![]() |
#361 |
Konto usunięte
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
ale ja właśnie wiem że są odzywki dla storczyków i ze to żadne pasożyty tylko przeraza mnie wiedza tej pani na temat kwiatów.
Właśnie chce przesadzić w takie podłoże jak mam w falku(takie jakby kamyczki) bo dendrobium jest w takim bardziej ziarnistym takie trochę korze. |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
Frido droga, jak Ty to zrobilas???????????? jak ladie teraz wygladaja!!prosze,naucz mnie
![]()
#364 |
Zakorzenienie
|
Program do obróbki zdjęc i wszystko jasne
![]() Jak masz jeszcze jakieś to z chęcią nad nimi popracuję. A z newsów dzisiejszych: Jeden z moich żółtych pachnie ![]() To nie koniec, bo różowy w kropki też ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
m_martka - cóż jeśli jesteś na tą babę troszkę wkurzona to mam pomysł jak ją wkurzyć xD kup taką odżywkę-nawóz i zanieś jej pokazać xD
platynka80 - dobre programy do obróbki zdjęć i darmowe: PhotoFiltre, IrfanView frida110 - kurcze czemu moje nie pachną? ![]() ![]() ![]() Napiszecie coś o sobie? Gadamy ze sobą już od jakiegoś czasu a nic nie wiemy o sobie:P Ekhem... Mam na imię Adela. Mam 14 lat i chodzę do I klasy gim ![]() ![]() ![]() Miniaturkę kupiłam sobie na początku tego roku na przełomie stycznia - lutego ![]() Od tego czasu storczyki są moją pasją tak jak scrapbooking ![]() Ciekawi mnie także decoupage ![]() Niby powinno mnie ciągnąć do nauk polonistycznych gdyż ja taka wrażliwa itp. ale nie ja właśnie umysł ścisły:P lubię matematykę, chemię i biologię za fizyką nie przepadam:P uwielbiam informatykę i nieźle radzę sobie ze sportem (gram w tenisa stołowego i od niedawna w siatkówkę). Historia to moje przekleństwo choć mam z niej dobre oceny;P Kocham koty ![]() Nie lubię myszy i szczurów<blee> chyba że są to takie ze sklepu typu chomiki, myszki małe lub szczurki w łatki;P Chomika nawet miałam;P Lubię świnki morskie i obecnie mam jedną - Misię ![]() Właśnie dziś dowiedziałam się że zdałam na kartę motorowerową ![]() Więc proszę, trzymajcie za mnie jutro kciuki bo mam egzamin praktyczny ![]() Pozdrawiam;* |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
Frido, zrobie zdjecia mojej kolekcji i przesle Ci je, dziekuje!
![]() ![]()
#367 |
Zakorzenienie
|
Rób i wysyłaj - mój email: frida110@wp.pl
Coś z tym szkolnictwem jest - ja jestem sekretarzem w szkole. Obiecane weekendowe zdjęcia ( jakość nie za dobra, bo światło było nie fajne) : ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-06-03 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
cuda!!!!!!!!!!a jak pięknie wyglądają na tle tych ścian... postaram się dziś zrobić zdjęcia swoim.
#369 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Cudowne kwiaty!!
Jeśli chodzi o to podlewanie to ja mialam na mysli ciut wiekszy kieliszek.. mam taki do koniaku..jakies 60ml moze ma... i jak wlalam od razu do doniczki to woda zatrzymala sie w oslonce w tych kanalikach- idealnie nie dotykajac korzeni...wiec moze cos w tym jest...teraz obserwuję i widze ze kwiatki dzieki temu maja mikroklimat bo woda paruje ![]() faktycznie wszyscy cos ze szkołą mamy wspolnego...ja studiuje wczesna edukacje i logopedię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
ja tez skonczylam srednia szkole muzyczna - klasa spiewu solowego, fortepianu a do tego gitara klasyczna
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez platynka80 Czas edycji: 2008-06-03 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Trochę za mały, żeby coś określic, ale coś za bardzo wybija w górę jak na zwykły korzeń. Obstawiam nowy pęd
![]() Widac, że Twoim storczykom bardzo dobrze w takiej uprawie, idą kolejne korzenie i pąków jak dużo. Czekam na emaila. |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Nowe pędy wybijąją ze stożka wzrosu, z pomiędzy liści i właśnie różni je to od korzeni, że kierują się ku górze.
Sprawdź pocztę ![]() Piękne masz storczyki. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
kochana frido, dziekuje!!!
#376 |
Zakorzenienie
|
Platynko wrzuc je lepiej na www.fotosik.pl i kopiuj kody. Takie piękne storczyki powinno się pokazywa na dużych zdjęciach, a nie w malutkich załącznikach.
Jak chcesz to mogę pomóc. ![]() A teraz śmigam spac. Kolejny e-mail poszedł. |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Rozeznanie
|
to tez moje
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2008-06-03 o 22:06 Powód: Post pod postem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Konto usunięte
|
platynka80 piekne kwiaty
![]() Ja dziś kupiłam odzywkę dla moich storczyków, i może niedługo będę wam mogła pokazać jak zakwitły bo pęd który wyrasta mi z głównej łodygi z dnia na dzień jest dłuższy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
wszystkie kwiatki są super
![]() a co do tej szkoły... widzicie choć ją skończyłyście to nadal jesteście przez nią trzymane;P dziś jest już za późno by rozwijać temat;P z newsów to strasznie opaliłam się na dniu sportu który był wczoraj i musiałam kupić taką piankę xD no i zdałam na karte motorowerową xD |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Frida te fotki są z Twojego mieszkania?? bosssski fiolet na ścianie
![]() a mi mój storczyk nie chce zakwitnąć ;(
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
Makeno,wrzuc zdjecie, obadamy,czy zakwitnie
![]()
#382 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale piękna prawdziwa parada storczyków
![]() ![]() ![]() A czy Wy rozmawiacie ze swoimi kwiatkami? ![]()
#383 |
Rozeznanie
|
pewnie, ja nie tylko ze storczykami i wszystkie sluchaja i rosna!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez platynka80 Czas edycji: 2008-06-04 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
na podstawie fotki powiecie mi czy zakwitnie? nono jutro mama wróci z moim aparatem, to wrzuce foteczki
![]()
Każdy dzień ma swój aromat /Melchior Wańkowicz/ "..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak długo Twój storczyk nie kwitnie? Platynko - teraz je widać w całej okazałości. (resztę zdjęć zrobię jutro po południu ok?) Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2008-06-04 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Frido - ja mam takie pytanko co do koloru ścian ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
To jest farba lateksowa z Beckersa - kolor z mieszalnika.
Tutaj link do strony , na której widać faktyczne kolory. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...97#post4765397 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
no piękny fiolecik, piękny (uwielbiam ten kolor
![]() mój nie kwitnie od połowy stycznia... :/
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Makeno ja mam jednego upariucha, który nie kwitnie od zeszłego sierpnia. I nadal nic nie wskazuje na to, żeby w najbliższym czasie zakwitł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co się dzieje z moim jednym storczykiem
![]() ![]() EDIT: FRIDA ten Twój wielkolud wyglada na prawdę imponująco!!!! Zazdroszcze takiego okazu! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.