![]() |
#1861 | |
polaczek cebulaczek
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Japońska rzepa
|
Masakra
![]()
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lolus no w sumie nie mam zbyt wielkiego wyboru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Dostojna peema.
|
Nie da się raczej tego zaplanować, różne są dzieciaki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1865 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
luckygirl
|
Cytat:
Ten http://jedobaby.com/pl/wozki/koda/ ![]() Jedo Koda ![]() ![]() To super, ze wszystko jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
Hej.
My zrobilismy dzis wycieczke do ikea - kilka rzeczy sie w projekcie nie zgadzalo i trzeba bylo wymienic. Dokupilismy troche rzeczy i juz mam prawie cala kuchnie gotowa. Bylam w biedrze i placac za zakupy skojarzylam, ze nie pamietam pinu do wlasnej karty ![]() ![]() Magda, podziwiam, juz dawno faszerowalabym siebie albo dziecko srodkami nasennymi i miala to w tylku:P nie wyrobilabym:P dlatego nie planuje dziecka - chyba bym sie wykonczyla jakby mialo nie spac po nocach. Kiedys pewnie Mlody zacznie spac tylko kiedy... Ann, super, ze wszystko z Mala ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Sophie nafaszeruje siebie i nie będę w stanie zająć się małym. To nie jest rozwiązanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a który fotelik dokładnie ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
luckygirl
|
Cybex aton 4 bodajże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Tata pracuje. I tak wiem, że żart
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Japońska rzepa
|
#1874 |
Zakorzenienie
|
Nie noc. Ale rano przed 6 musi wstać więc jako tako musi się wyspać mimo wszystko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Japońska rzepa
|
No ale chyba jakbyś go poprosiła to raz w tygodniu albo w weekend mógłby się małym w nocy zająć, czy nie?
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Ale młody znowu jak ma do wyboru matke albo ojca to woli matkę i urządza mega awanturę po której nie można go uspokoić. I nie żebym nie próbowała wytrzymać ale po prawie godzinie wrzasku jakby go obdzierali ze skóry nie wytrzymałam i weszłam do sypialni i chwila i była cisza. Ale za to musiał mnie ciągle dotykać i wiedzieć że jestem a kolejne kilka godzin poplakiwal przez sen i się zrywał z płaczem.
Zresztą. Zanim stary zareaguje to ja 3 razy się obudzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama miała tak z bratem. I bardzo żałuje,że na to pozwoliła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Wtajemniczenie
|
Dzieci są różne, to że z jednym się coś da, nie znaczy, że z drugim wyjdzie. Nawet w rodzeństwie, jedno szybko samodzielne, drugie nieodstawialne, a niby chowane "tak samo". Są takie dzieci, które od małego bardzo potrzebują bliskości mamy i ciężko to im zastąpić.. i tak jest od małego i jak potem z tego wyjść? Mysle że takie zostawienie i "niech się wyryczy" jest ciężkie dla rodzica, ale i nie wpływa dobrze dalej na rozwój dziecka i jego poczucie bezpieczeństwa..
O ile myślę, że dzieci np. roczne już pewnie są na tyle bystre, że coś wymuszają płaczem to co zrobić jeśli maluch od małego taki jest przylepny i nieodstawialny od mamy? Zostawić i niech ryczy? Czy to też podchodzi pod kategorie pozwalanie? Nie mówię tego, nie daj Boże, w kontekście Magdy, ale moja znajoma ma takie dziecko i po wizycie u niej się przeraziłam, bo to było najbardziej absorbujące dziecko jakie kiedykolwiek spotkałam i jak takie się trafi to nie wiedziałabym co robić. ![]() Trochę dzieci poznałam małych bliżej lub dalej i to było jedyne z którym mi ciężko było wytrzymać nawet nie w roli opiekunki, a gościa. A uwielbiam dzieci i nie straszne mi foszki i jakieś tam płacze, ale ta malutka mnie przeraziła. Dobrze, że wśród moich najbliższych mam pedagoga,logopedę i przedszkolankę ![]() Edytowane przez kotzdzisiu Czas edycji: 2017-10-07 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
MerDer 4ever
|
U nas właśnie Tz usypia, zobaczymy czy bede musiała wkroczyć :p
Dzisiaj zamiast kołyski obok łóżka mam tablet IMG_1507403521.268527.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Ja tam rozumiem że każde dziecko jest inne i ciekawa jestem jakie będą moje.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Wtajemniczenie
|
Mojego dzieci się często boją
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Japońska rzepa
|
Mój jest mega za dziećmi
![]() ![]()
#1884 |
Zakorzenienie
|
A my jutro jedziemy odwiedzić znajomych, którym miesiąc temu urodził się synek
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1885 |
Zakorzenienie
|
U mnie cierpliwości mało do dzieci, ja je zlewam po prostu. Dzieci mnie lubią, nawet dziś zostałam zlukana przez jakiegoś rocznika z uśmiechem. M. to też zauważył i się śmiał, że tylko tacy na mnie patrzą:P Fakt, dzieci są we mnie wlepione jak w obrazek.
M. bardzo lubi dzieci ale nie żeby z nimi szalał czy się bawił jak jakieś widzi. Po prostu odpowiada na zaczepki czy coś. Tych niegrzecznych nie znosi oczywiście:P Myślę, że byłby mało stanowczym ojcem. W stosunku do psa pozwala na wszystko więc z dzieckiem pewnie nie byłoby inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Nie uważam żeby moje dziecko było niesamodzielne i rozpieszczone. Im więcej bliskości mu dałam tym bardziej jest on samodzielny w normalnych czynnościach. Jednak ma swoje lęki jak ciemność czy obcy faceci. W nocy przeżywa różne rzeczy jak to dziecko. Ja też czasem nie mogę spać. Ale ja się nie dre a on tak. To że ja jestem mu bardziej potrzebna może wynikać też z tego, że siłą rzeczy spędzam z nim ogrom czasu a do ojca nie jest tak przyzwyczajony. I oczywiście, że wymusza płaczem, krzykiem, biciem, rzucaniem się. I to jest normalne, rozwojowe. Co się ogadam to swoje, krzycze dużo chyba za dużo ale czasem tylko głośny krótkotrwały krzyk doprowadza go do porządku jako takiego. Jednak mimo to takie zachowanie jest zupełnie naturalnym nieradzeniem sobie z emocjami. Nie pozwalam na zachowania agresywne, na to jest krótkie nie i oderwanie od zabawy. Są dni kiedy wisi na mnie cały dzień i noc i jest jędza do kwadratu a są takie, że mówię "ale miałam super czas z synkiem"
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Dostojna peema.
|
Magda, mi się też wydaje normalne to, że dziecko jest bardziej przyzwyczajone do osoby, z którą spędza po prostu więcej czasu.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1888 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nie mogę spać, obudziłam się chora, z katarem i drapiacym gardłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Nie mam kiedy na spokojnie do was usiąść
![]() Teraz znów się zbieram na zjazd.. dałam się namowic mężowi na oglądanie władcy pierścieni - hesusie, to nie dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Czy ten weekend zawsze musi tak pędzić? Ledwo się niedziela zaczęła, a ja już wiem, że zaraz się skończy i będzie poniedziałek
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.