styl American Girl część II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-04, 22:02   #4231
Miśka84
BAN stały

Dot.: styl American Girl część II

Cytat:
Napisane przez duskie Pokaż wiadomość
ten kostium z kokardką na pupie cudny jest !!!!

swoją drogą, co do opalania, slyszalyscie ze jakas dziewczyna lezy w szpitalu, bo brala te tabletki z karotenem i podobno przesadzila i po solarium dostala oparzenia?
To ile ona ich brała??? Ja brałam 2 czy 3 dziennie i nie było żadnego efektu...
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:10   #4232
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duskie Pokaż wiadomość
ten kostium z kokardką na pupie cudny jest !!!!

swoją drogą, co do opalania, slyszalyscie ze jakas dziewczyna lezy w szpitalu, bo brala te tabletki z karotenem i podobno przesadzila i po solarium dostala oparzenia?
Jakaś plotka chyba. Od tabletek na pewno nie miała oparzenia. Raczej przesadziła z solarium

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
To ile ona ich brała??? Ja brałam 2 czy 3 dziennie i nie było żadnego efektu...
Jesteś pewna że to nie za dużo? Nadmiar beta karotenu bardzo obciąża wątrobę i to jest właśnie groźne, a wcale nie sprawi że będziesz bardziej opalona bo organizm i tak tego nie przyswoi.
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:17   #4233
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość
Jakaś plotka chyba. Od tabletek na pewno nie miała oparzenia. Raczej przesadziła z solarium

Jesteś pewna że to nie za dużo? Nadmiar beta karotenu bardzo obciąża wątrobę i to jest właśnie groźne, a wcale nie sprawi że będziesz bardziej opalona bo organizm i tak tego nie przyswoi.
Kieys brałam beta karoten tylko przez miesiąc - poszło całe opakowanie, a efektu nie było nawet mimalnego
Ja brałam od 6 do 15 mg dziennie, w małym soku marchwiowym jest 25 mg betakarotenu, a przcież on jest zdrowy, no i ludziom pijącym go codziennie naprawdę poprawia się karnacja oraz cera. Więc ile powinno się go brać, by był jakikolwiek efekt?
Stary 2008-06-04, 22:23   #4234
milusiaam
Wtajemniczenie

Nom poszukam jeszcze kurtałki ale dzięki za opinie

a co do laski to ma tak cycki wyretuszowane ze az strach wogole cała jest po niezłym retuszu a potem takie naiwniaczki jak my dążą do tego jak one to robią a to wszystko Photoshop pocieszają mnie takie zdjęcia

a co do beta karotenu to nie ma tam dawkowania?? poza tym na wizażu jest watek o bet karotenie tam trzeba poczytać ja bym tego raczej nie brała co innego picie soczków marchewkowych
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:32   #4235
DJADKJGU
BAN stały

ja slyszalam ze ta laska miala gdzies na targu kupione te tabletki.
ale raczej nie plotka bo w tv mowili w wiadomosciach no a jej stan bardzo powazny podobno.
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:35   #4236
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Kieys brałam beta karoten tylko przez miesiąc - poszło całe opakowanie, a efektu nie było nawet mimalnego
Ja brałam od 6 do 15 mg dziennie, w małym soku marchwiowym jest 25 mg betakarotenu, a przcież on jest zdrowy, no i ludziom pijącym go codziennie naprawdę poprawia się karnacja oraz cera. Więc ile powinno się go brać, by był jakikolwiek efekt?
Nie pamiętam dokładnie dawkowania. Trzeba by to sprawdzić

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
ale raczej nie plotka bo w tv mowili w wiadomosciach no a jej stan bardzo powazny podobno.
Hmmm... to pewnie to nie był sam beta karoten
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:38   #4237
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
To ona pewnie na pewno nie brała betakarotenu, ale tabletki przyspieszające opalanie - one są rzeczywiście groźne i w każdym solarium jest napis, aby ich nie zażywać.

