Zdziwko polityczne - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-10, 20:58   #1411
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Dot.: Zdziwko polityczne

Pozwole sobie zacytowac z sagi Wiedźmin:
Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.
Wpuszczanie uchodzcow bez werfikacji to jedno zlo, ktore rozwala kraje, a Pis to drugie zło, tylko innego rodzaju. Oba polozenia czy za rzadu PO czy PIS prowadza do czarnej dupy. PO sprzedaje, a PIS wprowadza dyktature i spelnia swoje chore pobudki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 21:09   #1412
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Ale za to nie będzie uchodźców!
nie tylko uchodźców nie będzie, niczego nie będzie jak obiecał / przeprowiedział Kononowicz.

BTW widziałaś kto wczoraj wpadł do Ed Sullivan Theater?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 21:18   #1413
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7786983 6]nie tylko uchodźców nie będzie, niczego nie będzie jak obiecał / przeprowiedział Kononowicz.

BTW widziałaś kto wczoraj wpadł do Ed Sullivan Theater? [/QUOTE]

"Donald Trump.. is not... a cannibal"

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 21:44   #1414
MuchaLibre
I tak powiem

Uchodźcy w Polsce są jak najbardziej, znaczy prawdziwi uchodźcy z Ukrainy. Bo relokacja dotyczyła imigrantów ekonomicznych, notabene głównie z Afryki, którzy z uchodźcami wojennymi mają tyle wspólnego co Tusk z uczciwością.

Gdyby rząd PO nie poszedł w pisdu to nie byłoby przyjmowania żadnych "kilku tysięcy" nachodźców tylko setki tysięcy. Widzę że to już zostało szybko zapomniane, ale Kopaczowa zgodziła się na system relokacji oparty na "dystrybucji kontyngentowej" według klucza populacji danego kraju Unii Europejskiej. Oznacza to że jeśli populacja Polski to około 7% populacji Unii Europejskiej, to według tego klucza – 7% wszystkich nachodźców miałoby trafić do Polski. Rocznie do Unii Europejskiej trafia około 700.000 nowych nachodźców, mnożąc tę liczbę przez 7% – uzyskujemy wynik w wysokości 50.000 nachodźców rocznie (plus 7% z 1.5 miliona tych, którzy już są w Europie). A do tego jeszcze dochodzi prawo łączenia rodzin, na mocy którego każdy z tych imigrantów mógłby ściągnąć do Polski całą swoją rodzinę.

Jak pokazują doświadczenia innych krajów, tych ludzi kompletnie nikt nie sprawdza, nawet dorosłe chłopy w papierach są "dziećmi" i nikt się tym nie przejmuje. A sam ISIS otwarcie zapowiadał, że poukrywa wśród nich swoich ludzi. W Polsce gdzie nie mamy nawet dobrze działającej policji jak w Niemczech czy Francji, skończyłoby się to mega katastrofą.

A jeszcze dochodzi fakt, że gdy dany delikwent dostaje statut uchodźcy, na zawsze zostaje przypisany do naszego kraju. Nawet jeśli wyjedzie np. do Niemiec, to wtedy Niemcy mogą odesłać go z powrotem do Polski. I tak się właśnie dzieje w chwili obecnej z Czeczenami. Uzyskali w Polsce statut uchodźcy w czasie wojny w Czeczeni, a potem głównie wyjechali do Niemiec, i teraz Niemcy zsyłają ich z powrotem do nas. W samym tylko 2015 r. trafiło ich do Polski około 2,5 tys. a może jeszcze trafić nawet 40 tys. Teoretycznie powinni wrócić do Czeczeni, ale kto ich zmusi? Prawo jest jakie jest.

I nie, nie są tak bezproblemowi jak się niektórym wydaje.

Przykłady:
Sterroryzowanie szkoły:
https://wiadomosci.wp.pl/czeczeni-za...7342855493761a

Patologie w ośrodku w Lininie:
http://piasecznonews.pl/czeczeni-bud...-zlikwidowany/

A tu Czeczeni z Podlasia przyłapani na wspieraniu ISIS:
http://www.poranny.pl/wiadomosci/bia...akty,10620549/

Takie problemy z zaledwie garstką luda. To teraz pomyślcie co by było z co najmniej setkami tysięcy? Tak Polska uniknęła ogromnej tragedii.

Przypomnę że tak wyglądała "demokracja" za rządów Platformiarzy:

Najazd ABW na redakcję Wprost po opublikowaniu nagrań z "Sowy i Przyjaciele", próba wywracania laptopa redaktorowi naczelnemu:

Jolanta Brzeska brutalnie zamordowana za mówienie prawdy o aferze reprywatyzacyjnej:
http://telewizjarepublika.pl/sprawa-...rak,48802.html

Sprawa wypisz wymaluj niczym zamordowanie Anny Politkowskiej w Rosji.

Dorwanie się do władzy PO-Nowoczesnej to byłby dosłowne pogrzebanie żywcem Rzeczypospolitej. No sorry ale porównujecie kroplę do wielkiego oceanu. Polecam zrzucić klapki z oczu.
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 21:50   #1415
Konto usunięte

Mucha, masz swój wątek poświęcony wyłącznie uchodźcom, proszę idź głosić oświecenie tam.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 05:41   #1416
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie wiem co napisać. Po prostu.
Obsesja na punkcie uchodźców. Bardzo dobrze działa polityka obecnego rządu. Rzucić na pożarcie jakiś nośny temat, odwrócić uwagę gawiedzi i robić swoje po cichu.
I w ten sposób nam zabierają kawałek po kawałku tą naszą kruchą demokrację. Jestem rozgoryczona tym projektem o lustracji nauczycieli. Ateistka, druga żona. Bez dzieci. Pro zwierzęca, pro LGBT. I dobry nauczyciel do którego lgną dzieci. Z doświadczeniem i naprawde duża wiedza i praktyką. Ale to nieważne. Ważne żeby patrzeć w tym samym kierunku co jedynie sluszne władza.

wysłane telepatycznie
Stary 2017-10-11, 08:44   #1417
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Obsesja na punkcie uchodźców. Bardzo dobrze działa polityka obecnego rządu. Rzucić na pożarcie jakiś nośny temat, odwrócić uwagę gawiedzi i robić swoje po cichu.
Nie żadna obsesja, a realny problem świata, w którym dzisiaj żyjemy. Idź powiedz rodzinom osób rozjechanych samochodami w Anglii czy Francji, że to tylko nośny temat "prawactwa" i żeby nie popadali w obsesję.
Tak, wiem, że w Polsce też "gwałco i mordujo", ale w takim razie tym bardziej nie potrzebujemy sprowadzać więcej takich ludzi z zagranicy, bo najwidoczniej mamy ich wystarczająco na miejscu.

Cytat:
I w ten sposób nam zabierają kawałek po kawałku tą naszą kruchą demokrację.
Ja wiem, że demokracja jest krucha i zabierana wtedy, gdy nam się ona nie podoba. Dopóki PO realizowała swój "proeuropejski" program na płaszczyźnie gospodarczej i ideologicznej, to nikt z dzisiejszych krzykaczy nad demokracją nie płakał nawet jak gazowali górników, pałowali LEGALNY Marsz Niepodległości (i spalili budkę przy ambasadzie rosyjskiej), nielegalnie wywalali w Warszawie ludzi z mieszkań czy wparowali służbami specjalnymi do redakcji "Wprost".

Ostatnio powstał fajny filmik (co prawda z ostatniego "Czarnego marszu", ale myślę, że ogólnie dobrze oddaje sytuację), którego jeden fragment dokładnie pokazuje mentalność wielu, którym ta demokracja jest podobno odbierana (oglądać od 24:38):

Cytat:
Jestem rozgoryczona tym projektem o lustracji nauczycieli. Ateistka, druga żona. Bez dzieci. Pro zwierzęca, pro LGBT. I dobry nauczyciel do którego lgną dzieci. Z doświadczeniem i naprawde duża wiedza i praktyką. Ale to nieważne. Ważne żeby patrzeć w tym samym kierunku co jedynie sluszne władza.

wysłane telepatycznie
Nie wiem dokładnie jak ta lustracja ma niby przebiegać, ale uważam, że dopóki nie dzielisz się swoimi poglądami z uczniami to nie powinnaś mieć z tego tytułu nieprzyjemności. Nikt nie powinien. Nie uważam, żeby rozwodnik, ateista czy wyznawca Szatana nie umiał nauczyć matematyki czy biologii.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2017-10-11 o 08:46
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-11, 08:52   #1418
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Nie żadna obsesja, a realny problem świata, w którym dzisiaj żyjemy. Idź powiedz rodzinom osób rozjechanych samochodami w Anglii czy Francji, że to tylko nośny temat "prawactwa" i żeby nie popadali w obsesję.
Tak, wiem, że w Polsce też "gwałco i mordujo", ale w takim razie tym bardziej nie potrzebujemy sprowadzać więcej takich ludzi z zagranicy, bo najwidoczniej mamy ich wystarczająco na miejscu.

Ja wiem, że demokracja jest krucha i zabierana wtedy, gdy nam się ona nie podoba. Dopóki PO realizowała swój "proeuropejski" program na płaszczyźnie gospodarczej i ideologicznej, to nikt z dzisiejszych krzykaczy nad demokracją nie płakał nawet jak gazowali górników, pałowali LEGALNY Marsz Niepodległości (i spalili budkę przy ambasadzie rosyjskiej), nielegalnie wywalali w Warszawie ludzi z mieszkań czy wparowali służbami specjalnymi do redakcji "Wprost".

Ostatnio powstał fajny filmik (co prawda z ostatniego "Czarnego marszu", ale myślę, że ogólnie dobrze oddaje sytuację), którego jeden fragment dokładnie pokazuje mentalność wielu, którym ta demokracja jest podobno odbierana (oglądać od 24:38):

Nie wiem dokładnie jak ta lustracja ma niby przebiegać, ale uważam, że dopóki nie dzielisz się swoimi poglądami z uczniami to nie powinnaś mieć z tego tytułu nieprzyjemności. Nikt nie powinien. Nie uważam, żeby rozwodnik, ateista czy wyznawca Szatana nie umiał nauczyć matematyki czy biologii.
Ale jak nauczyciel jest Katolikiem to moze sie dzielic swoimi pogladami? I sie dziela, nie maja oporu.

Misiu, zapomniales, ze jakby uchodzcy chcieli nas wysadzac albo rozjezdzac to maja otwarta granice? Juz wielu uchodzcow przwinelo sie przez Polske i nie maja z tym problemu, zeby sie dostac. Niektorzy pochowani w ciezarowkach przejezdzaja przez nasz kraj

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 09:04   #1419
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7787786 1]Ale jak nauczyciel jest Katolikiem to moze sie dzielic swoimi pogladami? I sie dziela, nie maja oporu.[/QUOTE]

Kto się dzieli? Nauczyciele matematyki czy geografii o Trójcy Świętej opowiadają na lekcjach? O czym ty w ogóle piszesz? Czy może masz pretensje o to, że katecheta się dzieli wiarą na swojej lekcji...
A poza tym sorry, ale jednak jesteśmy krajem w dużej większości zamieszkanej przez katolików i jeśli większość chce mieć krzyże w szkołach i urzędach, to mniejszość niech to wreszcie zaakceptuje. DE-MO-KRACJA!

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7787786 1]Misiu, zapomniales, ze jakby uchodzcy chcieli nas wysadzac albo rozjezdzac to maja otwarta granice? Juz wielu uchodzcow przwinelo sie przez Polske i nie maja z tym problemu, zeby sie dostac. Niektorzy pochowani w ciezarowkach przejezdzaja przez nasz kraj[/QUOTE]

Skoro mogą to dlaczego u nas się nic nie dzieje? Może dlatego, że ich jest tak mało, że ciężko zorganizować siatkę, ludzi, wtopić się w tłum, itd.? Jestem pewny, że prędzej czy później u nas też się coś wydarzy, ale póki co jesteśmy od tego wolni. Oczywiście nie bez znaczenia jest tu też sytuacja ekonomiczna, która nie zachęca nikogo z Afryki czy Azji do pozostania w naszym kraju.
Stary 2017-10-11, 09:10   #1420
Konto usunięte

Cytat:
Kto się dzieli? Nauczyciele matematyki czy geografii o Trójcy Świętej opowiadają na lekcjach? O czym ty w ogóle piszesz? Czy może masz pretensje o to, że katecheta się dzieli wiarą na swojej lekcji...
A poza tym sorry, ale jednak jesteśmy krajem w dużej większości zamieszkanej przez katolików i jeśli większość chce mieć krzyże w szkołach i urzędach, to mniejszość niech to wreszcie zaakceptuje. DE-MO-KRACJA!

Skoro mogą to dlaczego u nas się nic nie dzieje? Może dlatego, że ich jest tak mało, że ciężko zorganizować siatkę, ludzi, wtopić się w tłum, itd.? Jestem pewny, że prędzej czy później u nas też się coś wydarzy, ale póki co jesteśmy od tego wolni. Oczywiście nie bez znaczenia jest tu też sytuacja ekonomiczna, która nie zachęca nikogo z Afryki czy Azji do pozostania w naszym kraju.
Podam ci przyklad mojej nauczycielki od biologii, ktora mowila nam, ze antykonepcja to zlo, bardzo promowala kalendarzyk, a mezyczyzni wykorzystuja biedne kobiety, namawiajac na seks, teoria ewolucji to szajs. Nie wiem jak ona zdobyla te wyksztalcenie. Polonista tez glosila swoje tworie na lekcji, ze wiara jest wazna, powinnismy chodzic do kosciola.

A co do uchodzcow, nie ma sie czym chwalic, ze ludzie z ciemnoty i biedy omijaja nas szerokim lukiem. To tylko pokazuje jak bardzo jestesmy biedni
Sorry za bledy

Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Czas edycji: 2017-10-11 o 09:14
Stary 2017-10-11, 09:21   #1421
Konto usunięte

Cytat:
Znam całkiem sporo katolików, którzy wcale nie chcą krzyży w urzędach i religii w szkołach. Mierzi ich to, jak instrumentalnie wykorzystuje się ich wiarę.

Cytat:
Polonista tez glosila swoje tworie na lekcji, ze wiara jest wazna, powinnismy chodzic do kosciola.
u mnie to był babsztyl od geografii.
Stary 2017-10-11, 09:26   #1422
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:

Współczesna demokracja zaklada poszanowanie praw mniejszosci.
Zakłada również że państwo jest świeckie. Wiec symbole religijne w domu czy prywatnej firmie, spoko. Symbole religijne w instytucjach publicznych nie spoko, chyba że wywiesimy też inne, a nie tylko katolicki krzyż.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 09:31   #1423
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Zakłada również że państwo jest świeckie. Wiec symbole religijne w domu czy prywatnej firmie, spoko. Symbole religijne w instytucjach publicznych nie spoko, chyba że wywiesimy też inne, a nie tylko katolicki krzyż.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Dokladnie poszanowanie mniejszosci, obok krzyza powiesic gwiazde Dawida itd. Bedzie sprawiedliwie. A tak swoja droga Jezus nie umarl na krzyzu wedlug Biblii, tylko na palu. Ale wiedze, ze Katolicyzm lubi zakrzywiac rzeczywistosc. No i zapomnieli jednego przykazani, nie bedzisz czcil rzezb, obrazow itd.

Czas edycji: 2017-10-11 o 09:33
Stary 2017-10-11, 09:36   #1424
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
I w ten sposób nam zabierają kawałek po kawałku tą naszą kruchą demokrację. Jestem rozgoryczona tym projektem o lustracji nauczycieli. Ateistka, druga żona. Bez dzieci. Pro zwierzęca, pro LGBT. I dobry nauczyciel do którego lgną dzieci. Z doświadczeniem i naprawde duża wiedza i praktyką. Ale to nieważne. Ważne żeby patrzeć w tym samym kierunku co jedynie sluszne władza.

wysłane telepatycznie
Nie liczy sie, bo masz dupe nieprawilna. Kto to widzial bez dzieci i druga zona i bez slubu koscielnego

To widzieliscie: http://krytykapolityczna.pl/felieton...moseksualizmu/

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 09:42   #1425
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Nie liczy sie, bo masz dupe nieprawilna. Kto to widzial bez dzieci i druga zona i bez slubu koscielnego

O kuźwa
Usuncie watek "kobieta z kobieta", gdzie wizazki wyznawaly, ze w jakims stopniu sa biseksualne.

Stary 2017-10-11, 09:42   #1426
Konto usunięte

Cytat:

nie mam słów. autentycznie, nie mam słów żeby wyrazić swój w.urw i rozczarowanie.
Stary 2017-10-11, 09:46   #1427
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7787909 6]Znam całkiem sporo katolików, którzy wcale nie chcą krzyży w urzędach i religii w szkołach. Mierzi ich to, jak instrumentalnie wykorzystuje się ich wiarę. u mnie to był babsztyl od geografii.[/QUOTE]

Czy to twoje"całkiem sporo" to większość katolików w Polsce? Bo wiesz, ja też mogę napisać, że znam całkiem sporo ateistów, którym krzyże nie przeszkadzają i co wtedy?

Co do nauczycieli gadających o Bogu i kościele na lekcjach innych niż religia, to oczywiście nie powinno to mieć miejsca, aczkolwiek nie róbmy z tego jakiegoś nie wiadomo jakiego problemu, bo szczerze mówiąc, to ja nie przypominam sobie ani jednej takiej sytuacji przez całą swoją edukację. Nie kojarzę też, żeby ktokolwiek z rodziny czy znajomych też taką miał.
Stary 2017-10-11, 09:49   #1428
Luba
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7787994 6]nie mam słów. autentycznie, nie mam słów żeby wyrazić swój w.urw i rozczarowanie.[/QUOTE]

To jest naprawde tak nieprawdopodobne, ze ja zwykle nie dowierzam, szukam informacji, ze to fejk i tez nie mam slow, nie wiem jak to wszystko komentowac.

I wiecie jak czasem slysze, ze ktos mi wspolczuje, ze meiszkam gdzie mieszkam, ze ci uchodzcy, ze to czy tamto... To serio oczy wybluszam jak zaba Monika, smiac mi sie chce i zstanawiam sie czy ten ktos sie z glupim przez sciane macal, czy moze ewentualnie mu sie podoba to co sie w Polsce dzieje, bo przeciez komus to sie musi podobac, jesli rzad to robi.

Stary 2017-10-11, 09:49   #1429
Konto usunięte

Cytat:
Czy to twoje"całkiem sporo" to większość katolików w Polsce? Bo wiesz, ja też mogę napisać, że znam całkiem sporo ateistów, którym krzyże nie przeszkadzają i co wtedy?

Co do nauczycieli gadających o Bogu i kościele na lekcjach innych niż religia, to oczywiście nie powinno to mieć miejsca, aczkolwiek nie róbmy z tego jakiegoś nie wiadomo jakiego problemu, bo szczerze mówiąc, to ja nie przypominam sobie ani jednej takiej sytuacji przez całą swoją edukację. Nie kojarzę też, żeby ktokolwiek z rodziny czy znajomych też taką miał.
To, ze w twoim srodowisku sie nie spotkales z tym to nie znaczy, ze cos nie istnieje. To sie nazywa flaszywa powszechnosc

Stary 2017-10-11, 09:54   #1430
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Krytyka polityczna jak zawsze w formie. Wywalą nas z UE bo ktoś komuś dał nagrodę...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7788023 1]To, ze w twoim srodowisku sie nie spotkales z tym to nie znaczy, ze cos nie istnieje. To sie nazywa flaszywa powszechnosc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Nie w swoim środowisku, bo nie wszystkie 40 osób w klasie było moim środowiskiem. A jeśli uważasz, że to fałszywa powszechność, to czekam na argument, że takie zachowania nauczycieli to norma i duży problem. Oczywiście nie odnoś się tylko do swojego środowiska, bo to fałszywa powszechność.
Stary 2017-10-11, 09:56   #1431
Konto usunięte

Cytat:
Argument że hej, no naprawdę.

Cytat:
No przecież - skoro Ty ani nikt z Twojego otoczenia się z czymś nie zetknął, więc problemu na pewno nie ma.

Nie wiem czy śmiać się, czy płakać.

Cytat:
I wiecie jak czasem slysze, ze ktos mi wspolczuje, ze meiszkam gdzie mieszkam, ze ci uchodzcy, ze to czy tamto... To serio oczy wybluszam jak zaba Monika, smiac mi sie chce i zstanawiam sie czy ten ktos sie z glupim przez sciane macal, czy moze ewentualnie mu sie podoba to co sie w Polsce dzieje, bo przeciez komus to sie musi podobac, jesli rzad to robi.
Wiesz, ja przez dość długi okres czasu myślałam, że te 40% poparcia to ichniejsze machlojki sondażowe czy wuj wie co. No bo żebyśmy jako naród byli AŻ TAK bezdennie głupi? Ale może i tak.
Stary 2017-10-11, 09:57   #1432
Konto usunięte

Cytat:
Krytyka polityczna jak zawsze w formie. Wywalą nas z UE bo ktoś komuś dał nagrodę...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Nie w swoim środowisku, bo nie wszystkie 40 osób w klasie było moim środowiskiem. A jeśli uważasz, że to fałszywa powszechność, to czekam na argument, że takie zachowania nauczycieli to norma i duży problem. Oczywiście nie odnoś się tylko do swojego środowiska, bo to fałszywa powszechność.
Hahah. To ty zaprzeczasz problemowi, a skoro watpil on u mnie i Norine to znaczy, ze on jednak istnieje wbrew twojemu przekonaniu

Czas edycji: 2017-10-11 o 14:12
Stary 2017-10-11, 09:59   #1433
MuchaLibre
I tak powiem

Obsesję na temat uchodźców to mają samorządowcy z PO i reszty totalnej opozycji:
http://pl.blastingnews.com/felietony...001814375.html

Dlatego za rok obywatele odwdzięczą się im się w wyborach samorządowych XDD.

Demokracji w Polsce niestety nigdy nie było. Demokracja szlachecka która zastąpiła starą monarchię to były rządy oligarchii, później były rozbiory, po odzyskaniu niepodległości mieliśmy autorytarną Sanację, potem była niemiecka okupacja, następnie kilkadziesiąt PRL-u, a w końcu nastała III RP, gdzie powstały tylko zalążki demokracji, grupka ludzi (złożona z dawnej władzy przy dogadaniu się z pseudo-opozycjonistami) przejęła wszystko: parlament, sądownictwo, media, samorządy, spółki skarbu państwa, usłużne NGO, a nawet sporą część prywatnego biznesu. I w takim marazmie żyjemy już prawie 30 lat. To szerszy problem niż rządy PIS-u. Demokracja to jest w Szwajcarii, w Polsce dopiero trzeba ją zbudować.

Zwłaszcza że za czasów PO-PSL żadnej demokracji nie było. Bo czy demokratyczne było?:
-Nasłanie ABW na autora strony Antykomor
-Montowanie podsłuchów dziennikarzom
-Ataki "seryjnego samobójcy"
-Pałowanie ludzi na strajkach
-Prowokacje na Marszach Niepodległości
-Najazd ABW na redakcję Wprost i szarpanina z wyrywaniem laptopa redaktorowi naczelnemu

Sam minister MSW przyznał wówczas że "państwo polskie istnieje tylko teoretycznie, tu jest ch..j, dupa i kamieni kupa".

Tak samo dekonstrukcyjny wpływ katolicyzmu to o wiele szerszy problem niż "PIS rzondzi". Swój początek miał w XVII w. kiedy wpuszczono do naszego kraju Jezuitów, którzy przejęli całą edukację, a w dodatku totalnie sprali mózgi polskiej szlachcie. W efekcie mieliśmy III rozbiory, nie było nas 123 lata na mapie, a później nastały rządy II RP, czyli łełopów machających szabelką, którzy na salonach opowiadali o marszu na Berlin i jakim to byłby nieszczęściem gdyby Hitler spękał i odstąpił od planów wojennych. We wrześniu 1939 r. niemiecki okupant błyskawicznie "zweryfikował" ich bajania. To autentycznie jest jakiś cud, że Polska jeszcze w ogóle istnieje.

No ale spojrzymy na priorytety, wpierw trzeba dobić czerwonych spod znaku Michnika i Sorosa, a następnie odsunąć od wpływów czarnych i PIS-iorów. Taką widzę strategię dla narodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-11, 10:00   #1434
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
to czy wyrzuca czy nie to najmniejszy problem.

Stary 2017-10-11, 10:21   #1435
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7788050 6]Argument że hej, no naprawdę.[/QUOTE]

Przecież napisałem dokładnie to samo co ty, tylko zamiast katolików, użyłem ateistów.

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7788050 6]No przecież - skoro Ty ani nikt z Twojego otoczenia się z czymś nie zetknął, więc problemu na pewno nie ma.[/QUOTE]

Napisałem, że problemu nie ma, czy żeby go nie wyolbrzymiać? Rozróżniasz te 2 rzeczy?

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7788052 1]Hahah. To ty zaprzeczasz problemowi, a skoro watpil on u mnie i Noire to znaczy, ze on jednak istnieje wbrew twojemu przekonaniu[/QUOTE]

J.w.

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
Tak samo dekonstrukcyjny wpływ katolicyzmu to o wiele szerszy problem niż "PIS rzondzi". Swój początek miał w XVII w. kiedy wpuszczono do naszego kraju Jezuitów, którzy przejęli całą edukację, a w dodatku totalnie sprali mózgi polskiej szlachcie. W efekcie mieliśmy III rozbiory, nie było nas 123 lata na mapie, a później nastały rządy II RP, czyli łełopów machających szabelką, którzy na salonach opowiadali o marszu na Berlin i jakim to byłby nieszczęściem gdyby Hitler spękał i odstąpił od planów wojennych. We wrześniu 1939 r. niemiecki okupant błyskawicznie "zweryfikował" ich bajania. To autentycznie jest jakiś cud, że Polska jeszcze w ogóle istnieje.
Trochę upraszczasz. Przecież w czasie Potopu to głównie protestancka szlachta stanęła ze Szwedami, czy wręcz zachęcała ich do najazdu na Polskę. Co do reszty zgoda. II RP to był burdel na kółkach, chociaż szło ku lepszemu (Gdynia, COP).

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
No ale spojrzymy na priorytety, wpierw trzeba dobić czerwonych spod znaku Michnika i Sorosa, a następnie odsunąć od wpływów czarnych i PIS-iorów. Taką widzę strategię dla narodu
Przede wszystkim znieść celibat i opodatkować.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2017-10-11 o 10:42
Stary 2017-10-11, 10:42   #1436
Konto usunięte

Cytat:
Przecież napisałem dokładnie to samo co ty, tylko zamiast katolików, użyłem ateistów.

Nie napisałem, że problemu nie ma, czy żeby go nie wyolbrzymiać? Rozróżniasz te 2 rzeczy?

J.w.

Trochę upraszczasz. Przecież w czasie Potopu to głównie protestancka szlachta stanęła ze Szwedami, czy wręcz zachęcała ich do najazdu na Polskę. Co do reszty zgoda. II RP to był burdel na kółkach, chociaż szło ku lepszemu (Gdynia, COP).

Przede wszystkim znieść celibat i opodatkować.
To odpisales wczesniej na moj post, ze nauczyciele dziela sie swoimi Katolickimi pogladami z uczniami:
Cytat:
Stary 2017-10-11, 10:49   #1437
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:
To akurat dowód, że mitem jest powszechny pogląd, że kiedyś multi-kulti w Polsce działało. Wolfman swego czasu pięknie to zaorał:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=407

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-11, 10:51   #1438
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyznawana religia nie jest żadnym prawem tylko dobrowolnym światopoglądem. Domagając się usunięcia krzyża skądkolwiek, czy żądając umieszczenia innych symboli obok krzyża nie domagasz się poszanowania prawa tylko poszanowania swojego światopoglądu, a na to już nikt się zgadzać nie musi. Tak jak nikt się nie musiałby zgadzać, gdybym zażądał, żeby obok każdego krzyża wisiał plakat Rambo albo używana opona od Poloneza.

Cytat:
Zakłada również że państwo jest świeckie.
Gdzie jest tak napisane i jak to ma się do podstawowego dla naszego kraju dokumentu, czyli konstytucji RP? (podpowiedź: niedawno o tym tutaj pisałem).

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7788230 6]To odpisales wczesniej na moj post, ze nauczyciele dziela sie swoimi Katolickimi pogladami z uczniami:

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ok, masz rację, niemniej dalej uważam, że takie zachowanie nauczycieli to margines i nie ma sensu o tym dywagować. Na lekcjach innych niż religia nie powinno być mowy o Bogu czy kościele. Tyle w temacie.
Stary 2017-10-11, 11:01   #1439
Konto usunięte

Cytat:
Wyznawana religia nie jest żadnym prawem tylko dobrowolnym światopoglądem. Domagając się usunięcia krzyża skądkolwiek, czy żądając umieszczenia innych symboli obok krzyża nie domagasz się poszanowania prawa tylko poszanowania swojego światopoglądu, a na to już nikt się zgadzać nie musi. Tak jak nikt się nie musiałby zgadzać, gdybym zażądał, żeby obok każdego krzyża wisiał plakat Rambo albo używana opona od Poloneza.

Gdzie jest tak napisane i jak to ma się do podstawowego dla naszego kraju dokumentu, czyli konstytucji RP? (podpowiedź: niedawno o tym tutaj pisałem).

Ok, masz rację, niemniej dalej uważam, że takie zachowanie nauczycieli to margines i nie ma sensu o tym dywagować. Na lekcjach innych niż religia nie powinno być mowy o Bogu czy kościele. Tyle w temacie.
Krzyz w urzedach to poszanowanie swiatopogladu Katolikow. Kontytuacja nakazuje i gwarantuje poszanowanie religii i swiatopogladu. Dlaczego tylko katolickich oczywiscie?

Stary 2017-10-11, 11:11   #1440
Konto usunięte

Tak swoją drogą, to Ty naprawdę uważasz, że ta mityczna "większość katolików" to faktycznie ludzie wierzący, którzy chcą tylko w spokoju wyznawać swoją wiarę w Boga, czy raczej ludzie traktujący religię instrumentalnie, dla których krzyż jest narzędziem do walenia nim po głowach innych?

Że o Chrystusowym rozróżnieniu pomiędzy boskim a cesarskim nie wspomnę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości