|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja wróciłam pół godziny temu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Martini
Super miałas wieczór ![]() U nas 1 kp zakończone! Ladnie spał od 20:30-1:30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4744 |
Raczkowanie
|
Zdrowka dla pochorowanych.
Mała ciekawa jestem co z wlosami zrobilas. Martini pozazdroscic wieczorku. I rozmiarow, moja juz w 62/68 sie akurat miesci a w zadne 56 nie wcisne Taedio ciesz sie spokojem wieczornym ;D a na internetach nie pisza o tej kamerce ze ktos mial podobny problem? Nulka super ze zareagowaliscie. Uwazam ze takich pijanych sk*** dowolnej plci powinni karac pracą w prosektorium. Ile promili tyle miesiecy U mnie dzis byla kontrola u gin po porodzie i wszystko ok, musze porobic duzo badań na nastepna wizyte. Ewcia od 7 rano do 8 wieczor spala moze 30 min :/ wzielam ją nawet w chuscie na spacer to tyle bylo pospane. Ku mojemu szczesciu i niedowierzaniu padla o 20 i spala do 2. To jakis rekord ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Martini, super że TŻ zajął się młodym a Ty mogłaś posiedzieć z przyjaciółmi
![]() Mała, brawo dla młodego za długi sen. U nas dalej co 2h pobudka. KocisMatka, jak cały dzień nie spała to padła ![]() ![]() U nas noc jak każda inna, pobudki co 2h. Z tego między 4 a 5 odciągać musieliśmy mu nosem 3 razy i nie chciał spać, oczy jak 5 zł miał to go położyłam w łóżeczku pod karuzela. Pokrecil się powiesił i widzę że oczy mu się zamykają to go otuliłam smoka dałam i zasnął. Pierwszy raz sam w łóżeczku. Szok. Wstał niecałe 2h później ale i tak mały sukces:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Kocia Matka
Ladnie Ewa spała, pewnie właśnie dlatego, że w dzień nie spała. A włosy to nic takiego ogolnie ![]() ![]() Jakie badania masz robic? Pestycyda Sam zasnął! ![]() ![]() Moj teraz zmienił sobie spanie na co 3-h, takie 5 h to wyjątkowe sytuacje. W dzien na spacerze też spał dwie, a teraz odchudza matkę i śpi 3 ![]() Dziewczyny jakiego olejku nie mogą wdychac dzieci? Pisałyscie o tym ostatnio. To był chyba herbaciany tak? WŁOSY ![]() ![]() ![]() IMG_20171001_081249.jpg IMG_20170930_094446.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-10-01 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Taedio, dobrze ze reset akumulatora pomogl.
Pestycyda - szkoda, ze synek nie pospal dłużej po kąpieli KociaMatka - dobrze, ze u gina wszystko ok. Skąd tyle badań na następna wizytę? Ładnie Ewa spała. Martini - fajnie, ze udało ci sie posiedzieć ze znajomymi. Mała! Ekstra fryzura. Ładnie wyszedł kolor. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Mała, niby olejku z drzewa herbacianego tak Sili pisała ale nie znalazłam na necie potwierdzenia. Za to znalazłam że nie mogą miętowego. Poszukaj na necie dokładnie.
Woow! Jak pięknie wyglądasz! Super kolor ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Wtajemniczenie
|
Mała uwielbiam Twoje włosy
![]() My po chrzcinach. Mały w kościele przespał całą mszę, na chrzest się obudził ale tylko patrzył co ksiądz robi, mój kochany grzeczniak ![]() ![]() ![]() W domu oczywiście wszyscy Młodego okrążyli jak małpkę w zoo :/ jeszcze dziadek wpadł na genialny pomysł że go sobie ponosi, jakby mało stresu miał i oczywiście się rozpłakał okropnie. 4 razy słyszałam że jest głodny, żebym go nie kąpała (szczególnie jak go tyle brudnych łap dotykało..) i żebym go przeciągnęła ze spaniem bo przecież gości ma! No i mu ciągle wtykali smoka, pomimo tego że on go na metr wypluwał. Generalnie mnie wkurzyli i poszłam go wykąpać i uśpić bo był bardzo zmęczony i dopiero wtedy mogłam ze spokojem usiąść, bo nikt mi dziecka już nie denerwował. Imprezę uznaję za dość stresującą dla mnie i dla Nikosia do momentu jego uśnięcia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4752 |
Zakorzenienie
|
Jon
![]() Ja wczoraj zobaczyłam ze Hugo nie lubi imprez... bbylo.tylko 7 os, ale głośno i strasznie się męczył. Płakał i byl niespokojny. A Tymon czuł sie dobrze w takich miejscach. Więc trochę sie stresuję chrzcinami. Dzięki dziewczyny za miłe słowa ![]() Lecimy na spacer, chociaż ledwo żyje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4753 |
Zakorzenienie
|
Mała super włosy!
