Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-30, 22:10   #4741
martini.
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Martini, też miałam kupić tą chustę ale zakochałam się nie innej ostatecznie będzie się dobrze motać widzę że noc i dzień jak marzenie! Oby tak dalej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Martini fajna chusta! patrzyłam na nią ale padło na cos bardziej kolorowego
Mój sie wkręcił w motanie i sam kazał zamówić krótsza chustę dla mnie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Martini - super chusta.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

mam rozm. 56 i jest taki na już. nie bylo juz 62. wczoraj ubralam pierwszy raz ale do wózka tez jak wierzchnia warstwa.. i rozmiar taki chyba nie starczy na dłużej.. zobaczymy jak z tymi guzikami
.
U nas 50/56 jeszcze z luzem. Mam jeszcze 62/68 podejrzewam, że będzie dobre w okolicy wiosny. Jeśli wcześniej, to też wykorzystam, bo to fajny kombinezon. Jutro przymierzę.

Cytat:
Taedio, dobrze że z autem to jednak nic takiego. Teraz auta są tak naszpikowane elektronika że nie wiadomo o co chodzi. Nam się ostatnio nie chciał zamykać bagażnik:p albo kontrolka się zapala od poduszek i znika co chwilę. Ale ja mam Francuza to było do przewidzenia;D

Z poduszkami sprawdź, czy Ci się kostka, gdzie są wpięte kable nie luzuje. U mnie tak było, wystarczyło podpięcie jej pod fotelem, żeby się nie ruszała przy przesuwaniu fotela i było ok. W bagażniku psuło mi się też zamknięcie, coś Tż naprawiał, ale musiałabym zapytać. Jeździłam Clio 2

A ja wróciłam pół godziny temu spotkaliśmy się z przyjaciółmi, poszliśmy zjeść, a potem TŻ zabrał małego, a ja jeszcze zostałam. Nakarmił, wykąpał, przebrał, uśpił ja mam właśnie randkę z laktatorem i też idę spać.

martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-30, 23:33   #4742
taedio
MerDer 4ever

U nas pierwsze kp. Dawno sie tak szybko nie obudził, miałam zdziwko jak spojrzałam na tel
Stary 2017-10-01, 00:58   #4743
Mała!
Zakorzenienie

Martini
Super miałas wieczór ja tez bylam.na kolacji u przyjaciół. Krótko ale było miło.

U nas 1 kp zakończone! Ladnie spał od 20:30-1:30

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 01:34   #4744
KociaMatka
Raczkowanie

Zdrowka dla pochorowanych.

Mała ciekawa jestem co z wlosami zrobilas.

Martini pozazdroscic wieczorku. I rozmiarow, moja juz w 62/68 sie akurat miesci a w zadne 56 nie wcisne

Taedio ciesz sie spokojem wieczornym ;D a na internetach nie pisza o tej kamerce ze ktos mial podobny problem?

Nulka super ze zareagowaliscie. Uwazam ze takich pijanych sk*** dowolnej plci powinni karac pracą w prosektorium. Ile promili tyle miesiecy

U mnie dzis byla kontrola u gin po porodzie i wszystko ok, musze porobic duzo badań na nastepna wizyte.
Ewcia od 7 rano do 8 wieczor spala moze 30 min :/ wzielam ją nawet w chuscie na spacer to tyle bylo pospane. Ku mojemu szczesciu i niedowierzaniu padla o 20 i spala do 2. To jakis rekord

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 03:18   #4745
taedio
MerDer 4ever

KociaMatka juz ogarnelismy kamerkę i połączyliśmy z tabletem
Fajnie Ewka pospała
U nas znowu pobudka
Stary 2017-10-01, 03:42   #4746
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
KociaMatka juz ogarnelismy kamerkę i połączyliśmy z tabletem
Fajnie Ewka pospała
U nas znowu pobudka
Ciesze sie bardzo ze dziala

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 06:40   #4747
pestycyda
Zakorzenienie

Martini, super że TŻ zajął się młodym a Ty mogłaś posiedzieć z przyjaciółmi

Mała, brawo dla młodego za długi sen. U nas dalej co 2h pobudka.

KocisMatka, jak cały dzień nie spała to padła brawa za wizytę kontrolną

U nas noc jak każda inna, pobudki co 2h. Z tego między 4 a 5 odciągać musieliśmy mu nosem 3 razy i nie chciał spać, oczy jak 5 zł miał to go położyłam w łóżeczku pod karuzela. Pokrecil się powiesił i widzę że oczy mu się zamykają to go otuliłam smoka dałam i zasnął. Pierwszy raz sam w łóżeczku. Szok. Wstał niecałe 2h później ale i tak mały sukces:p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 07:15   #4748
Mała!
Zakorzenienie

Kocia Matka
Ladnie Ewa spała, pewnie właśnie dlatego, że w dzień nie spała.
A włosy to nic takiego ogolnie

Jakie badania masz robic?

Pestycyda
Sam zasnął! mojemu tez się zdarzyło. Ale obudził się po 30 min.
Moj teraz zmienił sobie spanie na co 3-h, takie 5 h to wyjątkowe sytuacje. W dzien na spacerze też spał dwie, a teraz odchudza matkę i śpi 3

Dziewczyny jakiego olejku nie mogą wdychac dzieci? Pisałyscie o tym ostatnio. To był chyba herbaciany tak?

WŁOSY na zdjeciu tyłem nie było jeszcze koloru... dodam, że robiłam go sama, niezła rzeprawa... 4 razy poprawiałam, bo wyszlo.monna gkowie ognisko !

IMG_20171001_081249.jpg

IMG_20170930_094446.jpg

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-10-01 o 07:17
Stary 2017-10-01, 08:16   #4749
xzora
Zakorzenienie

Taedio, dobrze ze reset akumulatora pomogl.
Pestycyda - szkoda, ze synek nie pospal dłużej po kąpieli
KociaMatka - dobrze, ze u gina wszystko ok. Skąd tyle badań na następna wizytę? Ładnie Ewa spała.
Martini - fajnie, ze udało ci sie posiedzieć ze znajomymi.
Mała! Ekstra fryzura. Ładnie wyszedł kolor.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 08:46   #4750
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, niby olejku z drzewa herbacianego tak Sili pisała ale nie znalazłam na necie potwierdzenia. Za to znalazłam że nie mogą miętowego. Poszukaj na necie dokładnie.
Woow! Jak pięknie wyglądasz! Super kolor

Stary 2017-10-01, 09:02   #4751
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Mała uwielbiam Twoje włosy !

My po chrzcinach. Mały w kościele przespał całą mszę, na chrzest się obudził ale tylko patrzył co ksiądz robi, mój kochany grzeczniak . Drugi dzieciaczek ciągle płakał był taki malutki, chyba jeszcze miesiąca nie skończył, a oni go podnosili pod paszki
W domu oczywiście wszyscy Młodego okrążyli jak małpkę w zoo :/ jeszcze dziadek wpadł na genialny pomysł że go sobie ponosi, jakby mało stresu miał i oczywiście się rozpłakał okropnie. 4 razy słyszałam że jest głodny, żebym go nie kąpała (szczególnie jak go tyle brudnych łap dotykało..) i żebym go przeciągnęła ze spaniem bo przecież gości ma! No i mu ciągle wtykali smoka, pomimo tego że on go na metr wypluwał. Generalnie mnie wkurzyli i poszłam go wykąpać i uśpić bo był bardzo zmęczony i dopiero wtedy mogłam ze spokojem usiąść, bo nikt mi dziecka już nie denerwował.
Imprezę uznaję za dość stresującą dla mnie i dla Nikosia do momentu jego uśnięcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 09:07   #4752
Mała!
Zakorzenienie

Jon

Ja wczoraj zobaczyłam ze Hugo nie lubi imprez... bbylo.tylko 7 os, ale głośno i strasznie się męczył. Płakał i byl niespokojny. A Tymon czuł sie dobrze w takich miejscach.
Więc trochę sie stresuję chrzcinami.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Lecimy na spacer, chociaż ledwo żyje...

