|
|
#2191 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w październiku ahhh ale ten czas leci. Juz się nie mogę doczekać świat bo po nich bliżej rozwiązania
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mnie się październik kojarzy z początkiem studiów i zawsze było wtedy juz zimno i szaro. A tu taka piękna pogoda. Chyba wybierzemy się na jakiś spacer za chwile
|
|
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi już kilka osób zapowiedziało poród w święta albo Sylwestra ;p ale może mała poczeka ![]() Pogoda piękna, ale jak na razie bardzo chłodno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się z rana. U mnie noc ciężka. Mój sąsiad jest nieformowalny. Rozumiem jakaś impreza, ale od godziny 19 trwa do teraz z małymi przerwami. Ileż to trzeba mieć siły żeby tak dawać radę
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Taki ładny dzień się zapowiada a ja kompletnie nie mam pomysłu jak to wykorzystać ![]() Co do termometru to mam kardioline widzę, że opinie różne ale u mnie się sprawdza i działa bez problemu 2,5 roku a w użyciu bywał często. Ale najbezpieczniej to chyba mieć dwa z czego jeden zwykły
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry !
Dzisiaj mam 100-dniowke Cala noc kiepska bo corka gorączki dostala, mielismy w planach sie wybrac na wychodny obiad, ale nici z naszych planow Pokoj tradycyjnie nie skonczony bo mąż stwierdzil, że w niedziele to on wypoczywac bedzie, a nie przykrecac 2 (!) Listwy, wiec mam lekkiego focha bo myslalam, że sie uwinie i uda sie posprzątać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry😊
Zori, agaciaaas gratuluję udanych wizyt i sporych maluszków 😊 Zori, z tym leżeniem to chyba lekarz przesadza skoro szyjka się wydłużyła i jest ok. Wiadomo, szaleć nie ma co, ale krótki spacer czy codzienne domowe czynności nie zaszkodzą. Chociaż może lepiej, że lekarz taki ostrożny... Ja to na każdej wizycie boję się, że też usłyszę hasło reżim łóżkowy, ale na szczęście póki co mam się tylko oszczędzać i proszę, niech tak zostanie. Jak już będę mieć zdjęcia to na pewno coś wrzucę do klubu. Sama jestem bardzo ciekawa efektów. Coosik, brawo za studniówkę!!! Ten czas tak szybko leci. Miałam dzisiaj piękny sen😍 moje chłopaki miały w nim już dwa latka, śliczne uśmiechnięte buzie i jasne włoski. Jak się obudziłam to aż sprawdzałam czy nadal brzuch mam, bo to było takie realne ❤❤❤ U mnie też pięknie za oknem. Zaraz zbieram się na spacer do lasu z aparatem. Dzisiaj mój pies będzie miał sesję, tyle, że robioną przeze mnie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2199 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Zori - gratulacje udanej wizyty ![]() Też byłam wczoraj w Ikei, wyciągnęlam chłopa po Kallaxa, przy okazji wzięłam paczkę prześcieradeł do łóżeczka i małe ręczniczki 30x30. Dziś tż ostatni raz wyjeżdża na swoją delegację, w piątek wraca i koniec Szybko zleciał ten miesiąc.
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym miesiącu i w nowym 26 tc
Jak ten czas zapiernicza... Koniec laby znowu trza się będzie uczyć, na szczęście ostatni semestr i koniec. Tak z nudów odkopałam wczoraj swoje szydełko i wzięło mnie na komin dla siebie i już prawie kończę. Muszę sobie dokupić włóczki i wydziergać maluchowi jakieś ładne ciuszki ![]() U nas też dzisiaj piękna pogoda i jak tak dalej pójdzie to wezmę robótki i pójdę do parku
|
|
|
|
#2201 |
|
EDUkator
|
Ja też wracam na studia, udało mi się ułożyć plan tak, że siedzę jeden dzień od rana do wieczora i zaliczam tak pół semestru
![]() Ja dziś koncertuję w kościele, mam nadzieję, że nie wymarznę
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
U nas w mieście też dzisiaj koncert w kościele, ale nie idę niestety, ciężko mi na mszy wysiedzieć w tych wąskich ławkach, a koncert będzie trwał raczej dłużej.Powodzenia na studiach Majka i adzia_jadzia mi została sama obrona, ale nie wiem kiedy się bronić, chyba zrobię to po porodzie, bo muszę pracę mgr dokończyć.
