Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-02, 21:58   #1111
poulette
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
dołek chandra jakoś tak w jednej chwili sama naszła i czuje sie podle.Najchetniej zaszyłabym sie w ciemnym pokoju,sama,pod kocem i troche popłakała....niestety zaraz wróci TŻ Trzeba chociaż na pokaz sie pozbierac....
Ja czasami tez tak mam i wtedy jak sobie troche poplacze, to mi lepiej....

A wracajac jeszcze do ton zabawek. Wiecie co ja mam zmiar zrobic jak pojade do Polski ? Wczesniej powiem mojej mamie, zeby obwiescila calej rodzinie, ze mamy juz doslownie wszytsko dla Gino, i ze jak beda przychodzic do nas w odiwediny, zeby zobaczyc malego, to zeby zamiast ciuszkow czy miskow kazdy przyniosl jakas ksiazeczke, bajke dla niego. Ja uwielbiam ksiazki, a szczegolnie literature dziecica i mysle, ze to jest doskonaly pomysl, zeby zaczac kompletowc biblioteczke dla malego. bedzie mial oczywiscie w domu wszytskie moje bajki i ksiazki, ale co roz wychodzi cos interesujacego czy ladniejsze nowe wydania klasykow.... a wiadomo ksiazki sa drogie i najczesciej sie z nich rezygnuje na rzecz bardziej potrzebniejszych rzeczy.
Co o tym myslicie ? Mysle, ze przedstawione w taki sposob, rodzina sie nie obrazi, a przynajmniej wszyscy beda zadowoleni.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:58   #1112
maladT
Zakorzenienie

no ja to z dziadkami małej będę mieć problem bo moja mama to normalnie szaleje za swoją królewną... zawsze mówi ze nic już nie kupuje, a następnego dnia wiesz kupiłam a to body,a to pajaca i weź się z nią umawiaj że już koniec ciuchowych zakupów. Ogólnie to sporo mi pomogła z wyprawką. A mała na 1000% bedzie przez nich rozpieszczona

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 22:02   #1113
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Poulette - ale Ci zazdroszcze tych prezencikow...Oblowilas sie kochana porzadnie. Naprawde niewiele zostalo juz do dokupienia

Kurzoslawa - przytulam Ta chandra tak szybko jak naszla tak niech se pojdzie wredna

Dziewczyny jesli chodzi o zabawki to ja mam jakas awersje do nich Nie zamierzam nic kupowac dla malej oprocz jakiejs zwyklej karuzelki na lozeczko z pozytywka (wiem ze to sie sprawdza). A rodzinie i znajomym zapowiem zeby nie robili nam tego typu prezentow.
Stary 2008-06-03, 00:03   #1114
leleth
Wtajemniczenie

poulette niezla kolekcja.... ja tez kupuje nosidelko baby bjorn i poduszke Boppy wlasnie maz wrocil z pracy i wyciagam go do babies'r'us i oczywiscie dostane tez od niego plakietke na samochod z napisem "baby on board"
Stary 2008-06-03, 00:09   #1115
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
poulette niezla kolekcja.... ja tez kupuje nosidelko baby bjorn i poduszke Boppy wlasnie maz wrocil z pracy i wyciagam go do babies'r'us i oczywiscie dostane tez od niego plakietke na samochod z napisem "baby on board"
Dokladnie.
Wiesz co, nie wiem czy ktos dla ciebie organizuje baby shower, bo nic nie pisalas, ale slyszalam, ze nawet jak sie nie ma baby shower, mozna sie zapisac w B'r'U i potem rozgloscic wsrod znajomych i rodziny, ze jezeli chca kupic prezent dla dziecka, to tam masz swoja liste. Mysle, ze to bardzo dobre rozwiazanie, daje podobny efekt jak baby shower, tyle ze bez oficjalnej imprezy. polecam, to naprawde super sprawa, bo sama wybierasz sobie prezenty.

Tak, poduszke do karmienia chcaialm od razu, bo wiele doswiadczonych mam mi ja polecilo. A o naklejce na auto jeszcze nie myslalam, ale masz racje....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 03:20   #1116
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Dokladnie.
Wiesz co, nie wiem czy ktos dla ciebie organizuje baby shower, bo nic nie pisalas, ale slyszalam, ze nawet jak sie nie ma baby shower, mozna sie zapisac w B'r'U i potem rozgloscic wsrod znajomych i rodziny, ze jezeli chca kupic prezent dla dziecka, to tam masz swoja liste. Mysle, ze to bardzo dobre rozwiazanie, daje podobny efekt jak baby shower, tyle ze bez oficjalnej imprezy. polecam, to naprawde super sprawa, bo sama wybierasz sobie prezenty.

