola zasadności zwolnienia, ale raczej w ciąży to rzadkość, bo jak ją udowodnić) Te dwa pierwsze to kontrola, przede wszystkim, czy nie pracujesz w trakcie zwolnienia i czy je należycie wykorzystujesz warto zbierać paragony, czy inne potwierdzenia, że byłaś u lekarza/ odbierałaś badania itd. i w takiej sytuacji osobiście (albo pisemnie, bo to różnie zostawiają informacje- masz kartkę że Cię nie zastali) odpowiadasz, że byłaś gdzieś tam, bo musiałaś. Jak pisemnie u pracodawcy to kontrolują najczęściej przypadki, gdy po miesiącu w nowej pracy/ z nową pensją, kobieta poszła na zwolnienie, lubią przyjrzeć się zatrudnionym u rodziny.to zależy od oddziału zusu. Każdy ma swoje metody i system "losowej" kontroli".

Jakby co, trzeba spokojnie odpisać na pismo, bo taka ich praca żeby kontrolować.

Cytat:
Treść usunięta
może na dłużej, ale często wystawiają na 3-4 tygodnie, od wizyty do wizyty (dłuższe zwolnienia lubi zus też kontrolować, więc pewnie stąd takie terminy u niektórych lekarzy)

Cytat:
Ja na zwolnieniu, a mialam w planach pracować ile sie da i tyle z moich planów 😂
Kochane z czego robią się te krwiaki? Gusia wiem co przezywasz mialam to samo spedzilam w szpitalu 5 dni, a teraz leżakuje w domu na zwolnieniu. Przyczyna krwiak 5x4 przy ostatnim usg przed wyjsciem ze szpitala okazalo sie że juz go nie ma. Leki 3x dziennie i jak najwiecej odpoczywać, zero noszenia, dźwigania, schylania sie. Śni mi sie to już po nocach, spać w nocy od 3 nie moge tak do 5. Piękny czas ta ciąża 😵

Możemy sobie przybić piątkę! u mnie szybkie zwolnienie z tej samej przyczyny. Krwiak dalej się utrzymuje, zmniejszył się po jednym krwawieniu, ale potem urósł znowu... Dzięki temu, że szybciutko się dowiedziałam to lekarz obstawił mnie lekami (mając na uwadze też jak było w pierwszej ciąży), potem je tylko zwiększył . I na razie ma być dobrze

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
W ogóle mam pytanie za 100 punktów: uwielbiam krówki, ale tylko takie całe kruche (broń boże żadne ciągnące) - czy któraś z Was kojarzy firmę która takie właśnie robi?

Idealne przyszły mi jako gratis do zamówionych perfum ale jakoś głupio mi głupio do firmy pisać i pytać
poszukaj krówek z Milanówka w delikatesach? na pewno przez internet można je zamówić nawet z grafiką wybraną haha robią reklamowe, to może stamtąd zamawiali
jak są świeże, to się ciągną, po kilku dniach kruszeją.
Może z innymi też tak będzie

MIRABILKA- moją poduchę też mi Młody zawinął do siebie mówi, że to jego...
Cytat:
Treść usunięta
ja kupiłam swoją w biedronce na wyprzedaży już po porodzie, do karmienia. W ciąży spałam "normalnie", pod koniec czasem używałam takiej dłuższej poduszki z ikei pod brzuchem, bo mi się wtedy Dzieć mniej ruszał i dawał spać
must have toto nie jest, ale jakby CI się trafiła jakaś używana w dobrej cenie, to możesz spróbować. Jakby co sprzedasz dalej

Cytat:

Cześć ale fajny nick

Cytat:
Witam nowa majoweczke

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość

Witaj ile masz lat?
29

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Witaj 😘 wierze, ze ciezko nas nadrobic ale teraz juz bedziesz na biezaco

Cytat:
ooo dobrze wiedzieć - a poka jaki ten szary "inny" albo nazwę jak pamiętasz to znajdę
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80341175/

ufff, przeczytane idę spać! Dobrej nocki!
Stary 2017-09-28, 23:08   #2266
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Dziewczynki jestem na l4, chwilowo mieszka u mnie siostra, bo jej się narobił bałagan w życiu. Stajemy z mężem na głowie żeby jakoś ją postawić na nogi i nie mam kiedy nadrabiać. Ja czuję się lepiej, ziarens trochę się uspokoił - mam nadzieję że moje wychowawcze gadki na niego zadziałały i dalej rośnie tylko grzeczniej.

Chcę tu widzieć same pozytywne wieści jak nadrobię wreszcie!☠

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 23:49   #2267
brunetka2000
Zakorzenienie

Laseczki, a czy wierzycie w syndrom białego fartucha 😂😂😂

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 06:12   #2268
_St0kr0tka
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7755248 1]Dziewczynki jestem na l4, chwilowo mieszka u mnie siostra, bo jej się narobił bałagan w życiu. Stajemy z mężem na głowie żeby jakoś ją postawić na nogi i nie mam kiedy nadrabiać. Ja czuję się lepiej, ziarens trochę się uspokoił - mam nadzieję że moje wychowawcze gadki na niego zadziałały i dalej rośnie tylko grzeczniej.

