Styczniówki 2018 - część II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-29, 20:11   #2161
Blue_Turkus
Raczkowanie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

hej dziewczyny, gratuluje wizyt, duże już te nasze dzieciaczki w brzuchach.

ja właśnie po kąpieli i jest to już dla mnie wyczyn. dobrze, że nie mam żadnych butów na jesień i zimę ze sznurówkami bo było by ciężko...

co do krwi pępowinowej ja także jestem na nie.

co do prania to ja już wszystko wyprałam jak była ładna pogoda. jeszcze zostanie pare rzeczy jak rodzice mi z PL przywiozą, prześcieradło, kombinezon do wózka, a i wózek przydało by się jakoś wyprać i fotelik hmm...
drugi raz nic nie piorę wszystko już poukładane w szafkach i szufladach czeka na właściciela już się nie mogę doczekać a 2.10 zaczynam 3 trymestr
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 20:15   #2162
agaciaaas
Zadomowienie

Jest jeszcze jeden dosc fajny bujaczek rozkladany na plasko, ostatnio na niego wpadlam. Kinderkraft Unimo, kosztuje ok. 300 zl, ma budke i mozliwosc zlozenia ale to tyle z plusow. Podobno ciezko sie go czysci, trzeba to robic recznie bo jest jakas tektura, no i nie ma wibracji. Tak sobie analizowalam plusy i minusy obu i sama juz nie wiem, ale chyba mimo wszystko wygrywa tiny love.
Ta sama firma ma tez dostawke w cenie przyjemniejszej niz chicco

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 20:20   #2163
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Jest jeszcze jeden dosc fajny bujaczek rozkladany na plasko, ostatnio na niego wpadlam. Kinderkraft Unimo, kosztuje ok. 300 zl, ma budke i mozliwosc zlozenia ale to tyle z plusow. Podobno ciezko sie go czysci, trzeba to robic recznie bo jest jakas tektura, no i nie ma wibracji. Tak sobie analizowalam plusy i minusy obu i sama juz nie wiem, ale chyba mimo wszystko wygrywa tiny love.
Ta sama firma ma tez dostawke w cenie przyjemniejszej niz chicco
kurcze tak bardzo mi się źle kojarzy ta firma chyba przez foteliki samochodowe no i pewnie dużo ciężej sprzedać niż tiny love czy chicco...
mam nadzieję, że posprzedaje w końcu ciuchy po młodej i zacznę coś działać zakupowo bo póki co tylko dumam ale to jeszcze poczekać muszę bo na aukcjach powystawiałam
swoją drogą dziewczyny które wyprzedają rzeczy po starszakach gdzie wystawiacie prócz allegro i olx? bo wystawiłam w sumie na obu ale mało co wyświetleń w ogóle jest a cena śmiesznie niska i się zastanawiam w czym tkwi 'problem'
Stary 2017-09-29, 20:28   #2164
zori86
Zadomowienie

Lovvi23 super wizyta udana

agaciaaas kciuki za jutrzejszą wizytę

M e g a r a wiem jak ciężko samej w domu siedzieć, jutro będzie lepiej

agaciaaas widziałam ten Kinderkraft Unimo na żywo i nie przypadł mi do gustu, dużo niższy jest niż Tiny love.

Odwiedziłam dziś koleżankę, która urodziła 3 tygodnie temu. Już zapomniałam jakie to dziecię to maleństwo

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
swoją drogą dziewczyny które wyprzedają rzeczy po starszakach gdzie wystawiacie prócz allegro i olx? bo wystawiłam w sumie na obu ale mało co wyświetleń w ogóle jest a cena śmiesznie niska i się zastanawiam w czym tkwi 'problem'
Ja też się z chęcią dowiem. Szukałam stron na fb, ale albo nie umiem szukać albo nic tam takiego nie ma.
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 20:32   #2165
agaciaaas
Zadomowienie

Moze i ciezej bedzie sprzedac bo mniej popularny, wydaje mi sie ze to dosc nowy produkt. Mi sie bardzo spodobalo ze jest budka i moskitiera, mam kawaleczek ogrodka wiec moglabym uzywac go tez na zewnatrz. No i skladanie super sprawa, jadac do rodzicow np. latwo mozna wrzucic do samochodu, w tiny love niestety nie ma takiej mozliwosci.