Tak, poduszke do karmienia chcaialm od razu, bo wiele doswiadczonych mam mi ja polecilo. A o naklejce na auto jeszcze nie myslalam, ale masz racje....

no w sumie ja chyba baby shower miec nie bede bo nie mam sbyt wielu kolezanek (w sumie tylko 2 (nie znaja sie nawzajem) plus kilka osob z pracy z ktorymi nie jestem zbytnio zwiazana .... a chyba nie wypada robic baby shower gdzie 90% gosci stanowia faceci haha ....
a poza tym wlasciwie wszystko kupilismy sami.... robilismy to w ratach wiec w sumie nie bylo az tak zle .... teraz potrzebujemy tylko:
-lozeczko, materac i posciel (prawdopodobnie dostaniemy lozeczko od ciotki meza)
-nosidelko baby bjorn
-baby bouncer
-wozek (tesciu placi)

i w sumie chyba tyle.....
a dzis kupilismy:
-"baby on board" sign
-czapeczke z rondem na lato bezowa
-kocyk bezowy z brazowymi akcentami
-changing pad
-pokrowiec na changing pad....
zaraz zrobie zdjecia i sprobuje je dodac

edit...dolaczam tez zdjecie brzuchola na lezaco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture 444.jpg (54,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 458.jpg (52,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 461.jpg (125,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 460.jpg (78,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Picture 455.jpg (303,8 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2008-06-03 o 03:50
leleth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:56   #1117
djkika
Raczkowanie

GG do djkika

Elo kobitki wruciłampo dluuuugiej przerwie spowodowanej hm... matura,brakiem internetu i malymi problemami z malenstwem wruciłam:P Dziś ide do gina moze juz po raz ostatni moze jeszcze niepojawily mi sie gigantyczne rozstwepy ale tylko na brzuchu mam nadzieje ze znikna:/ Pogoda dolujaca wczoraj stwierdzilam ze ide sie troche pogrzac na sloneczku oczywiscie brzuszek zakrylam i sie spalilam na nogach i plecach wiec teraz cierpie :P oblozona kefirem moje zachcianki tez lstaja sie makabryczne np zurek z czekolada truskawkowa czy ogorki kiszone z miodem Maly szaleje jak trza i po nocach spac nie daje
Postaram sie udzielac czesciej
Buziooooole
djkika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:38   #1118
maladT
Zakorzenienie

Ja już wstałam ale oczywiście o godzinę dlużej spałam.O 12 trzymać kciuki. Wiem że Was w tym trochę wykorzystuję ale kurna jak nie zdam to się chlastnę jak Boga kocham...

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:55   #1119
jowisz
Zakorzenienie

hej hej. ja też nie śpię od 5.30, wstałam na siku i potem już tylko leżałam. mąż przed pracą wyskoczył mi tylko po świeży chlebek razowy i już jestem po śniadaniu

wczoraj dzwoniła do mnie jedna z psiółek. prezent na moje ur. już do mnie idzie zdaje się chyba kupiła mi ulubione perfumy jeszcze kilka dni i będę dumną 30stką
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:56   #1120
Judi21_84
Zakorzenienie

hej
Mnie obudził telefon:/
A że obecnie źle śpię bo mi nie przechodzi ta cholerna alergia to potem ciągle wyrąbana jestem:/ Kapie mi z nosa w nocy. Ale co tam
Leleth zakupy fajowe
Sprawdzałam pogodę i do piątku ma być bez zmian... Czyli gorąco... zawsze lubiałam taką pogodę... pod warunkiem że nie musiałam piec się wtedy w pracy no i... jak nie byłam w ciąży Teraz to chciałabym do lipca żeby tak z 18 stopni było
Mąż mi dzisiaj przytarga koszyk truskawek ale będzie obżarstwo

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:59   #1121
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Hey Kobietki
Moj TŻ wybył właśnie do pracy,a przede mną dzisiaj huk roboty.Bo muszę przyznać że przez ostatnie upały trochę sie obijałam teraz mam do nadgonienia ze sprzataniem i praniem,a do tego oczywiscie obiad.

Po dwóch tygodniach spokoju znowu zaczał mnie bolec zołądek
Chyba to jednak po tych tabletkach na przeczyszczenie "Boldaloinie"(brałam trzy dni pod rząd) no ale jak tego nie biore to nie załatwiam sie wcale

MaladT ja zwykle mocno bede trzymała za Ciebie kciuki Powodzenia!