Stary 2017-10-01, 09:48   #4753
morelle_
Zakorzenienie

Mała super włosy!
Jon współczuję.
U nas wczoraj też goście, ale ja nakarmilam, dałam antybiotyk, tż uspil. O 20 spała. Tylko wynik badania ogólnego jest zły. Złapałam mocz ze środkowego strumienia tylko do posiewu. Tutaj spłynął po niej i jadła bzdury wyszły. Pół nocy zastanawialiśmy się czy do szpitala jechać. Jutro powtórzymy ogolny na cito.
Jutro czeka mnie też wizyta u tz w pracy. ... będzie jaj malpa w zoo. .. nie chce mi się tam iść z małą, ale się uparł ze wszyscy chcą ją zobaczyć. Eh...
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 09:49   #4754
nulkaa3
Rozeznanie

Moja lubi imprezy, zawsze jest mega grzeczna i ciągle się śmieje i gada do wszystkich
Melduję się po weselu, w domu byliśmy przed 5. Wytanczylismy się, odprężyliśmy, ogólnie bardzo fajna noc nie wiem co zrobić z poprawinami, tzn czy ją wziąć z nami na max 2-3h, czy zostawić jeszcze u moich rodziców... Ada nadal u dziadków jest, plan był taki, że przed poprawinami podjedziemy, pokażemy się, wyprzytulamy i zostanie z babcią. Ale jestem steskniona za nią 😍

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 09:54   #4755
taedio
MerDer 4ever

Xzora

Mała fajny kolor! Na jesień pasuje

Jon biedy Niko denerwująca rodzinka

Nulka fajnie, że sie wybawiliscie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 10:17   #4756
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała super fryzura

Jon brawo za udany chrzest! Szkoda, że impreza taka męcząca dla Was była, ale dobrze że już po

Myślę że dla Lu chrzest i przyjęcie też może być stresujące bo nie przepada za gwarem i nowymi miejscami - zwłaszcza jak jest zmęczona...

O tym olejku z drzewa herbacianego na przykład tutaj jest napisane (na samym końcu), że nie powinny dzieci poniżej 3 lat... Ale nie wiem dlaczego... Ja czytałam o tym w innym miejscu, ale nie mogę znaleźć teraz tego art. http://organeoblog.pl/olejek-z-drzewa-herbacianego/

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 10:24   #4757
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Kocia Matka
Ladnie Ewa spała, pewnie właśnie dlatego, że w dzień nie spała.
A włosy to nic takiego ogolnie

Jakie badania masz robic?

Pestycyda
Sam zasnął! mojemu tez się zdarzyło. Ale obudził się po 30 min.
Moj teraz zmienił sobie spanie na co 3-h, takie 5 h to wyjątkowe sytuacje. W dzien na spacerze też spał dwie, a teraz odchudza matkę i śpi 3

Dziewczyny jakiego olejku nie mogą wdychac dzieci? Pisałyscie o tym ostatnio. To był chyba herbaciany tak?

WŁOSY na zdjeciu tyłem nie było jeszcze koloru... dodam, że robiłam go sama, niezła rzeprawa... 4 razy poprawiałam, bo wyszlo.monna gkowie ognisko !

Załącznik 7255876

Załącznik 7255881

b. fajny kolorek wlosow a to mąż Cie jeszcze nie widzial chyba jak wyjechal??

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Mała uwielbiam Twoje włosy !

My po chrzcinach. Mały w kościele przespał całą mszę, na chrzest się obudził ale tylko patrzył co ksiądz robi, mój kochany grzeczniak . Drugi dzieciaczek ciągle płakał był taki malutki, chyba jeszcze miesiąca nie skończył, a oni go podnosili pod paszki
W domu oczywiście wszyscy Młodego okrążyli jak małpkę w zoo :/ jeszcze dziadek wpadł na genialny pomysł że go sobie ponosi, jakby mało stresu miał i oczywiście się rozpłakał okropnie. 4 razy słyszałam że jest głodny, żebym go nie kąpała (szczególnie jak go tyle brudnych łap dotykało..) i żebym go przeciągnęła ze spaniem bo przecież gości ma! No i mu ciągle wtykali smoka, pomimo tego że on go na metr wypluwał. Generalnie mnie wkurzyli i poszłam go wykąpać i uśpić bo był bardzo zmęczony i dopiero wtedy mogłam ze spokojem usiąść, bo nikt mi dziecka już nie denerwował.
Imprezę uznaję za dość stresującą dla mnie i dla Nikosia do momentu jego uśnięcia

dobrze ze juz w po wszystkim. tez nie lubie jak mi dziecka wszyscy dotykają brudnymi rekami a jeszcze jakby mi kazal ktos przeciągnąc ze spaniem... ehh dobrze zrobilas.

my wczoraj na dzialce u rodzicow bylismy to tez wszyscy sąsiedzi przychodzili oglądac mlodego.. miło ale z tym dotykaniem to nie musieli juz..