Stary 2017-09-29, 20:50   #2166
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro wizytuję, ciekawa jestem bardzo ile mój waży
powodzenia jutro i daj znać ile ma dzieć
Cytat:
W Rossmannie to chyba mają taką zasadę, że sami wołają ciężarne do kasy. Ostatnio byłam świadkiem, jak kasjerka przepraszała dziewczynę, bo ją zawołała, a ta w ciąży wcale nie była..
o ja, ale sytuacja... Pani przy kasie chciała dobrze, ale dziewczyna na długo to zapamięta niestety
Cytat:
Napisane przez ToJakisZart Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za opinie odnośnie bankowania krwi

Czytałam dziś bardzo dużo na ten temat i nie ukrywam, że zaczynam mieć wątpliwości mimo że byliśmy zdecydowani. Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu na przemyślenia.
Ja nie czytałam opinii internautów na ten temat jakby co, polegałam na informatorze i to co napisałam to nasuwa się samo czytając tylko ich 'suche informacje'. Warto jak najwięcej przeczytać, tak jak mówisz. Dokładnie, jest jeszcze czas, zastanowicie się wspólnie

Kupiłam wczoraj wreszcie ciążowy płaszczyk przejściowy. Jeszcze poluję na ciepłą kurtkę.
A w domu znów zapach suszonych grzybków
Dzisiaj mój nienarodzony dostał życzenia imieninowe od cioć heh
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 21:05   #2167
literape
Raczkowanie

wibracje w tiny love polecam. fajnie usypiają i pomagaja w robieniu kupy

ja widze, że u nas schodzą rzeczy na grupach sprzedazowych na fb, ale tak lokalnie. sama nie zdecydowalabym sie kupic przez fb ubrania z wysylką, ale jak można podejsc i pomacac, to juz co innego.
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 21:27   #2168
zori86
Zadomowienie

A mojego te wibracje w tiny love denerwowaly. Za to uwielbial slimaka i sloneczko 😀

Stary 2017-09-29, 22:41   #2169
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Kimitri nie nadrobisz tych zaległości ostatnio zauważyłem, że 1 dzień przerwy oznacza dłuuuugie nadrabianie
własnie skończyłam nadrabianie :P dwa dni mi zajęło ale nie żałuję

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Podczytuję Was od dłuższego czasu i nieśmiało witam w wątku
witam

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy za wczesnie nie nakupowalam tych ciuszkow, tyle mamy, a wy pedzicie juz z wanienkami i wozkami! Ja z takimi duzymi gabarytowo rzeczami, a w sumie z reszta drobnych czekam jak juz bede po remoncie i z dodatkowa szafka, bo nie mam gdzie to wszystko trzymac.
ja w sumie kupiłam 6 bodziaków i sweterek i na arzie nie kupuje nic więcej - za to rozpoczęłam porządny research ws. wyprawki ogólnie pojętej

ciuszki to dostane po synku szwagierki więc raczej nic kupowac nie bede (oprócz typowo zimowych kombinezonków spiworkow itp.

z wiekszymi rzeczami - rozeznanie robie, pewnie wybiore wstepnie ale kupimy jak juz odmalujemy pokoje w mieskznaiu (co mam nadzieje M. zrobi w pazdzierniku ;p)

Cytat:
Napisane przez Barb83 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za życzenia dla córci.Przekażę jej
sto lat dla córeczki

ja ważyłam się dwa dni temu i mam 3,5 kg na plusie... jakos mocno skoczyło w ciągu ostatnich 3 tygodni...

naczytałam się nawiązałam do czego jeszcze był sens (w sensie że temat się nie przedawnił) i nie wiem co więcej napisac ;p

dobranoc

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 23:20   #2170
agaciaaas
Zadomowienie

Zori dzieki za info, wymiarow nie porownywalam, ale skoro mowisz ze jest nizszy to ma kolejnego minusa.

Little u mnie tez lokalnie na grupach fb sie takie rzeczy sprzedaje.

Dzieki za kciuki, trzymajcie jutro tuz przed poludniem

Stary 2017-09-30, 06:51   #2171
cooos_ik
Zadomowienie

Hej :róża:

Wstalam dzisiaj po 3 siku i wiercilam sie od tego czasu w łóżku jak glupia i usnąć nie mogłam, sie zaczyna

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 06:59   #2172
_toja
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Co do sprzedaży ubranek to na instagramie tez dziewczyny sprzedają tam nie kupowałam ale jakoś to działa. Miłego dnia!
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 09:11   #2173
emeczka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

LittleBeetle ja kupuje część ubranek przez olx i na lokalnych grupach na FB. Tam też pewnie będę je sprzedawać

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Hej :róża:

Wstalam dzisiaj po 3 siku i wiercilam sie od tego czasu w łóżku jak glupia i usnąć nie mogłam, sie zaczyna

Ja do 2:40 nie spałam...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 09:40   #2174
Millygirl
Zadomowienie

Bry

LittleBettle ja kupuję/ sprzedaję przez lokalną grupę mam z mojego miasta/ grupę HM/Zara/ i inne takie na facebooku.
Stary 2017-09-30, 10:57   #2175
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
naczytałam się nawiązałam do czego jeszcze był sens (w sensie że temat się nie przedawnił) i nie wiem co więcej napisac ;p
hehehe lekcje odrobione

Ja dziewczyny też fatalnie śpię, najgorszy jest ból który mi nie daje spać. Kręgosłup i miednica. A przekręcenie się na bok w nocy to dosłownie dramat, miednica mnie boli jakbym spadła ze schodów.
Dzisiaj w nocy obudził mnie taki koszmar, że szkoda gadać. Ale teraz za oknem przepiękna pogoda i czuję że to będzie miły dzień
Dzisiaj dzień chłopaka, więc mam w planach upieczenie murzynka dla męża, to jego ulubione ciasto
Stary 2017-09-30, 11:42   #2176
_toja
Zadomowienie

Hurra właśnie wracamy ze sklepu! Weszliśmy zobaczyć na żywo łóżeczko i się okazało ze wszystko jest 10 % taniej i je kupiliśmy od razu! Taka radość 😍
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 12:09   #2177
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Hurra właśnie wracamy ze sklepu! Weszliśmy zobaczyć na żywo łóżeczko i się okazało ze wszystko jest 10 % taniej i je kupiliśmy od razu! Taka radość 😍
Super Ci się promocja trafila

My dzisiaj zamierzamy zakończyć coreczki pokoj, pokaze pozniej efekty koncowe trzymajcie kciuki

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 12:10   #2178
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Właśnie wróciliśmy z sesji brzuszkowej. Pogoda wymarzona, piękne światło, było cudnie. Teraz czekamy na efekty.

Toja, ale fajnie, że udało się kupić i to w niższej cenie 😊 mam nadzieję, że jak już złożycie to się nam pochwalisz.

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 13:18   #2179
zori86
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja po wizycie wszystko jest w porządku Mała panienka waży 615g. Wszystko w normie.
Pessar pięknie trzyma, szyjka dzięki niemu wydłużyła się i ma aż 4 cm Dodatkowo wewnętrzne wejście całkowicie się zamknęło. Ale pomimo mojego zachwytu, lekarz zalecił leżący tryb Bo to jednak jest sztuczne podtrzymywanie szyjki. Jak chce poczuć świeże powietrze to mogę sobie okno otworzyć Po 30 tygodniu mogę rozpocząć krótkie spacery. Ja wszystko rozumiem, ale przy małym dziecku niestety leżenie i niewychodzenie z domu nie wchodzi w grę.

Po drodze wstąpiliśmy do Ikei, chłopaki z okazji dzisiejszego dnia zafundowali sobie kolejkę Dokupiliśmy 2 szuflady do szafy, nie będziemy kupować komody, bo w sypialni nie mamy jak jej zmieścić. I wzięłam jeszcze prześcieradła, ciekawe jak się sprawdzą.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

nikopoia pochwal się płaszczykiem

agaciaaas powiem Ci, że ja jak oglądałam go w internecie to też stwierdziłam, że będzie lepszy, ale potem jak go zobaczyłam w Auchan to mój zachwyt minął.

_toja Gratulacje, że udało się trochę taniej kupić pochwal się łóżeczkiem.

cooos_ik To czekamy na zdjęcia pokoiku

amparo27 to i my czekamy na efekty
Stary 2017-09-30, 13:39   #2180
agaciaaas
Zadomowienie

Zori gratulacje ja tez po wizycie, maly ma niecale 800g ogolnie wszystko w porzadku. Kolejna wizyta to juz bedzie usg trzeciego trymestru, alez leci ten czas

Stary 2017-09-30, 13:59   #2181
Cay
Wtajemniczenie

amparo, pochwalisz się potem zdjęciami?

zori
, gratulacje

My póki co leniuchujemy, a wieczorem idziemy na imprezę urodzinową.

Nie wiem, czy myślałyście już/macie upatrzony termometr, ale jakby co, to na stronie blizejciebie.pl mają niezłe ceny elektroniki + darmowa dostawa od 49zł. Ja właśnie kliknęłam termometr

Edytowane przez Cay
Czas edycji: 2017-11-09 o 15:45
Cay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 15:48   #2182
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

Właśnie wróciliśmy z sesji brzuszkowej. Pogoda wymarzona, piękne światło, było cudnie. Teraz czekamy na efekty.

Ja chciałam jesienną sesję brzuszkową, ale brzuszka u mnie nadal mało widać, więc trzeba czekać

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 17:12   #2183
Blue_Turkus
Raczkowanie

Brawa za wizyty, dzieciaki rosną super
Ja dzisiaj trochę ogarnełam mieszkanie, wróciliśmy z zakupów, przypadkiem kupiłam starszemu synowi buty na zimę. Także sobota zaliczona Przed nami długi weekend, dopiero w środę do przedszkola.
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 17:29   #2184
nikopoia
Zadomowienie

zori, agacias gratuluję udanych wizyt, super wieści! Niech szyjki trzymają, a bobasy rosną tłuściutkie
Oki wrzucę fotkę płaszczyka przy okazji
Ja mam prześcieradło z Ikei, bardzo dobrze się sprawdza.
Dziewczyny pochwalcie się tym łóżeczkiem i pokoikiem
amparo pochwal się efektami sesji!
Cay ja raczej stawiam na termometr elektroniczny. Włożę bobasowi przy karmieniu. Te bezdotykowe lubią zmyślać, takie mam z nimi doświadczenia

Ale dzisiaj miły dzień, piękne słoneczko, zapach murzynka w domu, ahh to jest to! I okna mąż pomył
Stary 2017-09-30, 18:31   #2185
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Te bezdotykowe lubią zmyślać, takie mam z nimi doświadczenia
ja mam dobry, jeszcze mnie nie oszukał. Jak chcesz to sprawdzę nazwę bo nie pamiętam.
Ale jak córa mocno gorączkowała i przyszedł lekarz to jego termometr pokazał tyle samo

Dzień dobry,
Byłam w Lidlu, masa ciuchów pozostawała dla dzieciaków ale ostatecznie nic nie wzięłam. Jakoś te wzory nieszczególnie do mnie przemawiały
Stary 2017-09-30, 18:36   #2186
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
ja mam dobry, jeszcze mnie nie oszukał. Jak chcesz to sprawdzę nazwę bo nie pamiętam.
Ale jak córa mocno gorączkowała i przyszedł lekarz to jego termometr pokazał tyle samo

Dzień dobry,
Byłam w Lidlu, masa ciuchów pozostawała dla dzieciaków ale ostatecznie nic nie wzięłam. Jakoś te wzory nieszczególnie do mnie przemawiały
oo no właśnie to rzadkość, żeby pokazywały to samo, ile razy lekarz mierzył mi temp. bezdotykowym na izbie to zawsze w kilku miejscach, bo bywało różnie i na koniec mówił, że z tymi bezdotykowymi to i tak kwestia wiary i kazał mierzyć swoim elektronicznym. Ale w szpitalu mierzyli tylko raz, ważne są też różnice z mierzenia na mierzenie czy pokazuje zmianę.
Myślę, że pozostanę przy swoim, chociaż bezdotykowy przy maluszku na pewno jest najlepszy jeśli pokazuje dobrze
Stary 2017-09-30, 19:02   #2187
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:

Dzień dobry,
Ja się chętnie dowiem, myslalam o kupieniu microlife nc 100

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 19:38   #2188
Cay
Wtajemniczenie

Bo bezdotykowym trzeba mierzyć w odpowiednim miejscu, a nie gdziekolwiek

Ja kupiłam microlife nc 150.
Stary 2017-09-30, 19:51   #2189
didi9
Raczkowanie

Hej, hej, witam się po całym dniu

Dziś córka miała drugie urodziny Impreza jest za tydzień, ale my już dziś świętowaliśmy, była babeczka ze świeczką w ramach tortu, sto lat, prezent (drewniana kolejka i tory), a potem wyprawa do zoo, bo pogoda dopisała Udany dzień, aczkolwiek z okazji drugich urodzin drzemki brak, więc zaraz mąż spróbuje ją uśpić. Zobaczymy jak mu pójdzie

Ja trochę lepiej, staram się długo nie siedzieć, raczej chodzę albo leżę, bo widzę, że to mi pomaga. Do spania podkładam pod pupę i nogi poduchy, żeby były wyżej niż serce. Robię okłady z kory dębu i jest lepiej. tzn czuje te żylaki pod palcami jak np długo postoję,a le ból i pieczenie jest jakby mniejsze. We wtorek mam wizytę, więc ginka powie czy to naprawdę te żylaki i co z tym robić.

Ja mam bezdotykowy microlife, elektryczny i stary dobry rtęciowy, ale jednak przy dziecku bezdotykowy jest najwygodniejszy, mimo że być może nie super dokładny... Nawet na śpiocha można zmierzyć, żeby sprawdzić czy temperatura spada po podaniu leku.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 20:37   #2190
Cay
Wtajemniczenie

Chyba mi się rozstępy na piersiach zrobiły
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości