| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-05-24, 15:42 | #2251 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Dot.: Książka z życzeniami na specjalne okazje !!

Kolejna na dzień mamy...

| 
|     |   | 
|  2008-05-24, 17:51 | #2252 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

Łał....   :sli  na: Śliczne   
				__________________    Zapraszam na mój wątek    i na bloga    | 
|     |   | 
|  2008-06-01, 11:47 | #2253 | 
				 | 

Agniesia125 - Dziękuję    | 
|     |   | 
|  2008-06-01, 11:53 | #2254 | 
				 | 

A co tu taka cisza kobietki??  Przerwa w robieniu książek? To żeby nie było nudno, wstawiam moją kolejną  Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2008-06-01, 14:19 | #2255 | 
				 | 

Polka ja sie nie mogę nadziwić Twoich książek. Robisz takie ładne zawinięcia rogów książki i do tego równe a poza tym masz śliczne szlaczki robione klejem i równiutko pryskasz klejem. No śliczne są   I mam takie pytanie skierowane do wszystkich co robią książki. Jakim klejem kleicie te zawinięcia rogów książki? Bo ja mam z tym najwięcej trudności. Często się rozwijają i najwięcej czasu tracę na ich sklejanie. 
|     |   | 
|  2008-06-01, 14:52 | #2256 | 
| Wtajemniczenie | 

Dziewczyny- przepiekne są  te wasze księgi   brawo   | 
|     |   | 
|  2008-06-01, 18:37 | #2257 | 
| Modermistrz bobkowy :D  | 

Zazdrościłam Wam,zazdrościłam ,aż sama się skusiłam   taadaaaamm,oto moje pierwsze księgi | 
|     |   | 
|  2008-06-01, 20:49 | #2258 | 
				 | 

Agniesia125 Dzięki... A co do Twojego pytania to.... klej do pistoletu na gorąco  Używam go do zrobienia całej książki. A rogi zawijam na takiej długiej wykałaczce i wtedy wcale sie nie odwijają i nie muszę ich przyklejać klejem. Tylko kleję pojedyncze kartki pomiędzy zawijanymi rogami i to wszystko. Pozdrawiam  Pagata śliczne książki. Nie zazdrość tylko rób więcej takich dzieł... chętnie pooglądam   | 
|     |   | 
|  2008-06-01, 21:22 | #2259 | 
| Rozeznanie | 

ten wątek tylko podczytuję (napatrzeć się nie mogę na wasze książki), ale że dzisiaj stworzyłam pierwszą książkę, chciałam ją wam pokazać (wrzuciłam w swój wątek, ale nie wiem, czy ktoś tam zajrzy  z kolei nie chciałabym zaśmiecać forum, więc jak coś to piszcie, a z jednego wątku usunę bądź zrobi to moderator  ) oto ona - dla synka, który w piątek kończy roczek  agniesia właściwie całą książkę skleiłam klejem z tesco - Craft PVA glue - zero problemów z klejeniem, szybko i bezboleśnie łapie. nawet materiał do kartonu na okładce się przykleił (i odkleić nie chciał), a to klej do papieru i kartek (zaproszeń, wizytówek - jak kto woli- z ang. card  ) 
				__________________ "Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe"  <-- zapraszam Edytowane przez kachasek Czas edycji: 2008-06-02 o 00:27 | 
|     |   | 
|  2008-06-02, 05:52 | #2260 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Dziewczyny a ja z pytaniem do wszystkich ale zauważyłam u Bewiź. Zdradź proszę jak robisz złote szlaczki, które zrobiłaś na ostatniej pokazanej księdze.

__________________ PRZEKAŻ SWÓJ 1% PODATKU  http://mateuszsprzelew.blog.onet.pl/ Moje skromniutkie pracki małe i duże:  https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...18#post7063818 | 
|     |   | 
|  2008-06-02, 08:12 | #2261 | 
| Rozeznanie | 

jak na moje oko, to te złote szlaczki to naklejki konturowe  Bewix, nie mylę się? 
				__________________ "Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe"  <-- zapraszam | 
|     |   | 
|  2008-06-02, 18:09 | #2262 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-03 
				 |  a to moje a ta druga na dzień matki mam jeszcze jedna którą zrobiłam dla taty na urodziny ale najpierw muszę zrobić zdjęcie mam nadzieje że chociaż w połowie są dobre jak te wykonane przez profesjonalistki, które swoje pracę prezentowały wcześniej na tym forum EDIT:PO RAZ KOLEJNY PROSZĘ O UŻYWANIE FUNKCJI EDYCJI!   Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2008-06-02 o 18:25 Powód: dubel | 
|     |   | 
|  2008-06-02, 18:39 | #2263 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2008-06-02, 21:56 | #2264 | 
| Rozeznanie | 

bewix zajrzałam najpierw na swój wątek i tam wrzuciłam fotki stojaczka i może nie będę zaśmiecać i się powtarzać ze zdjęciami, więc zapraszam do siebie  w każdym bądź razie stojaczek to nic innego, jak posklejane 4 szpatułki   
				__________________ "Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe"  <-- zapraszam | 
|     |   | 
|  2008-06-02, 22:34 | #2265 | 
				 | 

fajny pomysł z tym stojaczkiem

| 
|     |   | 
|  2008-06-02, 22:41 | #2266 | 
| Rozeznanie | 

dzięki, mam nadzieję, że się wam przyda  szukałam w domu jakichś deseczek na stojaczek, ale nic nie znalazłam no i napatoczyły się szpatułki  potrzeba matką wynalazku    
|     |   | 
|  2008-06-03, 19:53 | #2267 | 
				 | 

na urodziny taty

| 
|     |   | 
|  2008-06-03, 20:15 | #2268 | 
				 | 

Kachasek- fajna książka!  No i super stojaczek!! Bardzo fajny pomysł z tymi szptułkami. Skorzystam sobie z pomysłu jeśli pozwolisz  Km_kl - ciekawe te Twoje książeczki  bardzo ładne. Pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2008-06-03, 20:34 | #2269 | 
| Rozeznanie | 

jasne że pozwalam  patentu na niego nie mam wykupionego  pochwalę się wam, że książka powaliła teściową (póki co widziała fotkę w kom, bo mąż się wygadał, że zrobiłam; a mieli zobaczyć dopiero na urodzinkach   ) i mam już zamówienie na ślubną, bo jadą za miesiąc na wesele   
|     |   | 
|  2008-06-03, 21:48 | #2270 | 
				 | 

DZIEKUJE POLKA  NIE WYDAŁAM SIĘ PRZED RODZINA ŻE SAMA JE ZROBIŁAM I TERAZ NIE WIEM CZY Z GRZECZNOŚCI NIE PYTAJĄ SKĄD JĄ MAM CZY NAPRAWDE MYŚLĄ ŻE KUPIONA...? | 
|     |   | 
|  2008-06-03, 21:54 | #2271 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 mowa o tej księdze? http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1211142951 te złote szlaczki to naklejki - podob nie jak napis sto lat...  a przy okazji kilka moich nowych... | |
|     |   | 
|  2008-06-03, 22:04 | #2272 | 
				 | 

Powiem tylko tyle. Księgi są śliczne, wszystkie. Nie będę już tu wymieniać po kolei każdą z osobna bo już muszę zmykać spać, ale wszyściuchne mi sie podobają       
|     |   | 
|  2008-06-04, 11:21 | #2273 | 
				 | 