A co do beta karotenu - dawka to 6 mg, ale sok ma 25 mg, więc?
Piłabym ten soczek, ale miesięcznie to wydatek 75 zł, a tabletki kosztują z 15 zł.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-04, 22:39   #4238
eveline01
Rozeznanie

no ona podobno brala jakies tablety niedostepne bez recepty czy cos takiego..

a6w 8/42

bo dwie połowy razem znaczą idealny stann <3

eveline01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-04, 22:43   #4239
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eveline01 Pokaż wiadomość
no ona podobno brala jakies tablety niedostepne bez recepty czy cos takiego..
Moja dobra kumpela i ogólnie sporo znajomych kiedyś je brało, no ale one są nielegalne i wiadomo, że nie powinno się ich brać lub maksymalnie uważać...
Stary 2008-06-04, 23:10   #4240
Miśka84
BAN stały

A ja mam inne pytanie - zainspirowałam się słodkimi, różowymi kropeczkami obecnymi w tym wątku na różnych ciuszkach oraz sporą przeceną w Deichmannie i chciałabym kupić sobie takie buty, ale czy:
Lepsze są peep toe (na płaskim obcasie, bo tylko takie noszę )- różowe w białe kropki z białym guziczkiem czy w różowo-białą kratkę?
Stary 2008-06-05, 01:21   #4241
TyTeCzKa
Rozeznanie

hmmm gdybym widziala fotki byloby łatwiej ja bym kupiła kratke bo rozowe z biale kropki peep toe juz mam

hmm tabletki tabletkami ale ciekawe na ile ona poszla na ta solke ?? ja byłam maksymalnie 12 minut .i basta!!

a plamka po bielendzie jest juz dosyc widoczna hmmm jednak jest ten samoopalacz w składzie. moze na ciemniejszej karnacji tego nie widac ale tak jak pisalam wczensiej jestem blada jak sciana.

a DJ... coś sie dzisiaj póxniejsza pora nei odzywala. ciekawe jak jej idzie z kostiumem

Przedłużanie oraz Stylizacja Rzęs Łódź
http://facebook.com/ledithlashes

})i({ Amore Dolce Vita })i({
TyTeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 03:52   #4242
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Hej Dziewczyny, przypadkiem trafilam na wasz watek, i powiem wam, ze jestem w lekkim szoku, bylo by milo popatrzec na takie cialka tu w US...
Czesc dziewczat z fotek niestety bardziej sie szpeci niz upieksza, trzeba znac umiar we wszystkim (mam na mysli przede wszystkim zniszczona skore w tak mlodym wieku).
Pozdrawiam was i bede was podgladac dalej
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:02   #4243
klifek17
Raczkowanie

dziewczyny te stroje firmy Beach Bunny są ZAJE**STE !!! super cudowne eleganckie niepowtarzalne boskie cuuddooo naprawde ( szkoda tylko że nie można ich w polsce kupić , a na ich stronce byłam to ceny kształtują się nawet do $200 !!! Porażka jakas
klifek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:11   #4244
konewka i kwiat
Rozeznanie

ta dziewczyna nie brala beta-karotenu tylko jakies leki fotouczulajaca po ktorych nie mozna sie opalac bo bardzo zwiekszaja wrazliwosc na prominie slonecznepewnie mylala ze sie opali szybciej
konewka i kwiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:47   #4245
Eary Grel
Zakorzenienie

GG do Eary Grel

Dużo dziewczyny piszecie o opalaniu... ja też rozpoczęłam sezon opalania ale dzisiaj byłam u kosmetyczki i jak zobaczyła mnie i moją już nie tak lekką opaleniznę to strasznie się na mnie wściekła i usłyszałam wykład na temat złego wpływu solarium i słońca na moja skórę Poszukalam troche na forum i w necie i stwierdziłam że opalanie tylko z umiarem i kremy z wysokim filtrem.... żeby moja skóra wyglądała dłużej pięknie i młodo

a zdjecie z forum... skutki opalania
Eary Grel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:52   #4246
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Eary Grel Pokaż wiadomość
Dużo dziewczyny piszecie o opalaniu... ja też rozpoczęłam sezon opalania ale dzisiaj byłam u kosmetyczki i jak zobaczyła mnie i moją już nie tak lekką opaleniznę to strasznie się na mnie wściekła i usłyszałam wykład na temat złego wpływu solarium i słońca na moja skórę Poszukalam troche na forum i w necie i stwierdziłam że opalanie tylko z umiarem i kremy z wysokim filtrem.... żeby moja skóra wyglądała dłużej pięknie i młodo

o boze to zdjęcie jest straszne nie wierzę, że można tak wyglądac
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 11:15   #4247
TyTeCzKa
Rozeznanie

Wrzuca fotke testu bielendy ... widac różnice a nie wychodzilam z domu wiec to nie przez slonko. Faktycznie ma w sobie samoopalacz ehhh na zdjeciu slabo to widac w rzeczywistosci jest to bardziej widoczne. Piekny jest ten kostium sama chyba sobie taki zrobie

Stary 2008-06-05, 11:32   #4248
milusiaam
Wtajemniczenie

apropo tego zdjecia juz je kiedys widziałam ale to jest chyba photoshop watpie zeby tak mozna było wygladac.No chyba ze ta pani ma 75 latek a pozatym ze wszystkim trzeba miec umiar ja uwazam ze jak nabiore słonecznego odcienia mojej skory to nic sie jej nie stanie a wrecz przeciwnie gdybym cała zimę spędziła w solarce a teraz na słonce to ja rozumiem ale w innym wypadku.Moja babcia przez cale życie nie stosowała zadnych kremów balsamów bo takiego czegoś nie było używała tylko kremu nivei mieszkała na wsi cale lato robila w polu i co ma 75 lat i całkiem ładna skore wiadomo ze nie jak pupcia niemowalaka ale nikt by nie powiedział ze przekroczyła 60 dziesiątkę
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 11:38   #4249
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eary Grel Pokaż wiadomość

Z tego co ja wiem to zdjęcie to jest choroba tej starszej pani i raczej naśmiewanie się z tego jest żenujące..ale pewna nie jestem,wiem że na Wizażu bym o tym cały wątek.

co do filtrów uważam,że nie należy przesadzać w żadną stronę- moja mama ma 50lat a wygląda na40, w życiu filtrów nie stosowała, przebarwień nie ma itp. kiedyś nie było takich specyfików i jakoś jest ok. Oczywiście smarować się powinno bo wiadomo,że nie chodzi tylko o młodość skóry ale i o raka.

Ja aktualnie jestem czerwona ale posmarowałam się samoopalaczem no i balsam Ziaji brązującym i wygląda to nawet nieźle

Zresztą każdy ma swój rozum i każdy jest odpowiedzialny za siebie.
Fotki: złote stroje i gwiazdy w stylu AG(włosy, makijaż)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 11:40   #4250
Chii1986
Zakorzenienie

Beyonce w tym karmelowym blondzie wyglądała ślicznie..jak lalka Barbie.
Stary 2008-06-05, 11:41   #4251
Chii1986
Zakorzenienie

Stary 2008-06-05, 11:52   #4252
Chii1986
Zakorzenienie

A co do tych strojów kąpielowych to śliczne...beach bunny produkuje takie w moim stylu podobne do leg avenue...chciałabym takie.
A ten z koronką to racja, można samemu zrobić...kupiłam czarne bikini dołączone do "Urody" może coś pokombinuję tylko biała koronka odpada bo bedzie przypominać bieliznę..ale różowa byłaby super myślałam też żeby podoszywać złote tasiemki ale mam za mało materiału.
Stary 2008-06-05, 12:01   #4253
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
A co do tych strojów kąpielowych to śliczne...beach bunny produkuje takie w moim stylu podobne do leg avenue...chciałabym takie.
A ten z koronką to racja, można samemu zrobić...kupiłam czarne bikini dołączone do "Urody" może coś pokombinuję tylko biała koronka odpada bo bedzie przypominać bieliznę..ale różowa byłaby super myślałam też żeby podoszywać złote tasiemki ale mam za mało materiału.
Ten z koronką jest/był na allegro, cena około 450 zł
Stary 2008-06-05, 12:07   #4254
wiolamroz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
To jak przerobisz to wrzuć zdjęcia przed i po... ale mamy zdolne barbinki
wiolamroz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 12:09   #4255
TyTeCzKa
Rozeznanie

ja wlasnie szukam na allegro rożowych koronek ale niestety nic ciekawego nie widze poszukuje z polyskujaca nitka intensywny róż ... znaciemoze jakis sklep internetowy z koronkami i innymi artykułami krawieckimi ??

Stary 2008-06-05, 12:15   #4256
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TyTeCzKa Pokaż wiadomość
ja wlasnie szukam na allegro rożowych koronek ale niestety nic ciekawego nie widze poszukuje z polyskujaca nitka intensywny róż ... znaciemoze jakis sklep internetowy z koronkami i innymi artykułami krawieckimi ??
A nie ma u Ciebie w mieście pasmanterii albo sklepu z materiałami. Tam najczęściej mają tasiemki w różnych kolorach, cekiny itp. a w sklepach z materiałami mają też takie połyskujące jak na suknie wiec kawałeczek możnaby kupić.
Ja poszukam czegoś w domu a jak nie znajdę to pójdę do sklepu.
Mam w domu taką obciachową bluzkę (dostałam od cioci)calą w cekinach...w sumie może coś z niej wykombinuję

wpisz w google pasmanteria on line,.
ja znalazłam takie coś http://www.mulinka.pl/sklep/index.php
Stary 2008-06-05, 12:20   #4257
Miśka84
BAN stały

Cytat:
hmmm gdybym widziala fotki byloby łatwiej ja bym kupiła kratke bo rozowe z biale kropki peep toe juz mam

hmm tabletki tabletkami ale ciekawe na ile ona poszla na ta solke ?? ja byłam maksymalnie 12 minut .i basta!!

a plamka po bielendzie jest juz dosyc widoczna hmmm jednak jest ten samoopalacz w składzie. moze na ciemniejszej karnacji tego nie widac ale tak jak pisalam wczensiej jestem blada jak sciana.

a DJ... coś sie dzisiaj póxniejsza pora nei odzywala. ciekawe jak jej idzie z kostiumem
A ogólnie myślicie, że ładniejsza jest kratka czy kropki? Bo ja się nie znam, nigdy nie nosiłam ani jednego, ani drugiego - kropki mi się kojarzą za bardzo z Magdą M, a kratka ze szkotami.

To ja nie kupuje bielendy - szybko się opalam i dla mnie najważniejsze by opalenizna była trwała i trzymała mi się nawet cały rok, a taka "sztuczna" szybko zejdzie.
Stary 2008-06-05, 12:21   #4258
duskie
BAN stały

GG do duskie

piękne te stroje, ja wlasnie mysle zeby jakis zamowic hmm.. a co do tej dziewczyny to nie jest plotka, faktycznie lezy wszpitalu i jest w ciezkim stanie a wiec uwazajmy i nie przesadzajmy po zdjecie tej STARUSZKI? jest obrzydliwe
duskie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 12:22   #4259
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Popatrz gdzieś u sibie np. u mnie na rynku też są 2 pasmanterie, chcę chyba kupić sobie 2 srebrne kokardki, by doszyć do stroju
Stary 2008-06-05, 12:25   #4260
wiolamroz
Raczkowanie

Cytat:
A ogólnie myślicie, że ładniejsza jest kratka czy kropki? Bo ja się nie znam, nigdy nie nosiłam ani jednego, ani drugiego - kropki mi się kojarzą za bardzo z Magdą M, a kratka ze szkotami.

To ja nie kupuje bielendy - szybko się opalam i dla mnie najważniejsze by opalenizna była trwała i trzymała mi się nawet cały rok, a taka "sztuczna" szybko zejdzie.
Ja nie lubie kratki wole kropki
wiolamroz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości