|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: niedziela bez zakupów
|
|
|
|
#1082 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1083 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1084 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Może być strach obchodzić. Jak się władza postara jeszcze trochę, to słowa orih będą prorocze.
wysłane telepatycznie
|
#1085 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1086 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
A jak juz w takim temacie jestesmy, to pozwole sobie zrobic offtopa - w Katalonii jest referendum, policja sila je bojkotuje. UE milczy. Jak bojkotowano w Iraku referendum Kurdow to krzyczeli, jacy zli ci Irakijczycy, jak demokracji nei szanuja.
|
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
hymm ja zasadniczo nie lubie łazic po galeriach z rodziną. Bo Oni nie lubią
Ale czasem trzeba razem (cos dla dziecka, jakis sprzet do domu gdzie decyzja musi byc wspolna ) z racji pracy, dojazdów, przedszkola itd w tygodniu nie ma na to szans.no to zostaja weekendy.Jak i u wiekszosci.sorry sąsiedzi bo jak juz bede musiała pojechac to pojade w sobotę, a ze w domu mieszkam i pewne rzeczy trzeba koło domu zrobic to nie obrazcie sie ze moj chłop bedzie od rana w niedziele werczał kosiarką czy tam cos wiercił
|
|
|
|
#1088 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz zaatakują Cię, że piszesz nie na szaro. Według wizażu większość ma rację, wtedy czują się pewnie, bo są w grupie i posuwają się do ataków personalnych. Jest to forum plotkowe, a niektórzy nie tolerują tu niczego poza własnym zdaniem, własnym słownictwem, własnym poczuciem humoru. No ewentualnie tych, którzy mają takie same. Ciekawe zjawisko socjologiczne. Poniżej już masz wpisy poświadczające, że tu nie chodzi o żadne dyskusje tylko jakieś podziały na obozy sympatii i antypatii. To, że nie zgadzam się z Twoimi opiniami w tym wątku to powinien być powód, abyś stała się moim wrogiem forumowym i absolutnie nie mogę przyznać Ci racji w innym wątku. Tak działa to forum "dyskusyjne". Towarzystwo wzajemnej adoracji nadal się rozkręca. 5 na 6 wpisów dotyczy tylko przytyków personalnych pod naszym adresem. Taki poziom. [/QUOTE] No niestety taki poziom,cóż pozostaje mi tylko przestać tu pisać a one mogę sobie wyrażać swoje frustracje,sklepy i tak zamkną ![]() No chyba,że będą strajkować w co wątpię
Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2017-10-01 o 21:57 |
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
A umiesz pisać zgodnie z polską gramatyką?
|
|
|
|
#1090 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Skoro nie było programu 500 plus a ceny i opłaty szły i tak w górę ? Nic się od tego czasu nie zmieniło,kiedyś były wolne niedzielę i jakoś to funkcjonowało kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie jest żyć w we własnej bańce i ignorować rzeczywistość?
|
|
|
|
#1092 |
|
BAN stały
|
No wybacz jestem na tel. słownik dziwne słowo wstawił poprawiłam już zdanie
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Mi jest dobrze nie muszę narzekać,dużo zmieniło się na lepszy dla osób z dziećmi a dla wielu osób dużo również zmieni te zamknięcie sklepu,mało kto tam patrzy na gospodarkę ceny wysokie jak były tak są,opłaty to samo bez zmian |
|
|
|
#1093 |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7761631 6]A jak juz w takim temacie jestesmy, to pozwole sobie zrobic offtopa - w Katalonii jest referendum, policja sila je bojkotuje. UE milczy. Jak bojkotowano w Iraku referendum Kurdow to krzyczeli, jacy zli ci Irakijczycy, jak demokracji nei szanuja.[/QUOTE]
na czym polega bojkot referendum przez policje - nie biorą w nim udziału? czy uniemożliwiają udział zaintereresowanym? |
|
|
|
#1094 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77617796]na czym polega bojkot referendum przez policje - nie biorą w nim udziału? czy uniemożliwiają udział zaintereresowanym?[/QUOTE]
Konfiskuja urny i karty, zamykaja lokale wyborcze, a jak sie nie uda, to paluja tych, ktorzy sie przed tym bronia |
|
|
|
#1095 |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7761805 6]Konfiskuja urny i karty, zamykaja lokale wyborcze, a jak sie nie uda, to paluja tych, ktorzy sie przed tym bronia
dzięki. |
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Konto usunięte
|
problem sklepów otwartych w niedzielę sam się rozwiąże jeżeli w dzień święty ludzie nie pójdą na zakupy tylko na spacer, spotkają się z rodzina czy znajomymi, pójdą poćwiczyć czy pojeździć na rowerze.
I magicznie problem przestanie istnieć. |
|
|
|
#1098 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1100 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1101 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Ja ale tak samo z sobota zawsze robię zakupy w piątek ![]() Ale dużo ciekawszych rzeczy do zrobienia niż latanie po sklepach ![]() Akurat to nie jest moja rozrywka latanie po galeriach wolę spędzać ten czas z rodziną,przyjaciółmi,lub aktywnie rower,dobra książka,wypad do klubu w sobotę. |
|
|
|
|
#1102 |
|
Konto usunięte
|
Np. Studenci. Studenci dorabiają sobie w weekendy w różnych sklepach. Stracą pracę i te grosze, które sobie dorobią.
Ludzie, którzy pracują w niedziele nagle z tyłka maja obciety etat o 2 niedziele w miesiącu. Np. Mój facet dziś zarobił 130 zł. Gdyby nagle z tyłka mu powiedzieli "od dzisiaj nie pracujesz 2 niedziele w miesiącu" to byłby o 260 zł w plecy. 260 zł to 1/8 jego miesięcznych dochodów, i 3/4 kwoty potrzebnej na opłacenie mieszkania. Sklepy - stracą utarg. Markety nie będą potrzebowały tylu pracowników - cięcie etatów. Ludzie, którzy w tygodniu nie mają kiedy zrobić zakupów (jak mój facet - zapierdziela od 11 do 23, piątek Świątek czy niedziela. Wyjeżdża około 10, wraca około północy. W niedzielę wyjeżdża o 13, więc możemy zrobić zakupy i zawieźć je do domu). Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1103 |
|
Inez
|
Ja byłam wczoraj w centrum handlowym. I to nie po chleb czy wodę, ale przypierzać strojne sukienki. Mogłabym to zrobić kiedy indziej
tak mi jest zwyczajnie wygodniej. A, i obok w supermarkecie było ludzi jak w mrowisku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze konczysz imprezę przed 24, inaczej straszna hipokrytka z Ciebie. Tam tez pracują ludzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77618786]problem sklepów otwartych w niedzielę sam się rozwiąże jeżeli w dzień święty ludzie nie pójdą na zakupy tylko na spacer, spotkają się z rodzina czy znajomymi, pójdą poćwiczyć czy pojeździć na rowerze.
I magicznie problem przestanie istnieć.[/QUOTE] Ja wczoraj byłam jak zwykle na dużych zakupach spożywczych- starczą mi az do czwartku. Prócz tego byłam: - na treningu - 2 godziny - na spacerze po lesie- z 1,5 godziny oraz: - czytałam, - gotowałam, - jadłam obiad z rodziną, - robiłam na szydełku, - prałam, - byłam u sąsiadki na kawie, - sporo czasu przeleżałam bezczynnie na kanapie. Nie wiem w czym komu przeszkadza pójście do sklepu. To jak się w 1 dniu zrobi 1 rzecz, to resztę należy już przeleżeć nieruchomo jak mumia, czy o co chodzi
|
#1106 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie rozumiem - dzień święty świecić trzeba, więc powstrzymać się od prac niekoniecznych. Czyli pranie, sprzątanie, gotowanie itd odpada w niedzielę.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1107 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem co do tych studentów zgadzam się jak najbardziej, Kurde to trochę przerąbane ma w tej pracy Twój facet. Ostatnio rozmawiałam z byłym kierownikiem w sklepie stwierdził,że w dwie soboty przed tymi zamkniętymi niedzielami będą większe utargi i wtedy będzie potrzebna większa obstawa osób na sobotę. Zwolnień nie planuje bo i tak na sklepie jest zbyt mało osób. Nie wiem jak to będzie wyglądało w innych marketach. Ale gdyby pojawiło się 500 plus też każdy mówił,że pojawi się bezrobocie,straszyli artykułami,że będzie bardzo źle,bezrobocie spadło,nigdy w historii mam moim województwie nie było tak niskie. Zobaczymy jak to będzie nic na to nie poradzimy. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Ze względu na dojazd nie chce mi się zawsze na taxi tracić ![]() No widzisz nasz kochany rząd jednak twierdzi,że rozrywki bardziej potrzebne niż robienie zakupów w niedzielę,czemu w takim razie nikt nie walczy z restauracji,hoteli itd.o te wolne niedzielę tylko solidarność akurat dla kasjerów ? |
||
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzeniona
|
Dziewczyno, Ty naprawdę nie rozumiesz, dlaczego dzięki 500+ spadło bezrobocie? Bo szlacha zwolniła się z pracy dla socjalu, a te miejsca pracy zajęły osoby chcące pracować. Podpowiem Ci - to nie jest nic pozytywnego.
|
|
|
|
#1109 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko mi to akurat nie przeszkadza,bo jest więcej pracy dla mnie a to te osoby później będą żałować nie nie mają lat pracy przerobionych. Tylko tak jest wszędzie koleżanki w Anglii czy Holadni robiły tak samo. |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Ale czasem trzeba razem (cos dla dziecka, jakis sprzet do domu gdzie decyzja musi byc wspolna ) z racji pracy, dojazdów, przedszkola itd w tygodniu nie ma na to szans.no to zostaja weekendy.Jak i u wiekszosci.

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...