|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XV
chyba nie każdy, a KVD należy do tych kryjących mocniej niz mniej
![]() a tak przy okazji - jutro powinien byc u mnie podkład YSL all hours w kolorze DB25 - kupiłam w Sephorze on line, bo w Douglasie już nie było skorzystałam z rabatu 20 %, ale musiałam dobrać coś do darmowej przesyłki - wzięłam pędzelek do korektora KVD przebieram nóżkami ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
w TK Maxx oglądam regularnie, ale takich nie widziałam - chciałam taki, zeby nie mieć wielu pojemników tylko wszystko w jednym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno są różnice w asortymencie - kilka razy u Magdy Lach słyszałam, ze coś jest w TKMaxx pobiegłam czym prędzej, a u mnie niestety brak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Też go do takich zaliczam.
Ciekawa jestem podkładu Hudy, bo chyba zaraz wyjdzie, a widziałam na jej insta jak zakrywała nim tatuaż i u czarnoskórej dziewczyny na twarzy trądzik, a skóra wyglądała ładnie, takie bardziej mokre wykończenie miał. No i gama 30 kolorów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - kto ma już doswiadczenia z YSL All hours podkładem lub/i bazą?
Tetsowałam go na próbkach i było bardzo ok, zwłaszcza kolor pasuje mi super. Kupiłam podkład i jak zwykle to bywa wtedy zaczeły się problemy ![]() Edytowane przez ^ Red dress ^ Czas edycji: 2017-10-10 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mamy teraz jakieś aktualne kody do D ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ja mam jakieś marne 11%
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Na stronie S. wyświetla mi, że jest Box, a ja jestem wściekła bo nadal nie ma Becci
![]() ![]() edit zawartość Benefit - Gimme Brow Medium 03 - 1g; Kat Von D - Everlasting Liquid Lipstick Love 6 - 1ml; Make Up For Ever - Artist Face Color - 1,25g; Sephora Crème légère activatrice d'hydratation - 15ml; Sephora - Kiss me balm; This works - Deep Sleep Pillow Spray 5 ml; Make Up eraser-Mini make up eraser; Too Faced - Hangover Spray; Rexaline Derma Sérum correcteur 10ml; Kenzo - World - 5ml; Lancome Absolue Precious Cells - Eye Cream - 5ml; Clinique - Chubby Lash Fattening Mascara - 4ml; Biotherm - Blue Therapy Accelerated - 15 ml ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- -20% przy zakupie min. 2 produktów w aplikacji Douglas- jeszcze tylko 6 dni KOD:APP20 Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-10-10 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
Oj nie widzę boxa - czyżby JUŻ się rozszedł ooo
![]()
#3641 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jest jakaś apka Sepho czy co? Bo co sprawdzacie strone sepho kilka razy dziennie w oczekiwaniu na boxa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
kolorowa_mama
|
skuszona właśnie zamawiam podkład i baze KvD no i faktyznie Box już na stronie jest
![]()
#3644 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
dziewczyny, mam pytanie z innej beczki, ale Wy wwszystko wiecie...
złożyłam reklamację na buty new balance - po 4 miesiącach przetarły się w kilku miejscach, w tym na krawędzi zapiętka, co przeszkadza w noszeniu - wyłażą ze środka jakieś plastiki ocierające nogę - i piszą mi tu, że reklamację odrzucono ![]() pierwszy raz mi się to zdarzyło co dalej? Odwołanie? Na co można się powołać? poradźcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że odmowę uwzględnienia reklamacji umotywowali. Jeśli tak, a uzasadnienie odrzucenia jest bezsensowne (tak zakładam ![]() Osobiście polecam jednak skorzystanie z pomocy powiatowego rzecznika praw konsumentów. Często interwencja rzecznika (który może nawet wytaczać powództwa w sprawach konsumentów) pomaga, a sprzedawcy zmieniają swoje zdanie co do odrzucenia reklamacji.
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
Już nieaktualne, ale dziękuję za zainteresowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zadomowienie
|
Zupełnie spontanicznie kliknęłam ten box tj zrobiłam zakupy i go dołączyłam. I tak chciałam kupić dwa pędzelki KVD więc dodatek boxa był miłą niespodzianką
![]() ![]() Ale tak sobie pomyślałam, biorąc pod uwagę doświadczenia jednej z was powyżej, toooo chyba otworzę paczkę dokumentując dokładnie co w środku ![]()
#3648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-10-10 o 21:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
będę się odwoływać oczywiście, ale czy mam w ogole odebrać te buty czy po zapoznaniu się z treścią odpowiedzi składać od razu odwołanie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
TUTAJ świetny wzór pisma ![]() "Odwołanie od decyzji dot. reklamacji xxx z dnia xxxx Szanowni Państwo, reklamacja towaru nastąpiła w ciągu xxx miesięcy od daty zakupu a co za tym idzie domniemywa się, że wada fizyczne tkwiła w towarze już w chwili jego wydania, ujawniając się w postaci uszkodzenia xxxxxxxx (art. 556 ze zn. 2 Kodeksu cywilnego). Do swojej odpowiedzi nie dołączyli także Państwo żadnej opinii producenta czy też rzeczoznawcy o odpowiedniej specjalizacji. W związku z powyższym wnioskuję o uznanie reklamacji za zasadną. Odpowiadając Państwu na zarzut sformułowany pod pojęciem "uszkodzenia mechanicznego" informuję, że powstanie uszkodzenia mechanicznego, czyli przejście do stanu niezdatności, podczas typowej eksploatacji, świadczy o niedostosowaniu obiektu eksploatowanego do naturalnie działających czynników zewnętrznych (mechanicznych tj. naprężeń i odkształceń). Odpowiedzialność za technologiczne konstruowanie i produkcję obiektu technicznego odpowiedniej jakości ponosi producent. Uszkodzenie nastąpiło, gdyż inherentne wartości parametrów obiektu eksploatacji nie są w normie i przekraczają jego graniczne wartości wytrzymałości. Towar jest niezgodny z umową, gdyż nie ma właściwości, jakie powinny cechować towar tego rodzaju, więc nie nadaje się do celu, do jakiego tego rodzaju towar jest zwykle używany. Proponuję polubowne załatwienie sprawy i proszę o wydanie towaru zgodnego z umowa. Precyzując oczekuję naprawy powstałej wady czy też (jeżeli naprawa nie jest możliwa) wydania towaru pozbawionego usterki. Oczywiście gdy żądanie naprawy lub wymiany jest niemożliwe albo będzie wymagać nadmiernych kosztów jestem w stanie zaakceptować zwrot pieniędzy." Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2017-10-11 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wynika zresztą z artykułu, do którego link załączyłaś ![]() Cytat:
W "odwołaniu" możesz zaznaczyć, że zgodnie z art. 556(2) k.c. jeżeli wada została stwierdzona przed upływem roku od dnia wydania rzeczy sprzedanej domniemywa się, że wada lub jej przyczyna istniała w chwili przejścia niebezpieczeństwa na kupującego. To, co w nawiasie obok nr artykułu to jest indeks górny, ale pisząc w telefonie nie umiem tego zaznaczyć
Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2017-10-11 o 11:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Edit. http://maszprawo.org.pl/2016/03/14-d...ji-konsumenta/ Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-10-11 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam w Venezii kozaki, ponad 500zł a po ok 2 miesiącach bardzo sporadycznego noszenia przetarły się zapiętki. Buty zareklamowałam i myślałam, że padnę kiedy w odmowie uzasadniono, że to uszkodzenie mechaniczne w skrócie moja wina .. Udałam się do rzecznika praw konsumenta, babeczka kazał mi złożyć tzw odwołanie. Venezia ponownie odrzuciła moją reklamację. Kobieta (Rzecznik) przygotowała mi pozew który złożyłam w Sądzie, po jakimś czasie dostałam pismo z Sądu, że sprawę wygrałam ![]()
![]() |
#3654 | |
PIP.
|
Cytat:
![]() ![]() Co więcej - po moim pytaniu czy otrzymam odpowiedź na piśmie oraz ten strój z powrotem poinformowano mnie, że strój mogę w ciągu pół roku odebrać w sklepie oysho w Bydgoszczy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Pozostaje jasno i dosadnie napisać im, że nie uznajesz takiej odpowiedzi, a już na pewno nie zamierzasz odbierać stroju z innego miasta i mają Ci go odesłać, bo nie będziesz ponosić dodatkowych kosztów na dojazd tam. Jak kolejne pisma nie będą skutkować to pozostaje zgłosić się do rzecznika praw konsumenta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
dzięki za odzew, Dziewczyny - wiedziałam, że można liczyć na Was
![]() reasumując: buty (kupione 21.05) oddałam do reklamacji 26.09 nie powołując się ani na gwarancję ani na rękojmię - po prostu wypełniłam formularz w sklepie do kontaktu podałam maila i nr telefonu wczoraj - czyli 14go dnia - przysłali mi odpowiedź o negatywnym rozpatrzeniu sprawy. w załączniku - którego wczoraj nie dojrzałam - uzasadnienie - próbują udowodnić, że buty były niedopasowane do stopy (co nie jest prawdą) oraz przydeptywane (to już w ogóle jakiś absurd ![]() nie widzę żadnej informacji - czy to sklep czy producent odrzucił reklamację - sklep przysłał a pod opinią jest ino parafka ![]() namierzyłam już rzecznika i plan mam taki: zadzwonię i zapytam, kto odrzucił edit: sklep odrzucił reklamację a nie new balance czyli jestem bardzo rozczarowana, do tej pory miałam same pozytywne wrażenia z mivo ![]() skonsultuje się z rzecznikiem napiszę odwołanie będzie ok??? Illiosku niezła przygoda z tym kostiumem ![]() Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2017-10-11 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Raczkowanie
|
Po box'ie już oczywiście ani śladu - nie ma to, jak refleks szachisty, jeszcze nigdy się nie załapałam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem bywa tak, że producent by rozpatrzył pozytywnie, a to sprzedający się wypina na klienta. Miałam sytuację, gdzie sklep mi nie chciał czegoś rozpatrzyć, a poszłam do autoryzowanego serwisu producenta i tą samą wadę naprawili mi bez słowa i na miejscu, mimo że to z wyglądu uszkodzenie mechaniczne było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzialność z tytułu rękojmi ponosi sprzedawca.
Myślę Małgosiu, że pójdź do rzecznika i on Ci jeszcze doradzi, niemniej wg mnie najlepiej by było, żeby to on wystosował do nich stosowne pismo.
#3660 |
Przyczajenie
|
-55 Rossmann
Jeśli umieściłam wątek w złym miejscu to proszę przenieście we właściwe. Szukałam w wyszukiwarce, ale nie znalazłam niczego w tym temacie.
Jak wyglądają zasady promocji -55% na makijaż w Rossmann? -55% jest odliczane od każdego z trzech wybranych produktów do makijażu? Z góry dzięki za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.