![]() |
#2131 |
I tak powiem
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Ale zdajecie sobie sprawę, że jakby obecny rząd wprowadził edukację seksualną do szkół to byłoby nauczanie jak dr. Chazan przykazał? Za to jeśliby kiedyś do władzy dorwała się "lewica postępowa" to zacznie się nauczanie, że istnieje 56 płci, a "cis male" i "cis female" są coraz mniej trendy?
![]() Problem z edukacją seksualną w szkołach publicznych jest taki, że zawsze będzie to podlegać pod ministerstwo edukacji, a w konsekwencji pod rząd. Od wychowywania dzieci są rodzice. Żeby nie być gołosłownym: http://www.pudelek.pl/artykul/101496...ienia_choruje/ Podobają się wam takie pomysły? ![]() Inna sprawa, że szkoły powinny być prywatne i konkurować ze sobą na wolnym rynku. A w odpowiedzi na to co z ludźmi, których nie stać na wysłanie dzieci do szkoły, odpowiem krótko: bon oświatowy według koncepcji Miltona Friedmana. |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dodam jeszcze, że chodzi mi o edukację seksualną opartą na biologii, a nie teoriach płci, co można sobie przerobić na studiach, jeśli ktoś chce.
![]() |
#2134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, miałam wierzącą przyjaciółkę, powiedziała mi wprost, że ona sama nie jest przeciwko aborcji (w 3 przypadkach), ale z racji wiary MUSI być przeciwko i wspierać zakaz aborcji. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2017-10-06 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Konto usunięte
|
Niestety, ale edukacja seksualna byla i jest na slabym poziomie. Jak jeszcze chodzilam do gimnazjum to na wdzcie nauczycielka uczyla, tylko o kalendarzyka, i ze to mezczyzni zaciagaja biedne kobiety do lozka. Ogolnie przedstawiala mezczyzn jako najgorszych i w bardzo nieprzychylnyn swietle, a kobiety takie biedne zbałamucone. I te edukacyjne filmiki jak chlopak w samochodzie namawia dziewczyne na seks "jak sie nie zgodzisz to mnie nie kochasz", a potem ona zachodzi w ciaze, chce wychowac to dziecko. Nauczycielka kazala nam brac z niej przyklad, zamiast nauczac o antykoncepcji i zeby nie bylo takich niespodzianek po prostu sie zabezpieczyc. Chyba jej sie nie udalo mnie zindoktrynowac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-10-06 o 16:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775898 1]Niestety, ale edukacja seksualna byla i jest na slabym poziomie. Jak jeszcze chodzilam do gimnazjum to na wdzcie nauczycielka uczyla, tylko o kalendarzyka, i ze to mezczyzni zaciagaja biedne kobiety do lozka. Ogolnie przedstawiala mezczyzn jako najgorszych i w bardzo nieprzychylnyn swietle, a kobiety takie biedne zbałamucone.[/QUOTE]
Mnie uczyła pani od biologii (!!!!!!!), że kobieta która nie jest dziewicą jest taka, jak znoszona para butów. I że każdy normalny człowiek woli kupić sobie nowe, nienoszone buciki, niż takie stare i rozmemłane. I jeszcze, że uprawiając seks przedmałżeński "robię przyszłemu mężowi świństwo". ![]()
#2139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I potem dziwimy się, jak na forum pojawiają się furiaci piszący o "błotku" i "brudnych istotkach"...
![]() |
#2141 |
Konto usunięte
|
Co za beton
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
Na moje szczęście nie trafiałam na takich nauczycieli. Wdż miałam tylko jeden rok w piątej klasie podstawówki z katechetką. Nigdy nie prawiła takich "mądrości", podczas tematu seksu starała się rzetelnie przedstawiać temat bardziej od strony biologicznej, tłumacząc aby szanować swojego partnera seksualnego i nie wyrządzać nikomu przykrości.
Zrobiłam błąd. Weszłam w komentarze pod filmikiem odnośnie czarnego protestu, który jest aktualnie na czasie. Nigdy więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzialyscie komentarz eksperta tvp, ktory powiedzial, ze kobiety na czarnym protescie sa niewyr*chane, bo nikt ich nie chce. I on tak stal i je obserwowal komentujac w glowie "ta bym ruchal, tamej nie", a na koncu podsumowujac, ze jednak jego zona jest lepsza? I to na antenie internetowej telewizji. Obrzylowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7776012 6]
Widzialyscie komentarz eksperta tvp, ktory powiedzial, ze kobiety na czarnym protescie sa niewyr*chane, bo nikt ich nie chce. I on tak stal i je obserwowal komentujac w glowie "ta bym ruchal, tamej nie", a na koncu podsumowujac, ze jednak jego zona jest lepsza? I to na antenie internetowej telewizji. Obrzylowe. [/URL][/QUOTE] Tak, znalazłam nawet jego stronę na której plecie takie farmazony, że aż głowa boli. Cham i idiota, do tego szpetny jak mało. Kto TAKIEGO rucha?
#2145 |
Raczkowanie
|
Tak, szybko nawet przeprosił za "swój głupawy humor" tłumacząc się, że miał zły dzień.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7776068 6]Nikt tych przeprosic nie przyjal. Wcale sie nie dziwie. Nie wiem jak mozna kogokolwiek dzielic na grupe "do ruchania" i "paszczury, bez kija nie podchod". No dno po prostu. Nic go nie usprawiedliwia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wiadome było, że tych przeprosin nikt nie chce przyjąć. Mam nadzieję, że sprawą zajmie się Rada Etyki Mediów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2148 |
I tak powiem
|
A najśmieszniejsze jest to, że tacy katoliccy obrońcy moralności, wcale nie są tacy święci w swoim życiu. Taki przykład:
http://www.pudelek.pl/artykul/111691...raku_szacunku/ Dominika Figurska, katoliczka, matka Polka, obrończyni moralności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7775339 6]Dziwi mnie poglad "zrob sobie dziecko dla dobra ojczyzny, bo muzulamnie nas zalejo i kto ci bedzie myl tylek na starosc". Mozna zaczynac dyskusje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zapmniałas o podaniu szklanki wody :P Bo dzieci rodzi sie przeciez po to, zeby kiedys mieć darmową pielęgniarkę ![]() [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7776516 6]O tak Figurska to najwieksza hipokrytka. Nawzajem zdradzali sie z mezem, a teraz promuje wiernosc i chce zakazu aborcji. Ciekawe czy ta 5 dzieci ma jednego ojca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Z tego co wiem to ![]() A to dziewczyny widzialyscie? Kochanka senatora pro-life zaszła w ciążę. Co zrobił senator? Chciał, zeby usuneła ![]() https://www.youtube.com/watch?v=6klkc60rUSA https://www.usatoday.com/story/news/...air/730306001/
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
BAN stały
|
Dot.: Wrażenia z powrotu do Polski-dla byłych emigrantów
Aborcja tylko w wyjątkowych sytuacjach,oglądałam film Botoks tam były pokazane te aborcje szokujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy przyjaciółka z racji wiary żyła w czystości do ślubu ![]() Rozwala mnie taka wybiórcza "wiara", ale to temat na inny wątek. Mam wiele koleżanek "wierzących" - aborcja nie ale seks jest spoko. [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7776012 6]Tak, moj tż tez czytal komentarze pod artukulami o czarnym protescie. Kobiety same oburzaja siebie blotem i to w obrzydliwy sposob. Widzialyscie komentarz eksperta tvp, ktory powiedzial, ze kobiety na czarnym protescie sa niewyr*chane, bo nikt ich nie chce. I on tak stal i je obserwowal komentujac w glowie "ta bym ruchal, tamej nie", a na koncu podsumowujac, ze jednak jego zona jest lepsza? I to na antenie internetowej telewizji. Obrzylowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak on się nazywa? Próbuję to znaleźć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
I tak powiem
|
Z tego co się kiedyś dowiedziałem można nie być dziewicą/prawiczkiem a zachować "czystość" do ślubu. Bo czystość zachowuje się w sercu
![]() ![]() ![]() Tacy "czyści w sercu" mają nawet swoją idolkę. Anna Golędzinowska, była modelka, która prowadziła hulaszcze życie, ruchając się ze wszystkim co się rusza, wyskakiwała z tortu na imprezie u Berlusconiego. Ale któregoś dnia postanowiła się nawrócić, zachować "czystość" do ślubu. I w ogóle prawie że została świętą. Nawet zaczęła pisać książki typu: "Ocalona z piekła" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2159 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co ciekawe z opowieści osób które niestety musiały w szpitalu przebywać itd.wszystko się w filmie zgadzało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty tak na serio? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.