|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cześć Dziewczyny
![]() Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? ![]() Nie udzielam się teraz zbyt często, ale czytam co u Was codziennie, także jestem na bieżąco ![]() U mnie lepiej, coraz lepiej Czuję się szczęśliwsza. Napady zdarzają się coraz rzadziej i coraz mniejsze Przestałam tak bardzo skupiać się na wadze. Spotykam się ze znajomymi, śmieję się, chwilami czuję się naprawdę szczęśliwa, choć to jeszcze nie to. Są chwilę, gdy jest ciężko, bardzo ciężko, no ale trzymam się jakoś. To na razie Dziewczyny ja póki co sobie będę Was podczytywać tak jak do tej pory, lepiej mi gdy mniej się udzielam
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
edit: dodałam zdjęcia nóg na fitnessie... tam raczej nie mogę napisać tego co tutaj.. ostatnio ich nienawidzę. wydają mi się wielkie i grube. tłuste uda i masywne łydki. a brzucha to nawet nie skomentuje
|
|
#2463 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mów tak ... na pewno nie jesteś gruba,uwierz w siebie i swoje możliwości Cytat:
i nie przejmuj się chudzinko apetytemCytat:
![]() Cytat:
Wiecie,doszły jeszcze lody,więc do 2000 dobiłam chyba. Na szczęście jak nie zobaczyłam w lustrze większego brzucha,tylko jakoś mocniej wystające żebra,to nie naszło mnie znowu na rowerek Trzymajcie się cieplutko kochane
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||||
|
|
|
#2464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A nóżki masz śliczne, na prawdeCytat:
|
|
#2465 |
|
Gość
|
Witajcie! Wróciłam (dzięki iza
Niestety mam problem (jestem alergikiem). Mam zakazane: - słodycze (to jest znaczy dobrze) - czipsy (też ok, zero świństw i chemii) - napoje gazowane (też ok) - fast - food (w Wawie zostaje mi tylko Green Way i Fresh Point) - do picia mam tylko wodę, soki i zieloną herbatę. ograniczone ilości: - pomidory - ogórki. Nie wiem jak z innymi owocami i warzywami. Może mi ktoś pomóc zorganizować jadłospis (coś nie ten teges jest z nabiałem). Mam też problem natury jelit wrażliwych. Ostatnio miałam (znowu) biegunkę. Natura pysche (nieźle, choć niestety bałam się zjeść jajecznicę (uznałam, że to jedyne co dobrego było w lodówce) - może problem, że była za tłusta?? Nie wiem. Kurde no i jak teraz ja zorganizuję moją P ![]() Pozdrawiam Wszystkich (Asilos sorki jeszcze raz |
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Słonka Wy moje Kochane, jestem już w domku
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hipnotic jak tam nauka ? co u ciebie?
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Tak przeczytałam pobieżnie co u Was.Zooosiu przecież wiesz, że napady są przez to, że masz problemy. Musisz o nich powiedzieć psychologowi, bo tylko tak uda Ci się je rozwiązać. Rozwiązanie problemów = zastopowanie napadów Wiosenko to cudownie, że humor Ci dopisuje. Nawet nie wiesz jak się z tego powodu ucieszyłam ![]() Agness rozumiem Cię, że w tym tygodniu nie masz czasu, ale w następnym idź do psychologa, proszę ![]() Krytia ja mam podobnie. Moje przyjaciółka też tak robi, np. zje jakieś lody czy coś i mówi - "to ostatnie co dzisiaj zjadłam", albo "patrz jakie to tłuste, jak oni mogą to jeść?" lub "Ojciec mnie cały czas zmusza do jedzenia, a ja ostatnimi czasy nic nie jem". Jednak wiem, że ona tylko tak mówi, a tak naprawdę to je dużo i może się tego trochę... wstydzi? A co do nauki to M-A-S-A-K-R-A! Wczoraj usnęłam nad książką i obudziłam się dopiero dziś o 9.00 a nie poszłam dziś do szkoły, bo o 12. mam bardzo ważny egzamin (Test Predyspozycji Językowych) i on jest trudny jak cholera . Wymyślają jakiś język fikcyjny i mam załapać reguły gramatyczne, które w nim występują i na tej podstawie tłumaczyć zdania z polskiego na ten język ![]() Napiszę może jeszcze dziś, jak znajdę czas, ok ? Trzymajcie się
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
postaram się zapisywać mój nastrój, myśli, coś w rodzaju pamiętnika. a potem przed spotkaniem czytać, jeśli akurat będę miała 'lepszy' dzień. wtedy może uda mi się powiedzieć wszystko i będzie łatwiej.. Cytat:
![]() Dzisiaj byłam tylko na dwóch lekcjach. W domu nie ma rodziców, ale zrobię dzisiaj wszystko, żeby do napadu nie doszło. Poza tym, wieczorem wychodzę, więc na pewno się uda.. Stwierdziłam, że będę planować posiłki, dokładnie. Że po każdym będę myć zęby a po obiedzie wychodzić na chwilę z domu. Zawsze niby próbowałam zajmować się czymś innym, ale teraz wymyśliłam kilka konkretnych rzeczy które będę robić. eh.. mam nadzieje, że się uda.. chociaż który to raz obiecuje sobie, że ten napad był ostatnim?
