![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 92 cz. IV
Gosia, to ma być rozprawka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
hmmmm...
najpierw trzeba zastanowic sie nad argumentami... ja sprobuje sklekocic jakos wstep, chociaz nie jestem zbyt dobra w te klocki, ale moge pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
''dlaczego stawianie pytania ''dlaczego'' nietórym osobom wydaje się niebezpieczne?''
Dlaczego tak postąpiłaś? Dlaczego nie pomyślałaś o tym wcześniej? A dlaczego jesteś taka smutna? Pytania z życia wzięte, a czasem jak bardzo wyprowadzające z równowagi. Nie zawsze mamy świetny humor i ochotę na odpowiadanie na pytania pokroju powyższych. Niektórzy z nas nie chcą wstępować na 'śliski grunt' i unikają odpowiedzi. Zwykle nie mają na to ochoty, wstydzą się przyznać do błędu, nie czują potrzeb 'otwarcia się przed innymi' czy boją się wyciągać wnioski. Każdy z nas chce chronić swoją prywatnośc i uczestniczyć w zyciu towarzyskim i rodzinnym a jak najlepszym poziomie. Nikt nam tego nie zabroni, jednak musimy zastanowić się czy zadawanie każdemu po kolei pytań rozpoczynajacych się od irytujacego 'Dlaczego?' nie popsuje naszych relacji z przyjaciolmi, rodzina lub znajomymi. Jednak by uzyskac stuprocentowa odpowiedz na to nurujace pytanie, pragne przedstawic argumenty, ktore potwierdza moja teze. byle jakie, pisane 'od reki'. pozniej moge zastanowic sie nad czyms lepszym, chyba ze masz to na jutro? no i mamy problem, bo nie wiem zupelnie jakich argumentow mozna by uzyc... a potrzebujesz minimum 2. |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
BAN stały
|
a ja już nic nie robie od dzisiaj xD Ha.!
Teraz tylko treningi treningi i jeszcze raz treningi xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
a co trenujesz?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Fajne
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie na jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() Oczywiście jeśli chcesz, nie żebym się narzucała xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
BAN stały
|
Ja trenuje strzelestwo.
w piatek znów Zielona Góra xD na 3 dni A później pon wt sr we wrocku... xd |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
ymm. wstyd się przyznać, ale szczerze nie wiem na czym to polega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
BAN stały
|
Strzelectwo ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje argumenty: - pytanie dlaczego obnaża niewiedzę - ludzie boją się reakcji otocznia - pytanie nie zawsze jest postawione w odpowiednim miejscu i czasie - odpowiedź może być szczera do bólu, a czasem ta szczerość boli - odpowiedź może nie spełniać naszych oczekiwań (prymitywny przykład: dziewczyna pyta swojego chłopaka czy ją kocha, ten odpowiada, że nie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
nom?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i jeszcze wymyśliłam: - możliwość ośmieszenia się - niechęć odpowiedzi tej drugiej osoby |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() ghana fajny wstęp gosi napisałaś. jesteś typową humanistką ? ![]()
#2688 |
Zakorzenienie
|
Nikt z nas nie jest alfą i omegą, jednak jmateriały wchodzące w skład programu nauczania znać musimy. Wstyd się przyznać, ale przecież nie zawsze jesteśmy przygotowani do odpytywania czy niezapowiedzianej kartkówki. Poza tym błyśnięcie inteligencją sprawi, że będziemy postrzegani jako osoby mądre i jako godni towarzysze do dyskusji. Laki w naszej edukacji obnjiża poczucie naszej pewności siebie i będą fundamentem do zamknięcia się w sobie.
Zrob sobie rachunek sumienia Czy kiedykolwiek smiales sie z glupiej odpowiedzi kolegi? Czy kiedykolwiek drwiles z jego uzasadsnien? No wlasnie... Dlatego też staramy się unikać odpowiadania na pytania 'Dlaczego akurat tak?', gdyz boimy sie reakcji otoczenia. Nikt nie chce byc odrzucony, a nawet dystans do siebie tu nie pomoze. Przeciez kazdy chce byc traktowany na rowni, a rowniesnicy sa przeciez tak okrutni. Wyobraź sobie, że w Twoim zyciu zdarzyło się cos starsznego. Chcesz o tym zapomniec i probujesz znowu normalnie zyc. Wszytsko idzie na dobrej drodze, coraz mniej placzesz, od czasu do czasu kaciki Twoich ust unosza sie ku gorze, nawet Twoje oczy zdaja sie byc nieco radosniejsze. Az nadchodzi ten moment, gdy zewszad padaja pytania 'Dlaczego się smucisz? Dlaczego masz podpuchniete oczy?' Wspomnienia wracaja, a my nabieramy wody w usta. Trduno nam pozostawic pytanie bez odpowiedzi, ale na tlumaczenia nie mamy cierpliwosci. Kazdy z nas wie jak to boli... Pozwolmy zadac sobie pytanie. Co cenimy sobie najbardziej u znajomych? Odpowiedz jest jasna. Jest to szczerosc. Czasem bolesna, czasem radosna. Z wlasnego doswiadczenia wiemy, ze przyjaciele nie zawsze sa zadowoleni ze szczerosci, ktora im 'fundujemy'. Starajmy sie odpowiadac w neytralny sposob na pytania 'Dlaczego nie podobam sie chlopcom?', gdyz bolesna odpowedz tkwi w pamieci przez wiele lat. wiesz wg mnie tyle tego styknie, bo w koncu wyjdzie z tego maslo maslane i pojdzie Ci przez to na kompozycji i stylistyce. zaraz machne jeszcze koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Fajne!
![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;7766955]duzo sie uczylam i duzo tez nie umiem ![]() Mi tu ![]() U mnie też ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
To były raptem 4 proste przykłady, a jak wielce potwierdzily moja teorie. Pytania z rodzaju 'dlaczego? zostawmy dla siebie. Czasem potrafia zranic, sklonic do refleksji, obnizyc pewnosc siebie. Chyba nikt z nas nie chcialby stanac w sytuacji, gdy nie wie co odpowiedziec,a reszta 'przewraca oczyma' w gescie irytacji. A dlaczego jestes taki ciekawski? No właśnie...
A i zeby nie bylo, pisalam to na szybciocha, pozmieniaj tam, ja sie nawet boje tego czytac, bo to pewnie jedna wielka zenada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakby co, to ja służe pomocą z matmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
u mnie jest burza
![]() ![]() ![]() mama krzyczy żeby kompa wyłączyć bo piorun walnie :lol : gejki powodzenia jutro ![]() ![]()
#2693 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
hahaha, ciesze sie ze pomoglam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Ghana zdolniacha z Ciebie
![]() Jak mi się nie chcę uczyć a tyle tego jest..... idę ![]()
#2697 |
Zadomowienie
|
Damy radę
![]() Jeszcze trochę i ... WAKACJE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
ja nie potrafie sie uczyc tak po 'nocach' :PP
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
Spać idę
![]() Pa ![]() I jeszcze raz dzięki Ghana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.