|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Do czego doprowadza straszenie uchodzcami i nakrecanie spirali nienawisci
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...-mowi.html#MT2
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne. Straszne. Plucie na "multikulti" i uchodźców nie powstrzymuje terroryzmu, ale niszczy Bogu ducha winnych ludzi. Ciekawe czy dla Prawdziwych Polaków kochających Dzieci i Rodzinę liczy się ten mały przerażony chłopiec który nie chce żyć? Czy liczą się tylko białe dzieci? Dobrze byłoby uściślić.
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz co mnie tez przeraza. Kiedy zagladam na fb i widze jak ludzie, ktorzy na zdjeciach stoja w otoczeniu dzieci i rodziny, ktorzy przytulaja wlasne dzieci i wnuki, pisza nienawistwne komentarze w rodzaju "wystrzelabym tych ciapatych", "niechby wszyscy utoneli na tych lodkach nikt plakal nie bedzie" itd.
I nie trafia do mnie tlumaczenie, ze oni przez te swoja nienawisc do innych ludzi chca chronic te swoje dzieci przed terrorystami (w ogole jest to powszechne tlumaczenie i nie wiem jaki duren je wymyslil). Nie. Nakrecanie spirali nienawisci, plucie na chlopca z ciemna karnacja czy wypisywanie takich komentarzy nie sluzy niczemu dobremu i nikogo z ich rodziny przed niczym nie uchroni. A wrecz przeciwnie, sprawi, ze ktos z nich tez moze ucierpiec.
|
|
#1474 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też to przeraża. Tak działa rasizm i stopniowa dehumanizacja innych. Najpierw jest to bardziej subtelne - a, bo ciapaci mnożą się jak króliki. A, bo są leniwi. A, bo wyciągają rękę po nasze. I pomalutku, pomalutku ci "dobrzy ludzie" całujący wnuki na Fb zaczynają widzieć tych uchodźców nie jako pojedynczych ludzi którzy myślą, czują i cierpią, ale jako ciemny, brudny, roszczący się tłum. Nieludzką masę, jak karaluchy. A jak już się obcego skutecznie "odczłowieczy", to wtedy łatwo powiedzieć, a niech się potopią. Pewien Austriak w ubiegłym wieku wiedział doskonale, że dehumanizacja działa świetnie jeśli chcesz się dopuścić ludobójstwa. Człowieka nie zastrzelisz. Ale podczłowieka? Czemu nie.
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2017-10-11 o 18:32 |
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Konto usunięte
|
Ale dlaczego maja odebrac 500 zl matce, tylko dlatego, ze ma nowego faceta, ktory nie jest ojcem tego dziecka? Dlaczego z kopyta uznaja, ze ten facet utrzymuje nie swoje dziekco?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-10-11 o 18:33 |
|
|
|
|
#1477 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#1478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, naprawdę nie wiem jak ślepym trzeba być, żeby nie widzieć tych oczywistych analogii. Że w tym kraju staczamy się toczka w toczkę w burdel Niemiec lat 30. |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7789539 6]Tym bardziej mi niedobrze, jak pomyślę, że duża część tego ziejącego nienawiścią tłumu to "katolicy". W dodatku jak biskupi grzmią o aborcji, in vitro i genderze to mało im głowy nie poodpadają od potakiwania, ale jak mówią o przyjmowaniu uchodźców to nagle cisza, jeśli nie otwarte plucie.
Nie wiem, naprawdę nie wiem jak ślepym trzeba być, żeby nie widzieć tych oczywistych analogii. Że w tym kraju staczamy się toczka w toczkę w burdel Niemiec lat 30.[/QUOTE] Bo pro-life dla wielu ogranicza się do białych dzieci in utero. Niestety historia się powtarza i to nie tylko w Polsce. Jeśli chcesz mieć koszmary o "białych nacjonalistach" marszujących z pochodniami, polecam segment VICE News o Charlottesville. U mnie w parku koło domu pojawiły się swastyki. Odrasta nowa głowa tej francowatej hydry.