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 08:59   #1122
jowisz
Zakorzenienie

aa, właśnie. dziś wyjątkowo ostry atak pyłków w całym kraju. lepiej kryjcie się w domach
Stary 2008-06-03, 09:05   #1123
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Leleth zakupy pierwsza klasa

Jowiszku
ja ostatnio tez tak mam ze wstaje po 5 czy 6 do kibelka i juz za cholere nie usne,ale jakis plus tego jest-przynajmniej moge zjeść sniadanie z mężem zanim wyjdzie do pracy

Judi
współczuje alergii.To jest straszna męczarnia,widzę jak na co dzień walczy z nią mój brat.

Stary 2008-06-03, 09:25   #1124
djkika
Raczkowanie

GG do djkika

Oj...alergia przykra sprawa trza sie w domu zbunkrowac ja wlasnie wychodze do gina
Stary 2008-06-03, 09:36   #1125
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
aa, właśnie. dziś wyjątkowo ostry atak pyłków w całym kraju. lepiej kryjcie się w domach
O matko, to pewnie dlatego dziś w nocy oddychać nie mogłam a już myślałam, że mam spokój.

djkika, witaj

maladT, trzymamy kciuki... będzie dobrze!
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 09:40   #1126
Judi21_84
Zakorzenienie

z moją alergią to jest w ogóle zabawnie, bo ona mi się uaktywnia jak tam na wieś jadę . Dwa lata temu było to samo. Na 3 dzień pobytu tam zapalenie gardła ale takie konkretne, zapalenie zatok. W zeszłym roku nie byłam, to mnie ominęło no i w tym powtórka... tam sa jakieś drzewa których tu nie mam bo tu w mieście nic mi nie jest. A tam domek nam stoi otoczony samymi drzewami no i mam a ja jeszcze uzbrojona w kosmetyczkę leków ciążowych, na wszelki wypadek a nic na gardło, nic na jakiekolwiek przeziębienie spryciula ze mnie

Stary 2008-06-03, 09:51   #1127
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Judi a wiesz że kuzynka mojego męża ma podobnie?Jak siedzi w miescie nic w zasadzie jej nie jest,czasem latem siorbnie nosem raz za kiedy i to wszystko,a jak tylko wyjedzie na wieś do rodziny to alergia atakuje ja na całego.Katar,kaszel,probl emy oddychaniem,puchną jej oczy....dziwne to

moze to ogólnie przez duza ilośc i różnorodnośc flory na wsiach?

Stary 2008-06-03, 10:11   #1128
anula14
Rozeznanie

Hej dziewczyny, pewnei już o tym pisałyscie ale ja niestety nie mam czasu zeby przeczytac wszystkie wasze posty, więc poprpstu pytam czy was też pobolewał środek brzucha jestem w ok 28 tygodniu i nei wiem skąd to dziwne uczucie jakby mi coś nasiskało czy coś takeigo myślicie że to maluszek?????
anula14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:50   #1129
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej kochane

Wczoraj zrobiłam z małżonem już jedną z ostatnich części zakupkowych Nabyłam 162 sztuki pampersiaków jedynek i 98 sztuk dwójek Czteropak chusteczek nawilżanych z pampersa - takie baby fresh. Jedne będę brała do szpitala bo wiem, że trzeba ponieważ oni nie dają. Poza tym nabyłam wkładki laktacyjne, takie duże płatki dla dzidziusia np. do mycia buźki i chyba tyle Jeszcze zostaje mi apteka - żeby nabyć oilatum, sudokrem, bepanthen, oraz monopolowy po spirytus

Anula14 mnie tak środek brzucha przy pępku, ale bardziej po prawej stronie od dawna boli. Ja myślę, że to dzidzia i jej wypychanie to powoduje. Czuję jakby miała tam siniaki, których nie widać.

Sosnowa kochana współczuję rozstępów. Ja mam dość spore i mocno różowe po bokach pośladków i na udach, na brzuchu i cycach jeszcze nic nie wyskoczyło, ale pewnie to kwestia czasu, bo ja brzuch mam bardzo napięty- tzn. skórę. Moja koleżanka która urodziła ostatnio dotykała mnie i mówiła, że ona miała luźną skórę.

Wiecie dziewczyny odkryłam skąd mam tą wysypkę. Pasibrzuch Kasiulka zatarła się udem o udo, czyli nie przez truskawki. Wczoraj trochę pochodziłam, do tego upał i wystarczyło na jednym udzie zrobiła mi się okropna, a na drugim sporo mniejsza. Kupiłam sobie jakiś balsamik z garniera hipoalergiczny, bardzo fajny, bo ostatnio nie mogę nic stosować, po wszystkim zaczynam mieć uczulenie.

Kurzosława kochana nie martw się ja ostatnio mam to samo, mało mi trzeba żeby ryczeć jak bobrzyca, poza tym czuję jakieś takie napięcie wewnętrzne, wkurzenie jak w pmsie.

właśnie pochłonęłam 4 brzoskwinki, niby takie nieduże, ale padam!

Oczywiście skleroza - Poulette boskie to baby shower miałaś, prezenty wymiatają! Widzę, że mamy takie same maty edukacyjne

Anisiu i Judi wspaniale, że po wizytach u Wasz wszystko dobrze

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 10:57   #1130
asiula_n
Rozeznanie

Dziewczynki kochane czy wy do waszych wózków macie takie specjalne nosidło wkładane do gondoli, bo nie wiem czy to przydatne czy nie, a właśnie zamawiam wózek i proponuja mi to jako opcje dodatkową????
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:00   #1131
jowisz
Zakorzenienie

męczy was zgaga? mnie w tym ostatnim miesiącu już codziennie. zaraz jeszcze zjem drugie śniadanie - jogurt naturalny z otrębami i sięgam po rennie jak codzień, ehh

Asiula jeśli kupujesz wózek wielofunkcyjny z gondolą to nosidło jest zbędne jeśli tylko spacerówkę rozkładaną na płasko to przyda się bardzo.
Stary 2008-06-03, 11:10   #1132
taka sobie
Zakorzenienie

Poulette wooow fajna sprawa

Kurzoslawa z tymi ciuchami to tragedia, ja sobie załozylam ze w grudniu wracam do pracy w moich ulubionych rurkach, sie zobaczy

leleth dzieki za link

co do sluzu to ja Wam powiem z doswiadczen mojego Pana zmieniamy sie, ja jestem np bardzo kwasna i srednio przyjemna tam chocbym sie nie wiem jak szorowala, tak wiec z oralkiem poczekamy troche smutne ale coz, takie uroki ciąży

asiula sliczy brzuszek

a wiecie co....polozna mowila na szkole ze z tymi truskawkami to nie ma co tak przesadzac i mozna probowac jesc po troszku jak sie karmi, ze z uczulajacych to kiwi i cytrusy, a truskawki mozna np kompot rozcienczony jestt nawet wskazany ja juz sama nie wiem

Anisia z tymi łaskotkami mamy to samo, moja tez sie wtedy bardziej wypycha

a ja sie bycze na zwolnieniu eh co za zycie, spanie do 10 choc ze spaniem strasznie, wszystko mnie boli, nie wiem jaks ie ulozyc i najbardziej z ranca bolą mnie stopy, wszystkie scięgna w stopie potem rozchodze i jest ok ale wstawanie to masakra

jowisz jstesmy rowniesniczkami ciekawe czy ja urodze jako 30 bo urodziny mam 12.07 a termin tez w tych okolicach

dzis ide do gina, ciekawe jak tam, trzymajcie kciukasy

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:15   #1133
jowisz
Zakorzenienie

ja mam urodziny 9 czerwca więc urodzę jako 30stka bardzo jestem ciekawa czy Iga będzie Bliźniakiem czy Rakiem. wolałabym żeby była bliźniaczką jak ja wszędzie czytam, że raki takie wrażliwe i wszystko biorą do siebie, a tak być nie może
Stary 2008-06-03, 11:21   #1134
asiula_n
Rozeznanie

No to nie zamawiam tej specjalnej wkładki, w końcu rodzimy latem, nie bede syncia gotowac A z gadżetów dodatkowych zamówiłam moskitiere i parasolke i folie przeciwdeszczową, która będzie mi służyc jako przykrycie na wózek, bo na codzien bedzie on stac w garażu - a tam wiadomo kurzy się A oto fura mojego Rafałka Jak przywioza do domu cyknę więcej zdjęć!

Taka sobie - dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg el-18.jpg (166,0 KB, 31 załadowań)
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:31   #1135
andape
Rozeznanie

Dziewczęta - cieszę się, że wiesci od ginów dobre.Byle tak dalej.

Poulette - gratuluje imprezki i prezentów a pomysł z książkami uważam za rewelacyjny.Ja jestem maniaczką książek więc tez bardzo bym się z tego cieszyłą.

Leleth - zakupy super ale brzuszek jeszcze lepszy - miodzio

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Acha jeszcze jedno, hehe podoba mi sie podejscie tej mojej kolezanki- tzn wyslala TZ po lody przed tym jak wyjada do szpitala hihi niezle, mam nadzieje ze tez bede taka opanowana
Moja siostra twierdzi (równiez z doświadczenia), że przed porodem wydzielają sie jakies uspokajające substancje w organizmie i dlatego kobiety są spokojniejsze od mężów.

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Pokażę wam fotkę - koniec 33 tygodnia, moja banieczka ma w obwodzie 106 cm
Slicznie wyglądasz a zdjęcie tez rewelacyjne.Dzidzius będzie kiedyś miał pamiątkę.

Cytat:
Jowiszku ty nam sie jako pierwsza(najpewniej,ale może byc róznie) rozdwoisz
Ja na liscie ma termin na 13 lipca ale i na początku ciąży i teraz lekarz twierdzi, że to jednak 1 lipca więc ... zwłąszcza, że kogo tylko spotkam to zawsze słyszę, ze to chyba lada chwila.Kto wie.Dzis mąż odebrał książeczkę ubezpieczeniową więc na upartego Maksik może się już rodzić.

Cytat:
Dobra rozstepów nie znalazłam ,ale za to mase potówekcholerny upał!!!
Mąż własnie przywiózł mi taki fajny duży wiatrakteraz to mi gorąco może naskoczyć,ale ulga
Zazdroszcze wiatraka - jak dobrze pójdzie to wieczorem tez wejdę w posiadanie tego cudu.Rodzice pojechali na miasto i prosiłam ich o kupno.

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
ja mam zamiar swoje misie wyprać z dzieciństwa. Mam całą reklamówkę. Fajnie byloby by nikt nie kupował tego typu zabawek.ALe pewnie bede mogła potem do domu dziecka oddać tyle tego będzie
Zrobiłam dokładnie to samo - wyprałam wszystkie swoje miśki i wsadziłam do plastikowego pokrowca - niech czekają.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:34   #1136
Judi21_84
Zakorzenienie

asiula_n super wóz Widzę że zaczynamy wracać do wózków "starych typów" mój wygląda prawie tak samo a buja się... Wóz ładniutki i myślę że będziesz zadowolona i Synalek też oczywiście To czekamy na fotki jak będzie już stał w domku
edit: Andape może Twoja dzidzia jest duża i temu tak termin Ci się przesunął.. nie wiem.. ale z wielkości mojego "małego" to ja bym miała termin na koniec czerwca a nie 21 lipca... sama już nie wiem. Nasze dzidziole będą wiedziały najlepiej kiedy mają chęć wyjść... ale już nie mogę doczekać się pierwszego wątkowego bobaska... a napewno w tym miesiacu jakiś się pojawi. Szok...

Ja też siedzę przed wiatrakiem a za chwilę wsadzę nogi w masażer z zimną wodą, może trochę zmaleją... Bez wiatraka ani rusz!!!

Stary 2008-06-03, 11:42   #1137
Kasiulka22
Zakorzenienie

Asiula ja również gratuluję wózeczka, jest śliczny

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 11:46   #1138
Sosnowa
Zakorzenienie

Cześć Kobity!
Ja dziś znowu wstałam obolała. Ale to juz chyba tak zostanie...
Ktoś pytał o zgagę - mnie naszczęście dopada bardzo sporadycznie, także w zasadzie o niej nie pamiętam. Oby nie postanowiła się zaprzyjaźnić na dłużej
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 12:04   #1139
djkika
Raczkowanie

GG do djkika

No i wrocilam od gina maly ma juz 3 kg a to 35 tydzienjest zdrowy i duzy uf upal mnie dobija a plecy nie dosc ze bola od ciezaru maluszka to jeszcze szczypia od opalenizny:/
co do zgagi to owszem mam a najlepszy sposob na nia to rzucie kminku ew gumy do rzucia ale mocno mietowej pomaga
Stary 2008-06-03, 12:07   #1140
anula14
Rozeznanie

Anula14 mnie tak środek brzucha przy pępku, ale bardziej po prawej stronie od dawna boli. Ja myślę, że to dzidzia i jej wypychanie to powoduje. Czuję jakby miała tam siniaki, których nie widać.

Mnie pobolewa dokładnie w tym samym miejscu. jejku jak ja wam zazdroszczę ze już macie prawie wszystko kupione, ja dopiero przymierzam się do zakupów. musialabym znaleźć gdzieś jakąś listę co trzeba i ile kupić.
anula14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości