|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.III
Do mnie przyszły moje podkłady mimmeralme z AM . Jutro wyruszam do Tkmaxxa po pędzle, ponieważ nie mam czym tego zaaplikować. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Wiem ,,że będę miala problem - w moim tkmaxxje jest cała scianka z takimi akcesoriami :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.eshopannabelle.com/pl/ak...-flat-top.html Oczywiście nie wiem jakie są w tkmaxx, ale włosie powinno być delikatne w dotyku. Pędzel Annabelle jest moim zdaniem super, bo nie jest zbyt sztywny ani zbyt miękki, taki w sam raz. Tylko nie wiem jak to sprawdzić jeśli pędzel jest zapakowany Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1743 | |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
Jeszcze Hakuro robi takie pędzle, są sporo tańsze. Do minerałów kojarzy mi się H51 i H52
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bardzo chce tam otwierać i macac te wszystkie pędzle.na początku myślałam o jakimś zestawieb bo z czasem przyda mi się coś do korektora i różu. Myślę , że dziś kupię coś tak na oko ( jeden pędzel ) a później na EBay zamówie coś lepszego ( jak będę miała już wybrany ten idealny odcień podkładu.
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
shopping-2.jpegshopping.jpeg
Już wcześniej słyszałam o tych pedzlach. Czy to te? Czy jest duża różnica w rozmiarach ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1746 | |
|
|
Cytat:
Różnica jest spora. Duży ma długość włosia 4,5cm, mini 3cm. Średnica włosia u góry to w dużym 5cm, a w mini 3,5. W dużym rączka ma 3cm długości, a w mini 2cm, więc trzeba się przyzwyczaić do trzymania go w końcówkach palców Ten mini kabuki niby służy do nakładania podkładu w trudnych miejscach: przy skrzydełkach nosa i w okolicach oczu. Nie jest niezbędny, ale jak już go mam, to wygodnie się nim działa. Ja go raczej używam do blendowania różu/rozświetlacza albo do wpracowywania korektora pod oczy.
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny , a co polecacie do pielęgnacji dekoltu i szyi ? potrzebuje czegoś przeciwzmarszckowego, robi mi się taka brzydka zmarcha miedzy piersiami
- dodam tylko, że tak jak na buzi skóra na dekolcie niestety tez ma skłonnośc do zapychania...
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Persefona to Ty pisalas ze Benton śmierdzi Ci starym spoconym dziadem? Miałaś rację. Nie wiem jak ja wcześniej mogłam tego nie czuć!
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale też nie przypomina mi się taka opinia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
A idźcie dziewczyny. Swojego czasu chciałam to kupić. Teraz wiem, że na pewno będę czula to samo...
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli już przy azjatykach jesteśmy to oczywiście zapragnęlam ostatnio serum Pure Heals z galactomyces. Jakoś nie bardzo się wkręcam w koreańskie specyfiki, ale to bym chętnie spróbowała. Jak by ktoś znal jakieś opinie to poproszę o info Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dostałam probki AM. Light sunny jest odpowiedni. Jednak minerały wymagaja uprzedniego dobrego nawilzenia. Serum z granatem u mnie się nie sprawdza. Zastanawuam się nad zakupem: - biofficina toscana serum antyoksydacyjne - krem madara agedefence - krem orientana z drzewem sandalowym. Czy ktoras z Was miala te kosmetyki i stosowala pod annabelki?
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Przy okazji Waszych dyskusji o minerałach dorzucę moje prywatne trzy grosze. Otóż używając minerałów często narzekałam na to, jak moja skóra w nich wygląda. Odcinanie się "warstwy" od niepomalowanej skóry, zwłaszcza wokół ust, oczu, na styku z włosami, podkreślanie nierówności, taka wizualna chropowatość, pudrowość czy też mączystość, co ogólnie spełnia dla mnie definicję tapety. Walczyłam z tymi objawami u siebie, widziałam je też u przyjaciółki i myślałam, że coś obie robimy nie tak, albo nasze skóry są jakieś felerne. Dopóki niedawno nie zobaczyłam zdjęć podkładu matującego Annabelle Minerals na blogu Ewy Szałkowskiej KLIK (zwłaszcza pierwsze). Myślałam, że to są foty tego, jak podkład nie powinien wyglądać, ale nigdzie się nie dopatrzyłam takiej informacji. A więc to, co brałam za jakąś nieudolność w aplikacji, może złą pielęgnacj lub złośliwość mojej cery jest chyba normą
Chyba mam wygórowane wymagania w stosunku do tego, jak ma wyglądać makijaż
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2017-10-02 o 14:53 |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uznałam, że to taki efekt artystyczny chyba, bo w żadnym razie minerały u mnie tak nie wyglądają! Co najwyżej zaczynają się ciastolić ale efektu pudrowej twarzy nie miałam nigdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Efekt, który opisujesz bierze się z za dużej ilości nałożonego podkładu lub kiepskiego pędzla. Spotkałam się w sobotę z Koshatką i miałąm na sobie od rana do wieczora AM, nawet pod koniec dnia ok. godziny 17:00 stwierdziła, że ładnie mi się trzyma i ładnie wygląda, a nie poprawiałam nic, bo nie miałam za bardzo jak. Ona sama dała się pomalować na targach na stoisku Annabelle i też fajnie wyglądała, ale dobrali jej formułę rozświetlającą i do tego za ciemny odcień, bo niby bardzo fajnie jej pasował do karnacji, wyglądał naturalnie, ale jednak odcinał się od szyi. Doradziłam jej żeby uderzała w kryjącą i jaśniejszy.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-10-02 o 15:30 |
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się jednak że samo serum to u mnie bedzie za mało. Tylko nie umiem zdecydowac czy kupic dodatkowo krem czy jakies serum nawilzajace na noc np. Resibio. Niestety mpja cera źle zareagowala na początki sezonu grzewczego.
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
#1759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Ja jestem zadowolona z zakupu Pixie, mam Amazon Gold kolor Soft Dream i Sugar Cookie. To drugie jest ciemniejsze i przypomina mi AM Golden light. Pierwszy jest jaśniejszy i wzięłam na później i żeby mieszać oba w międzyczasie. Dostałam do zamówienia próbki nowych pudrów tj glinkowy i rozświetlający. Oba dla mnie nie do użytku. Pierwszy podrażnia na maksa i wysusza, bo ma głowie glinki i daje efekt matu, ale takiego szorstkiego. Z resztą ma taką szorstką strukturę. Drugi jest z drobinkami i dla mnie no way pod każdym względem. Wygląda mi na taki tani rozswietlacz, ale widzę że chyba teraz taki trend, bo Clare Blanc też wypuścilo rozswietlacz z drobinkami, bardzo błyszczący. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą na filmikach czesto mi sie podobaja makijaze dziewczyn ale na zywo to chyba musi byc niezla tapeta mając na uwadze ilosc nakladanych warstw roznych specyfikow.
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Tapeta niekoniecznie w sensie podkładu i pudru, ale konturowanie twarzy i nakładanie różu raczej z moich obserwacji jest przesadzone i na żywo mocno przerysowane. Sama gdy się maluję na co dzień niezbyt mocno i potem moja twarz jest uwieczniona na zdjęciu, to nie widać w ogóle że mam zaznaczone kości policzkowe, a na żywo w lustrze efekt jest wyraźnie widoczny. Podobnie jest z pomadkami do ust, jak mi się wydaje, że mam na ustach w miarę wyrazisty kolor, to na zdjęciu go prawie nie widać, dopiero naprawdę mocne i ciemne pomadki widać.
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1763 | ||
|
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy słyszałyście o Karolinie Zientek, to jest bardzo utalentowana polska makijażystka i lubię ją oglądać głównie dlatego, że nawet jeśli jej makijaże są dla mnie za mocne, to ja zawsze coś dla siebie mogę z tych filmików uszczknąć. Ona w filmiku sprzed kilku lat, kiedy rozwijała się moda na "instagramowy modeling" powiedziała, że makijaże do zdjęć albo filmików instruktażowych robi się dużo mocniejsze, niż normalnie, ale oglądające je kobiety, chcąc osiągnąć podobny efekt, też nakładają mocny makijaż, a inne widząc je na żywo przyzwyczajają się do tego widoku, uznają go za normę i go kopiują... I stąd plaga mocnych makijaży dziennych. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
A jeśli nic nie działa... No cóż, minerały nie są dla wszystkich. Tak samo, jak i inne podkłady.
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1765 |
|
Rozeznanie
|
W TK maxx oszaleli
. Byłam pooglądać kosmetyki i co ujrzałam? Wrzucili polską Veronę, serum tak mocno zachwalone przez chimay (skin up) z napisem: Ich cena 238zł, nasza cena 49złPadłam . Nie jestem na 100% pewna ceny wyjściowej, ale była kosmiczna. Mogłam zrobić zdjęcie.
|
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Verona Chyba o....li.![]() Umyłam gębę mleczkiem Saisona zmieszanym z peelingiem enzymatycznym e-naturalne, twarz mam po prostu Cudo! Aż mam dziurki po zaskórnikach, tak mi pięknie ten duet wyczyścił skórę Potem nałożyłam Biofficinę Toscanę, emulsję rozświetlającą i krem pod oczy. Emulsja okazała się świetna, świetnie nawilża, nie lepi się, może odrobinę w pierwszych minutach, potem już nie. Mam wrażenie, że lepiej nawilża od serum antiox, a jest płynniejsza i leciutka i będzie wydajna
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz tą emulsję: https://biolinea.pl/rozswietlajacy-b...ana-p-852.html bardzo mnie ciekawi ten kosmetyk. Poczekam aż poużywasz trochę ![]() Chyba muszę się przyjrzeć BF, jakoś do tej pory nie specjalnie zwracałam uwagę na te kosmetyki, a widzę, że mają fajną ofertę. |
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do aplikacji to pędzli miałam w czasach minerałowych co najmniej 10, nakładałam tylko jedną warstwę, znalazłam nawet zdjęcie ilości. Miałam Everyday Minerals, Lily Lolo, Amilie, Anabelle, Blusche, Bare Faced. Moim głównym problemem było to, co najlepiej obrazuje zdjęcie poniżej. Twarz wyglądała jak z Photoshopa przez pierwszą godzinę, a potem było źle tzn w strefie T efekt skórki pomarańczy, grubej, tłustej skóry, wielkie pory, jakbym nie myła twarzy przez przynamniej dwa dni. Do tego po prostu widać było, że coś mam na twarzy, czego aparat nie uchwycił. |
|
|
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie widzę efektu pudernicy, tylko ładnie stopiony podkład, a może być o wiele lepiej, jeśli podzielisz tę porcję podkładu na 2 i po nałożeniu odczekasz kilka minut, aby ocenić efekt, ponieważ przez pierwsze minuty podkład układa się na skórze i może się w tym momencie wydawać, że jest go na twarzy za mało, wtedy błędnie zaczynamy aplikować go więcej i potem się warzy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

- dodam tylko, że tak jak na buzi skóra na dekolcie niestety tez ma skłonnośc do zapychania...

Chyba mam wygórowane wymagania w stosunku do tego, jak ma wyglądać makijaż