|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
seks po latach
Cześć
Uprzedzam nie trolluje ![]() Mam do was pytanie jak wygląda wasz seks w dłuższym związku/małżeństwie. 1. Czy jest to coś w stylu długich "podchodów" w ciągu dnia, podkręcaniu atmosfery, świeczki, czułe słówka, atmosfera, gra wstępna itd... 2. Czy może leżycie z partnerem wieczorem w łóżku na łyżeczki, chwila czułości i jeśli mam ochotę to mu daję wyraźny sygnał, on robi swoje a potem zasypiacie |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: seks po latach
Przede wszystkim co rozumiesz przez ,,dłuższy związek" 5, 15, 25 czy może jeszcze dłuższy!?
![]() Po drugie, tylko częściowo rozumiem sens Twego pytania, a rozumiem tak, że w dłuższym związku bardziej naturalna jest opcja nr 2. Bo nie trzeba już jak to piszesz ,,podchodów, czułych słówek czy gier wstępnych". ![]() Poza tym wybacz ale uczepię się trochę słówek. Konkretnie tych: ,,on robi swoje" No żesz k... CZY TO JEST CHŁOP PAŃSZCZYŹNIANY?! ![]() Co do mojego, naprawdę długiego związku. Opcja nr 1 jest stosowana. Opcja nr 2 z pewnymi modyfikacjami również. Opcje nr 3, 4, 5, 6, ...itd. także jak wyżej Zabiegać o partnera/kę powinno się niezależnie od stażu jaki ma związek
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ze względu na tłum ludzi kręcący się po chałupie to tylko spontaniczny szybki numerek i to najczęściej do południa, coś bardziej..... to tylko z wyjazdem i po uprzednim zaplanowaniu....
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Jako starch powiem. Im głębiej w las tym lepiej
![]() Aczkolwiek prawdopodobnie jest tak samo jak z seksem na początku. U każdego inaczej. Myślałam, że wątek będzie o seksie z byłymi partnerami ![]() Choć w sumie to się wiąże. Blisko 40 miałam okazję bzyknąć z moim najlepszym kochankiem z okolic 20+. Powiem tyle. Dziękuję, że jestem stara
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Takie podchody jak opisujesz chyba by mnie tylko rozbawily, a nie nakrecily |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza opcja raczej w weekendy bo jest więcej czasu, a w tygodniu bardziej na szybko
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Raczej rano niż wieczorem. Nie stosujemy żadnych calodziennych podchodow.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Ogólnie jednak muszę stwierdzić, że im dalej w las, tym lepiej. I seks lepszy, bo zna się wszelkie czułe miejsca, i barier, które się tworzy w głowie już nie ma... W życiu nie chciałabym wrócić do początków. Zapisz
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na dzień za późno ale na pewno zrobiłaś mi wieczór. Jak już zorientował się, że to nie z niego pewnie też dał w bekę..., a dało się jeszcze coś dalej tenteges czy musieliście skończyć ? No aż chciałbym to zobaczyć Co do drugiej części - 100% zgoda. Ja też bym nie chciał (pod tym względem) cofnąć czasu. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez heavyduty Czas edycji: 2017-10-02 o 19:38 |
||
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Nam też się zdarza. W dodatku w pewnym wieku rano faceta członek jest najsztywniejszy. A my już jesteśmy w"pewnym wieku ". A lubimy seks nadal. Mimo wieku i zmian w urodzie. Jak to cudnie napisała Szymborska :"Oto my, nadzy kochankowie
piękni dla siebie, a to dosyć" Zaiste, dosyć dla dwojga. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się jako kolejna fanka porannych wyczynów
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem w długoletnim związku, ale wiem jedno. To zależy od partnerów jaki będzie seks, tylko od nich. Staż nie ma nic do rzeczy.
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mariamalaria;776426 86]Nam też się zdarza. W dodatku w pewnym wieku rano faceta członek jest najsztywniejszy. A my już jesteśmy w"pewnym wieku ".
To znaczy w jakim wieku? a ile stażu...... my mamy 30 lat stażu |
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=arno22;77644601]My mieszkamy razem 4 lata. Wcześniej na odległość 5 lat. On przed dobrze po 50, ja dobrze po 40.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Seks jak wino z upływem czasu niesie nowe doznania...... myślę, że fascynacja dojrzałym seksem jest lepsza niż fascynacja seksem w młodości
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mariamalaria;776448 06]
Cytat:
Był czas kiedy śmiałem się z powiedzenia: Głowa siwieje- Dupa szaleje ![]() Teraz trochę inaczej na to patrzę
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
u nas ostatnio nastała moda na szybkie numerki, nawet wieczorem - schodzimy na dół i ostre akcje na kanapie, na stole itp
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
no to pogratulować, a swoją drogą oglądając meble w sklepie roztminiam czy nadaje się do seksu czy nie.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=heavyduty;77652581]U nas stale dobrze, ale jeśli chodzi o częstotliwość, to jest sinusoida. Jak nie ma stresów, a najlepiej ja mam wolne, a najlepiej wyjazd na urlop na południe Europy to to przysłowie powyżej świetnie oddaje rzeczywistość. Jak jest czas, że praca, a jak praca to stresy, nie daj borze któreś dopadła choroba, prosta chandra (zwykle ja) lub ból w którymś stawie (zwykle on ), to w tygodniu nie bardzo się nam chce, chociaż czułość zostaje. A na seks zostają weekendy. A jeśli jest naprawdę ciężko (np.choruje, chorował raczej, pies) , to przy takim stresie seks w ogóle odpada.
Edytowane przez mariamalaria Czas edycji: 2017-10-04 o 20:44 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mariamalaria;777042 21]
Cytat:
![]() Co do wyjazdów wakacyjnych Zawsze się tak ,,wybzykamy", że ......
Edytowane przez heavyduty Czas edycji: 2017-10-05 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
No. My też. Słońce, morze, środziemnomorze...jak to działa! !!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.