Jon współczuję. U nas wczoraj też goście, ale ja nakarmilam, dałam antybiotyk, tż uspil. O 20 spała. Tylko wynik badania ogólnego jest zły. Złapałam mocz ze środkowego strumienia tylko do posiewu. Tutaj spłynął po niej i jadła bzdury wyszły. Pół nocy zastanawialiśmy się czy do szpitala jechać. Jutro powtórzymy ogolny na cito. Jutro czeka mnie też wizyta u tz w pracy. ... będzie jaj malpa w zoo. .. nie chce mi się tam iść z małą, ale się uparł ze wszyscy chcą ją zobaczyć. Eh...
#4754 |
Rozeznanie
|
Moja lubi imprezy, zawsze jest mega grzeczna i ciągle się śmieje i gada do wszystkich
![]() Melduję się po weselu, w domu byliśmy przed 5. Wytanczylismy się, odprężyliśmy, ogólnie bardzo fajna noc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Wtajemniczenie
|
Mała super fryzura
![]() Jon brawo za udany chrzest! Szkoda, że impreza taka męcząca dla Was była, ale dobrze że już po ![]() Myślę że dla Lu chrzest i przyjęcie też może być stresujące bo nie przepada za gwarem i nowymi miejscami - zwłaszcza jak jest zmęczona... O tym olejku z drzewa herbacianego na przykład tutaj jest napisane (na samym końcu), że nie powinny dzieci poniżej 3 lat... Ale nie wiem dlaczego... Ja czytałam o tym w innym miejscu, ale nie mogę znaleźć teraz tego art. http://organeoblog.pl/olejek-z-drzewa-herbacianego/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my wczoraj na dzialce u rodzicow bylismy to tez wszyscy sąsiedzi przychodzili oglądac mlodego.. miło ale z tym dotykaniem to nie musieli juz.. Cytat:
u nas dzis jakies dziwne nie spanie od 4.30 do 7. nie wiem o co chodzilo bo juz najedzony, przebrany, kupa nie męczyla. leżał niby spokojnie ale wierzgał i cos tam gadał to nie szlo spac. zasnąl ok. 7 i pospalismy jeszcze do 10. dobrze ze mąż w domu to sie zajął starszakiem.
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
Ojj ale z tymi olejkami to tak jest, że w każdym artykule co innego i wzajemnie się wykluczają
![]() Myślę że głównie chodzi o to, żeby nie stosować tych olejków u małych dzieci na skórę, a nie do inhalacji. Choć o tym drzewie herbacianym czytałam a propos inhalacji ![]() ![]() My mamy sosnowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
rozmawialam kiedys z panem zielarzem nt. olejkow eterycznych. nie są wskazane żadne do nawet 3 lat ze względu na wysokie stężenie i mozliwosc wystąpienia reakcji alergicznej. ale można probować po troszeczku rozpylac w domu i jesli sie nic nie dzieje to mozna uzywac
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
My mamy eukaliptus, mi ppmaga przy katarze... ale muszę poczytać o tym.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4761 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też nie lubię jak tyle ludzi wisi nad dzieckiem.. Jeju mam nadzieję że sobie poradzicie bez szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie Niko też nie lubi nowych miejsc, chyba że zwiedza je w swoim bezpiecznym wózeczku ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze że sobie odespaliscie, mój jak wstanie to już nie da pospać a ostatnio się budzi o 6-7 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
JonSnow - super, ze synek tak ładnie zachowywał sie w kościele. A goście mogliby okazać zrozumienie dla niemowlaka, a nie tylko o sobie myśleć. Dobrze zrobiłaś ze poszłaś go uśpić.
Morelle- oby kolejny wynik był juz ok! Podziwiam, ze udało ci sie mocz do pojemnika złapać. Ja miałam straszne przeboje z pobraniem próbki i oby to nie zafałszowało wyniku. No i szkoda, ze na sile musisz isc do pracy TZ. Moze akurat bedzie miło. Nulka -fajnie, ze sie wybawiliscie na weselu. Ja bym wolała zostawić małą dziadkom. U nas ciezko. Klaudia albo nie chce sie przystawić albo po chwili ssania zaczyna sie złościć jak słabo leci. I tak walczymy... dzisiaj spróbuje nakarmić ją łyżeczka, bo juz sie boje ze do butli sie przyzwyczaja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Minini
Mały sie po prostu wyspał ![]() No i tak ![]() ![]() ![]() Xzora Współczuję Ci tych problemów z kp, ciężko zrozumieć czemu wciąż się przy tej piersi denerwuje, mam nadzieję, ze zacznie ssać bardziej efektywnie i obejdzie się bez butli. Trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-10-01 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Klaudia mocno się denerwuje jak słabo leci? Bo Nikosiowi też się zdarza marudzić ale udaje mi się go ugłaskać i uspokoić i ssie dalej, już słyszę wtedy że wolno mu idzie to mleko. Zapomniałam napisać że wczoraj moje dziecko śmiało się w głos jak mu wyciągałam gile fridą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4765 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmie po kąpieli do zasypiania ale jak zaśnie i obudzi się zbyt późno to już też nie kapiemy nie widzę sensu go rozbudzać. Skad mogła się wziąć tą bakteri u Pestki ? Cytat:
Ja uważam że jeśli szumisia się nie nadużywa i tylko do spania to nie jest to wielka tragedia ![]() Mały nie raz przy pobudkach od razu zasypial z szumisiem . Nawet teraz jak go odloze i otworzy oczy a jest spiacy bardzo to nie biorę go na ręce tylko wlaczam i zasypia powoli oczywiście jeśli nie płacze ![]() W ogóle to wygląda jak laleczka ! ![]() Cytat:
Jaki ładny pasuje do torby ![]() Podobno nie które sceny są mocne . Ale też jestem ciekawa . My też po weselu wytrzymalismy do 12 . Mały się przebudził i ciężko mu było znów zasnąć więc nie chciałam go męczyć . Od 20 spał ![]() ![]() Później do domu chwilę płakał ale jak wjechalismy na gorszej jakości drogę już mu przeszło ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Wtajemniczenie
|
Jon zazdroszczę tego wózeczka, u nas najbezpieczniej na rękach, ale też Lu miewa od dłuższego czasu taką fazę, że mocno płacze i ciężko ją uspokoić - nie chce piersi, podczas bujania na rękach się wyrywa, ciężko ją utrzymać... Zwykle pomaga wtedy albo grzechotka albo kiedy położę ją na łóżku, przytulę do siebie, otulę główkę dłońmi i przytrzymam smoczka żeby zassała. Ale na początku jest dłuższa awantura i trzeba się trochę namęczyć. Tej fazy właśnie boję się najbardziej podczas chrztu i przyjęcia, bo pewnie się pojawi. W domu spokojnie sobie z nią radzę, ale w kościele i w sali będą mnie stresowały problemy z uspokojeniem małej, zwłaszcza że ma takie decybele że wszystko zagłuszy
![]() Xzora trzymam bardzo mocno kciuki za Was i życzę dużo sił. Jesteś mega dzielna! A jaką macie butelkę? Może dobra by była lovela medical+ albo medela? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My czasem włączamy do spania, ale widzę że coraz mniej to działa na nią... Choć czasem jeszcze rzeczywiście pomaga. Ale w pierwszym miesiącu był niezastąpiony i bardzo uspokajał Lu, a była bardzo zestresowana po szpitalu ![]() Mamy szumiśka z funkcją niańki, tylko kilka razy nie umiałam go sparować z telefonem i odpuściłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam ale wzielam whisbear bo on wlącza się się na 45 i później na 25 a nie ciągle na 60 minut. U nas jeszcze działa choc grzechotki też sa teraz spoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Julkowi zrobiły się suche łocie lekko czerwone i troszkę na kolankach ale nie tak bardzo od czego ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Jon, fajnie że chrzciny się udały. Widzę że towarzystwo mądrzejsze od Ciebie:/ jak się moi rodzice z teściami i z nami spotykają to też stosy rad raptem. Mam czasem wrażenie że nie mamy już innych tematów poza moimi cyckami i kupą Wojtka:p
Morelle, oby następnego wyniki wyszły lepsze ![]() Nulka, super że się wybawiliscie ![]() Sili, z tymi olejkami to dokładnie tak jest. Ja zgłupiałam jak zaczęłam czytać ![]() Jon, mój wyje przy ściąganiu gili:p Devileek, super że wesele udane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jon nie znoszę, jak mi każdy służy dobrą radą, co jest najlepsze dla mojego dziecka! Dobrze, że impreza ogólnie udana. Morelle ja bym pojechała do szpitala. Wiem, że to żadna przyjemność i jak można uniknąć, to nie należy się pchać, ale u Was kłopoty już bardzo długo trwają. A do tego problemy z brzuchem, które antybiotyk może zaognić albo w ogóle może się nie wchłaniać. Jednak w szpitalu jest kompleksowa opieka, badania dużo szybciej, no i antybiotyk dożylnie (stety i nie, uwierz mi J dostawał zaraz po urodzeniu przez wkłucie w głowie, straszny widok). Tylko nie dałabym się przegonić i zostawić dziecka samego, bo prawo prawem, ale różnie bywa. Mała! jak Cię mąż wyrzuci, to ja Cię przygarnę ![]() ![]()
#4770 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.