|
|
#1801 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
Podziwiam was laski, że tyle czasu pracujecie w ciąży, pracownice roku z was! Mnie to pewnie jak zajde w ciążę to max. Od 5 miesiąca nikt w robocie nie zobaczy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1802 | |||
|
luckygirl
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
No my jesteśmy w 21tc
|
|||
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dokładnie tak samo
Jedynie jak idę na zakupy gdzieś blisko to przekładam portfel i klucze do szmacianej torby na zakupy i wtedy nie biorę torebki. Który ten xaomi polecałyście? Nieduży. Chyba jednak nadszedł ten czas, żeby wymienić moją nokię, bo wczoraj znowu odmówiła posłuszeństwa, nawet resetu nie byłam w stanie zrobić przez pierwszą godzinę nie działania
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też torebki Sabriny podobają i będę chciała na 25 urodziny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja mam jedną torebke i latam w niej cały czas. Muszę mieć mega pojemną, bo nie mam torby typowo dla młodego. Zresztą żadna mi się nie podobała i kosztują kupe kasy. Zazwyczaj mam czarny wór na wszystko. Ale zaczęło mnie wkurzać że jak ją położę to się brzydko rozwala i myślę o kupieniu sztywnej i w miarę stojącej choć nadal pojemnej. Mam mega wymagania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1806 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
To ja sobie moze zażyczą na 30 i rocznice w jednym to jest myśl! Jasiek musi mieć elegancka mame
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na tą Sabrine. Może w drugim życiu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 |
|
Konto usunięte
|
Z radością ogłaszam weekend
|
|
|
|
#1809 |
|
Japońska rzepa
|
Ja nie wiem jak ze zwolnieniem w ciązy bo tak jak bylam pewna,ze od razu pojde tak jak pomysle ze mialabym sie stresowac ze nie moge wyjsc z domu bo zwolnienie na to nie pozwala to chyba bym skisła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie do weekendu jeszcze 3h ale przeżyje jakoś
![]() Mi też wyskakują te torebki Górskiej i mnie kuszą. Ja się zakochałam w torebkach Shamilov - klasyki. Cena może i do przeżycia po kilku miesiącach ciułania - jedna i porządna torebka. Mi by to wystarczyło. Ale póki co tylko wzdycham. |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w ciąży chyba wystawiają też zwolnienia z dwójką? Tak mi się przynajmniej wydaje.
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na wirusa dostałam jedynkę i bałam się wczoraj do sklepu iść
Ja mam redmi 4x, pięć cali. ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Ja to po tym tygodniu stwierdzam że jak się da to może zmniejsze wymiar etatu i popracuje ile się da, ale naprawdę, skisne w domu na dłuższym zwolnieniu. Może dziecko da mi siłę do nie zrzedzenia. ![]() W ogóle ułożyłam sobie plan na moje życie zawodowe dziś i teraz tylko wytrwać w postanowieniach. ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kotzdzisiu Czas edycji: 2017-10-06 o 17:37 |
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam jedynkę przez 2 tygodnie, ale wtedy faktycznie musiałam leżeć, bo ciąża była zagrożona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1814 |
|
Japońska rzepa
|
Ale dwójka to nie jest na chodzenie po sklepach tylko wyjście do lekarza,apteki,sklepu jeśli nie ma osoby,która może coś dla nas kupić.Jak Cie ktoś zobaczy np.w galerii to mogą odebrać świadczenia, teraz też mam dwójkę
Czytałam na ten temat ostatnio bo właśnie się zastanawiałam.Więc po prostu te osoby co sobie normalnie wszędzie chodzą mogą w razie kontroli mieć problem.Wiadomo,ze kontrole nie są częste ale takie są załozenia kodu 2.Troche to dla mnie bez sensu ale jednak tak jest.Bo np.osoba z depresja jak ma zwolnienie to tez ma siedziec w domu? Przeciez skisnąc idzie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Pierwsza lepsza strona: http://www.kancelariepodatkowe.pl/ar...e-chodzic.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Baaardzo bym się cieszyła gdyby któras miała jakieś potwierdzone info,ze internety kłamią bo powiem szczerze,że mi to skwasiło humor ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2017-10-06 o 20:30 |
|
|
|
#1815 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
Cytat:
Niestety, ale tak jest. Czytałam, ze dziewczyny z tzw dwójka miały kontrole i jak ich nie było to sie musiały tłumaczyć gdzie były. To jest chore. |
||
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Ja mam warzywniaka 100 metrów od domu więc wyskoczyłam no i to jednak krótkie zwolnienie, ale w ciąży bym pewnie bała się wypuścić np do galerii. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1817 |
|
Japońska rzepa
|
Ech :/
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
A to dobrze wiedzieć
Znaczy wiadomo, wiedziałam, że jakbym chciała w czasie L4 jechać na wakacje czy coś, to nie przejdzie, ale zwykłe wyjście do sklepu? Nie podejrzewałabym. (No chyba, że miałabym DG, wtedy kontrolują inaczej ) Nie ukrywajmy, zwolnienie w ciąży dostaje się często dlatego, że po prostu ciężko jest te 8 godzin wysiedzieć, nawet jak praca spokojna brzuch boli i ciągnie. Czyli z niezdolności do pracy, a nie do życia. Chore te przepisy czasami.