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę na uczelni 4 dni ale w zasadzie 1 taki mega napchany bo od 9 do 17:30, a tak to średnio po 1,5 -4 h. I cała sesja dla mnie w grudniu
Praca powinna już się pisać ale mojej promotorce się umarło na początku lipca i muszę kogoś znaleźć... Majka trzymam kciuki żeby udało nam się to skończyć przed porodem Nikopoia ja też raczej będę się bronić w czerwcu albo we wrześniu. Nie ma szans żebym napisała pracę i o wszystko zaliczyła... Edytowane przez adzia_jadzia Czas edycji: 2017-10-01 o 13:36 |
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
uzywam go od 3 lat i polecam. zawsze mierzę 3 razy. czasem pokaże 3 razy to samo, czasem trzy rozne temperatury. wtedy wyciagam srednią.
ale mnie nie interesuje czy jest 37.4 co do przecinka, tylko przy malym dziecku interesuje mnie, przy przekroczyło już ten stan gorączkowy, kiedy trzeba podac leki. |
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Zori i Agacias gratujuje duzych maluszkow😄😄 Didi-wszystkiego najlepszego dla coreczki!my dzis wyprawiamy urodziny coreczki w sali zabaw,a za tydzien dla dziadkow.upieklam sernik kokosowy,tesciowa szarlotke i odbierzemy jeszcze tort po drodze.ma byc z Barbie . Wlasnie pomalowalam pazurki i zrobilam sobie spa;-).ide dalej sie szykowac---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Coosik zdrowka dla coreczki! Ja mam termometr bezdotykowy.uzywam od 5lat i jestem zadowolona |
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Hej 😊
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny 😊 Ja już po weselu, byliśmy to 4.30 rano, jestem w szoku że tyle wytrzymałam! 🙊 Potańczyłam trochę, tylko pod koniec odpusciłam jak już towarzystwo było trochę pijane i zaczęli wpadać na siebie. Bardzo miło spędziłam ten wieczór, miłe było jak ludzie podchodzili i nam gratulowali, fajne uczucie, a mąż jaki dumny 😄 Niedawno wstałam bo musieliśmy odespać, więc trochę mi szkoda że pół dnia zmarnowane. Może zaraz pojdziemy na spacerek. 😊 Co do termometru to jeszcze nie wiem jaki kupić, muszę coś na ten temat poczytać. Jutro mam studniówkę! Postaram się więc wrzucić jakieś zdjęcie brzuszka. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
O rany... moja twarz przypomina księżyc w pełni... cała reszta w miarę w normie ale buzie to mam okrągła. Jak jest u Was?
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() SweetChoco fajnie, że się tak pobawiliście, super że masz siły ![]() adzia_jadzia u mnie sprawa z obroną jest skomplikowana, bo skończyłam studia przed tymi wakacjami, a teraz od listopada weszło nowe prawo, że już nie przysługuje rok na obronę, tylko mamy czas do listopada. Napisałam dwa podania i dołączyłam zaświadczenie lekarskie że mam leżeć do terminu porodu i czekam jak rozwiążą moją sprawę. Jeśli przyjmą mój postulat, to może obronimy się razem w czerwcu
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ponoć też buźka dalej taka sama , Tz twierdzi, że co najwyżej "zaokraglila " mi się pupa 😀 Ale to ponoć akurat na plus.