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na seri to milo czytac taki post. I oby tak dalej Cytat:
Super Wypocznij sobie ale podczytuj i nas![]() zoosia: Grube łydki ? Kobieto błagam Cie...! Napissałam Ci ze masz śliczne nogi zanim weszłam tutaj.A tu masz...Ty krrecisz jeszcze nosem.Nie ładnie. Zadnej ale to zadnej R nie rozpoczynaj. Tym bardziej r brak sniadania a potem rzucanie siieena jedzenie.Przemysl to jeszczer raz Dziewuszki a mnie znowu głowa boli Ale zauwazylam ze dzieje sie tak jak wypije cos...
|
||
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko- świetnie
![]() Iza- jasne, że pamiętam cieszę się, że u ciebie coraz lepiej. Oby tak było dalej !Baby- boli cię głowa gdy coś wypijesz? przepraszam, ale wcześniej nie doczytałam. Mnie ostatnio boli codziennie, a szczególnie gdy napiję się wody . (piję przynajmniej 1,5 l dziennie, taki nawyk) i niepokoi mnie to. Zosiu- nóżki masz świetne, zresztą odpisałam ci w wątku na Fitnessie. I życzę powodzenia w walce z kompulsami
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka : Widzisz mamy to samo... Ogolnie zaczyna mnie własnie bolec jak sie czegos napije...Niepokoi mnie to bo przeciez musze pic jak jest tak goraco.
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Gość
|
U mnie duże sukcesy (wreszcie nie mam wyrzutów sumienia
|
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Agatko ,tak się cieszę że jesteś szczęśliwa
![]() A ja przez te parę dni mogę się mniej wypowiadać,czytać będę dalej Bo mam w pracy nocki aż do Niedzieli i zmieniam się w sowę ![]() Pozdrawiam wszysstkie laski,miłego dnia i buzi dla wszystkich
|
|
#2476 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, teraz mam problem.
Tyję już nawet na tym co jem. I to przy wysiłku. Co ja zrobiłam.
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
u mnie w sumie nienajgorzej,sama nie wiem czy jestem na R czy na U,bo jakaś ostra redukcja to nie jest,a kalorii w sumie niewiele,dzisiaj będzie pewnie 1400 może 1500 bo chyba pójdę później spać,to się przyda coś potem,ale jeszcze nie wiem.Nie chcę spowalniać metabolizmu,dlatego jak jem mało to nie ćwiczę,w ogóle się tak najadłam obiadem (chyba z 500kcal miał ),że w ogóle mi się jeść nie chce ...Weroniczko - super,że małe sukcesy masz ![]() Moniczko - a jesteś pewna,że tyjesz?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2479 |
|
Gość
|
Tak, agmes mnie też to cieszy, tylko kiepskawo z jadłospisem (jak to do siebie pozbierać, bo jestem alergikiem). Zobaczę co pani doktor (dermatolog) mi zakaże. Może też wybiorę się do alergologa (zapytam się siorki). Jest kiepsko u mnie ze zdrowiem (3 choroby przewlekłe + okulary).
Pozdrawiam |
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd ten wniosek? Może to wahania, one mogą wynosić nawet kilogram - dwa.
|
#2481 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będzie im miło ![]() Cytat:
Też poszłam i do najlepszego gimnazjum, a potem do LO w regionie. I o ile w gimnazjum traktowano nas w sposób, jaki mówisz, to w LO da się już z nimi dogadac, traktują nas poważniej. Też wazyłam się codziennie, ale postanowiłam, że zmienię częstotliwość do chociaż co dwóch dni Po napadzie się nie ważyłam i dobrze, bo nie zepsułam sobie humoru. To co jest teraz odnośnie mojego jedzenia nazywam redukcją, ale z odchudzaniem ma chyba niewiele wspólnego- truskawek sobie nie odmawiam, łącze węgle z tłuszczami, nie jem kalorycznych produktów i zmniejszyłam ilości. Ostatnio nie miałam w ogóle ruchu, zaczęłam do szkoły jeździć na rowerze (wprawdzie to tylko 10 minut, ale zawsze coś). Co do mojego ciała- uważam się za bardzo przeciętną, nie podobają mi się do końca moje nogi, bo o ile łydki sa teraz ok, tak górna częśc ud to galaretka- jest lepiej niż przed dietą, ale zaniechałam ćwiczeń i wszystko wraca do stanu poprzedniego... Brzuch miałam fajny, przez ostatnie 3 tyg się zapuścił, ale szybko to nadrobię. Ogólnie akceptuję siebie, chociaż jest parę rzeczy, nad którymi chciałabym popracować ![]() Jak mam dobry humor i się 'odstrzelę' mój wyraz twarzy mówi- patrzcie i podziwiajcie, jaka ze mnie fajna laska ![]() Dzisiaj jest u mnie bardzo ok ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2482 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też taki mam, dziś cały czas byłam głodna i wiesz co? ja się cieszę Cytat:
~~!super, że u Ciebie lepiej? to zasługa psychologa czy po prostu coś szczęśliwego wydarzyło się w Twoim życiu i pozytywnie odbiło się na jedzeniu Cytat:
słodyczy w ogóle nie możesz jeść? nawet lodów? to musi być straszne!Cytat:
Cytat:
![]() oj, wiem, co to za egzamin. przyjaciółka pisała, mówiła, że nie było tak źle jak Ci poszło? ![]() Ty jesteś taka młodziutka a już Was tak cisną! jak tam jedzenie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jestem strasznie przygnębiona przez to, że Agata Mróz zmarła
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
wpadłam dosłownie na sekundę, przepraszam że nie odpisuję ale obiecuję że jak się ten młyn skończy to wszystko nadrobię. Melduję że egzamin poszedł w miarę, wcześniejszy zaliczony a w piątek największa masakra, dlatego dziś już jestem po 3 kawie i czeka mnie dłuuuuuuga noc a jutro dłuuuugi dzień nad książkami ![]() Zosiu - wiesz wydaje mi się że ta decyzja psycholog o skróceniu terapii nie była najlepsze, co ona mogła sie dowiedzieć o Tobie po tych paru wizytach ?? proszę porozmawiaj z nią przy najbliższej okazji i powiedz że jest gorzej i że Sobie nie radzisz i absolutnie nie duś tego w Sobie to najgorsze co możesz teraz zrobić, przez to obsesja na punkcie jedzenia będzie się pogłębiać bo Twoje emocje nie maja gdzie uchodzić jak tłumisz je w Sobie ![]() Agatko- Witaj
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Izunia,ja też mam doła że Agata Mróz zmarła,nie mam słów tylko świeczki w oczach...
|
|
#2485 |
|
Gość
|
Agnes - właśnie najbardziej lubię się w okularach - one były dodane jako przyjemność. Po za tym dobrze w nich wyglądam - mam z natury małe oczy, wielkie policzki, wielkie czoło - wygląda to strasznie nie proporcjonalnie.
Iza - tak mam zakazane, to okropne, ale tak musi być. Lody, też nie. Mam alergię na barwniki i konserwanty w żywności - po nich mam ciężkie problemy żołądkowe (biegunka etc.). Jak chcesz zobaczyć więcej to zajrzyj do wątku szpiega - link w podpisie i zajrzyj też na dermatologię - wątek "trudna cera - czy to AZS?". Nie wiem jak z resztą owoców i warzyw. Mam jeść ograniczone ilości pomidorów i ogórków (opryski chemiczne). Jabłka jeść mogę, truskawki też, choć tylko ze względu na krótki okres możliwości jedzenia. Funky - współczuję - ja na szczęście po maturach mam wakacje. Teraz zjadłam kurczaka w panierce z piekarnika - udko małe, ale kurczak. Nie myślę o nim. |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Ech ... wystarczyło jedno słowo nie tak,a zawaliłam. Zjadłam miseczkę zupy warzywnej,michę truskawek,a potem jeszcze skoczyłam po naleśnika,bo miałam ochotę,a mój tata stwierdził,że on by tyle nie zjadł na raz. Nawet nie wiecie jak mnie to zabolało
potem się tłumaczył,że chodziło mu o to,że pomieszałam różne smaki,ale w mojej psychice zostało słowo 'za dużo'. Wsiadłam na rowerek - efekt 800 kcal spalonych. Miałam na koncie 1600 czyli odjąć 800 daje też 800 Wszystko przez ojca,a sam teraz wcina chyba z 5 kromke białego pieczywa z pasztetem! Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,jak bardzo potrafią zranić kogoś jednym słowem ...
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nie miał nic złego na myśli. Powinnaś jednak porozmawiać wreszcie z domownikami, żeby takie sytuacje się nie powtarzały.
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ludziu - mam wrażenie,że domownicy się domyślają.
Nawet siostra ostatnio stwierdziła,że mam bulimię sportową. Ona wie,że często mam tak,że chcę jak najszybciej spalić co zjadłam ... na szczęście nie spalam przez wizyty w łazience,a przez podwójną dawkę ruchu ...
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wpadłam szybciutko napisać co u mnie
Byłam dziś na tym konkursie i miał... 6 stron . Nie był jakiś strasznie trudny, aczkolwiek do łatwych nie należał ![]() Musiałam na podstawie domysłu dawać tłumaczenia wyrazów serbsko-chorwackich ![]() No, ale reszta była jako,tako ![]() Mam jeszcze sporo nauki, więc jutro przeczytam co u Was ![]() Odpowiem tylko na pytanie Krytii i Wiosenki. U mnie z jedzeniem nawet nieźle, wiem, że mogłoby być więcej i lepiej, ale cały czas nad tym pracuję i stopniowo sobie dodaję. Jednak nie na zasadzie - dodaje 100/200/300 kcal tylko tyle ile mam ochotę. Jeśli jestem głodna jem więcej nawet o 300 kcal, jeśli mniej głodna to staram się nie schodzić poniżej tego co było. Mam trochę więcej luzu, ale od ideału to jeszcze odbiega, więc trochę potrwa zanim będę miała takie super jadłospisy na luzie ![]() Zooosiu śliczne nóżki ![]() Asilos witaj w domu Pozdrawiam, całuje, ściskam i co tam jeszcze się da zrobić !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

ja póki co sobie będę Was podczytywać tak jak do tej pory, lepiej mi gdy mniej się udzielam 

jestem zła, zdenerwowana, coś się wydarzy (albo z drugiej strony, ciągle jest tak samo) i wtedy się opycham. Jak mam nerwowy dzien, to zawsze przeginam trioche z jedzeniem. Albo mam scisniety zoladek, albo wprost mnie ssie. I pozniej zawse jestem na siebie zla. Dlaytego naprawde pogadaj z psycholog, poczekaj, az sytuacja sie unormuje, nie bedziesz juz taka smutna, daj sobie czas, a bedzie lepiej
i nie przejmuj się chudzinko apetytem

A nóżki masz śliczne, na prawde

Kobieto błagam Cie...! Napissałam Ci ze masz śliczne nogi zanim weszłam tutaj.A tu masz...Ty krrecisz jeszcze nosem.Nie ładnie. Zadnej ale to zadnej R nie rozpoczynaj. Tym bardziej r brak sniadania a potem rzucanie siieena jedzenie.
),że w ogóle mi się jeść nie chce ...