![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5
Ewulka gratuluje!!
Jak w zeszlym tyg byla cisza tak w tym pedzicie z tymi porodami😀😀😀 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratulacje, w koncu maluszki na świecie ❤ i coraz więcej szczesliwich zakończeń ❤❤❤
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz gratulacje dziewczyny !!!! ![]() Przy takich wieściach aż głupio narzekać ale za mną noc fatalna. Dziś się nie ruszam, nie sprzątam, obiad ugotowałam wczoraj... książka i łóżko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
Ewulka super
![]() To Chery trzymaj sie dzielnie. U mnie rozwarcie sie nie zmienilo od wczoraj. Powiedzieli po badaniu ze jak rusza jakies skurcze konkretne to jest szansa ze urodze. Ale jakby nic ani dzis ani przez noc to do domu jutro bo do szpitala mam blisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wszystkim gratuluję🌷
Rozkręciło się z porodami. 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Ewulka, gratulacje, kawał dzidzi urodziłaś
![]() Alea, Tobie już gratulowałam na FB, ale powtarzam jeszcze raz: gratuluję! Little hope, dla mnie to dziwne z takim rozwarciem wypuszczać do domu, tym bardziej że miałaś już skurcze. Powinni oxy podać i zakończyć twoje męki. Lynn, moja też się nie szykuje, ale już jej nie pośpieszam. Czekam spokojnie na niedzielę i przestałam odbierać telefony, bo też co rusz ktoś dzwoni albo pisze z pytaniem, czy już urodziłam.
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie że jak dostane kolejną wiadomość "i jak urodziłas?" albo najlepsze "to kiedy bedzie dzidzia" (no.kur. jakbym wiedziala...) to mam ochotę rzucić telefonem w ścianę... Boje się że któregoś dnia na prawdę to zrobię... Przeciez nie bede przed nikim ukrywać dziecka. Jako urodzę to poinformuje...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile przybral na wadze? Jak masz mleko to walcz...nie wiem czy to dobry pomysł już dokarmiac Jak śpi to najedzony i nieglodny....sprawdzaj wagę jak najczęściej się da....jezeli będzie przybieral...nie dokarmiaj wtedy Idź może codziennie do przychodni...tylko na zwazenie ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Gratulacje jeszcze raz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7774098 6]Moja mała spała 3 godziny, potem 3 godziny karmienia + próba odłożenia, teraz znowu śpi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Normalne ...moj czasami wisi na cycu pół dnia.... je ...zasypia....próba odlozenia... pobudka...je ....zaypia ...próba odlozenia...pobudka Wychodzi na to że cały czas na cycu Zdarza się że próba odlozenia kończy się bez pobudki... nigdy nie wiem kiedy to się wydarzy...odkladajac zawsze mam nadzieje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zainwestowalam w wagę dla maluszków, żeby się mniej stresować. A co do zaparć, czopki glicerynowe pomogły doraznie.Ale wode też pije, choć mi bokiem wychodzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Rozeznanie
|
Aleaa Gratki😍 sypią nam się dzieciaczki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Kolejne gratulacje, tym razem dla Ciebie ewulka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Olanzapinka i Norka co tam u Was Dziewczyny??? Jest szansa ze nas zmienicie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
Ja po wizycie u gina. Mały ma 3,5kg, jak do przyszłego pt nie urodzę, to wypisze mi skierowanie do szpitala. Jednak póki co liczę na poród w przyszłym tyg, nie w tym, bo jeszcze kiepsko u mnie ze zdrowiem, nadal katar, kaszel, kiepsko...
![]() Dobra wiadomość, to taka, że mały jest bardzo ładnie wstawiony i mam dużą szansę na sn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
U mnie mała ciągle nie chce siku zrobić, więc chyba do jutra leżymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Aphrael wysłałam Ci prywatną wiadomość odnośnie sytuacji w naszym szpitalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7774668 1]Spróbuj się położyć z małym przy cycku i tak leżcie. Musi nakręcić produkcję. A z butli je, bo łatwo leci.