|
#1819 |
|
Japońska rzepa
|
Ciekawa jestem czy jakby lekarz napisal ze wskazane są spacery to tez tak dziala?
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Takie kontrole to chyba tylko chamski pracodawca by zlecił. Mam tyle znajomych i żadna jakichś nieprzyjemności nie miała jak poszła na miasto czy nawet nad morze wyjechała. Tylko oczywiście zdjęć nigdzie nie wrzucała z tego wyjazdu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1821 |
|
polaczek cebulaczek
|
Ja ciekawa jestem jak u mnie bedzie ze zwolnieniem w ciazy (jak juz zajde
) , szczerze po 4 miesiacu nie widze siebie tam, ale z drugiej pewnie l4 mi nie wystawia
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż moje dziewczyny też nie miały kontroli.Jutro idę szukać sukni ślubnej ![]()
|
|
#1823 |
|
Japońska rzepa
|
Pierwsze 30 dni płaci pracodawca, więc wtedy chyba on zgłasza potrzebę kontroli albo sam kontroluje, a po 30 dniach ZUS. No do kitu to jest masakrycznie, naprawdę trochę nie wyobrażam sobie w ciąży nie móc się przejść. Przecież często właśnie to 8 h siedzenie tak męczy więc co? Mam też w domu siedzieć zamiast np. na spacer czy jogę iść? To jest bezsens. Może jak jest właśnie jakieś zalecenie lekarza to np. też inaczej patrzą, trzeba by się zapytać, jak któraś będzie brać zwolnienie to możecie dla ogółu zapytać
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bez przesady. Nie trzeba aż tak swirowac
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę, Tż wziął kota na kolana i włączył mu muzykę relaksacyjną
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padam na ryjek...jutro gosci mamy...naszykować na 10 osób masakra. A jutro ciag dalszy ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Ha ha ha dobry jest |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Japońska rzepa
|
Ale o czym mówisz?
![]() Ja piszę jakie są zasady i na czym z tego co wyczytałam polega to magiczne 2 na zwolnieniu. Pytanie czy masz pecha czy nie. Jak jeszcze np. ktoś mieszka w Warszawie to jest mała szansa,że ktoś go zobaczy w godzinach pracy w galerii handlowej, ale w mniejszym mieście, gdzie jest jedna to już większa. Albo np. wieczorne wyjścia ze znajomymi. Mi się często zdarza spotkać kogoś znajomego w mieście, wystarczy,że spotkasz kogoś z pracy, ten ktoś powie szefowi,że Cię widział, nawet w ramach "ooo, fajnie,że ją spotkałem" i możesz mieć nieciekawie, bo mogą Ci nie zapłacić za okres zwolnienia. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2017-10-06 o 22:25 |
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powinien w totka zagrać tego dnia z takim szczęsciem
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Japońska rzepa
|
Też tak myślę,że np. w mniejszych miejscowościach gdzie nie ma oddziałów ZUSu może nie być kontroli, bo nikomu się nie chce jeździć, ale przypuszczam,że w większych miastach jednak patrzą na to. Osobiście kilka przypadków słyszałam, niedużo, ale jednak, przy czym o tych z jedynką.
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
No ja nawet nie o klubach mówię, ale zwykłe wyjście do knajpki czy coś.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Jedynie jak idę na zakupy gdzieś blisko to przekładam portfel i klucze do szmacianej torby na zakupy i wtedy nie biorę torebki.

chociaż moje dziewczyny też nie miały kontroli.
Powinien w totka zagrać tego dnia z takim szczęsciem