|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
powodzenia jutro
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak zdaje na Puncie...
|
#2133 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
. Przecież Ty umiesz jeździć, instruktor Cię już widział w samochodzie a nie w L-ce, więc tym bardziej wiadomo że umiesz jeździć Umiesz jeździć i pokażesz ładnie na co Cię stać a my tu wszyscy będziemy denerwować się za Ciebie, więc Ty już sobie te nerwy podaruj .A egzamin na pewno chcesz zdać - i zdasz go Cytat:
Jeździłaś pierwszy raz w ogóle puntem, a cały kurs na oplu? Skąd wiesz że instruktor ten pierwszy Ci pomagał przy ruszaniu - jeśli rzeczywiście to bardzo niefajnie, bo sama nie miałaś okazji ruszać, mnie żaden instruktor nie przytrzymywał sprzęgła przy ruszaniu Na placu chyba może zgasnąc raz przy każdym zadaniu, na mieście nie wiem czy jest określony limit - byle nie za często i byle szybko ruszać po zgaśnięciu kocimietka witamy i w poniedziałek trzymamy kciuki |
|||
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, to bylo zwykle Punto. Kiedys jezdzilam juz z 2 razy Puntem, ale ten dzisiejszy instruktor powiedzial, ze tamten mi musial pomagac, bo mi nigdy nie zgaslo, a robilam tak, jak dzisiaj. No zobaczymy jak to jutro bedzie. Trzymajcie kciuki
![]() Zaczelam robic bledy w testach! Aaaa... (Bez paniki)
|
#2135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
puszczaj jutro bardzo wolno to sprzęgło i powinno być dobrze I bez paniki z tymi testami - na pewno wszystko umiesz, dziś już odpoczywaj i nie powtarzaj nic |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiem, na samym początku czasem przytrzymywał mi sprzęgło, ale wtedy to czułam i pytałam, czy to on trzyma, potem już nie czułam, żeby mi pomagał ze sprzęgłem, więc chyba jednak nie o to chodzinic nie doradzę w kwestii ruszania, bo sama leżę obecnie w tej materii ale nie wierzę, by przez kilkadziesiąt godzin instruktor pomagał Ci ruszać
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7788777]pewnie sie dziś zdenerwowałaś i dlatego było gorzej, poza tym każdy samochód ma inaczej jednak to sprzęgłoó wyregulowane
puszczaj jutro bardzo wolno to sprzęgło i powinno być dobrze I bez paniki z tymi testami - na pewno wszystko umiesz, dziś już odpoczywaj i nie powtarzaj nic Bede puszczala bardzo wolno i musze lekko gaz dodawac pod koniec. Ale wole sie nie rozczarowac, co ma byc to bedzie, jeszcze sie dzisiaj pomodle ![]() papryka moim samochodem umiem ruszac, tata byl zdziwiony, ze ani razu mi nie zgasl, tylko boje sie tego wyczulonego Punta...
|
#2138 |
|
Moderatoreska
|
Plameczko zdasz i koniec, tak masz myśleć przed egzaminem, nie po to tam idziesz żeby nie zdać
Będę trzymać
|
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko, ze ja chyba jezdzic nie umiem... Dobra zdam i juz! Ide na YCD, trzymajcie kciuki, az Wam odpadna, PA
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo śmieszne!!! nie ma to jak podnieść na duchu zestresowanego kursanta![]() nic się nie martw-co ma być to będzie, odpocznij sobie już
|
|
#2141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ten instruktor to jednak przesadził żeby dzień przed egzaminem coś takiego mówić kursantowi .Spokojnie, jak masz dobre przeczucia to dasz radę - dobre nastawienie jest bardzo ważne - tego się trzymaj i powodzenia No i oczywiście pamiętaj - UMIESZ JEŹDZIĆ |
|
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
ten instruktor jakis dziwny jest.. A mam pytanie.. Gdyby samochod zgasl mi na fajce to co wtedy? Np. dojade przodem, zatrzymam sie w kopercie i chce ruszyc do tylu a tu klaps-zgasl. Zadanie od nowa? Ale.. jak to wyglada? On mi chyba wszystko powie..
|
#2143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja nie zdam i będę mieć Waze kciuki na sumieniu Matura- już nie pamiętam co to :P (ustne po 80% - zadowolona jestem ) Jutro mam dwe godziny w Płocku, i w niedziele dwie godziny ,które poświęcę na wszystkie możliwe manewry ps.dziś założyła mi separatory na doł- znow będę przezywać mały zębowy koszmar mały OT :P[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7788681] kocimietka witamy i w poniedziałek trzymamy kciuki Dziękować ![]() ![]() plameczka - będę za Ciebie trzymać kciukasy- jak Ty zdasz to ja też( spróbuj nie zdać :P) AA i mam pytanie..? Na jakich samochodach jeździcie/ zdajecie ?widzę jakieś punto, chevrolety.. A u mnei w mieście i w Płocku jeżdżą same Pandy, teraz jeszcze trochę yarisek.. Hmm ,dziwne,takie rozbieżności w samochodach..
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas wszystkie ople corsy
(polnocny zachod)
|
#2146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że zdasz! A to dla Twojego instruktora, machnij sobie batem parę razy dla rozluźnienia.
|
|
|
#2147 | |
|
Raczkowanie
|
Plameczko, siedzę i trzymam
Cytat:
Martini mam to samo. Nie przestaję myśleć o egzaminie i się tak nakręcam, że kończy się to bólem głowy. Może powinnam zmienić Persen na Etopirynę
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Moderatoreska
|
Trzymam mocno kciuki za zdających
Powodzenia zyczę |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wcześniej w WORDZIE były Corsy, a od początku maja zmienili wszystkie samochody na Punto Grande (innych nie ma).
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko ja również trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki
![]() U mnie w Gdyni egzamin zdaje się na punto grande;-) Ehh.. pamiętam jak ja przeżywałam swój pierwszy i drugi egzamin..;-) Dobrze, że mam już to za sobą i nie chciałabym tego powtarzać.. To był chyba najbardziej stresujący egzamin w moim życiu;] No ale jak tu się nie stresować? Chyba najbardziej stresujące jest to, że jak sie nie zda to trzeba znowu zapłacić za egzamin i tak w kółko aż się w końcu zda;] No ale w końcu napewno każdy zda to prawko Czy to będzie za pierwszym razem czy za dziesiątym;-) Ważne, aby nie rezygnować i się nie poddawać
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2008-06-06 o 10:34 |
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w WORD-zie pierwszy egzamin zdawałam na punto II (były jeszcze ople corsy), drugi na Grande Punto - teraz już tylko na grande punto się zdaje
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]()
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
kocimetka u nas w Krakowie egzamin zdaje się chervrolecie aveo, ale podobno są plany zmiany na toyoty yaris, ale to i tak nie nastąpi tak prędko
![]() PS. separatory powiadasz...nie zazdroszczę
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Dorota/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]
za plameczke -napewno zda ,więc czekam na same dobre wieści
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
ale dawno mnie nie bylo.. wlasciwie od mojego poprzedniego egzaminu..
( nie zdałam... chyba chciałam się odciąć od myślenia o tym że za jakiś czas muszę znowu tam wrócić... ( i niestety w poniedziałek znowu muszę się zmierzyć z wyzwaniem i moimi nerwami... oblałam na placu... na łuku... i boję się że znowu obleję... jak uczyłyście się łuku to jeździłyście na wyczucie czy pan instruktor podał wam jakiś "trik"... bo ja jeździłam na wyczucie i niestety oblałam... natomiast moja znajoma dostała "instrucję" jak przejechać łuk... proszę was dajcie mi jakieś rdy, wskazówki... już okropnie się denerwuję ( :
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja następny tydzień będę miała hardkorowy
Umówiłam się na 1,5h w środę z jednym instruktorem, i jeszcze z innym na 2h w czwartek. Potem sobie wybiorę fajniejszego i się umówię znowu. Mój ojciec będzie przerażony koniecznością dokupowania tylu godzin, aż się boję mu powiedzieć
|
|
|
|
#2157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Pomyliły mi sie słupki z dwóch łuków które u nas są bardzo blisko .Egzaminator podpowiedział mi że mogłam sobie na chwilkę zerknąc w lusterko, to widziałabym co sie dzieje Po egzaminie nauczyłam się kontrolować sytuację w lusterku (wcześniej w ogóle na łuku w lusterka nie patrzyłam). Dalej jeździłam na wyczucie, trzymając sie wewnętrznych słupków, kontrolując sytuację w lusterku - teraz wyszło bez problemu Innej rady poza kontrolą w lusterku nie mam, bo dalej jeździłam na wyczucie, jak na samym poczatku próbowałam "na sposób" - to mi nie wychodziło .Może inne dziewczyny coś Ci jeszcze podpowiedzą, życzę powodzenia na egzaminie beoneself mam nadzieję że jeden z tych instruktorów okaże sie super i pomoże Ci wszystko dopracować
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zdawałam na pandzie.Instruktor uczył mnie na 2x pół obrotu kierownicynicy.Przy pierwszymi drugim słupku po prawej,nie licząc słupka koperty.potem patrzyłam w prawe lusterko i jak w ołowie tego lusterka widziałam prostą linię to prostowałam koła jednocześnie upewniając sie we wstecznym czy cały tor widzę dokładnie równo.odwracałam głowę do tyłu i już powoli bez pospiechu do tyłu. wiem,że to brzmi skomplikowanie ale tak naprawdę nie jest i odkąd zaczęłam tak jeździć na łuku na np 10x każda próba sukces.wcześniej bywało różnie
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam za post pod postem
chciałam dodac,że na lusterka i sposób tylko łuk robiłam.dodawało mi to pewności siebie bo tez sie okropnie bałam łuku.ale na jazdach miejskich np na zawracaniu z użyciem bramy czy wjazdu cofałam tyłem na wyczucie kontrolując sytuacje w lusterkach i bacznie obserwując sytuacje wokoło. Teraz jeżdżąc swoim autkiem tez jade na wyczucie i nie sprawia mi to problemu.Jeszcze nic(tfu tfu) nie przestawiłam ani nie zarysowałam a trzeba mieć zdrowie u mnie pod blokiem na wyjazd czy wjazd nie wspominajac o parkowaniu
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy jeszcze jak gdzie wymagają robić-u nas można robić na lusterka, w tylną szybę trzeba się obejrzeć przynajmniej raz, to instr radził obejrzeć się przy wjeżdżaniu na prostą z łuku. Mnie kazali robić tak-jak jadę do przodu ustawić się bliżej lewej krawędzi łuku, zrobić skręt i jak tylko auto mi skręci tyle ile potrzebuję-kierownica szybko z powrotem i zwolnić, żeby nie wjechać w słupek z przodu, potem wsteczny i ziorać w prawe lusterko-jak prawa linia /słupki zaczynają się oddalać od auta, to kierownica w prawo, ale nie cały obrót-tyle, żeby samochód "przybliżyć" do prawej strony i jechać powolutku, jak znów słupki się oddalają, to jeszcze skręt w prawo, a jak się nie oddalają to zostawiasz jak jest a jak przybliżają, to z powrotem w lewo. Po wjeżdżaniu na prostą-look w tylną szybę, prostować kierownicę i powoli do tyłu. Zatrzymuję się jak przedostatnie słupki mijają mi lusterka i zawsze się mieszczę. Dziewczyny tutaj pisały, że "sposoby" wcale nie są niezawodne-zawsze można za późno skręcić, mieć nierówny plac, być za blisko którejś krawędzi i klops ja czasem jadę trochę "wężykiem" na łuku i wtedy się denerwuję, ale instr mówi, że dopóki nie wjadę na linię/słupek JEST DOBRZE i zasada nr 1-robić to powoli, bo wtedy łatwiej skorygowaćaaa no i ja robię na samym sprzęgle kurde Dusia jak to robiłaś łuk patrząc tylko w tylną szybę??? przecież to niewykonalne zależy może od auta, bo w aveo kija widać w tej tylnej szybie-jest mała i zagłówki w tyle wysoko, w puncie np widać lepiej zarówno przez tylną szybę, jak i w lusterkach(jakieś takie większe są), zresztą w ogóle punto bardziej przestronne, aveo dość ciasne
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

. 
nie powiem, na samym początku czasem przytrzymywał mi sprzęgło, ale wtedy to czułam i pytałam, czy to on trzyma, potem już nie czułam, żeby mi pomagał ze sprzęgłem, więc chyba jednak nie o to chodzi
ale nie wierzę, by przez kilkadziesiąt godzin instruktor pomagał Ci ruszać

bardzo śmieszne!!! nie ma to jak podnieść na duchu zestresowanego kursanta