Bewix  fajne ksiązeczki; Polka dziekuje  mam pytanie Bewix robisz te wszystkie ksiązki na zamówienie? czy robisz a potem szukasz klientów? no to pokaże jescze swoje..... 
				__________________  SB 5.06-12.06-19.06 20.06............... "Nie traćcie głowy! Życie chce was po niej pogłaskać..." | 
|     |   | 
|  2008-06-04, 11:23 | #2274 | 
				 | 

i jeszcze jedna

__________________  SB 5.06-12.06-19.06 20.06............... "Nie traćcie głowy! Życie chce was po niej pogłaskać..." | 
|     |   | 
|  2008-06-04, 11:27 | #2275 | 
				 | 

tak teraz na nie patrze i mysle że są beznadziejne ale porażka    juz lepiej sobie póde             :  (               
|     |   | 
|  2008-06-04, 22:39 | #2276 | 
| Rozeznanie | 

km_kl wracaj mi tu w tej chwili! nie są wcale beznadziejne  to, co na moje oko mogłabyś poprawić, to "nadmiar" kwiatów, które zasłaniają napisy i myślę, że już będzie lepiej rób kolejne i się nie poddawaj  czekam na następne 
|     |   | 
|  2008-06-04, 23:21 | #2277 | 
| Zakorzenienie | 

najlepiej się robi na zamówienie - wiesz co i jak   dziewczyny wielkie dzieki  powiem wam tak - im więcej tym szybciej, łatwiej sie robi i komponuje.... zawsze jak zabieram się do robienia mam pustke - reszta przychodzi w trakcie pracy.... no to jeszcze dwie   | 
|     |   | 
|  2008-06-04, 23:29 | #2278 | |
| CraftMod | 

kachasek  Cytat: 
 km_kl pierwsza: taka sobie, jak dla mnie za płaska, ale kto co lubi  , druga: jak masz możliwość to delikatnie bym oderwła kwiatki z górnego prawego rogu i dała je nieco bardziej w stronę rogu, zeby nei zasłaniały tekstu, te z lewej moga zostać. Widzę, że przyklejasz tekst na kartce (jesli nie mylę się), dobry pomysł jak sie nie ma wprawy w pryskaniu sprayem, ale na drugi raz najpierw lepiej popryskaj a dopiero na to kartkę, bo widze, że za mocno Ci weszło. Ładne szlaczki i ładnie wywinięte rogi, można by troszkę okładke ładniej przykleić, ale z czasem będzie lepiej.  Trzecia: rzeczywiście tu mocno przesadziłaś z kwiatkami ale to też da sie poprawić, poodrywaj je delikatnie i przesuń dalej. Masz ładny wydruk i szkoda go zasłaniać, a tekst jak najbardziej musi być widoczny. Jak przybierasz sie do kompozycji kwiatowej to najpierw poukładaj sobie te kwiatki na ksiazce, to zobaczysz czy dobrze jest czy coś zmienić, bo potem to nie zawsze sie da. Ostatnia: Słabo widać przez flesz, ale wydruk bardzo łądny sie wydaje. A więc skoro  już tyle rad dostałas to mam nadzieję, ze teraz zobacze same ładne dzieła    Ps. Po raz kolejny proszę używać edycji. Jesli nikt pod Toba nie napisał posta to klikasz na przycisk "Edytuj" w dole swojej ostatniej wiadomości i piszesz co chcesz, zamiast wysyłać 2 kolejne co 2-3 minuty.  Beatko Twoje też mi się podobają, rewelacyjny jest ten motym winnicy  Widzę, zę jakis nowy rynek zbytu znalazłaś, cieszę sie bardzo.Edit: bardzo podoba mi sie ten "obrusik" z falbanki, super pomysł   | |
|     |   | 
|  2008-06-04, 23:33 | #2279 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  oby było ok dzięki, choc pomału mam ich dość...tęsknie za szydełkiem....   | |
|     |   | 
|  2008-06-05, 12:14 | #2280 | 
				 | 

dzięki za rady ... nastepne bedą lepsze... mam nadzieje

|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

niewędrujący albumik
niewędrujący albumik hop do mnie
hop do mnie