Styczniówki 2018 - część II - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-30, 20:47   #2191
Blue_Turkus
Raczkowanie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Ja się chętnie dowiem, myslalam o kupieniu microlife nc 100

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam i polecam
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 08:15   #2192
Marlena234
Rozeznanie

Witam się w październiku ahhh ale ten czas leci. Juz się nie mogę doczekać świat bo po nich bliżej rozwiązania .

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 08:35   #2193
Cay
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mnie się październik kojarzy z początkiem studiów i zawsze było wtedy juz zimno i szaro. A tu taka piękna pogoda. Chyba wybierzemy się na jakiś spacer za chwile
Stary 2017-10-01, 08:37   #2194
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
Witam się w październiku ahhh ale ten czas leci. Juz się nie mogę doczekać świat bo po nich bliżej rozwiązania .

Dzień dobry mi już kilka osób zapowiedziało poród w święta albo Sylwestra ;p ale może mała poczeka

Pogoda piękna, ale jak na razie bardzo chłodno.

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 09:02   #2195
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Zori gratulacje ja tez po wizycie, maly ma niecale 800g ogolnie wszystko w porzadku. Kolejna wizyta to juz bedzie usg trzeciego trymestru, alez leci ten czas

Witam się z rana. U mnie noc ciężka. Mój sąsiad jest nieformowalny. Rozumiem jakaś impreza, ale od godziny 19 trwa do teraz z małymi przerwami. Ileż to trzeba mieć siły żeby tak dawać radę
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 09:59   #2196
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Taki ładny dzień się zapowiada a ja kompletnie nie mam pomysłu jak to wykorzystać
Co do termometru to mam kardioline widzę, że opinie różne ale u mnie się sprawdza i działa bez problemu 2,5 roku a w użyciu bywał często. Ale najbezpieczniej to chyba mieć dwa z czego jeden zwykły
Stary 2017-10-01, 10:12   #2197
cooos_ik
Zadomowienie

Dzien dobry !
Dzisiaj mam 100-dniowke
Cala noc kiepska bo corka gorączki dostala, mielismy w planach sie wybrac na wychodny obiad, ale nici z naszych planow

Pokoj tradycyjnie nie skonczony bo mąż stwierdzil, że w niedziele to on wypoczywac bedzie, a nie przykrecac 2 (!) Listwy, wiec mam lekkiego focha bo myslalam, że sie uwinie i uda sie posprzątać

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 11:21   #2198
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry😊

Zori, agaciaaas gratuluję udanych wizyt i sporych maluszków 😊 Zori, z tym leżeniem to chyba lekarz przesadza skoro szyjka się wydłużyła i jest ok. Wiadomo, szaleć nie ma co, ale krótki spacer czy codzienne domowe czynności nie zaszkodzą. Chociaż może lepiej, że lekarz taki ostrożny... Ja to na każdej wizycie boję się, że też usłyszę hasło reżim łóżkowy, ale na szczęście póki co mam się tylko oszczędzać i proszę, niech tak zostanie.

Jak już będę mieć zdjęcia to na pewno coś wrzucę do klubu. Sama jestem bardzo ciekawa efektów.

Coosik, brawo za studniówkę!!! Ten czas tak szybko leci.

Miałam dzisiaj piękny sen😍 moje chłopaki miały w nim już dwa latka, śliczne uśmiechnięte buzie i jasne włoski. Jak się obudziłam to aż sprawdzałam czy nadal brzuch mam, bo to było takie realne ❤❤❤

U mnie też pięknie za oknem. Zaraz zbieram się na spacer do lasu z aparatem. Dzisiaj mój pies będzie miał sesję, tyle, że robioną przeze mnie 😉

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 11:33   #2199
Millygirl
Zadomowienie

Bry

Zori - gratulacje udanej wizyty

Też byłam wczoraj w Ikei, wyciągnęlam chłopa po Kallaxa, przy okazji wzięłam paczkę prześcieradeł do łóżeczka i małe ręczniczki 30x30.

Dziś tż ostatni raz wyjeżdża na swoją delegację, w piątek wraca i koniec Szybko zleciał ten miesiąc.
Stary 2017-10-01, 12:06   #2200
adzia_jadzia
Raczkowanie

Witam się w nowym miesiącu i w nowym 26 tc
Jak ten czas zapiernicza... Koniec laby znowu trza się będzie uczyć, na szczęście ostatni semestr i koniec.
Tak z nudów odkopałam wczoraj swoje szydełko i wzięło mnie na komin dla siebie i już prawie kończę. Muszę sobie dokupić włóczki i wydziergać maluchowi jakieś ładne ciuszki
U nas też dzisiaj piękna pogoda i jak tak dalej pójdzie to wezmę robótki i pójdę do parku
adzia_jadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 12:35   #2201
Majka1503
EDUkator

Ja też wracam na studia, udało mi się ułożyć plan tak, że siedzę jeden dzień od rana do wieczora i zaliczam tak pół semestru

Ja dziś koncertuję w kościele, mam nadzieję, że nie wymarznę

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 13:06   #2202
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja też wracam na studia, udało mi się ułożyć plan tak, że siedzę jeden dzień od rana do wieczora i zaliczam tak pół semestru

Ja dziś koncertuję w kościele, mam nadzieję, że nie wymarznę
Powodzenia na koncercie! U nas w mieście też dzisiaj koncert w kościele, ale nie idę niestety, ciężko mi na mszy wysiedzieć w tych wąskich ławkach, a koncert będzie trwał raczej dłużej.

Powodzenia na studiach Majka i adzia_jadzia mi została sama obrona, ale nie wiem kiedy się bronić, chyba zrobię to po porodzie, bo muszę pracę mgr dokończyć.
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 13:34   #2203
adzia_jadzia
Raczkowanie

Ja będę na uczelni 4 dni ale w zasadzie 1 taki mega napchany bo od 9 do 17:30, a tak to średnio po 1,5 -4 h. I cała sesja dla mnie w grudniu Praca powinna już się pisać ale mojej promotorce się umarło na początku lipca i muszę kogoś znaleźć...

Majka trzymam kciuki żeby udało nam się to skończyć przed porodem

Nikopoia ja też raczej będę się bronić w czerwcu albo we wrześniu. Nie ma szans żebym napisała pracę i o wszystko zaliczyła...

Edytowane przez adzia_jadzia
Czas edycji: 2017-10-01 o 13:36
Stary 2017-10-01, 14:01   #2204
literape
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Ja kupiłam microlife nc 150.
uzywam go od 3 lat i polecam. zawsze mierzę 3 razy. czasem pokaże 3 razy to samo, czasem trzy rozne temperatury. wtedy wyciagam srednią.
ale mnie nie interesuje czy jest 37.4 co do przecinka, tylko przy malym dziecku interesuje mnie, przy przekroczyło już ten stan gorączkowy, kiedy trzeba podac leki.
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 14:14   #2205
Barb83
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Zori i Agacias gratujuje duzych maluszkow😄😄

Didi-wszystkiego najlepszego dla coreczki!my dzis wyprawiamy urodziny coreczki w sali zabaw,a za tydzien dla dziadkow.upieklam sernik kokosowy,tesciowa szarlotke i odbierzemy jeszcze tort po drodze.ma byc z Barbie. Wlasnie pomalowalam pazurki i zrobilam sobie spa;-).ide dalej sie szykowac

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Coosik zdrowka dla coreczki!

Ja mam termometr bezdotykowy.uzywam od 5lat i jestem zadowolona
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 14:42   #2206
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Hej 😊

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny 😊

Ja już po weselu, byliśmy to 4.30 rano, jestem w szoku że tyle wytrzymałam! 🙊
Potańczyłam trochę, tylko pod koniec odpusciłam jak już towarzystwo było trochę pijane i zaczęli wpadać na siebie.
Bardzo miło spędziłam ten wieczór, miłe było jak ludzie podchodzili i nam gratulowali, fajne uczucie, a mąż jaki dumny 😄
Niedawno wstałam bo musieliśmy odespać, więc trochę mi szkoda że pół dnia zmarnowane. Może zaraz pojdziemy na spacerek. 😊

Co do termometru to jeszcze nie wiem jaki kupić, muszę coś na ten temat poczytać.
Jutro mam studniówkę! Postaram się więc wrzucić jakieś zdjęcie brzuszka. 😊

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 18:02   #2207
_toja
Zadomowienie

O rany... moja twarz przypomina księżyc w pełni... cała reszta w miarę w normie ale buzie to mam okrągła. Jak jest u Was?
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 18:20   #2208
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
O rany... moja twarz przypomina księżyc w pełni... cała reszta w miarę w normie ale buzie to mam okrągła. Jak jest u Was?
U mnie buźka została taka jak była, tak jak wszystko, przybrałam tylko w "ciążowych miejscach".
SweetChoco fajnie, że się tak pobawiliście, super że masz siły
adzia_jadzia u mnie sprawa z obroną jest skomplikowana, bo skończyłam studia przed tymi wakacjami, a teraz od listopada weszło nowe prawo, że już nie przysługuje rok na obronę, tylko mamy czas do listopada. Napisałam dwa podania i dołączyłam zaświadczenie lekarskie że mam leżeć do terminu porodu i czekam jak rozwiążą moją sprawę. Jeśli przyjmą mój postulat, to może obronimy się razem w czerwcu
Stary 2017-10-01, 18:29   #2209
Lovvi23
Zadomowienie

U mnie ponoć też buźka dalej taka sama , Tz twierdzi, że co najwyżej "zaokraglila " mi się pupa 😀 Ale to ponoć akurat na plus.

Dziś byliśmy na grzybach miło spędzony dzień, właśnie skończyliśmy gotować sos i będziemy jeść 😁 z ziemniaczkami

Trochę chyba przesadziłam z tymi spacerkami dziś, bo boli mnie krocze... 🤔 też tak macie ?

U nas jutro już 27+0. 😀 Zaczniemy 28 tydzień... I tym samym 7 miesiąc? I 3 trymestr ?😀 faaaajnie

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 18:37   #2210
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
U mnie ponoć też buźka dalej taka sama , Tz twierdzi, że co najwyżej "zaokraglila " mi się pupa 😀 Ale to ponoć akurat na plus.

Dziś byliśmy na grzybach miło spędzony dzień, właśnie skończyliśmy gotować sos i będziemy jeść 😁 z ziemniaczkami

Trochę chyba przesadziłam z tymi spacerkami dziś, bo boli mnie krocze... 🤔 też tak macie ?

U nas jutro już 27+0. 😀 Zaczniemy 28 tydzień... I tym samym 7 miesiąc? I 3 trymestr ?😀 faaaajnie

Uwielbiam grzyby, a na ciepło to już w ogóle... ;P

Ja dzisiaj byłam na warsztatach mama wie, bardzo fajne, chociaż po trzecich warsztatach z rzędu to tematy zaczynają się powtarzać i pierwszy raz w ciąży ktoś mi ustąpił miejsca w autobusie, jak wracałam. Niby takie normalne, ale w sumie rzadkie więc od razu mi się miło zrobiło

Moja twarz jest w sumie taka sama, ale ostatnio pierwszy raz w całości widziałam się przed lustrem w łazience (że względu na remont wcześniej miałam lustra takie od ramion, albo już w przedpokoju, także w pełnym odzieniu) i kurcze przybyło mi trochę ;/ szczególnie, że ostatnio widziałam się cała w połowie lipca to jest różnica oO

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 18:55   #2211
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

Wow, fajnie! Ja dzisiaj 26+0, czyli jeszcze tydzień do 3 trymestru. 😄

Cytat:
Moja tak samo, buzia okrągła. Po kościach policzkowych pozostało wspomnienie.

Po weselu spuchły mi stopy. Nieciekawie to wygląda. Chyba przesadziłam z pląsaniem. 😵

Stary 2017-10-01, 19:07   #2212
adzia_jadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
U mnie buźka została taka jak była, tak jak wszystko, przybrałam tylko w "ciążowych miejscach".
SweetChoco fajnie, że się tak pobawiliście, super że masz siły
adzia_jadzia u mnie sprawa z obroną jest skomplikowana, bo skończyłam studia przed tymi wakacjami, a teraz od listopada weszło nowe prawo, że już nie przysługuje rok na obronę, tylko mamy czas do listopada. Napisałam dwa podania i dołączyłam zaświadczenie lekarskie że mam leżeć do terminu porodu i czekam jak rozwiążą moją sprawę. Jeśli przyjmą mój postulat, to może obronimy się razem w czerwcu
Poważnie jest tak mało czasu na obronę ?? To ja sobie chyba celowo zostawie jakiś przedmiot na lato bo jakoś mi się nie uśmiecha walczyć o dodatkowe terminy... Zwłaszcza z obecnymi władzami...

Buzia u mnie taka sama, jedynie brzuch i biodra "puchną"

Edytowane przez adzia_jadzia
Czas edycji: 2017-10-01 o 19:13
Stary 2017-10-01, 19:19   #2213
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adzia_jadzia Pokaż wiadomość
Poważnie jest tak mało czasu na obronę ?? To ja sobie chyba celowo zostawie jakiś przedmiot na lato bo jakoś mi się nie uśmiecha walczyć o dodatkowe terminy... Zwłaszcza z obecnymi władzami...
Niestety tak. Na niektórych uczelniach udaje się studentom nie obronić wcale, są wykreślani z listy studentów i dzieki temu mają 2 lata na wznowienie i obronę. Ale nie wszędzie to przejdzie, u mojej siostry akurat tak się da i ona z tego skorzystała. Ja na pewno nie będę tak ryzykować. U mnie akurat władze są po mojej stronie, ale to rozporządzenie odgórne, więc nie wiem co uda im się ugrać, czekam na werdykt.

Lovvi gratulacje 3 trymestru, super! Ja za troszeczkę ponad tydzień. Dzidewczyny 3 trymestr zaczyna się z początkiem 27tc, więc już zaczęłyście (Sweet Ty też)!
Co do bólu krocza, ja nie mam, tylko miednica w tej okolicy.
Zazdroszczę sosu grzybowego, uwielbiam! Mogłabym codziennie jeść, gdyby nie był taki ciężkostrawny
Stary 2017-10-01, 20:22   #2214
Cay
Wtajemniczenie

Co do buzi to moja mama twierdzi, że zrobiłam się pytaza, ale nikt poza nią tego nie widzi

Z nudów zaczęłam oglądać stare sezony Chirurgów, uwielbiam
Stary 2017-10-01, 20:45   #2215
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Hej 😊

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny 😊

Ja już po weselu, byliśmy to 4.30 rano, jestem w szoku że tyle wytrzymałam! 🙊
Potańczyłam trochę, tylko pod koniec odpusciłam jak już towarzystwo było trochę pijane i zaczęli wpadać na siebie.
Bardzo miło spędziłam ten wieczór, miłe było jak ludzie podchodzili i nam gratulowali, fajne uczucie, a mąż jaki dumny 😄
Niedawno wstałam bo musieliśmy odespać, więc trochę mi szkoda że pół dnia zmarnowane. Może zaraz pojdziemy na spacerek. 😊

Co do termometru to jeszcze nie wiem jaki kupić, muszę coś na ten temat poczytać.
Jutro mam studniówkę! Postaram się więc wrzucić jakieś zdjęcie brzuszka. 😊

Super, że wesele udane 😊 czekamy na zdjęcie brzuszka.
Cytat:
U mnie bez zmian, tylko brzuszek rośnie, przez co wyglądam jakbym sobie piłkę pod bluzkę włożyła.

Cytat:

Mnie też od kilku dni boli krocze, nie jakoś mocno, ale coś tam czuję. Zdecydowanie za dużo hasałam w minionym tygodniu.
Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Co do buzi to moja mama twierdzi, że zrobiłam się pytaza, ale nikt poza nią tego nie widzi

Z nudów zaczęłam oglądać stare sezony Chirurgów, uwielbiam
Uwielbiam ten serial! Pierwsze 4 sezony zdecydowanie najlepsze 😊

Wiecie co? Zwariowałam. Niedziela wieczór, a mi się chce prasować 😑 dodam tylko, że nigdy tego nie znosiłam...

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 20:55   #2216
Lovvi23
Zadomowienie

Amparo - podziwiam z tym prasowaniem 😁
Ja wieczorami ledwo co się ruszam, czuje się jak "babunia "

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 21:04   #2217
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość

Wiecie co? Zwariowałam. Niedziela wieczór, a mi się chce prasować 😑 dodam tylko, że nigdy tego nie znosiłam...

Ja mam stertę rzeczy do prasowania + jeszcze dzisiaj wieczorem puszczę pralkę i jutro będzie się suszyć druga tura. I za żadne skarby w życiu nie chce mi się zabierać za prasowanie 😂
Może mnie zarazisz chęciami 😄

Stary 2017-10-01, 21:22   #2218
Cay
Wtajemniczenie

Ja nie znam pojęcia sterty prasowania Sobie prasuję na bieżąco, jak potrzebuję, a mój mąż prasuje sobie sam teraz będę miała więcej regularnego prasowania, jak dziecko będzie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten serial! Pierwsze 4 sezony zdecydowanie najlepsze ��

Tak! Ja mam ogromny sentyment do niego, bo kojarzy mi się ze studiami - wtedy namiętnie oglądałam, zamiast się uczyć do egzaminów

Edytowane przez Cay
Czas edycji: 2017-11-09 o 15:45
Cay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 21:41   #2219
literape
Raczkowanie

ja tez nie mam nigdy stetr prasowania. prasuje tylko reczniki a reszte na bieząco przed samym włozeniem o ile tego wymaga. tz prasuje sobie sam.

wg dwóch aplikacji dzisiaj mam 100/99 dni do porodu.

macie zasem takie uczucie jakby mial wam pęknąc brzuch? jakby ktos go od srodka napompowal i był na skraju? a moze to moj zoladek? ostatnio moge jesc zdecydowanie mniejsze porcje....
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 22:01   #2220
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, przygotowania do ślubu + kredyt + wybieranie mebli i reszty rzeczy do remontu pochłonęły mnie totalnie. I musze się was poradzić odnośnie tortu ślubnego. Bo jestem już totalnie w kropce.

Ślub będzie w USC a potem tylko uroczysty obiad + deser w knajpice (łącznie z nami będzie 35 osob). Początkowo myślałam o takim standardowym torcie 2 piętrowym w stylu Naked Cake. Tort na taką ilość osób musial by mieć ok 4kg (1kg na 10 osob). Cukiernia, która najbardziej mi odpowiada podliczyla że kosztowałoby to ok 650zl. Mój TŻ natomiast uznał że skoro nie jest żadne wesele ani nic to może nie warto kupować wielkiego tortu, bo nigdy nie wiadomo czy trafimy że smakiem żeby wszystkim odpowiadało, tylko może wziąć po prostu 3-4 standardowe torty, każdy w innym smaku. I w sumie teraz nie wiem. Jakieś sugestie, rady?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości