![]() |
#1321 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5
Cytat:
Co do poradni konsultacyjnej to zamierzam skorzystać, właśnie z mężem szukamy, tylko chciałam, żeby ktoś przyjechał do mnie, bo mnie bardzo boli krocze i średnio mi się chce gdzieś jeździć... Sylwia gratulacje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój wisi póki co ile chce Ja już się wypowiedziała milion razy tu. Jak dla mnie metodą jest tylko jedna...pierwszy miesiąc to cycowanie ile chce kiedy chce.... a najważniejsze są pierwsze 2 tygodnie ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Żadna ściskanie cyca żaden laktator nie zastąpi ssania dziecka...ze tak powiem z języczkiem...serio Ty wyciągnelas 10ml a dziecko ma 100 procent da radę 3 razy tyle ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Jeżeli mała płacze przystawiaj ...jedyny sposób na laktacje..wytrzymac i nie wmawiać sobie nic. Dziecko musi być na cycu to jest właśnie tak stworzone przez naturę... musimy cycowac w ten pierwszy miesiąc...nie ma innej rady. Przystawiaj cyca przez tydzień...idz sprawdz wagę.... następny tydzień to samo...poswiec się...daj tyle ile chce kiedy chce Zobaczysz że się uda Uwierz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Sylwia!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mAm nadzieje ze u mnie kp pojdzie bez wiekszych problemow, dzis moze bedzie pierwsza próba. Trzymajcie kciuki za udane wtdobyciny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Allą całkowicie co do nieograniczonego wiszenia na cycku. Ja ostatnią dobę w większości tak spędziłam
![]() Ja bym radziła jak Alla - przystawiać i nie poddawać się. A jak młode obgryza ręce do łokcia po obu piersiach i płacze - ja dawałam mm i od razu wizja mojego szybkiego lądowania w psychiatryku się oddalała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam poniedziałkowo-zaczynamy kolejny tydzien- ciekawe ile dzieciaczków się pojawi na świecie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie rodzące dzisiaj oraz mające tp na dzisiaj, bo przenoszenie ciązy po tp daje na mózg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
Teoretycznie w tym tygodniu powinnam powitać mojego synka, co wprawia mnie w lekką panikę, jak o tym pomyślę, bo jest to nadal abstrakcja. Z drugiej strony oczywiście chciałabym już być po jak najszybciej.
Póki co nic nie zwiastuje porodu, więc bardzo możliwe, że dołączę do grupy wsparcia "Po TP" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia dla wszystkich rodzących😊 Szkoda, że tu taka cisza, wszystkie na fb wywiało .. 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Raczkowanie
|
Alla, zgadzam się z rzeczozn, tak pięknie piszesz o kp, dajesz nadzieję i podnosisz na duchu 😊 moja Zuza jeszcze w brzuszku ale wiem, że dam radę 😉
Kciuki za wszystkie rodzące i idące dziś do szpitala 😘 Ja dziś mam pierwsze ktg i może w końcu dowiem się co z nami będzie, bo nadal stoi pod znakiem zapytania mój wymarzony poród sn. Póki co objawów zbliżającego się porodu brak. Ale potrzebuje kilka dni jeszcze, żeby dojść do siebie. Nie udzielam się, bo od tygodnia dobija mnie przeziębienie. Wprawdzie już jest dużo lepiej, został mi tylko totalnie zatkany nos, ale na dobitkę wczoraj się oparzyłam 😕 Chciałam sobie zrobić inhalację babcinym sposobem z miską i ręcznikiem, a zamiast tego wylałam sobie na rękę wrzątek... Niech żyje zgrabnosc 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
rzeczozn chodź na fb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dopiero 37+2, więc jeszcze trochę czasu do terminu mam. Ciekawe jak tam dziewczyny w szpitalach i która pierwsza urodzi w tym tygodniu ![]() Pisałyście o kp, widzę, że to naprawdę nie taka prosta sprawa, osobiście nastawiam się na kp, dam sobie ten pierwszy miesiąc, by o to powalczyć, a jak nie uda się, to trudno, liczy się, że próbowało się, ważne żeby dziecko było najedzone i przybierało na wadze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1334 |
Wtajemniczenie
|
No tak tylko wszystkie mówicie o tym przystawianiu bo wasze dzieci chcą...trochę przykro mi to czytać bo wygląda na to że jednak du...pa ze mnie nie matka. Próbuję wszystkich rad które wy podalyscie, internet, pomaga mi mąż, nie poddaje się a ona ma gdzieś mojego cyca i juz. Ja bym bardzo chciała takiego wiszenia na cycu ile chce ale ona ani go nie chce jako usypiacza ani jako pokarm. Wypluwa i tyle. Mleko mam a ona ni huhu. Ona nawet do butli się za bardzo nie dorywa, jest strasznie leniwa, więc co dopiero mój cycek. Poza tym w ogóle nie mam sutkow, płaskie takie że szok, zanim je podaję to muszę z mężem wyciągać żeby było co złapać a po minucie i tak z powrotem są płaskie. Więc u mnie wygląda to tak, że mogę tak sobie próbować nawet 24h na dobę ją przystawiac a ona tego sutka i tak nie chce, w najlepszym wypadku złapie raz na dzień. A jeść musi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
Migi jeste super matka! Nie Pisz głupot. Probowalas z nakladkami?wezwij tą doradcę laktacyjna jeszcze dziś zadzwon. Jak masz mleko a nie chce zassac to jakiś problem gdzieś jest, a nawet jak z butli słabo ciągnie szukalabym przyczyny w budowie aparatu orofacyjnego . Może mieć zbyt słaby odruch ssania, wędzidełko krótkie, to wcale nie jest rzadkość. Neuroligopeda pokazuje masaże na pobudzenie odruchu ssania , doradca też dużo ci powie.
Gratki dla rozpakowanych 😉 dominikowa kciuki 😃 Hej, dobrze wiedzieć że nie tylko ja z dupnym nastrojem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Wtajemniczenie
|
Tak jestem w kontakcie z doradcą, dostałam namiar na jakąś fajną babkę, ma oddzwonić dziś do 12 kiedy może przyjechać więc czekam.
Co do nakładek tak próbowałam ale nie wiem czy złe kupiłam czy cos ale nie mam co wsadzić w ogóle w ten kapturek tak jak pokazują na YouTube. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 | |
Rozeznanie
|
Chyba będę musiała też lecieć na 2 fronty 😊 choć tu już sie przyzwyczaiłam.. Jak usiądę do kompa to napiszę do dziewczyn.. i czas zamontować fb na telefonie 😛
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-10-09 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1338 |
Wtajemniczenie
|
Jutro o 14.30 mam wizytę u doradcy laktacyjnego ponoć świetna babka, jedna z lepszych w Polsce. No zobaczymy, bo pokladam duże nadzieje w tym spotkaniu.
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno 😥 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
Migi na pewno nie jest za późno, dobrze że się umowilas.
Dziewczyny z niedoczynnościa tarczycy czy po porodzie macie brać jod ? A jak z dawką leku? Obudzilam się że nie mam czapki grubszej na dwor dla dzidziola. Dominikowa i jak tam ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 |
Zadomowienie
|
Migifigi nawet jak nie uda ci się kp to nie oznacza, że jesteś zła mamą. Dla Uli i tak jesteś najwspanialsza mama na świecie. To właśnie takie zafiksowanie, że kobieta musi kp powoduje, że wiele kobiet, które nie mogą czy nawet nie chcą kp są "potępiane" 😜
Często jest też tak, że dziecko nie chce ciągnąć cycka, bo ma za krótkie wedzidelko bądź tak jak Karmelka napisała ma słaby odruchu ssania. Doradca napewno to sprawdzi i ci pomoże. Dominikowa pewnie już po cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A mogę spytać, czy przed porodem już miałaś wklęsłe sutki czy one tak zmieniły kształt, kiedy piersi nabrały mleka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Wtajemniczenie
|
Miałam takie zawsze sutki niestety i tak się właśnie bałam że po porodzie się to nie zmieni 😥 moja mama też ma takie i to był ponoć powód dla którego nie karmiła piersią ani mojej siostry ani mnie bo za nic w świecie nie moglysmy chwycić i ssać... 30 lat temu to wiecie, doradców nie było, itp, kobieta nie mogła więc od razu szło mm. Ja Poddam się dopiero wtedy kiedy wykorzystam wszystkie możliwości współczesnego świata nauki i techniki. Jak to nic nie da to trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś nowy problem, bo kupy dawno nie było... Także niestety początki bywają bardzo trudne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
migifigi ja żadnego doświadczenia w kp nie mam, ale nie mów w żadnym wypadku, że jesteś kiepską matką. Jesteś najlepszą dla swojej Uli! Dobrze, że masz jutro spotkanie z tą doradczynią, na pewno coś pomoże, będziesz spokojniejsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi kiedy zaczelyscie werandowac/wychodzić na dwór z maluchem.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Wtajemniczenie
|
15 minut ssania co za radość 😁😁😁
Joasiala ja właśnie też się zastanawiam kiedy wyjść na spacer, dziś była ze mną w szpitalu ale to tylko tak od klatki do auta 100m, jutro mamy lekarza pediatrę a później tego doradcę laktacyjnego. A tak to nie wiem kiedy wyjść na taki spacer prawdziwy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Wtajemniczenie
|
Dzis o 8.05 urodzilam Jagodke. 2750g 47 cm.
Wszystko poszlo sprawnie, szybko, dostalam mala n s godzinke, troszke pociumkala. Cudna kruszynka, jestem przeszczesliwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1350 |
Wtajemniczenie
|
Migi głową do góry...jak nie dacie rady to świat się nie skończy
Ja jestem tego zdania że lepiej zrezygnować jak ma być nerwowo z tego powodu. Spróbuj wszystkiego czego się da....jak mała dalej niechetna będzie do cyca... daj mm i będzie może spokojniej dla Was Trzymam kciuki za Was i za dobre decyzje...niewazne jakie...wazne by były dobre dla Was i byś była zawsze pewna tego co robisz Caluski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.