![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Witam dziewczynki i pozdrawiam wszystkie serdecznie z domowych pieleszy
![]() Wczoraj bylo troszke lepiej ale dzis znów masakra... Pocieszam sie tylko tym, ze w sob jedziemy na ![]() ![]() ![]() Z tego tez powodu, niestety nie bede sie pojawiac ![]() ![]() Kasiu gratujule fasolinki!!! Moja dla odmiany cos wolno rośnie, ale rośnie i tego sie bede trzymać... Jedyne co mnie troszke martwi to ze pecherz plodowy mam, wydaje sie za duzy na taka malenka kruszynke, ale lekarz nie widzi w tym nic zlego, wiec jest OK, serducho bije i tak trzymać ![]() Jeszcze jedno, ta mi się kiedyś obiło o uszy, ze w ciazy pasztet to zakazana rzecz tak samo jak wątróbka, mają za dużo wit A a ta w dużej ilości może uszkodzić płód. Jest to jednak info nie sprawdzone - poszperajcie ![]() Wracam do wyra, Asia |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Buziaki dl aCiebie i dzidzi! Trzymajcie sie kochane ![]()
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Hej, ja dziś na krótko, bo jestem padnięta. W zasadzie nie wiem, co napisać – jest niby OK., na karcie mam napisane, że to obraz wczesnej ciąży, który do końca nie jest prawidłowy. Kosmówka nie poprzyklejała się jeszcze jak należy, więc tak naprawdę do następnej wizyty nie będę wiedziała, czy wszystko jest dobrze. Wychodzi też na to, ze ciąża była młodsza, niż sie spodziewałam.
Mam na razie zwolnienie na 3 tygodnie – od jutra. Humor na razie taki sobie, a na kompie też za bardzo nie będę siedzieć, bo od 2 dni zawirusowany, że aż strach. Pozdrawiam Aha – na USG widać JEDEN pęcherzyk, w którym widać ruszające sie ciałko żółte- na początku troche sie zmartwiłam, że widać w sumie tylko pęcherzyk z ciałkiem, ale poczytałam wątek mamuś wrześniowo-październikowych i się troszkę uspokoiłam ![]() Choć nie ukrywam, że marti mnie ta kosmówka ![]() Edytowane przez freshona Czas edycji: 2008-05-29 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Kasiu - super fota z dorodna fasolka
![]() ![]() Buziaczki kochana i pomiziaj malenstwo od cioci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na poczatku ciazy odklejala sie kosmowka, do tego stopnia ze mialam dorodnego krwiaka wielkosci pecherza ciazowego, grozilo mi poronienie, bo moglo wraz z kosmowka odkleic sie jajo plodowe z zarodkiem, musialam 2 tyg lezec i zrec 3x1 duphaston, 3x1 nospe a takze jakis lek na krwawienie wewnatrzmaciczne exacyl bodajze... generalnie odklejanie sie kosmowki to czesta przypadlosc wtedy nalezy duzo lezec i odpoczywac no i jesc prgesteron na podtrzymanie ciazy, ona po 2 tyg sie przykleila spowrotem a krwiak sie wchlonal. Takze nie stresuj sie, oszczedzaj sie po prostu nawet jesli mialoby to oznaczac wziecie chorobowego i polezenie ze 2 tyg w lozku.. na zasadzie, duzo leze, czytam gazetki ogladam filmy, itp
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
freshona- nie martw się, bedzie dobrze.
![]() Odpoczywaj teraz ile możesz przez te 3 tyg. Dziewczyny, nawet nie wiecie ile bym dała za 1 dzień wolnego, a tu tyle roboty! |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak na marginesie - ginka mi wyliczyła termin na 23 stycznia ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
witam po powrocie ze szpitala..tak juz zle bylo w czwartek ze znowu pojechalam do szpitala, a wypuscili mnie dzisiaj rano o 11 a o 12 na lotnisku odbieralam rodzicow
![]() wiec troche bede nimi zajeta przynajmnije do poniedzialku, bo we wtorek do pracy ide
#459 |
Zadomowienie
|
Mnie dzis złapała aleria, umieram normalnie- oczy zapuchniete, katar, kicham, nastrój przeokropny.
Lekarz odradzał zażywanie wapna i innych leków przeciwalergocznych ;( czuję się fatalni, a dziś taki piękny dzień. Podrawiam Was mamuśki |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Przestałam pić herbatę i przestało mnie mdlić.I kupiłam sobie jeszcze witaminy Prenatal z imbirem, więc może i one trochę pomogły.Zobaczę jak będzie dalej ale po każdym jedzeniu czuje takie ssanie w żołądku jak by mi było ciągle mało.Jakieś głodne to moje dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza
![]() ![]() ![]() A ja siedzę w domku, bo pogoda mnie wykańcza... cały czs mi słabo, w głowie mi się kręci, niedobrze mi... Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek ![]() * aaa i bardzo się cieszę, bo dołączą do nas kolejne mamusie z "Próbować..." ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poglasiaj malutka od cioci Anisi, no i wszystkiego najlepszego dla dzidziola, niech rosnie zdrowo i przyjdzie na swiat bezstresowo ![]()
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym cycychy mi ciutke urosly i zadnych innych objawow nie mam .... Aaaa zapomnialam ze mam humorki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zadomowienie
|
ja dzis caly dzien poswięcilam córce w koncu dzien dziecka!
samopoczucie dobre ,nic mi nie dolega tylko te piersi takie duzeeee ,jeszcze troche i bede miała wieksze niż pamela anderson,wszystkie biustonosze za małe! kupiłam sobie spodnie ciążowe na lato ,super wygodne i bluzeczke! |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy
![]() Ja tez do Was dołączam. Mam termin na 24.01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
Fasolowa Grzadka ![]() obecnie 17!!! fasolowych tyczek ![]() j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 01/01/09
Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09 monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09 slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09 bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 Agusia26 (...)... tp. 24?01/09 roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 25/01/09 g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09 freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 26/01/09 Glizda (...)... tp. ??/??/09
#467 |
Zadomowienie
|
watek peka w szwach !!!!!!!!!!!!!!!!
![]() jukolku tak sie ciesze ze i Ty tutaj Gratulacje mamuski !!!!!!!!!!!!!!!!!
#468 |
Zadomowienie
|
wywoluje Gosiale i Amilamije
zapraszam na liste, nie wstydzcie sie kochane ![]()
#470 |
Zakorzenienie
|
Bozenko tez sie ciesze ze bede mogla tu zagoscic
![]() W piatek leze do kliniki gdzie sie leczylam niech to oni ocenia jak tam dzidzia i wydaje mi sie ze maja jakies takie dokladniejsze USG u mnie w miescie takie jakies nie wyraznie bo nic tam nigdy nie widze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
BAN stały
|
A ja padam dziś w pracy!!! Alergia znowu mnie dopadła
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i gratuluję nowym mamusią!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
O, widze, ze spowiadamy sie z wieku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
Agnieszka lat 21 Wielkopolska tp 1.02.2009
Ja mimo ze pogoda tak piekna to od kilku dni leze w domu i prawie caly czas spie ponad to jestem troche zaziebiona gardlo to mnie tak boli i ze momentami mam ochote plakac nos mam caly zatkany i troche pokaszluje...;/ Nie dobrze
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Nika, biedactwo, wiem jak cierpisz bo mnie alergia właśnie zabija powoli. Leki tez odrzuciłam.
Agato, witamy wśród szczęśliwych posiadaczek fasolek. Dzis byłam zrobic wyniki, Pani źle się wbiła w żyłę, a ta pękła, teraz mam krwiaka na łapce. ehhh. A teraz wracam do roboty, mam strasznie urwanie głowy. Podrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Witam i od razu informuje że dałączam do szcześliwych oczekujacych mamuś. Z USG/ wielkości zarodka wychodziłoby mi 11 tc i termin na 30.12.2008, ale pierwszy termin na podstawie ostatniej miesiączki miałam na 6.01.09 i ku temu bym się schylała wg moich obliczeń
![]() Zreszta za tydz mam kolejne badania wiec moze sie coś wyjaśni. Wy tez macie takie problemy z dokładnym określeniem tygodnia?? Acha nazywam się Gosia, 24 lata, Wrocław. O ciązy wiem od 4/5 tyg od samego początku mam całodniowe mdłości, wiecznie chce mi sie spać, bolą mnie piersi i zaczął juz rosnąć brzuszek wiec powoli zaczynam nie mieć co ubrać:/ Ale i tak jestem przeszcześliwa ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
BAN stały
|
[quote=bezsenność;7750731]Nika, biedactwo, wiem jak cierpisz bo mnie alergia właśnie zabija powoli. Leki tez odrzuciłam.
Widzę, że nie jestem sama w tych męczarniach. Dziś jak pisałam idę do lekarza. Jutro dam znać co mi przepisała ewentualnie i co doradziła ![]() ![]() Pozdrawiam!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Wtajemniczenie
|
Jejku dziewczyny, jak miło Was czytać. Wszystkie wspomnienia z poczatku ciązy wracaja
![]() I aż się cieplutko na serduchu robi, ze dziewczyny z próbować się pojawiają ![]() Wszystkim przyszłym Mamusiom bardzo gratuluję. Jukolku - czekam na wieści ![]() Ps. Pasztecik możecie jeść - ja pamietam całymi tygodniami zajadałam się pasztetem podlaskim i pomidorami. Nie słyszłam nigdy, zeby to bylo niewskazane. Jak już dziewczyny pisały - odklejanie sie kosmówki jest niestety dość częste. Trzeba swoje wyleżec i wszystko na pewno wróci do normy ![]() Życzę Wam zdrówka i siły, no i silnych dorodnych fasolinek ![]() Kasienko moja kochana - dla Ciebie buziaki w sam pępuszek ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Wtajemniczenie
|
ja z kolei na pewno czytalam w kilku zrodlach, ze pasztetu nie powinno sie jesc. no, ale coli tez lepiej nie pic a czasem pije. generalnie wszystko, ale z umiarem.
#479 |
Przyczajenie
|
Witam
Z tym pasztetem to czytałam ,że nie wolno jeść bo ma zbyt wiele podrobów ,które zawierają sporo witaminy A . Witamina A w nadmiarze może zaszkodzić naszym maluszkom. Ale z drugiej strony nie dajmy się zwariować, nie samym pasztetem człowiek żyje ![]() Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane. Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do grona styczniowych mamuś bo to 7 tc. Niestety mam problemy z mają kropeczką i leże plackiem. Szkoda bo pogoda taka piękna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Witam świeże mamuśki, widze że grono ładnie nam sie poszerza.
Ja czuję się OKROPNIE! i to przez tą alergię, smarcze się kicham, prycham, wszytko na raz. Dzis mąż wziął wolne i razem przeprowadziliśmy wszybkie i gruntowne usówanie kurzu z domu. Firany, pościel poprana, dywany wytrzepane, kurze powycierane, odkurzone, pomyte. Do tego przeprosiliśmy stary nawilżacz powietrza z piwnicy. Podczas porządków biegałam w masce budowlanej na twarzy coby nie wdychać świnstw ![]() Ale zaczynaja mi sie zachciewajki: wczoraj pozarłam pól słoika ogórków i wypiłam całą wodę, dziś musiałam kupic kapuche kiszoną- widocznie brak mi wit. C. Pozdróki, wracam do umierania i roboty! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.