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem bardzo przeciwko systemowi przyjmowania 'uchodzcow' jaki mamy teraz, mam naprawde duzo negatywnego do powiedzenia o mlodych jak to sie brzydko mowi 'byczkach' ubranych od gory do dolu w adidasa i nike i traktujacych dziewczyny jak panie lekkich obyczajow, nie chce sie wybielac, bo sama czesto narzekam. No przykro mi, mlodzi samotni panowie z roznych czesci swiata nie pokazuja sie z najlepszej strony (w wielu przypadkach, bo tez przeciez nie wszystkich).
Ale jak ktos widzi matke z czworka dzieci, ktora z tych swoich uchodzczych pieniedzy kupuje na caly tydzien najtanszy chleb tostowy, jablka i ziemniaki, a dzieci stoja grzecznie obok niej, kobieta idzie ze spuszczonym wzrokiem, to ja sie naprawde zastanawiam, komu ona przeszkadza i jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby zyczyc jej personalnie smierci (bo te komentarze ida tez personalnie, niekoniecznie ogolnie na temat uchodzcow). Polska jest w takiej pozycji, ze moglaby jasno okreslic, ze chce przyjac rodziny, zweryfikowac, czy nie sa to bardzo skrajnie wierzacy muzulmanie tylko po prostu skromni ludzie uciekajacy przed wojna. Niemcy nie mieli takiej mozliwosci, po prostu przyjeli wszystkich, dlatego ta pomoc niezawsze dotarla tam gdzie trzeba. Polska moglaby naprawde pomoc. Edytowane przez 62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c Czas edycji: 2017-10-11 o 19:06 |
|
|
|
|
#1481 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1483 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7789607 1]Ja jestem bardzo przeciwko systemowi przyjmowania 'uchodzcow' jaki mamy teraz, mam naprawde duzo negatywnego do powiedzenia o mlodych jak to sie brzydko mowi 'byczkach' ubranych od gory do dolu w adidasa i nike i traktujacych dziewczyny jak panie lekkich obyczajow, nie chce sie wybielac, bo sama czesto narzekam. No przykro mi, mlodzi samotni panowie z roznych czesci swiata nie pokazuja sie z najlepszej strony (w wielu przypadkach, bo tez przeciez nie wszystkich).
Ale jak ktos widzi matke z czworka dzieci, ktora z tych swoich uchodzczych pieniedzy kupuje na caly tydzien najtanszy chleb tostowy, jablka i ziemniaki, a dzieci stoja grzecznie obok niej, kobieta idzie ze spuszczonym wzrokiem, to ja sie naprawde zastanawiam, komu ona przeszkadza i jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby zyczyc jej personalnie smierci (bo te komentarze ida tez personalnie, niekoniecznie ogolnie na temat uchodzcow). Polska jest w takiej pozycji, ze moglaby jasno okreslic, ze chce przyjac rodziny, zweryfikowac, czy nie sa to bardzo skrajnie wierzacy muzulmanie tylko po prostu skromni ludzie uciekajacy przed wojna. Niemcy nie mieli takiej mozliwosci, po prostu przyjeli wszystkich, dlatego ta pomoc niezawsze dotarla tam gdzie trzeba. Polska moglaby naprawde pomoc.[/QUOTE] W sedno. Też nie jestem za przyjmowaniem na ślepo, bez weryfikacji, ale całkowite skreślanie tych ludzi jest niehumanitarne. A tym bardziej niesmaczne, gdy ci nienawidzący uchodźców wycierają sobie gęby Biblią na prawo i lewo.
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warte przeczytania tak na marginesie: http://www.nienawisc.pl/roman-sklepo...autorytet-tvp/ [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7789607 1]Ja jestem bardzo przeciwko systemowi przyjmowania 'uchodzcow' jaki mamy teraz, mam naprawde duzo negatywnego do powiedzenia o mlodych jak to sie brzydko mowi 'byczkach' ubranych od gory do dolu w adidasa i nike i traktujacych dziewczyny jak panie lekkich obyczajow, nie chce sie wybielac, bo sama czesto narzekam. No przykro mi, mlodzi samotni panowie z roznych czesci swiata nie pokazuja sie z najlepszej strony (w wielu przypadkach, bo tez przeciez nie wszystkich). Ale jak ktos widzi matke z czworka dzieci, ktora z tych swoich uchodzczych pieniedzy kupuje na caly tydzien najtanszy chleb tostowy, jablka i ziemniaki, a dzieci stoja grzecznie obok niej, kobieta idzie ze spuszczonym wzrokiem, to ja sie naprawde zastanawiam, komu ona przeszkadza i jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby zyczyc jej personalnie smierci (bo te komentarze ida tez personalnie, niekoniecznie ogolnie na temat uchodzcow). Polska jest w takiej pozycji, ze moglaby jasno okreslic, ze chce przyjac rodziny, zweryfikowac, czy nie sa to bardzo skrajnie wierzacy muzulmanie tylko po prostu skromni ludzie uciekajacy przed wojna. Niemcy nie mieli takiej mozliwosci, po prostu przyjeli wszystkich, dlatego ta pomoc niezawsze dotarla tam gdzie trzeba. Polska moglaby naprawde pomoc.[/QUOTE] I znowu: zgadzam sie W sumie Niemcy maja doswiadczenie z przyjmowaniem uchodzcow, uciekinierow, wystarczy sobie przypomniec ilu Polakow jeszcze nie tak dawno uciekalo przed wladza socjalistyczna do Niemiec. Bardzo mnie dziwi od poczatku, ze tych doswiadczen nie wykorzystali w obecnej sytuacji.
|
|
|
#1486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko szeroko pojętym "dziedzictwem kulturowym chrześcijańskiem Europy". Taa, jasne.I te pomyje wylewane na młodych mężczyzn wśród uchodźców. Tak jakby ktokolwiek miał obowiązek umierać dla idei w kraju ogarniętym wojną. Ciekawe ilu z tych prawilnych w analogicznej sytuacji stanęłoby do walki, a ilu dało dyla na jednej nodze (w czym naturalnie nie widzę nic dziwnego - też wolałabym żyć niż walczyć za "ojczyznę"). Przy czym powiedzmy sobie jasno - pomoc uchodźcom - bez dwóch zdań. Nikt z nas nie może być absolutnie pewien, że jego to w życiu nie spotka. Natomiast po pierwsze: jakiekolwiek symptomy ekstremizmu, zatargi z prawem, propagowanie działalności isis powinny skutkować błyskawiczną izolacją (mam świadomość, że to zahacza o prawa człowieka i mam tu zgryz moralny, ale z drugiej strony odesłać ich z powrotem to też prosić się o kłopoty dostarczając tym gangom kolejnego żołnierza). Po drugie: różnice kulturowe rozumiemy i szanujemy, ale co do zasady to gość ma się dostosować do gospodarza, a nie odwrotnie. Nie chodzi tu rzecz jasna o zabranianie praktyk religijnych ani nic w tym rodzju. Mam tu na myśli bardzo konkretny przykład - ja mam prawo chodzić sobie w tak krótkiej mini jak tylko mi się podoba, a nikomu - przyjezdnemu czy rodzimemu prawilnemu - absolutnie nic do tego. Po trzecie: uchodźcom pomagamy stanąć na nogi, tak, żeby za jakiś czas mogli spokojnie zacząć nowe życie w nowym miejscu, zarabiać na siebie i się utrzymać. Nie widzę powodu dla którego jakiekolwiek państwo (podobnie jak np. UK wobec Polaków) miałoby dożywotnio utrzymywać na socjalu ludzi zdolnych do pracy. |
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7789607 1]Ja jestem bardzo przeciwko systemowi przyjmowania 'uchodzcow' jaki mamy teraz, mam naprawde duzo negatywnego do powiedzenia o mlodych jak to sie brzydko mowi 'byczkach' ubranych od gory do dolu w adidasa i nike i traktujacych dziewczyny jak panie lekkich obyczajow, nie chce sie wybielac, bo sama czesto narzekam. No przykro mi, mlodzi samotni panowie z roznych czesci swiata nie pokazuja sie z najlepszej strony (w wielu przypadkach, bo tez przeciez nie wszystkich).
Ale jak ktos widzi matke z czworka dzieci, ktora z tych swoich uchodzczych pieniedzy kupuje na caly tydzien najtanszy chleb tostowy, jablka i ziemniaki, a dzieci stoja grzecznie obok niej, kobieta idzie ze spuszczonym wzrokiem, to ja sie naprawde zastanawiam, komu ona przeszkadza i jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby zyczyc jej personalnie smierci (bo te komentarze ida tez personalnie, niekoniecznie ogolnie na temat uchodzcow). Polska jest w takiej pozycji, ze moglaby jasno okreslic, ze chce przyjac rodziny, zweryfikowac, czy nie sa to bardzo skrajnie wierzacy muzulmanie tylko po prostu skromni ludzie uciekajacy przed wojna. Niemcy nie mieli takiej mozliwosci, po prostu przyjeli wszystkich, dlatego ta pomoc niezawsze dotarla tam gdzie trzeba. Polska moglaby naprawde pomoc.[/QUOTE] Tylko jak zweryfikować czy ktoś nie jest radykalnym muzułmaninem? Myślę że w tym tkwi problem. Nikt sam o sobie nie powie ze jest radykalny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1488 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7790140 1]nierealne jest, by zidentyfikować wszystkich, ale fakt faktem niektórzy się tym wprost chwalą (tak jak zresztą i nasze prawilne sebixy czują potrzebę podzielenia się ze światem swoją nienawiścią). chociażby w mediach społecznościowych, wśród znajomych.[/QUOTE]
Dokładnie, można prześwietlić jego znajomych. Jeśli jakiś kuzyn ma połączenia z ISIS, no, trudno, za duże ryzyko. W niektórych przypadkach mógłby ewentualnie być kontynuowany monitoring takiej osoby (wiem, że to czuć wielkim bratem, ale...)... i jeśli ktoś słucha na YouTubie kazań radykalnych kleryków albo ściąga ich materiały, to do widzenia. Dzięki za link, który wcześniej wrzuciłaś - daje dużo do myślenia. Sama czasem łapię się na takim dehumanizującym trybie myślenia w stosunku do prawicowców/trumpowców.
|
|
#1490 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Niemcy również potrafili "ratować" swoich przed opresją ze strony innych narodów. Na przykład we wrześniu w 1939 roku zaatakowali Polskę, bo ich mniejszość bardzo się źle u nas czuła. [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7789875 1]I te pomyje wylewane na młodych mężczyzn wśród uchodźców. Tak jakby ktokolwiek miał obowiązek umierać dla idei w kraju ogarniętym wojną.[/QUOTE] Chodzi o ich zachowanie, czyli skłonności do mordów, pobić, kradzieży i gwałtów. Bo to jest fakt niezaprzeczalny, że statystyczny młody muzułmanin o wiele częściej jest kryminalistą niż młody Hans. Cytat:
Cytat:
I najważniejsza sprawa. Dlaczego Libijczycy wolą przepływać Morze Śródziemne, niż uciekać do Algierii, Tunezji czy Egiptu (tam wojen nie ma, są to kraje muzułmańskie i arabskie)? Dlaczego Syryjczycy nie uciekają do bogatej Arabii Saudyjskiej czy spokojnego Iranu, tylko na siłę do Europy? Przecież tam są ich "bracia". Pewnie dlatego, że tam nie płaci się za siedzenie w ośrodku, tylko od razu zagania do pracy? W krajach Nowej Unii nie było zamachu z jednego powodu - nie wpuszczamy tutaj muzułmanów tak jak zrobiły to inne kraje. Jeszcze ważna rzecz. Jeśli ktoś chce się bawić w Matkę Teresę z Kalkuty i chce ratować murzyńskie dzieci przed głodem czy arabskie przed wojną, może udzielałby się w fundacjach, bądź założył własną? Albo niech weźmie jakąś rodzinę do domu. Najłatwiej sięgać do cudzej kieszeni. |
|||
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie musisz mi opowiadac o czasach w ktorych zylam
|
|
|
#1492 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz do Europy przybywa nie tyle co siła robocza, co siła socjalna. I dla mnie Niemcy mogą do siebie zaprosić całą Afrykę z Bliskim Wschodem i ją utrzymywać, byleby nie zmuszały Polski do osiedlania u nas na siłę przedstawicieli Trzeciego Świata. |
|
|
|
|
|
#1493 |
|
I tak powiem
|
Polska dużo pomaga poszkodowanym w Syrii tam na miejscu oraz w sąsiednich krajach Libanie, Jordanii i Iraku gdzie przebywają prawdziwi uchodźcy z Syrii:
http://serwis.mamprawowiedziec.pl/an...-to-gdzie.html Odkąd rządzi ten niedobry PIS środki na tę pomoc mocno wzrosły: ![]() W Libanie to nawet polska pomoc jest największa ze wszystkich krajów: http://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/...omoc-uchodzcom Czyli robimy dokładnie to o co prosił biskup z Aleppo: https://ndie.pl/wazne-slowa-arcybisk...magacie-syrii/ Do tego przyjęliśmy milion Ukraińców, w tym wielu uchodźców uciekających przed wojną domową w ich kraju. I w ogóle obecnie Polska przyjmuje najwięcej imigrantów z całej Europy zaraz po Wielkiej Brytanii: https://www.money.pl/gospodarka/wiad...0,1936884.html Ale oczywiście trzeba mówić jaka to Polska zła i niedobra bo nie chciała przyjąć nielegalnych, niesprawdzonych imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu, którzy z wojną w Syrii mają tyle wspólnego co śnieg z pustynią
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw piszesz, ze chcieli zarobic marki i wrocic z nimi do Polski, co jest wierutna bzdura, teraz o tym, ze represji nie odczuwali. Niemcy sie srednio cieszyli, bo musieli zorganizowac wiele osrodkow dla uchodzcow, lekcje niemieckiego i najczesciej pomoc przekwalifikowac sie tym osobom. Poza tym byli dokladnie sprawdzani, co tez wymagalo ludzi i finansow do tego. Poza tym uciekinierzy z Polski dostawali tez spore wsparcie finansowe na start i nie byli tania sila robocza, bo jzanim zaczeli pracowac (i zarabiac jak kazdy Niemiec) to trzeba bylo dosc sporo w nich "wlozyc".
|
|
|
#1495 |
|
Konto usunięte
|
''Ale oczywiście trzeba mówić jaka to Polska zła i niedobra bo nie chciała przyjąć nielegalnych, niesprawdzonych imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu, którzy z wojną w Syrii mają tyle wspólnego co śnieg z pustyni''
Radze dokladnie przeczytac ostatnie posty.
|
|
|
|
|
#1496 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, ale jest nowy wpis na nienawisc.pl i znow Was nim pospamuje, bo takze godny uwagi:
http://www.nienawisc.pl/jak-prostytu...-nowy-alfabet/
|
|
#1498 |
|
I tak powiem
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7790302 1]''Ale oczywiście trzeba mówić jaka to Polska zła i niedobra bo nie chciała przyjąć nielegalnych, niesprawdzonych imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu, którzy z wojną w Syrii mają tyle wspólnego co śnieg z pustyni''
Radze dokladnie przeczytac ostatnie posty. [/QUOTE]Z postów wypowiadających się tu osób widzę, że mało kto tu rozumie dlaczego Polska i polski rząd niesłusznie znajdują się pod pręgierzem w sprawie uchodźców. A tymczasem ta polityka jest mocno racjonalna i mogłaby w Europie spokojnie uchodzić za wzór do naśladowania. |
|
|
|
|
#1499 |
|
BAN stały
|
Swoją drogą wreszcie sądy zaczęły normalnie pracować i robią porządek z zadymiarzami, niezależnie po jakiej stronie stoją.
http://wyborcza.pl/10,82983,22499523...sie-winna.html |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

tylko szeroko pojętym "dziedzictwem kulturowym chrześcijańskiem Europy". Taa, jasne.