Trzymam kciuki! U mnie mała ciągle nie chce siku zrobić, więc chyba do jutra leżymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U mnie dopiero dzisiaj zrobiła siku. Jest szansa, że jutro wyjdziemy do domu. Czekam jeszcze na potwierdzenie grupy krwi małej i ewentualnie na podanie immunoglobiny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim Mamusiom, które mają swoje Maleństwa przy sobie! ![]() ![]() ![]() ![]() Aktualizacja - dostałam okres! Nigdy nie cieszyłam się na okres jak teraz!!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2017-10-06 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też z powyższym mam problem, zawsze sprawnie wszystko ogarniam, ciągle cos, a teraz ta ,,niepełnosprawność" bardzo ogranicza... nawet zanim wstanę z kanapy to mija więcej czasu;/ ale cieszmy się, że to już końcówka i coraz bliżej i znów będziemy aktywne, a obowiązków to dopiero dojdzie ![]() Moja torba do szpitala to w sumie walizka na kółkach i to spora, a również nic dodatkowego nie brałam ![]() Byliśmy wczoraj na tych warsztatach z Mamo to ja i tak jak z Lynn pisałyście, sama też tego spodziewałam się, dużo reklam, nie podobało mi się o żywieniu (jedna firma produkująca mleka modyfikowane oraz o krwi pępowinowej nie było zbyt ciekawie prowadzone). Na plus było na temat pierwszej pomocy (na to najbardziej liczyliśmy) i wybór fotelika. Ogólnie miałam wrażenie, że za dużo tematów chcieli w tak krótkim czasie przedstawić, lepiej wybrać 2-3 i na nich dokładniej skupić się. nunny, Aleaa, ewulkaaa gratuluję! ![]() ![]() Jak to jest z opuszczaniem się brzucha, w większości kilka dni przed porodem obniża się, czy nie zawsze tak musi być? Pytam, bo wiele osób pyta, czy już mi się opuścił, a jak mówię, że nie, to twierdzą, że jeszcze trochę czasu minie do porodu. Ale chyba to nie jest zbyt duży wyznacznik... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
Norka bardzo trzymam za Ciebie kciuki!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, też mam na imię Ola. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mała zrobiła siku, więc idziemy do domu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
Ja mam brzuch nisko juz od połowy września.
Norka, to trzymam kciuki, żebyś niebawem przekazała nam dobra wiadomość.
![]() |
#1137 |
Wtajemniczenie
|
Super Norka...trzymam kciuki
Powiem Ci, że ja miałam taką sytuację...zdążyłam poinformować dziewczyny z Lutowego wątku o mojej ciąży zanim zdążyły się wszystkie rozpakować.... czego i Tobie życzę kochana....buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Raczkowanie
|
Kurcze, ale się dzieje! Rozpakowanym gratuluję serdecznie!
My już w domu, bawimy się w karmienie. Nie jest lepiej niż za pierwszym razem, bo u mnie to się dramatycznie wolno rozkręca. Widoczna siara w 3 dobie, a dzisiaj dopiero zaczynam czuć mrowienie i wrażenie, że coś się zbiera poważniejszego. Za pierwszym razem strasznie mnie to frustrowało, młody poleciał z wagą mocno, a teraz po prostu wybrałam drogę środka - przystawiam do obu piersi, a potem dawałam mm. Dzisiaj w domu wyciągnęłam ten zestaw medeli z drenem do karmienia i pierwsze wrażenie jest super - na szyi mam wiszącą butelkę z mm, z której odchodzi cieniuteńka rurka i sięga do sutka. Młody ciągnie cycka i leci wtedy zarówno z piersi jak i rurki. Wygodne to nie jest, ale chyba pomoże bardzo szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Po ktg byłam u lekarza w szpitalu i ten tak pozytywnie do mojego szybkiego porodu nie podszedł. Niby powiedział, że mogę zacząć w każdej chwili rodzić, ale jeśli nie urodzę do przyszłego piątku to 16tego będą wywoływać. Od jakiś 2-3 h mam spięcia u góry brzucha, jak zwykle nieprzyjemne, ale niebolesne i nie wiem czy mam liczyc czas między nimi? I zwiątpiłam w szacowanie wagi na usg. 2 tyg temu 3,2 kg, tydzien temu 3,7 kg, dzisiaj 3,7 kg... Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-10-06 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Wtajemniczenie
|
My miałyśmy wyjść jutro ale tak jest wszystko w porządku, że po obu obchodach zapadła decyzja, że wychodzimy dzisiaj!
Jaka jestem szczęśliwa!! Ale mam zalecenie od lekarza, że jak młoda nie je, mam jej dać mm bo póki co nie mam jeszcze sporo pokarmu. Jakie mam kupić mleko? W szpitalu mają Nestlé nan, ale kompletnie nie znam tematu a mąż musi kupić coś na szybko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.