![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
po wczorajszym obżarstwie dziś nie mam pomysłu ani ochoty co zjeść...
jak na razie była kawa z mlekiem będzie herbata zielona o smaku malinowym być może będzie: 2 kromki razowego ze słonecznikiem,2plasterki sera żółtego i pół pomidora IIśn. 100 g jogurtu naturalnego z musli,kawa z mlekiem(być może coś jeszcze,ale lodówka świeci pustką i tylko światła tam jest najwięcej...) obiad: planuję ugotować czerwony barszczyk bez śmietany na kostce rosołowej? i ziemniaki nie wiem co będę mogła zjeść po wizycie u orto,być może będzie to jogurt lub jakaś kanapka z pomidorem podwieczorek kolacja chciałabym zjadać 1200 kcal,ale nie wiem co zjem na kolację i podwieczorek. na kilka dni nie będę raczej mogła jeść truskawek ![]() ![]()
#2132 |
Rozeznanie
|
U
1. tradycyjnie 250ml mleka 0,5% z duuużą ilością truskawek + serek wiejski kawa z mlekiem 0,5% 1 kromka czarnucha + plaster szynki z pomidorem i cebulką ![]() 2. paluch ziarnisty z sałatą, pomidorem i cebulką + Tymbark jabłkowo-miętowy 3. warzywa gotowane + ryba gotowana na parze + ryż biały 4. serek o smaku szarlotki z rabarbarem ![]() truskawki (miseczka) 5. tuńczyk wsw + bułka grahamka (80g) + pół kalarepy w między czasie będę podjadać papryke świeżą :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
dziękuję garden
![]() ![]() a chciałabym się spytać specjalistek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
białko + warzywa + cukry lub białko + warzywa + zdrowe tłuszcze. Nie łącz tłuszczy z cukrami. Jak narazie dużo musisz poprawić. Przede wszystkim dodać białko - ryby (np. tuńczyk w sosie własnym) białko jajka, chudy twaróg, serek wiejski lekki, pieczony, gotowany kurczak, fasola, groch itp...
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Dzisiaj moje R (nie będzie ładne, bo mam @, jest mi gorąco i niedobrze. Czuję się jak wielka galareta i nie chce mi się jeść). 1ś: trzy kromki razowego pytlowego: a) plasterek żółtego sera i szynka drobiowa b) jakiś biały serek ze szczypiorkiem (Obory czy coś takiego...ładna nazwa swoją drogą ![]() ![]() 2ś: wieśniak, kilka truskawek 3ś: truskawki, kalarepa (wiem, to nie posiłek, ale dzisiaj nie dam rady. Jak zjem jeszcze jednego wieśniaka, to zwrócę ;-P) obiad: pierś z kurczaka, zawijam to to w folię, obkładam pieprzem i cebulą i tak wrzucam do piekarnika, do tego będzie sałata godzina siatkówki tuńczyk wsw, sałata, herbata figuera Na wadze mi przybyło, ale to pewnie wina @ buźka
![]() |
#2138 |
Rozeznanie
|
ojej ale dużo napisałyście kochane dopiero nadrobiłam czytanie. jadłospis wkleje za 2 tyg bo narazie I faza sb a wiem że bede potrzebować waszej pomocy bo mi zawsze najrudniej było wyjść z diety. Iza strasznie lubie twoje oceny jadłospisów sa takie na luzie i wyrozumiałe do każdej podchodzisz indywidualnie tak jakbyś kazda znała az miło się czyta
![]()
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakoś na Rnie dałam rady,tzn oceny moch jadłospisów były takie,że źle dobierałam jedzonko,dlatego przerzuciałm się na U choć wolałabym jednak 2-3 kg zrzucić.Ogólnie mam bardzo wolną przemianę materii ![]() Orzechów nie mogę jeść ze względu na aparat(tzn wolę nie ryzykować,ale jadam pestki dyni i słonecznika) Bardzo bym chciała nauczyć się tak komponować posiłki,żeby schudnąć,ale też nie rezygnować ze wszystkiego co lubię ![]() ![]() ![]() ![]() mój dzisiejszy jadłospis już uległ zmianie...na śniadanie zjadłam zamiast sera to kanapki z mielonką, na drugie śniadanie o godz 11.20 2 -3 kawałki pizzy( bo brat jadł więc pomogłam mu bo już nie miał siły zjeść ![]() o 12 zjadałam ze 20 dag truskawek-połowa z jogurtem naturalnym a połowa z mlekiem 2% na kolację zjem jogurt naturalny 150 g warzyw dziś nie będzie z braku funduszy na ich zakup ![]()
#2140 |
Raczkowanie
|
U:
I Serek homo naturalny z 60 g muesli goody ze słonecznikiem, siemieniem i jabłkiem, marchewka. II 150 g twarożku domowego z truskawkami; batonik cini minis. III Grysik z sosem truskawkowym (truskawki, jogurt naturalny, twaróg mielony), 3 rzodkiewki. IV Danio waniliowy z 30 g poduszkowców kokosowych; ogórek. V 2 kromki chleba razowego z twarożkiem domowym posmarowane dżemem, 30 orzechów; marchewka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze (początkujące) U.
1. miechów serniczek, garść fitnessów, herbata, jabłko, łyżka wieśniaka 5%. 2. kromka razowca, 50g wiejskiego lekkiego, pomidor. 3. około 50g kostki sojowej, 50g sera białego chudego, jabłko. 4. twarożek domowy, garstka orzechów 5. wiejski, pomidor, papryka, ogórek kiszony.
#2142 |
Zadomowienie
|
moje U:
1. serek wiejski + parówka + pomidor kromka macy z tuńczykiem jablko 2. 100g nerkowców jak nie więcej ![]() 3. wielki talerz truskawek z 300g , polane kefirem kefir 250ml+ kostki lodu + zmiksowane truskawki 4. pewnie znów truskawki ;p 5. a na kolację może zjem wiejski, albo macę z tuńczykiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Konto usunięte
|
Aha, to oki - zdrowy cel ![]() Cytat:
![]() Asienka i jak u Ciebie? Byłas u lekarza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Rozeznanie
|
nie zrozumiałam aluzji ?
off.
#2145 |
Zadomowienie
|
Narazie mam dużo egzaminów, więc nawet nie mam kiedy pójść.Staram się jeść dużo orzechów , może kupię też luteinę, ponoć ona wplywa na odzyskanie okresu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bój się, węgle nie gryzą; podwieczorek i kolację możesz przecież jeszcze zmienić. Dodaj jakiś owoc do podwieczorku chociaż (nie miałabyś ochoty na pyszne, świeże truskaweczki? ![]() ![]()
![]() |
#2147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Aluzja jest taka, że może Twoja waga na 1 rzut oka nie jest bardzo nika, ale widocznie masz cięższe kości. Byc może Twój organizm nie potrzebuje duzo kcal, ale chyba własnie nie mniej niż ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2149 |
Wtajemniczenie
|
R:
1. 3 łyżki płatów orkiszowych, 1 łyżka otrąb, 3/4 jabłka, kawałek rabarbaru, 100g activii naturalnej, 2 łyżki homo naturalnego, łyżka homo wiśniowego 2. duża grahamka (100g) posmarowana chudym twarogiem (40g), plasterek szynki wieprzowej, 2 rzodkiewki, liść sałaty lodowej 3. 1,5 schabowego gotowanego na parze, łyżka ketchupu, 2 ziemniaki, 4 liście sałaty lodowej, duzo ogórka, 2 łyżki jogurtu naturalnego 4. homo 150g naturalny, 10 truskawek, 8 orzechów laskowych-> zamrozone i zjedzone w formie lodów 5. plasterek szynki wieprzowej, 80g chudego twarogu, 1/2 kalarepy, rzodkiewka, liść sałaty lodowej, kawąłek ogórka-> w formie sałatki Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć, ile tu jest mniej więcej kcal? Byłabym wdzięczna ![]()
![]() |
#2150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ten rabarbar to tak surowy jesz? Smaczny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
Dziś takie oto P.
![]() Śniadanie: Trzy połówki grahamek z serkiem Almette, polędwicą, sałatą, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem Jogobella bananowa z dodatkowym bananem i Granolą owocową II śniadanie: Tortilla z twarożkiem i dżemem Brzoskwinia III śniadanie: Big Milk Orzechy Obiad: Zabielana zupa pomidorowa z makaronem Kawałek pieczonej kaczki 1/2 torebki ryżu Surówka warzywna z oliwą z oliwek Deser: Kawałek sernika Kawa z mlekiem Podwieczorek: Serek homo z potartym jabłkiem i cynamonem Kanapka z Nutellą ![]() Kolacja: będzie spaghetti z sosem carbonara - śmietana, jajko, żółty ser, boczek ![]()
#2152 |
Wtajemniczenie
|
Kroję w kostke i wrzucam razem z jabłkiem do gotującej się owsianki
![]()
#2153 |
Rozeznanie
|
Oj, dawno nie wstawiałam tu swoich jadłospisów
![]() ![]() I: 2 kromki razowca (ok. 70g) z twarogiem (ok. 20g) II: jogurt naturalny (175g) III: kisiel (ok. 200g) IV: panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki, sałata ze śmietaną (nie ważyłam nic) V: 25g corn flakes-ów + 130g maślanki brzoskwiniowej VI: banan (ok. 110g) Nawet nie proszę o ocenę. Dodam, że i tak jest to jeden z 'lepszych' moich jadłospisów :p |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Moje U/R... ja tez cierpię na brak apetytu przez ten upał
Sniadanie: to co zwykle- owsianka: 25g płatków nawodzie, 100ml maślanki, 200g jabłuszka, 80 białego chudego, cynamon pomidor z oregano 2 Śniadanie: 70g białego sera, jabłko, kawałek ogórka Obiad: jak tak można to nazwac :P wiesniak lekki, 250g truskawek, mała kalarepa kawa z mlekiem 0,5%- dosc sporo mleka było Podwieczorek: makrela w sosie pomidorowym 10g pestek dyni pomidor, kawałek ogórka i czerw. papryki 10 małych rzodkiewek Kolacja: wieśniak light, pomidor, kawałek ogórka, kilka liści pekinki, 4 rzodkiewki marchewka i ewentualnie gdzies sie wcisnie kawa z mlekiem jak mnie najdzie ochota Wiem, że mało... ale ja bym tylko piła i piła
#2155 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
wg mnie dla Ciebie chyba suma sumarum najlepiej by było, gdybyś nigdy nie weszła na dietetykę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie (6:30): 50g twarogu chudego, owsianka (2/3 szklanki mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka otrąb pszennych), jabłko, nektaryna II śniadanie (9:40): 150 twaróg lekki, jabłko, nektaryna III śniadanie (12:40): 2 marchewki, garść orzeszków obiad (17:00): 70g twarogu chudego, 1/2 kalafiora, 2 rzodkiewki, garść orzeszków kolacja (19:20): 50g chudego twarogu, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka Proszę o ocenkę. Pozdrawiam. ![]()
#2157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh wiem, ostatnio nie mam apetytu ;/ zresztą jem to co mogę przygotować w miarę szybko, bo mam mało czasu - chcę odrobić sobie czerwcowe zajęcia z angielskiego i niemieckiego w szkole językowej, bo później wyjeżdżam i wolę mieć je już za sobą niż chodzić w wakacje ... po za tym późno kończę lekcje i tak kiepsko mi to wychodzi ... jutro postaram się lepiej, choć w domu będę później niż dzisiaj ;/ Duża przerwa między III śniadaniem, a obiadem jest, bo myślałam że po szkole wpadnę choć na chwilę do domu przed angolem, ale niestety nie zdążyłam (dojeżdżam zarówno do szkoły jak i na zajęcia dodatkowe) i tak wyszło ;( Kolację zawsze jadam wcześnie - z przyzwyczajenia. Jak zjem później to kiepsko się czuję.... Na razie może jakoś przeżyję, a niedługo będę miała dużo luzu ![]() ![]() Dziękuję za ocenkę ![]()
![]() |
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, włascicielka jadlospsiu miała w każdym posiłku te serki itp. ale nie mów iza,że one są aż takie niezdrowe? przeciez chyba 90% dziewczyn w tym temacie jedzie na takim jedzonku- no fakt nie w każdym posiłku ale jednak troche tego jest. Wiem, że w tym przypadku chodzilo Ci pewnie o to ze nic a nic nie urozmaica ale weźmy pod uwagę, że po pewnym czasie człowiek sie przyzwyczaja do jedzenia takich oto własnie serkowych posiłków
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.