Chcę tu widzieć same pozytywne wieści jak nadrobię wreszcie!☠

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Oby jak najszybciej Wam sie wszystko poukladalo w razie czego jestesmy Rumianku :galsiu:
Cytat:

Ja niby nie wierze, ale czesto u lekarza wychodzi mi wysokie cisnienie a w domu jest eleganckie wiec moze cos w tym jest

Stary 2017-09-29, 06:39   #2269
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 06:45   #2270
brunetka2000
Zakorzenienie

[QUOTE=_St0kr0tka;77554071]
Ja niby nie wierze, ale czesto u lekarza wychodzi mi wysokie cisnienie a w domu jest eleganckie wiec moze cos w tym jest

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOT[/URL]

No wlasnie bylam u lekarza i mialam wysokie, lekarz kazał w domu mierzyć, wrocilam do domu ciśnienie bylo oki 😂

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2017-09-29 o 06:49
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 06:51   #2271
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

a nawet nie słyszałam o tym😊

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 06:56   #2272
_groooszek_
Zakorzenienie

Rumianku wierzę, że siostrze wszystko się poukłada tylko trzeba na to czasu trzymam kciuki

Jak mi się nie chce wstawać

A taka ładna miłość...

Stary 2017-09-29, 07:01   #2273
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Tak mi sie kojarzy ze benzacne to dosyc silna masc ale chyba najlepiej skonsultowac to z lekarzem.

Stary 2017-09-29, 07:17   #2274
domii29
Zakorzenienie

Hej ciezka noc za mna... Brzuch bolal mnie wczoraj rano, przeszlo kolo 14 i do wieczora bylo w porzadku, kolo 22 zaczelo mi jezdzic w brzuchu jak na biegunke tyle ze biegunki nie mialam, cala noc nie moglam sobie miejsca znalezc, brzuch mam mega obolaly i wcale nie jest mi do smiechu. Ide dzis do lekarza i okropnie sie boje

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 07:23   #2275
Edzik_87
Zadomowienie

Ja już dojeżdżam do pracy..mega się nie wyspałam.. :/.jedyne pocieszenie że dziś piąteczek

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Szybko mówicie o ciąży, nie żeby to było złe..ale u mnie nie wie nikt. Oprócz tżta, gin i...psa :P

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Pierwsze koty za płoty
Ja też jeszcze nikomu poza tż nie mówiłam.. rodzicom zamierzamy powiedzieć po wizycie serduszkowej.. a reszcie rodziny/najbliższych znajomych później,jak będę wiedziała że wszystko jest ok. Ja zdecydowanie na chłodno podchodzę do wczesnego chwalenia się ciążą..zbyt dużo znam nieszczęśliwych przypadków..i to u bliskich..m in u mojego brata i wielu znajomych.. Dla mnie ciąża to owszem ogromną radość ale też milion obaw i strachu o dzieciątko..

Miłego dnia

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 07:27   #2276
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Laseczki, a czy wierzycie w syndrom białego fartucha

Ja wierzę bo mam dokładnie tak samo ja pisałyscie. U lekarza wysokie ciśnienie w domu zswsze piękne. Cała poprzednią ciążę tak miałam.
Cytat:
Hej ciezka noc za mna... Brzuch bolal mnie wczoraj rano, przeszlo kolo 14 i do wieczora bylo w porzadku, kolo 22 zaczelo mi jezdzic w brzuchu jak na biegunke tyle ze biegunki nie mialam, cala noc nie moglam sobie miejsca znalezc, brzuch mam mega obolaly i wcale nie jest mi do smiechu. Ide dzis do lekarza i okropnie sie boje

Będzie dobrze Na którą idziesz ?

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 07:29   #2277
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja wierzę bo mam dokładnie tak samo ja pisałyscie. U lekarza wysokie ciśnienie w domu zswsze piękne. Cała poprzednią ciążę tak miałam. Będzie dobrze Na którą idziesz ?

Na 11:30 teraz do bolu brzucha doszly okropne mdlosci... Czuje sie przeokropnie

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 07:33   #2278
em_ka89
Przyczajenie

Cytat:

Witam z rana. Nie na co się martwić na zapas, dobrze, że wizyta akurat dzisiaj to na pewno Cię lekarz uspokoi
Mój mąż miał wczoraj urodziny, właściwy prezent dostał już w sumie parę dni temu, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby kupić "dla niego" takie coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170929_064922.jpg (51,5 KB, 40 załadowań)
em_ka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 07:43   #2279
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:

Nooo, ja mam tak zawsze. Jak widzę lekarza to od razu mam mega ciśnienie, słabo mi, brzuch mnie boli.

Mirabelka- ja też OM miałam 18.08 dostałam @ dzień przed swoim ślubem.

Dzień dobry 😁

Stary 2017-09-29, 07:50   #2280
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Domi bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez em_ka89 Pokaż wiadomość
Witam z rana. Nie na co się martwić na zapas, dobrze, że wizyta akurat dzisiaj to na pewno Cię lekarz uspokoi
Mój mąż miał wczoraj urodziny, właściwy prezent dostał już w sumie parę dni temu, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby kupić "dla niego" takie coś
Super prezent mi ciezko sie powstrzymywac zeby jeszcze nic nie kupowac, dopiero 9 tydzien sie zaraz zacznie. Choc z drugiej strony nie jestem przesadna i uwazam ze jesli cos ma byc nie tak to kupienie czapeczki, bodow czy spiochow i tak na to nie wplynie.
To moja pierwsza ciaza, nie zdawalam sobie wczesniej sprawy ze czekanie od wizyty do wizyty to taki stres. Nic niepokojacego sie nie dzieje ale tak naprawde nie wiem co tam u maluszka. A jak zaczne czuc ruchy to chyba juz calkiem oszaleje bo jak bedzie sie mniej ruszal to bede odchodzic od zmyslow. Ciezkie to bycie kobieta

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2017-09-29 o 08:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości