|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
Cytat:
Mój też był ateistą, a niedługo go chrzczę
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
wyjeżdżam za dwa tygodnie do Edynburga...czy powinnam mieć jakies ubezpieczenie zdrowotne czy coś w tym stylu? czy to jest wymagane jeżeli jadę na prawie 3miesiące?
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
helooo! wlasnie wrocilam z pracki, bede tam juz do konca.
jakis dol mnie chyba lapie, albo depresja przedokresowa bo boje sie ze sie nie wyrobimy ze wszystkim przed wyjazdem. jest tyle spraw do zalatwienia ze glowa boli a zostaly nam tylko 2 tyg teraz juz zalatwiam niektore rzeczy ale i tak jestem w strachu...poza tym nie chce mi sie juz wstawac rano..
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny najpierw zdjecia, potem bede pisac.
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-06-02 o 20:16 Powód: poprawka |
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Pieknie niestety tylko w hotelu. Ale tak jest chyba wszedzie w tego typu miejscach.
Chyba wlacze sie do jakies konwersacji. Lovely Girl ciesze sie ze randka byla udana. Po piewrszym spotkaniu przewaznie trudno jest cos powiedziec na temat dalszego rozwoju sytacji. Moj TZ tez jest Ateista, rozmawialismy na ten temat, jego zmieniac nie bede, ale dziecko jak bedzie to przyjmie moja wiare. A abrocja- uwazam ze jest to rozwiazanie ostateczne, ale musi byc poparte sluszymi argumentami jak juz dziewczyny pisaly. Bardzo dziwi mnie to, ze tu mimo tego, ze antykoncepcja jest darmowa jest tyle zabiegow, po prostu maja do nich za latwy dostep. Co do terminu, plod do 24 tyg nie jest traktowany jak ciaza. straszne, ale prawdziwe. Moja kolezanka miala problemy chyba w 22 albo 23 tyg i lekarz jej powiedzial, ze ma sie nie matrwic, bo jak poroni to i tak jeszcze to nie dziecko.
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam twoje zdjęcia na naszej klasie, nie wiem czemu zawsze z blondynką mi się kojarzyłaś, ale w tych włoskach łądnie ci ![]() lovely uważaj zebys na swira nie trafiła
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Bo sylwunia3009 była blondynką
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Bylam bardzo dlugo, tak ostatnio mi sie czegos ciemniejszego zachcialo.
A czemu tak pisze, bo poza hotelem jest strasznie brudno i biednie. Dominikana jest strasznie zasmiecona.
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olka bede uwazac :buziak:
Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-06-03 o 04:57 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Moj TZ jest nieochrzczony ateista, ale zmieniac Go nie bede, bo do wiary mam stosunek obojetny. Co do naszego dziecka, to raczej nie bede chrzcila, dorosnie, zrobi co bedzie chcialo. Ale moze zmienie zdanie, zobaczymy.
Sylwunia, nienawidze Cie Ja chce nad cieple morze![]() Cytat:
Kupilam bilety do Polski na lato i umarlam 325 funtow
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi nie chodzi tyle o tego ateiste,co o tá réké. Ahh.. pozatym mam jakies zle przeczucia dzisiaj.Wczoraj do mnie pisal,czy mozemy sie jeszcze niedlugo spotkac. odpisalam ze tak, ze ide z kolezanká do pubu i czy chce isc z nami-ale zeby wybral pub bo nie znamy okolicy. Powiedzial,ze ok, bardzo chetnie pojdzie a za pubem sie rozejrzy. Napisal ze odezwie sie pozniej bo jest na zakupach. I co? I nic. Mial byc dzisiaj w pracy rano a go nie bylo. Nie wiem co sie dzieje, mam jakies zle przeczucia.
|
|
#4243 | ||
|
BAN stały
|
Dzień dobry.
![]() Mi po przyjeździe zmiana klimatu chyba nie służy,bo od wczoraj mam jakies rewolucje jelitowe. ![]() Cytat:
Fajnie,że w tej pracy zostajesz dokońca. ![]() O matko,jak tam ślicznie. ![]() Cytat:
![]() Mahora,tak drogo zaplaciłaś za bilety. Czemu tak dużo,czym wracasz do Polski???Ja wracałam autobusem z Orbisu i w tą i spowrotem zapłaciłam 90 funtów.
|
||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Mahora, ja go na siłę nie ciągnę do Kościoła
Może to tak wygląda, ale tak nie jest. Chce, to proszę bardzo, mnie na rękę Rodzice Tż zostawili swoim dzieciom wybór, no i wybór jest marny, bo chłopaki nie zostały wychowane w żadnej wierze, stąd trudno im było wybrać. Ja Tż-owi pokazał, że Kościół nie jest taki zły, chociaż ksiądz, do którego chodził to jakiś mistyczny przypadek zatem zmieniamy parafię.Lovely, nie martw się na zaś
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecimy ryanair, jak zawsze. Ja sie do autobusu nie nadaje, za dlugo, za duzo ludzi, za ciasno i nie zatrzymuje sie kiedy JA chce. Cytat:
Lovely chlopaki lubia 'zapominac' o pewnych rzeczach. Nie ma sie co martwic. Co za pogoda, wlasnie przytargalam moje dwa wspomagacze energetyczne - Red Bull i czekolada . I diete szlag trafia dobrze, ze cwicze, to wyrzuty sumienie mnie nie zabija
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co do aborcji to mialam nieprzyjemna sytuacje kilka lat temu. Polka z ktora pracowalam miala aborcje a mnie oklamala ze to bylo zapalenie jelita . Poprosila zebym wytlumaczyla szefowi dlaczego nie moze pracowac. Oczywiscie prawda wyszla na jaw szybko a ja wyszlam na idiotke .
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz wszystko ok. Zle mnie chyba zrozumialyscie. Mialam jakis niepokój w sobie-myslalam ze cos sie stalo.
Dziwne jest uczucie jesli od kilku dni dostaje sié po kilkanascie smsów dziennie i nagle cisza i jeszcze wiedzialam ze mial byc dzisiaj w pracy a go nie bylo,wiec czarne mysli mnie naszly ze moglo mu sie cos stac. Nie chodzilo o to ze mógl zapomniec o mnie
Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-06-03 o 13:58 Powód: literówka |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
No, gdyby mój Tż chciał się ochrzcić tylko dla papierka, to bym mu nie pozwoliła
Świętokradztwo. A tak to się cieszę, że będzie tej samej wiary Bo nie powiem, duże ma to dla mnie znaczenie.Najlepszy to jest ojciec Tż.. Przy spisie ludności, czy czymś na ten krój, w rubryce wyznanie wpisał :Sheffield Wednesday czyli lokalny klub piłki.Ja jeszcze się nie spakowałam, a zaraz idę dopiero wymienić pieniądze
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki, piekna plaza.
Ja marudze mojemu Tztowi, ktory najbardziej lubi jedzic na Majorke ze moze bysmy gdzes indziej pojechali a on na to, ze gdzie indziej bedzie wygladalo podobnie (on sie najezdzil). I musze przyznac ze to rownie dobrze moglaby byc Majorka. Co do czystosci moge podpisac 4 lapami, ze nie mam nic do zarzucenia no i nie jest daleko ![]() Mam nadzieje, ze wypoczelas i nalykalas sie slonca, bo tutaj paskudnie jest. Cytat:
Co do religii moj Tz jest protestant ale niepraktykujacy. Ja chodze do kosciola katolickiego od czasu do czasu (powiedzmy raz na 6 tygodni). Cytat:
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz sié odezwal-mowilam ze juz wszystko wiem.
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Sylwunia - sliczne zdjecia.
Musze kupic bilety do Polski na sierpien, do Polski na wrzesien, do Estonii na lipec i na Cypr na wrzesien i siedze juz druga godzine i chyba sie poddam. Dochodze do wniosku, ze mnie po prostu ba to wszystko nie stac... za sama Estonie ponad 400 funtow... Zycie mnie czasem dobija...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, z góry przepraszam, że takie głupkowate...Ale czy w Anglii są takie same kontakty (elektryczne) jak u nas?
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
A czy można kupić u nas w Polsce jakieś przejściówki ? Jak sobie radziłyście na początku? Kupowałyście tam np. ładowarki to tel?
|
|
#4256 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy w Polsce mozna kupic takie przeláczniki bo nigdy w Polse nie kupowalam. Taki przelácznik kupilam tutaj na miejscu juz.
|
|
#4257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się jeszcze rozejrzę za taką przejściówką.
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuj moze w Empiku w rynku, a jak nie to moze na lotnisku bédzie jak juz bedziesz wyjezdzac-ale nie jestem pewna. Ja jak jechalam do PL a mam juz tutaj np.suszarke angielská to kupowalam na lotnisku przelácznik na PL gniazdka. Wiéc moze na Wroclawskim lotnisku bedzie. Ale tak jak mówilam -moze Empik-Rynek
|
|
#4259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miałam w Anglii,bo miałam tam polski telefon,ale zapomnialam wziąć do PL. ![]() A ja juz 3 dzień się męcze.
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EDIT: chyba juz wiem czy chodzi o te rewolucje jelitowe?
Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-06-04 o 13:00 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

a zostaly nam tylko 2 tyg
teraz juz zalatwiam niektore rzeczy ale i tak jestem w strachu...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Może to tak wygląda, ale tak nie jest.
zatem zmieniamy parafię.
. I diete szlag trafia
. Poprosila zebym wytlumaczyla szefowi dlaczego nie moze pracowac. Oczywiscie prawda wyszla na jaw szybko a ja wyszlam na idiotke
.
czyli lokalny klub piłki.
Ja się jeszcze rozejrzę za taką przejściówką.