Dziś byliśmy na grzybach miło spędzony dzień, właśnie skończyliśmy gotować sos i będziemy jeść 😁 z ziemniaczkami Trochę chyba przesadziłam z tymi spacerkami dziś, bo boli mnie krocze... 🤔 też tak macie ? U nas jutro już 27+0. 😀 Zaczniemy 28 tydzień... I tym samym 7 miesiąc? I 3 trymestr ?😀 faaaajnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj byłam na warsztatach mama wie, bardzo fajne, chociaż po trzecich warsztatach z rzędu to tematy zaczynają się powtarzać i pierwszy raz w ciąży ktoś mi ustąpił miejsca w autobusie, jak wracałam. Niby takie normalne, ale w sumie rzadkie więc od razu mi się miło zrobiło ![]() Moja twarz jest w sumie taka sama, ale ostatnio pierwszy raz w całości widziałam się przed lustrem w łazience (że względu na remont wcześniej miałam lustra takie od ramion, albo już w przedpokoju, także w pełnym odzieniu) i kurcze przybyło mi trochę ;/ szczególnie, że ostatnio widziałam się cała w połowie lipca to jest różnica oO Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po weselu spuchły mi stopy. Nieciekawie to wygląda. Chyba przesadziłam z pląsaniem. 😵 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo jakoś mi się nie uśmiecha walczyć o dodatkowe terminy... Zwłaszcza z obecnymi władzami...Buzia u mnie taka sama, jedynie brzuch i biodra "puchną"
Edytowane przez adzia_jadzia Czas edycji: 2017-10-01 o 19:13 |
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lovvi gratulacje 3 trymestru, super! Ja za troszeczkę ponad tydzień. Dzidewczyny 3 trymestr zaczyna się z początkiem 27tc, więc już zaczęłyście (Sweet Ty też )!Co do bólu krocza, ja nie mam, tylko miednica w tej okolicy. Zazdroszczę sosu grzybowego, uwielbiam! Mogłabym codziennie jeść, gdyby nie był taki ciężkostrawny
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do buzi to moja mama twierdzi, że zrobiłam się pytaza, ale nikt poza nią tego nie widzi
![]() Z nudów zaczęłam oglądać stare sezony Chirurgów, uwielbiam |
|
|
|
#2215 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie co? Zwariowałam. Niedziela wieczór, a mi się chce prasować 😑 dodam tylko, że nigdy tego nie znosiłam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Amparo - podziwiam z tym prasowaniem 😁
Ja wieczorami ledwo co się ruszam, czuje się jak "babunia " Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może mnie zarazisz chęciami 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie znam pojęcia sterty prasowania
Sobie prasuję na bieżąco, jak potrzebuję, a mój mąż prasuje sobie sam teraz będę miała więcej regularnego prasowania, jak dziecko będzie ![]() Cytat:
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:45 |
|
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie mam nigdy stetr prasowania. prasuje tylko reczniki a reszte na bieząco przed samym włozeniem o ile tego wymaga. tz prasuje sobie sam.
wg dwóch aplikacji dzisiaj mam 100/99 dni do porodu. macie zasem takie uczucie jakby mial wam pęknąc brzuch? jakby ktos go od srodka napompowal i był na skraju? a moze to moj zoladek? ostatnio moge jesc zdecydowanie mniejsze porcje.... |
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, przygotowania do ślubu + kredyt + wybieranie mebli i reszty rzeczy do remontu pochłonęły mnie totalnie. I musze się was poradzić odnośnie tortu ślubnego. Bo jestem już totalnie w kropce.
Ślub będzie w USC a potem tylko uroczysty obiad + deser w knajpice (łącznie z nami będzie 35 osob). Początkowo myślałam o takim standardowym torcie 2 piętrowym w stylu Naked Cake. Tort na taką ilość osób musial by mieć ok 4kg (1kg na 10 osob). Cukiernia, która najbardziej mi odpowiada podliczyla że kosztowałoby to ok 650zl. Mój TŻ natomiast uznał że skoro nie jest żadne wesele ani nic to może nie warto kupować wielkiego tortu, bo nigdy nie wiadomo czy trafimy że smakiem żeby wszystkim odpowiadało, tylko może wziąć po prostu 3-4 standardowe torty, każdy w innym smaku. I w sumie teraz nie wiem. Jakieś sugestie, rady?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

. 
z małymi przerwami. Ileż to trzeba mieć siły żeby tak dawać radę

)!
mąż i żona