![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
teraz to już trudno mi ocenić... Zmierzę się jutro. Jak przez kolejne dwa tygodnie harówki nic nie będzie, to... nie wiem co.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U
Śniadanie: - Serek wiejski wymieszany z łyżką linessy waniliowej i ok.300 g,truskawek - kawa nescafe 2 w 1 II Śniadanie: -2 kromki chleba razowego ze śliwką -2 plastry polędwicy sopockiej -1 plaster sera gouda fit ogórek,pomidor, Obiad: - 200 g grillowanej piersi z kurczaka - 200 g fit mixu brokułowego - 2 ziemniaki Podwieczorek: -"pseudo shake truskawkowy" czyli jogurt waniliowy zmiksowany z 300 g. truskawek, mała kiść czerwonych winogron Kolacja: -twarożek domowy z fit-upem ,pomidorem, ogórkiem, 1/2 papryki, kromka chleba razowego ze śliwką, zielona herbata |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
U:
I Owsianka (30 g płatków owsianych, łyżka otrąb, 125 ml mleka, 10 g proszku budyniowego o smaku kokosowym, 30 g poduszkowców kokosowych), 50 g twarogu wędzonego; marchewka. II 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone i polane ketchupem. III 6 pierogów z truskawkami polanych serkiem homo naturalnym. Deser: Big Milk. IV 200 g jogurtu naturalnego z truskawkami, kilka winogron; marchewka. V 150 g serka homo naturalnego z 30 g orzechów ziemnych; 3 rzodkiewki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A chodziło mi o to z tą zmianą diety, żeby Cię tak nie męczyła, że gdy jednak nie schudniejsz, to pomyslisz- trudno- i tak sie nie męczyłam na tej diecie, nie wcinałam redukcyjnych posiłków. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
smutne
![]() Śn: fitella kokosowo-czekoladowa, łyżka zarodków, łyżka otrębów owsianych, 2 łyżki otrębów ze śliwką, 5 ![]() 2ŚN 105g ![]() Ob: 100g makaronu graham polane zmiksowaną nektarynką i jabłkiem, do tego serek homo jabłkowo-cynamonowy, po 5 g( orzeszki makadamia, mieszanka studencka ![]() ![]() D: big milk, lód oskar jabłkowy, 2 ciasteczka owsiane P: kasza manna truskawkowa (kupna) big jabłko, 10g jaśków, 3 wafle ryżowe, 1 z linessą, 2 z jogurtem wiśniowym, 3 z dżemem nisko słodzonym brzoskwiniowym 30min gry w kosza wróciło ![]() ![]() K:big jabłko (200g bez ogryzka ![]() ![]() razem: 2800
![]() |
#2228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak na razie udaje mi się utrzymywać wagę , a co do shake to musisz sprobować naprawdę pyszny jutro tez sobie zaserwuje jeśli tylko dorwę truskawki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
smak6malin, dziękuję!
![]() A czy te 3łyżeczki są naprawde tak rażące? To malutka ilość, a ja bardzo lubie wszelakie sałatki/surówki z naturalnym ![]()
#2232 |
Raczkowanie
|
R:
śniadanie (6:30): 50g chudego twarogu, owsianka (2/3 szklanki mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych), jabłko, marchewka II śniadanie (9:40): 150g wiejski lekki, jabłko III śniadanie (13:30): 2 marchewki, pomidor, garść orzechów obiad (17:30): jajko na miękko, 1/2 kalafiora, pomidor kolacja (20:00): 200g wiejskiego 5% Straszny jadłospis ;/ ale obiecałam sobie, że bd umieszczała i te gorsze ... jutro już bd miała więcej czasu to się poprawię - mam nadzieję ... przez ten upał nie chce mi się jeść ...
#2233 |
Zakorzenienie
|
Powinno byc R, ale wyszło U
1. kromka razowego żytniego posmarowana twarogiem, 2 plastry sopockiej, 1 sera topionego z szynką, pomidor, activia figowa 400kcal 2. big milk, jabłko 170kcal 3. jajecznica (2 jajka, cebula, 2 pieczarki, trochę oliwy), pomidor, ogórek konserwowy; 220kcal czekoladka z kremem orzechowym, kawałeczek ciasta z kremem 200? 4. truskawki 50kcal ćwiczenia 50min 5. serek wiejski z truskawkami, łyżka musli 210kcal 6. kromka z twarogiem, sopocką, sałatą, ketchupem, cukierek jw 200kcal no i tako. |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A kolacja hmmm dużo owoców wiem ale hmmm chciałam więcej chleba/ wafli ryżowych ale kcal by wyszło za dużo(głupie myśli ![]() Jestem wege ![]() ![]()
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
Smak6malin dziękuję za ocene
![]() A skoro owsianka to płatki były oczywiscie owsiane- górskie A kolacji nie bylo takije jak w jadlospsie.... Zawarłam ją w temacie "czym dzisiaj zgrzeszyłam"- powiem tylko ze dodatkowe min.1600kcal samych slodkości...ah!
#2236 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze śniadanie:
truskawki pokrojone w kosteczkę (25 sztuk), 1 jabłko też w kosteczkę (średnie), 10 łyżeczek (małych) jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki otrąb pszennych. Wszystko razem wymieszane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
juliaaa161190 widzę, że jesz otręby pszenne i owsiane.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Rozeznanie
|
dziś jeszcze bardziej truskawkowko będzie
![]() U 1. miseczka truskawek + 250 ml mleka 0,5% + 200g serka wiejskie 2. grucha + mała kanapka z ciemnego pieczywa i szynki chudej kurczaczej 3. makaron graham + truskawki + jogurt naturalny ![]() kawa z mlekiem 0,5% 4. tuńczyk w sosie słodko-kwaśnym 5. grahamka z twarogiem półtłustym, pomidorkiem i cebulką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U->wczorajsze 1: Miseczka jaskow kokosowych z kiwi i mlekiem, 2 kromki żytniego chleba z masłem orzechowym i powidlami 2: Bułka sojowa z serem zoltym, szynka, pomidorem,ogorkiem, 3: 4 naleśniki z twarożkiem waniliowym,truskawkami,ki wi,bananem polane sosem waniliowym 4: 50gr pistacji, batonik cini-minis,miseczka truskawek 5: twarożek domowy z lyżeczka miodu, 2 grzanki z zoltym serem i kechupem --- Jogurt jogobella wiśniowa, batonik chocapic
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze, upalne R (zapewne ciągle z błędami
![]() 1ś: trzy kromki razowca (z ziarnami, ale mało ich było, nie będę przecież skubać ![]() 2ś: jogurt probiotyczny Jana ![]() 3ś: kalarepa, truskawki, brzoskwinia (wiem, że to nie posiłek, ale z upału nie chce mi się jeść) obiad: brokuły z wody z pestkami dyni, pierś kurczacza z przyprawą gyros ![]() kolacja: homo z czosnkiem, koperkiem, pietruchą ![]() w międzyczasie: woda niskosodowa, kawa z mlekiem dzisiaj nie mam w planach ćwiczeń, ale może zbiorę się w sobie
#2242 |
Zadomowienie
|
Moje R, prosze o krytykę i wskazówki
![]() I ś: granola + pół kubka mleka 2% + pół pomaranczy wkrojonej (niestety rano nie moge jeść, żadna jajecznica,kanapki, jajka nie wchodzą w grę - mam odruch wymiotny ![]() II ś: wieśniak 200 gram (normalny 5% tłuszczu) + 15 truskawek w planach: o: tuńczyk wsw + pomidor + ogór kiszony + czerwona cebula - to wszystko w formie sałatki skropione balsamico p: jabłko (godz 15.30) k: 100 gr chudego schabu usmażonego na łyżeczce oliwy i sałatka: pomidorki koktajlowe z czerwoną cebulą, łyżka pestek ze słonecznika i balsamico. Ile to może być kalorii?Nie za dużo? Za sobą mam 30 minutowy szybki marsz rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Raczkowanie
|
Smak6malin dziękuję za ocenkę jadłospisu
![]() 1. 3 łyżki owsianych, serek homo, łyzka otrebow pszennych, łyżka Zdrowego błonnika, kiwi, marchew 2. dwa jabłka ugotowane z wieśniakiem, pół pomidora 3. Gotowana pierś z kurczaka w przyprawach i nóstwo warzyw takich jak: smażone na oliwie brokuły z poprzedniego dnia, pomidor, sałata, marchew, nie wiem ile tego było ale sporo bo jak piers gotowała sie to podjadałam :P 5. homo nat z orzechami włoskimi, kawa z mlekiem. I tu poszłam na impreze.... 4 lampki wina, trochę szampana, ale mało, chciałam zeby bylo dietetycznie wiec zamowilam tortille z warzywami bez sosow, pozniej były dwa herbatniki takie zbożowe jakieś i po powracie takie dwie malutkie słodkie bułeczki.... no w sumie duzo nie jadlam bo dopiero kolo 4 poszlam spac, a bylam na nogach od 8, ale jakos nie moge wyjsc z tej petli zleog odzywiania... codziennie cos slodkiego ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jeden dzień odstępstwa od diety imprezą, nic nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynki, jeśli coś źle, to proszę, nie zabijajcie ![]()
![]() |
#2245 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
____ R. 1. 1 łyżka owsianych, 1 jęczmiennych, 1 żytnich, 1 otrąb, łyżeczka błonnika, 1/2 szklanki mleka 1,5%, 4-5 łyżek homo nat, kilka rodzynek, nektarynka, miseczka truskawek; kawa z mlekiem 2. batonik fitness truskawkowy, mały ogórek, 2 rzodkiewki, 100 ml jogurtu nat. pitnego; kawa z mlekiem 3. długa bułka grahamka z ziarnami, posmarowana chudym twarogiem, 2 plastry szynki wieprzowej, 3 rzodkiewki, 2 liście sałaty- zapieczone, polane ketchupem; kilkanaście małych truskaweczek 4. 3 spore łyżki lanych klusek, kromka żytniego ze słonecznikiem, duża porcja leczo z mięsa wieprzoewgo, 2 liście sałaty, plasterek szynki wieprzowej 5. miseczka truskawek, łyżeczka maku, 7 orzechów laskowych 6. 70g chudego twarogu, sałatka z pomidorów, kalarepy, sałaty, rzodkiewek
![]() |
#2246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do obiadu dołozyłam kubek domowego żurku na szynce. Żal mi zrezygnować z granoli albo z musli, co powinnam zjeść na śniadanie żeby było prawidłowo?Za pieczywem nie przepadam,nawet za ciemnym,omleta czy jajecznicy rano nie przelkne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U.
1. ok 200g Danio waniliowego, łyżeczka twarogu chudego, łyżeczka wieśniaka ze szczypiorkiem, 2 łyżeczki wieśniaka zwykłego, jabłko. 2. jabłko 3. jabłko 4. około 250g piersi z kurczaka gotowanej, sałatka z dwóch pomidorów i 3 łyżek wieśniaka normalnego, 2 łyżki homo nat. 5. miechów waniliowy, z 10 truskawek 6. sałatka: tuńczyk w sosie własnym, pomidor, łyżeczka wieśniaka ale mam dziś jabłkowy dzień ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-06-04 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na śniadanie możesz zjeść np. serek homo z otrębami/płatkami owsianymi/ pszennymi/, lub niesłodzone musli (bodajże z Sante jest) do tego jakiś owoc (oprócz banana)- najlepiej jabłko, i warzywko oczywiście. Jest naprawdę wiele opcji, to tylko przykład, masz tutaj dwa prawidłowe śniadania na redukcję; Gai: Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
EwelkaaS dziękuję za ocenę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Raczkowanie
|
Proszę o komentarz
![]() R: śniadanie: jogurt naturalny (450g) + musli truskawkowe Fitella drugie śniadanie: bułka pełnoziarnista + sałata + szynka drobiowa + ser pleśniowy light + papryka obiad: trzy kawałki mięsa wołowego + sporo gotowanej kapusty podwieczorek: serek wiejski + migdały + pestki dyni + sezam kolacja:125g chudego twarogu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.