|
|
#2221 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
Jeżeli bardzo Wam się tam podoba to można zaszaleć, tylko spróbować wybrać taki uniwersalny smak dla większości. Ale w sumie pomysł z kilkoma różnymi tortami też jest ciekawy choć zazwyczaj tort jest jeden a do niego ciasta ale można też wziąć np tort 3-4 piętrowy i kazde piętro inny smak po prostu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś 250 zł, może jeszcze znajdziecie coś tańszego? Moja propozycja brzmi, żebyście zapytali cukiernika jakie smaki schodzą najchętniej i wziąć ten smak dolnego piętra, a drugie piętro albo drugi najpopularniejszy smak, albo Wasz ulubiony. U nas dolne piętro było czekoladowo-wiśniowe i zeszło w sekundę, środkowe kawa-truskawka, niezłe, ale jadłam lepsze i na szczycie cytrynowe, to też było super. Cytat:
To i Tobie gratuluję studniówki ![]() Uczucie że zaraz rozerwie mi brzuch mam prawie codziennie. Prawie od wszystkiego mam wzdęcia i wieczorem jest już tak duży i napięty, że aż boli, wtedy jak do tego synuś kopie to dodatkowo wywołuje ból. |
||
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Ja generalnie też nie prasuję po praniu, tylko na bieżąco, jak czegoś potrzebuję, ale teraz coś mi odpaliło. Dopiero skończyłam. Co ta ciąża z ludźmi robi 😉
Maja, strasznie drogi ten tort. A może byś poszukała jakąś Panią, która robi torty w Twoim mieście, bo cukiernie to się cenią, a te torty różnie smakują. A zdradzisz nam jak zareagował Twój tż na wiadomość, że zaklepałaś termin ślubu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieliśmy małe wesele na 60 osób i 2 pietrowy tort za 300 zł. Wyglądał pięknie a co najważniejsze był smaczny. Poszukaj może uda Ci się znaleźć tańszą cukiernię. Eh. Co do prasowania, to u nas na mnie przypada dyżur przy żelazku i mojemu też pasuję (głównie jemu bo ja staram się kupować rzeczy które się nie mną ). Prasowanie takiej koszuli to już trochę trwa niestety żeby to zrobić porządnie. Jutro jak rano wstanę to się za to zabiorę. 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2225 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() No i u mnie wybieram sobie sama przedmioty i układam plan, a przedmiotów które chciałabym zrobić jest tyle, że jedyny sensowny pomysł to wydłużyć studia
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
im mniej wiesz, tym lepiej spisz 😀
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2017-10-02 o 07:10 |
|
|
|
|
#2227 |
|
Raczkowanie
|
Majaaa a moze popytaj gdzie indziej, ale pytaj o tort na tyle i tyle osob, bez wspominania, ze to ma byc tort weselny? ozdoby zamów np białe. moim zdaniem cene podbiło hasło : ślub.
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
posłałam córę do przedszkola. Aaaaa! chyba bardziej ja przeżywam Maja zapytaj gdzie indziej bo cena z kosmosu. Prywatnie byłoby sporo taniej ale znów restauracje nie chcą przyjmować tortów bez paragonów z innych miejsc (sanepid) Zaczynam dziś 25 tydzień
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Maja - faktycznie może zrób tak jak dziewczyny radzą, rozejrzyj się w innych miejscach jak to cenowo będzie wyglądało.. jakby nie było ta cena jest z kosmosu 😀
Jesteś super zorganizowana 😀 dasz radę 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Maja dołączam do grona zszokowanych ceną - ogromna jest ja jakoś podobnie płaciłam za tort na 120 osób!Ja bym się bała, że kilka tortów w różnych smakach wywoła zbyt duże zamieszanie. Ale może przy 35 osobach nie będzie wcale źle. Ale chyba wolałabym jeden tort i piętra w różnych smakach niż osobne torty. Powodzenia w przygotowaniach!
|
#2231 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj zaczęłam 25tc, idziemy równo😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś 27+0 😀 Wchodzimy w 3 trymestr.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj studniówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy z porodami równie równo nam pójdzie ![]() aaa a co do różnych tortów to tak bym nie mieszała bo się skończy, że większość lubi jeden smak, komuś braknie a chciał. Nie kombinowałabym, wzięła wszystkie takie same (jak dla mnie niekoniecznie musi być 1 tort tylko byleby reszta taka sama była).
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Przyszedł czas i na mnie i chorobę . Katar delikatny bol gardła masakra a myślałam że mnie nie dopadnie jestem ciekawa jak się rozwinie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
działaj naturalnie, nie czekaj aż się rozwinie.
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na ból gardła mogę Ci polecić napar z siemienia lnianego z miodem. Ja tak sobie popijałam jak mnie zaczynało boleć i pomagało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ale Wy daleko z tymi tygodniami u mnie dopiero co 23 ![]() No i tak myślałam, że jak napiszę, że u mnie wszystko dobrze z wynikami to się posypie Dzwoniła pani z Karowej, że posiew wyszedł źle i mam się zgłosić po receptę Dodatkowo dziecię złapało przeziębienie i siedzimy w domku. Marlena234 zdrówka życzę. LittleBeetle na pewno będzie zadowolona ![]() Ja prania też nie prasuje. Systematycznie jak czegoś potrzebuje, Tż prasuje sobie sam. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Majaaaaa drogo ten tort, my prawie na 100 osób, za 3 torty (była patera z 3 takimi odnogami i na nich były te torty) płaciliśmy trochę ponad 150zł. Tort robiła nam pani, która pracuje w cukierni ale robiła go u siebie w domu. Nawet nie bawiłam się w to, żeby udać się bezpośrednio do cukierni bo by wyszło pewnie więcej. |
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Zori niech się najpierw upewni tam gdzie mają obiad czy mogą tak przyjąć bo ja miałam dwa śluby w dwóch miejscach i w obu był wymóg posiadania paragonu.
Czekam na wizytę właśnie Marlena zdrówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę i za małą w przedszkolu 😄 Na pewno wszystko będzie dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Little kciuki za wizytę!
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
LittleBeetle to nawet nie wiedzialam ze takie wymogi moga być. U nas po prostu tort byl na wlasna odpowiedzialność i lokal nie robił problemu.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! Witam sie po weekendzie i wchodzę w 26 tc
![]() Wrocilismy juz od mamy, nie chcialam wyjezdzac i mialam racje. Tyle w domu do zrobienia, a ja padnieta po weekendzie. Majaa po prawie 10 latach doswiadczenia w weselach stwierdzam, ze kilka roznych smakow to jest kiepski pomysl. Nigdy nie trafisz w gust wszystkich. Wez jakis uniwersalny smak. Little powodzenia na wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2246 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyn jak tam Wasze brzuszki i kilogramy bo ja z tych które równomiernie przybiera w miesiącu tyle samo czyli prawie 2 kg
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Zori to w przypadku jakiś zatruć i sanepidu. Tak mi tłumaczyli w obu miejscach.
Mam 9kg na plusie!!! I z rewelacyjnej morfologii(mówili, że zupełnie nieciążowa) spadła tak że mam prawie anemie i mam jakiś lek wdrożyć... USG nie miałam tylko zerknął na łożysko-wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że to fajny wynik 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Byłam dzisiaj rano w labie i kiszka... wszystko poszło tylko nie glukoza. Dosłownie 2 min i już byłam w toalecie żeby się jej pozbyć. No nic, z tym co mam pójdę do doktorki, najwyżej powtórzę... Przyszły moje zakupy txm dla malucha Co do torta to faktycznie drogi, u nas na komunię na 42 osoby mamcia zamawiała w maju i zapłaciła chyba ok. 100 zł. I tak jak już któraś z dziewczyn pisała słowo ślub działa tak podbijająco. Pamiętam jak szukałysmy z koleżanką miejsca na wesele, jak się przyznała to ceny ok 150 zł za os. a jak powiedziała że ważna uroczystość rodzinna to już tylko 110 zł - 120 zł... |
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Marlena- życzę zdrówka
Littlebeetle- kciuki za przedszkole, żeby się córci spodobało ![]() U mnie jakoś 23/24 tydzień chyba.Jutro idę do gina. Proszę o kciuki. Usg tym razem chyba nie będzie, bo 3 tygodnie temu było połówkowe...ile ważę dowiem się jutro, bo ważę się tylko u lekarza. Wyniki krwi i moczu mi wyszły ok. Na razie hemoglobina fajna ;-). No i jutro zamierzam wziąć l4 wreszcie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

choć zazwyczaj tort jest jeden a do niego ciasta 

Praca powinna już się pisać ale mojej promotorce się umarło na początku lipca i muszę kogoś znaleźć...
im mniej wiesz, tym lepiej spisz 😀
mąż i żona

. Katar delikatny bol gardła masakra a myślałam że mnie nie dopadnie jestem ciekawa jak się rozwinie...