|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zasiedzenie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7763243 1]tam powinnaś mieć tabelkę, gdzie wybierasz rodzaj czy tam nazwę rat, dalej są suwaki pt. ile chcesz rat, na jaką kwotę i jaką chcesz wpłatę własną. i w tej nazwie/rodzaju rat musisz znaleźć ten rodzaj na 0%. musisz popatrzeć, które to te 0%, bo jak ja sprawdzałam raty odnośnie opon to tam były trzy opcje do wyboru: dwie oprocentowane i jedna nie. tylko żadna się nie nazywała "raty 0%", dopiero po wpisaniu przykładowych danych wychodziło, która to ta "darmowa".[/QUOTE]
Ooo super, dziękuję Ci, będę dzisiaj sprawdzać.
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7763395 6]Zakładanie spirali (wkładki domacicznej).
W internecie piszą, że założyć mogą kobiety, które już rodziły. Czy ginekolodzy zwracają na to uwagę i czy w ogóle ma to jakiekolwiek przyczyny medyczne? Poza tym, jak to działa? Spiralę kupuje się samemu i idzie do lekarza na założenie?[/QUOTE] Moja gin miała w gabinecie spiralę. Zakladalam miedziana ze srebrem na 5 lat. Szybko wyjelam bo jakos sie zle czulam z nia. Ja zakladalam po porodzie, wiec nie pomoge. Podobno malo ktory lekarz zaklada takiej co nie rodziła, ale warto zapytac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;77634226]Bzdury. Są mniejsze i większe spirale, te mniejsze są polecane nieródkom. Nie każdy lekarz zakłada wkładki, trzeba znaleźć takiego, ktory to robi i ma doświadczenie. Tu jest cały watek o spirali https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=939671 warto poczytać.[/QUOTE]
A no wlasnie to o to chodzi, ze wszystko zależy od lekarza. Niektórzy nawet tych małych nie chca zakladac. Najlepiej zapytac swojego lekarza czy by sie podjal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#995 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- [1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7763395 6]Zakładanie spirali (wkładki domacicznej). W internecie piszą, że założyć mogą kobiety, które już rodziły. Czy ginekolodzy zwracają na to uwagę i czy w ogóle ma to jakiekolwiek przyczyny medyczne? Poza tym, jak to działa? Spiralę kupuje się samemu i idzie do lekarza na założenie?[/QUOTE] Sa spirale dla kobiet które nie rodziły,poczytaj o tym... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#996 |
|
Interleukina Druga
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7763395 6]Zakładanie spirali (wkładki domacicznej).
W internecie piszą, że założyć mogą kobiety, które już rodziły. Czy ginekolodzy zwracają na to uwagę i czy w ogóle ma to jakiekolwiek przyczyny medyczne? Poza tym, jak to działa? Spiralę kupuje się samemu i idzie do lekarza na założenie?[/QUOTE] Na rynku są dostępne też spirale dedykowane dla kobiet, które nie rodziły chociaż jest to stosunkowa nowość i podejrzewam, że nie każdy ginekolog podejmie się jej założenia. Przyczyny są proste - rozmiar. Nieródki mają mniejszą macicę oraz węższe wejście do niej. Dlatego też niektórzy ginekolodzy mogą niechętnie ją zakładać - wymaga to wiekszej wprawy. Podejrzewam, że w większości gabinetów zapewne to lekarz kupuje spiralę (wilczona w cenę zabiegu), a pacjentka po prosto przychodzi na jej założenie. |
|
|
|
#997 |
|
Konto usunięte
|
W internecie piszą, że założyć mogą kobiety, które już rodziły. Czy ginekolodzy zwracają na to uwagę i czy w ogóle ma to jakiekolwiek przyczyny medyczne? Poza tym, jak to działa? Spiralę kupuje się samemu i idzie do lekarza na założenie?[/QUOTE]O to wszystko musisz zapytać konkretnego lekarza. A tak poza tym spirale spokojnie da się założyć nieródkom i nie jest to żadna nowość. Po prostu lekarz musi wiedzieć jak to zrobić. Są tacy, co w ogóle spirali nie zakładają, bo nie potrafią/nie chcą. Jeśli chodzi o kupowanie, to też musisz ustalić z lekarzem. Np. moja lekarka sama sprowadzała i sama zakładała. |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Alufolii do ryb nie używam nigdy, bo prawie zawsze skrapiam sokiem z cytryny. Papier do pieczenia owszem - robiłam takie papiloty z rybą, warzywami i ziołami, podobnie zresztą jak w przypadku pieczenia. Zdarzyło mi się użyć foliowego rękawa, ale jednak unikam plastiku.
|
|
|
|
#999 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak się uda pozbędziesz się drugiego tortu, zyskasz coś neutralnego i teściowa nie będzie miała się o co obrazić |
|
|
|
|
#1000 |
|
Konto usunięte
|
W internecie piszą, że założyć mogą kobiety, które już rodziły. Czy ginekolodzy zwracają na to uwagę i czy w ogóle ma to jakiekolwiek przyczyny medyczne? Poza tym, jak to działa? Spiralę kupuje się samemu i idzie do lekarza na założenie?[/QUOTE] Spirale musi zapewnic lekarz. - gynefix - bezhormonalna - moj gin jej nie poleca, bo czesc koncowa jest z metalu i przez to czesciej dochodzi do perforacji(czy jakos tak sie to nazywa) sciany szyjki macicy (noe pamietam dokladnie jak sie to nazywalo). Szyjka macicy musi miec minimum 1,1 cm czegos co widac na USG, srednicy? - jaydess - wg mojego gina zakladala go nawet 15-letnim dziewczynom i potem rodzily dzieci, nie ma tej czesci metalowej tylko jest plastik. Troche tansza ale dziala tylko 3 lata. Zawiera minimalna ilosc hormonow. Nie ma tego wymogu 1,1 cm. - jest jeszcze opcja takiego sznureczka kuleczek, on sie potem zawija. Koniecznie szukaj CERTYFIKOWANEGO ginekologa! |
|
|
|
#1001 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, myślę o oddawaniu komórek jajowych.
Co o tym myślicie? Mi są "niepotrzebne" (brzydal), a mogę na tym zarobić. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1002 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nic o tym nie sądzę, forma pomocy jak in vitro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1004 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam tak samo jak ty, mi są niepotrzebne to niech się innym przydadzą nie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1007 |
|
Konto usunięte
|
A nie wiecie czy po sterylizacji (podwiazanie jajowodow) to działa? Bo nie ukrywam, że te 4 tysie mam zamiar wydać na wycieczkę do Czech xd
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1008 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie oddała ani nie sprzedała.
|
|
#1010 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to co prawda zależy jak sobie ją skomponujesz, ale raczej nie powiedziałabym że są dziecinne |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Rozciągacz w spray'u do obuwia - ktoś używał? Działa? Mam skórzane botki, na długość są dobre, ale po dniu chodzenia cisną mnie na szerokość tak, że wracam do domu kulejąc :p Spray pomoże? Szkoda mi ich.
|
|
#1012 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
przynajmniej ni się tak robi ![]() --- Moja kumpela polubiła ta stronę na fejsie https://www.facebook.com/tytezmozeszsiedorobicc/ Wiem ze to ściema,ale na jakiej zasadzie działa? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1013 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym nie oddala komorek jajowych, poza kwestiami moralnymi zwracam tez uwage na kwestie placenia za komorki jajowe, poniewaz moim zdaniem placenie ludziom za tkanki przyczynia sie do tego, ze kwitnie ''czerwony rynek'' w wielu miejscach na swiecie.
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Czy w przedszkolach jest zatrudniona osoba do sprzątania, czy zajmuje się tym pomoc nauczyciela? Jak najczęściej wyglądają obowiązki pomocy w przedszkolu?
Myślę o zatrudnieniu się, lecz nie chciałabym głównie sprzątać, czy dbać o porządek, a raczej pracować z dziećmi. Ukończyłam studia pedagogiczne, ale o specjalności nieuprawniającej do pracy jako nauczyciel
|
|
|
|
#1016 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzieci widziałam może ze 2h łącznie w ciągu dnia. Zajęć nie widziałam ani odrobiny. Zrezygnowałam. Pewnie to zależy jak trafisz, ale naszykuj się na najgorsze czyli zmywak i dźwiganie tony naczyń, mycie podłogi w łazience, korytarza, a nawet okien Siostrzenica chodzi do dużego publicznego przedszkola i tam mają oddzielną kuchnię, panie kucharki i woźne
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-10-02 o 21:22 |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy beda znizki, ktos wie? [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7764422 6]Ja bym nie oddala komorek jajowych, poza kwestiami moralnymi zwracam tez uwage na kwestie placenia za komorki jajowe, poniewaz moim zdaniem placenie ludziom za tkanki przyczynia sie do tego, ze kwitnie ''czerwony rynek'' w wielu miejscach na swiecie.[/QUOTE] Zgadzam się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzeniona
|
W jaki sposób zwrot towaru kupionego na eobuwie.pl jest bezpłatny, skoro nie przyjmują przesyłek pobraniowych, a mam odesłać buty pocztą? Nie mam tam konta.
|
|
|
|
#1019 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
„Bezpłatnie i bez rejestracji możesz także dokonać zwrotu za pośrednictwem Poczty Polskiej aby to uczynić wejdź na stronę https://ezwroty.poczta-polska.pl/ wybierz nazwę sklepu eobuwie.pl Zwróć za darmo uzupełnij formularz, wybierz placówkę pocztową, odbierz e-mail i wydrukuj list przewozowy. Paczkę z wydrukowanym listem nadaj w wybranej placówce. Nie ponosisz żadnych opłat. Sprawdź czy przesyłka nie została nadana przez pracownika poczty jako przesyłka pobraniowa!” |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzeniona
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;77647256]Cytat ze strony:
„Bezpłatnie i bez rejestracji możesz także dokonać zwrotu za pośrednictwem Poczty Polskiej aby to uczynić wejdź na stronę https://ezwroty.poczta-polska.pl/ wybierz nazwę sklepu eobuwie.pl Zwróć za darmo uzupełnij formularz, wybierz placówkę pocztową, odbierz e-mail i wydrukuj list przewozowy. Paczkę z wydrukowanym listem nadaj w wybranej placówce. Nie ponosisz żadnych opłat. Sprawdź czy przesyłka nie została nadana przez pracownika poczty jako przesyłka pobraniowa!”[/QUOTE] Bardzo dziękuję, nie mogłam znaleźć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

Spray pomoże? Szkoda mi ich.
przynajmniej ni się tak robi