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Moja lubi imprezy, zawsze jest mega grzeczna i ciągle się śmieje i gada do wszystkich
Melduję się po weselu, w domu byliśmy przed 5. Wytanczylismy się, odprężyliśmy, ogólnie bardzo fajna noc nie wiem co zrobić z poprawinami, tzn czy ją wziąć z nami na max 2-3h, czy zostawić jeszcze u moich rodziców... Ada nadal u dziadków jest, plan był taki, że przed poprawinami podjedziemy, pokażemy się, wyprzytulamy i zostanie z babcią. Ale jestem steskniona za nią 😍

fajnie ze sie wybawiliście. a jak mala dobrze sie czuje wsród tylu ludzi to ją zabierzcie ze sobą na poprawiny, czemu by nie?

u nas dzis jakies dziwne nie spanie od 4.30 do 7. nie wiem o co chodzilo bo juz najedzony, przebrany, kupa nie męczyla. leżał niby spokojnie ale wierzgał i cos tam gadał to nie szlo spac. zasnąl ok. 7 i pospalismy jeszcze do 10. dobrze ze mąż w domu to sie zajął starszakiem.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 10:38   #4758
siilmariien
Wtajemniczenie

Ojj ale z tymi olejkami to tak jest, że w każdym artykule co innego i wzajemnie się wykluczają Przed chwilą czytałam, że u dzieci nie powinno się też stosować olejku lawendowego, gdzie w innym artykule było napisane że właśnie lawendowy jest polecany np. na spokojny sen dziecka... Zresztą plastry na komary dla niemowląt zawierają przecież olejek lawendowy...
Myślę że głównie chodzi o to, żeby nie stosować tych olejków u małych dzieci na skórę, a nie do inhalacji. Choć o tym drzewie herbacianym czytałam a propos inhalacji Ale w innym artykule znowu był polecany
My mamy sosnowy
Stary 2017-10-01, 10:48   #4759
minini
Zadomowienie

rozmawialam kiedys z panem zielarzem nt. olejkow eterycznych. nie są wskazane żadne do nawet 3 lat ze względu na wysokie stężenie i mozliwosc wystąpienia reakcji alergicznej. ale można probować po troszeczku rozpylac w domu i jesli sie nic nie dzieje to mozna uzywac
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 11:05   #4760
Mała!
Zakorzenienie

My mamy eukaliptus, mi ppmaga przy katarze... ale muszę poczytać o tym.

Stary 2017-10-01, 11:12   #4761
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mała super włosy!
Jon współczuję.
U nas wczoraj też goście, ale ja nakarmilam, dałam antybiotyk, tż uspil. O 20 spała. Tylko wynik badania ogólnego jest zły. Złapałam mocz ze środkowego strumienia tylko do posiewu. Tutaj spłynął po niej i jadła bzdury wyszły. Pół nocy zastanawialiśmy się czy do szpitala jechać. Jutro powtórzymy ogolny na cito.
Jutro czeka mnie też wizyta u tz w pracy. ... będzie jaj malpa w zoo. .. nie chce mi się tam iść z małą, ale się uparł ze wszyscy chcą ją zobaczyć. Eh...

Też nie lubię jak tyle ludzi wisi nad dzieckiem..
Jeju mam nadzieję że sobie poradzicie bez szpitala

Cytat:
Xzora

Mała fajny kolor! Na jesień pasuje

Jon biedy Niko denerwująca rodzinka

Nulka fajnie, że sie wybawiliscie
denerwująca szczególnie jak w komplecie, bo z osobna łatwiej okiełznać

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Mała super fryzura

Jon brawo za udany chrzest! Szkoda, że impreza taka męcząca dla Was była, ale dobrze że już po

Myślę że dla Lu chrzest i przyjęcie też może być stresujące bo nie przepada za gwarem i nowymi miejscami - zwłaszcza jak jest zmęczona...

O tym olejku z drzewa herbacianego na przykład tutaj jest napisane (na samym końcu), że nie powinny dzieci poniżej 3 lat... Ale nie wiem dlaczego... Ja czytałam o tym w innym miejscu, ale nie mogę znaleźć teraz tego art. http://organeoblog.pl/olejek-z-drzewa-herbacianego/

Właśnie Niko też nie lubi nowych miejsc, chyba że zwiedza je w swoim bezpiecznym wózeczku o czym świadczy jego twardy sen na mszy

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
b. fajny kolorek wlosow a to mąż Cie jeszcze nie widzial chyba jak wyjechal??

dobrze ze juz w po wszystkim. tez nie lubie jak mi dziecka wszyscy dotykają brudnymi rekami a jeszcze jakby mi kazal ktos przeciągnąc ze spaniem... ehh dobrze zrobilas.

my wczoraj na dzialce u rodzicow bylismy to tez wszyscy sąsiedzi przychodzili oglądac mlodego.. miło ale z tym dotykaniem to nie musieli juz..

fajnie ze sie wybawiliście. a jak mala dobrze sie czuje wsród tylu ludzi to ją zabierzcie ze sobą na poprawiny, czemu by nie?

u nas dzis jakies dziwne nie spanie od 4.30 do 7. nie wiem o co chodzilo bo juz najedzony, przebrany, kupa nie męczyla. leżał niby spokojnie ale wierzgał i cos tam gadał to nie szlo spac. zasnąl ok. 7 i pospalismy jeszcze do 10. dobrze ze mąż w domu to sie zajął starszakiem.
Ja też nie lubię jak dużo osób nad nim wisi bo go to bardzo stresuje
Dobrze że sobie odespaliscie, mój jak wstanie to już nie da pospać a ostatnio się budzi o 6-7

Stary 2017-10-01, 11:13   #4762
xzora
Zakorzenienie

JonSnow - super, ze synek tak ładnie zachowywał sie w kościele. A goście mogliby okazać zrozumienie dla niemowlaka, a nie tylko o sobie myśleć. Dobrze zrobiłaś ze poszłaś go uśpić.
Morelle- oby kolejny wynik był juz ok! Podziwiam, ze udało ci sie mocz do pojemnika złapać. Ja miałam straszne przeboje z pobraniem próbki i oby to nie zafałszowało wyniku. No i szkoda, ze na sile musisz isc do pracy TZ. Moze akurat bedzie miło.
Nulka -fajnie, ze sie wybawiliscie na weselu. Ja bym wolała zostawić małą dziadkom.

U nas ciezko. Klaudia albo nie chce sie przystawić albo po chwili ssania zaczyna sie złościć jak słabo leci. I tak walczymy... dzisiaj spróbuje nakarmić ją łyżeczka, bo juz sie boje ze do butli sie przyzwyczaja

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 11:15   #4763
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Mały sie po prostu wyspał
No i tak mąż mnie niewidział JESZCZE mam nadzieję, ze nie złoży papierów rozwodowych

Xzora
Współczuję Ci tych problemów z kp, ciężko zrozumieć czemu wciąż się przy tej piersi denerwuje, mam nadzieję, ze zacznie ssać bardziej efektywnie i obejdzie się bez butli. Trzymam kciuki

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-10-01 o 11:18
Stary 2017-10-01, 11:23   #4764
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
JonSnow - super, ze synek tak ładnie zachowywał sie w kościele. A goście mogliby okazać zrozumienie dla niemowlaka, a nie tylko o sobie myśleć. Dobrze zrobiłaś ze poszłaś go uśpić.
Morelle- oby kolejny wynik był juz ok! Podziwiam, ze udało ci sie mocz do pojemnika złapać. Ja miałam straszne przeboje z pobraniem próbki i oby to nie zafałszowało wyniku. No i szkoda, ze na sile musisz isc do pracy TZ. Moze akurat bedzie miło.
Nulka -fajnie, ze sie wybawiliscie na weselu. Ja bym wolała zostawić małą dziadkom.

U nas ciezko. Klaudia albo nie chce sie przystawić albo po chwili ssania zaczyna sie złościć jak słabo leci. I tak walczymy... dzisiaj spróbuje nakarmić ją łyżeczka, bo juz sie boje ze do butli sie przyzwyczaja

Ehh no właśnie, niby rozumiem że teściowie rzadko widzą Małego i chcą z nim pobyć, ale myślałam że zrozumieją że po dniu pełnym wrażeń on nie będzie miał ochoty na więcej atrakcji, widać się myliłam.
A Klaudia mocno się denerwuje jak słabo leci? Bo Nikosiowi też się zdarza marudzić ale udaje mi się go ugłaskać i uspokoić i ssie dalej, już słyszę wtedy że wolno mu idzie to mleko.

Zapomniałam napisać że wczoraj moje dziecko śmiało się w głos jak mu wyciągałam gile fridą wcześniej zdarzyło mu się to tylko raz do ukochanej lampy

Stary 2017-10-01, 11:24   #4765
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Zdrówka dla was!

Tak czytałam, że takie małe dzieci powinny mieć podawany antybiotyk dożylnie. Ten powoduje boję brzucha

.. jakby mało ich było. ...

My karmimy zawsze przed jedzeniem, jak zaśnie to nie karmimy i nie kąpiemy. Sen rzecz święta. Na śpiocha mogę nakarmic, ale kąpać nie eee potem problem

Ja karmie po kąpieli do zasypiania ale jak zaśnie i obudzi się zbyt późno to już też nie kapiemy nie widzę sensu go rozbudzać.

Skad mogła się wziąć tą bakteri u Pestki ?

Cytat:
Ja też jem od początku wszystko. Nie powiem że problemów z brzuszkiem nie było, ale dużo mniejsze niż przy Lili, przy której jadłam długi czas tylko gotowaną marchewkę i indyka

Morelle oby antybiotyk jak najszybciej pomógł!

My dzisiaj cały dzień poza domem, nawet byłyśmy z Lu w restauracji. Mąż mnie namówił na wózek, ale to nie dla mnie na ten moment, za dużo płaczu, usypiania na rękach i nieudanych prób odkładania. Oczywiście nie non stop, były i spokojne momenty. Ale nie chce mi się tak męczyć samej, z chustą jest mi łatwiej.

Usypiałam dziś Lu na placu zabaw na huśtawce bocianie gniazdo Super sprawa, normalnie gdybym miała na to miejsce w mieszkaniu zamontowalabym sobie taką

Nie hejtujcie za szumiśka przy głowie, nie był włączony Ale mnie nie przekonują argumenty o szkodliwości białego szumu. Staramy się nie nadużywać go, teraz to i tak już niezbyt na Lu działa, na uspokojenie lepsza jest grzechotka (dzwonki są już tylko do zabawy).
Załącznik 7254431

Ja uważam że jeśli szumisia się nie nadużywa i tylko do spania to nie jest to wielka tragedia

Mały nie raz przy pobudkach od razu zasypial z szumisiem . Nawet teraz jak go odloze i otworzy oczy a jest spiacy bardzo to nie biorę go na ręce tylko wlaczam i zasypia powoli oczywiście jeśli nie płacze

W ogóle to wygląda jak laleczka !

Cytat:
Taedio, masz juz spiworek do wózka?
Dziewczyny, taki spiworek nada sie do spacerówki?Załącznik 7254956

Doczytałam, ze ma otwory na pasy wiec powinien pasować do spacerówki

Jaki ładny pasuje do torby za ile ?
Cytat:
My chcemy iść na botoks

Podobno nie które sceny są mocne .
Ale też jestem ciekawa .

My też po weselu wytrzymalismy do 12 . Mały się przebudził i ciężko mu było znów zasnąć więc nie chciałam go męczyć .

Od 20 spał wcześniej może z 30 minut w słuchawkach na późniejszą drzemkę nie miał słuchawek bo położyłam go na brzuchu ale w ogóle mu muzyka i hałas nie przeszkadzal przespał ponad 3 godziny

Później do domu chwilę płakał ale jak wjechalismy na gorszej jakości drogę już mu przeszło i spał . zasnął o 1 w domu i spał do 5 od 5:15-7:20 i dopiero porządnie przebudził się po 8 . Teraz znów śpi

Stary 2017-10-01, 11:44   #4766
siilmariien
Wtajemniczenie

Jon zazdroszczę tego wózeczka, u nas najbezpieczniej na rękach, ale też Lu miewa od dłuższego czasu taką fazę, że mocno płacze i ciężko ją uspokoić - nie chce piersi, podczas bujania na rękach się wyrywa, ciężko ją utrzymać... Zwykle pomaga wtedy albo grzechotka albo kiedy położę ją na łóżku, przytulę do siebie, otulę główkę dłońmi i przytrzymam smoczka żeby zassała. Ale na początku jest dłuższa awantura i trzeba się trochę namęczyć. Tej fazy właśnie boję się najbardziej podczas chrztu i przyjęcia, bo pewnie się pojawi. W domu spokojnie sobie z nią radzę, ale w kościele i w sali będą mnie stresowały problemy z uspokojeniem małej, zwłaszcza że ma takie decybele że wszystko zagłuszy
Xzora trzymam bardzo mocno kciuki za Was i życzę dużo sił. Jesteś mega dzielna!
A jaką macie butelkę? Może dobra by była lovela medical+ albo medela?

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać że wczoraj moje dziecko śmiało się w głos jak mu wyciągałam gile fridą wcześniej zdarzyło mu się to tylko raz do ukochanej lampy

Hehe ale super

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja uważam że jeśli szumisia się nie nadużywa i tylko do spania to nie jest to wielka tragedia

Mały nie raz przy pobudkach od razu zasypial z szumisiem . Nawet teraz jak go odloze i otworzy oczy a jest spiacy bardzo to nie biorę go na ręce tylko wlaczam i zasypia powoli oczywiście jeśli nie płacze

W ogóle to wygląda jak laleczka !

My czasem włączamy do spania, ale widzę że coraz mniej to działa na nią... Choć czasem jeszcze rzeczywiście pomaga. Ale w pierwszym miesiącu był niezastąpiony i bardzo uspokajał Lu, a była bardzo zestresowana po szpitalu
Mamy szumiśka z funkcją niańki, tylko kilka razy nie umiałam go sparować z telefonem i odpuściłam Będę musiała do tego wrócić i sprawdzić czy ta funkcja się nadaje do czegokolwiek.
Stary 2017-10-01, 12:01   #4767
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Jon zazdroszczę tego wózeczka, u nas najbezpieczniej na rękach, ale też Lu miewa od dłuższego czasu taką fazę, że mocno płacze i ciężko ją uspokoić - nie chce piersi, podczas bujania na rękach się wyrywa, ciężko ją utrzymać... Zwykle pomaga wtedy albo grzechotka albo kiedy położę ją na łóżku, przytulę do siebie, otulę główkę dłońmi i przytrzymam smoczka żeby zassała. Ale na początku jest dłuższa awantura i trzeba się trochę namęczyć. Tej fazy właśnie boję się najbardziej podczas chrztu i przyjęcia, bo pewnie się pojawi. W domu spokojnie sobie z nią radzę, ale w kościele i w sali będą mnie stresowały problemy z uspokojeniem małej, zwłaszcza że ma takie decybele że wszystko zagłuszy

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Hehe ale super

My czasem włączamy do spania, ale widzę że coraz mniej to działa na nią... Choć czasem jeszcze rzeczywiście pomaga. Ale w pierwszym miesiącu był niezastąpiony i bardzo uspokajał Lu, a była bardzo zestresowana po szpitalu
Mamy szumiśka z funkcją niańki, tylko kilka razy nie umiałam go sparować z telefonem i odpuściłam Będę musiała do tego wrócić i sprawdzić czy ta funkcja się nadaje do czegokolwiek.

Też się nad tym zastanawiałam ale wzielam whisbear bo on wlącza się się na 45 i później na 25 a nie ciągle na 60 minut. U nas jeszcze działa choc grzechotki też sa teraz spoko

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Julkowi zrobiły się suche łocie lekko czerwone i troszkę na kolankach ale nie tak bardzo od czego ?

Stary 2017-10-01, 12:47   #4768
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, fajnie że chrzciny się udały. Widzę że towarzystwo mądrzejsze od Ciebie:/ jak się moi rodzice z teściami i z nami spotykają to też stosy rad raptem. Mam czasem wrażenie że nie mamy już innych tematów poza moimi cyckami i kupą Wojtka:p

Morelle, oby następnego wyniki wyszły lepsze

Nulka, super że się wybawiliscie my gdyby nie młody też mieliśmy mieć wesele w ten weekend. Niestety samo wesele jest 300 km stąd a młody przeziębiony. Z resztą jakby był zdrowy to z jego spaniem po 2h w nocy i tak byśmy nie poszli.

Sili, z tymi olejkami to dokładnie tak jest. Ja zgłupiałam jak zaczęłam czytać ja znalazłam w którymś artykule że olejku eukaliptusowego się nie powinno stosować o.O

Jon, mój wyje przy ściąganiu gili:p

Devileek, super że wesele udane

Stary 2017-10-01, 14:13   #4769
martini.
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny! Nie wiem, co się dzieje, ale J ma melodię do spania! Noc podobna do poprzedniej. Rano trochę go bolał brzuch, bo nie było wczoraj kupy, ale potem poszły dwie. Przed 12 zrobił histerię o jedzenie, wciągnął 120 i śpi nadal Miałam jechać do rodziców, ale nie chciałam go budzić, a teraz muszę czekać, bo TŻ poszedł na rower i nie ma kluczy. I ogólnie weekend taki fajny, nawet wbiłam się w swoje stare jeansy (mimo że kg jeszcze sporo zostało do szczęścia) i w ogóle, ale wyskoczyła mi opryszczka Muszę zaopatrzyć się w plasterki, bo mam tylko jeden już, mam maseczkę, octanisept ale i tak. To akurat moja spora schiza.

Jon nie znoszę, jak mi każdy służy dobrą radą, co jest najlepsze dla mojego dziecka! Dobrze, że impreza ogólnie udana.

Morelle ja bym pojechała do szpitala. Wiem, że to żadna przyjemność i jak można uniknąć, to nie należy się pchać, ale u Was kłopoty już bardzo długo trwają. A do tego problemy z brzuchem, które antybiotyk może zaognić albo w ogóle może się nie wchłaniać. Jednak w szpitalu jest kompleksowa opieka, badania dużo szybciej, no i antybiotyk dożylnie (stety i nie, uwierz mi J dostawał zaraz po urodzeniu przez wkłucie w głowie, straszny widok). Tylko nie dałabym się przegonić i zostawić dziecka samego, bo prawo prawem, ale różnie bywa.

Mała! jak Cię mąż wyrzuci, to ja Cię przygarnę Bardzo do Ciebie pasuje ta fryzura.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 14:13   #4770
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe ale super

Mam nadzieję że jednak Lu będzie spokojna i przebrniecie przez chrzest bez krzyku ja też miałam stresa, to drugie dziecko które było chrzczone z nami całą mszę i cały chrzest płakało i ja się cieszyłam że Niko taki grzeczny

Cytat:
Jon, fajnie że chrzciny się udały. Widzę że towarzystwo mądrzejsze od Ciebie:/ jak się moi rodzice z teściami i z nami spotykają to też stosy rad raptem. Mam czasem wrażenie że nie mamy już innych tematów poza moimi cyckami i kupą Wojtka:p

Morelle, oby następnego wyniki wyszły lepsze

Nulka, super że się wybawiliscie my gdyby nie młody też mieliśmy mieć wesele w ten weekend. Niestety samo wesele jest 300 km stąd a młody przeziębiony. Z resztą jakby był zdrowy to z jego spaniem po 2h w nocy i tak byśmy nie poszli.

Sili, z tymi olejkami to dokładnie tak jest. Ja zgłupiałam jak zaczęłam czytać ja znalazłam w którymś artykule że olejku eukaliptusowego się nie powinno stosować o.O

Jon, mój wyje przy ściąganiu gili:p

Devileek, super że wesele udane

Mój jest krejzol jeśli chodzi o fridę, od początku mu się to podoba

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości