![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mam "prawko", a strasznie boję się jeździć! :(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
Hej, dziewczymy.Wątek w sam raz dla mnie. Mam prawo jazdy od 8 lat, w tym czasie może kilkanaście razy jechałam autem, nigdy sama, zawsze z TŻ. Zawsze tak bardzo się bałam, nie wyobrażałam sobie siebie samej za kierownicą. Co jest zabawne, to to,że ja jeżdzę dobrze, tylko ten lęk. Tak się denerwuję, że mi niedobrze. Ostatnio stwierdziłam, że jednak chcę jeżdzić, i pierwszy raz od 1.5 roku wsiadłam do auta, z mężem oczywiście i pojechałam. Stwierdziliśmy, że najlepiej będzie jak będę mieć swoje małe autko. No i mam . Dzisiaj chcę jechac po raz pierwszy w ogóle sama do mamy, mieszka tylko kilka km dalej ode mnie, ale i tak się dygam. Jakieś 1.5 tyg. temu bardzo się wystraszyłam, bo wymusiłam pierwszeństwo na skrzyżowaniu, sama nie wiem jak to zrobiłam , jeszcze padał wtedy deszcz, zarzuciło mnie porządnie, bo dałam osto gazu ( musiałam spieprzać), ale wyprowadziłam auto
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Dzięki Magda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Małę sprostowanie: mój mąż się na mnie nie wydzierał. Tylko ciągle słyszałam: "pmiętasz, że jesteś na podporządkowanej?", "uwaga, masz czerwone", "widzisz tego pieszego?" "rowerzysta przed tobą" itd. No i nie zdzierżyłam.
syla gratulacje, teraz powinno byc tylko coraz lepiej Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "czerwone" "uwazaj na tych rowerzystow" "jezzzuu, zwolnij!" "ja na twoim miejscu bym go wpuscil" "tutaj musisz ustapic pierwszenstwa" ![]() Juz nie raz mialam ochote go wysadzic gdzieś w szczerym polu ![]() ![]() ![]() ![]() faceci ![]()
![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyn ![]() ![]() Ines, powiedz swojemu facetowi, to wszystko co tu napisałaś i, że tak Cie wkurza jego gadanie, że boisz się ,że kiedyś własnie przez to gadanie zrobisz jakiś błąd. Jak nie poskutkuje, to faktycznie ja bym wysadziła nawet w szczerym polu i powiedziała, że jak sie opanuje to po niego SKRUSZONEGO podjadę i zabiorę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Syla, ja mu zawsze to mowie, ale to nic nie daje
![]() Kiedyś go wysadze ![]() ![]()
![]() |
#371 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
mija prawie tydzien odkad jezdze sama autem
![]() ![]()
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() ![]() Moje błędy: - zbyt powolne ruszanie (w godzinach szczytu nie złapałabym ani jednej okazji żeby wyjechać z mojego osiedla ![]() - ruszanie pod górkę.... masakra- 4 razy mi zgasł - parkowanie na 2 miejsca i to jeszcze jak jest dookoła masa wolnego pola ![]() - nie raz pewnie by mi zgasł jak np. w chodzi się w zakręt na niskich obrotach na 3biegu, albo rusza z 2biegu, ale jakoś sobie poradziłam Także widzicie same jaki ze mnie kierowca..... ale będę dalej ćwiczyć, bo żeby jeździć, trzeba po prostu jeździć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
Na początku zawsze jest strach, żeby się przełamać najlepiej jak masz możliwość i dobrze by było nie w samotności poćwicz na bezdrożach.
Praktyka czyni mistrza, więcej pojeździsz żadna droga nie będzie straszna.
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
![]()
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-29 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Rozeznanie
|
Mroofcia, no i jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
![]()
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
![]()
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
witam
![]() od niedzieli nie jeżdżę- mój facet wyjechałam, będzie dopiero w sobotę, kurcze tak bym chciała sama w końcu przekręcić ten kluczyk, ale mam pietra.... boje się, że na drodze spotka mnie sytuacja w której nie będę wiedziała co mam zrobić i nikt wtedy mi nie podpowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze na domiar tego na parkingu strzeżonym mam takie miejsce, że szkoda gadać- raczej sama stamtąd nie wyjadę- z każdej strony zastawiona, to jak ja mam sama gdzieś pojechać jak nie dam rady auta potem zaparkować ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Aha jeszcze jedna sprawa- orientuje się ktoś z Was- jak wyłączyć tylną wycieraczkę w audi A3
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasem z Grodu Kraka czasem z uroczej górskiej doliny :)
|
Moje Panie,
Czytam Wasze wpisy i jakbym słyszała siebie ;] Ostatnio jeździłam na kursie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
Laseczki kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Siosta robiła prawko ze mną 8 lat temu prawie równolegle ze mną, z tym że cały czas jezdziła. Zdarzały jej się lekkie stłuczki, nawet przed kursem na prawko, uczyła się jeździć z mamą i walnęła lekko w drzewo. Teraz jeździ super, dynamicznie i pewnie, lepiej niż niejeden facet i się nie przejmuje pierdołami. Bardzo mi pomogła rozmowa z siorą i teraz sie już się tak nie cykam. Dzisiaj jechałam z mamą(tydzień nie jeżdziłam w ogóle, bo byłam chora), myślałam, że będę się bać i mama będzie przeżywać, a mama tylko:"trochę wolnie, ja nie jeździłam setką na początku jak Ty ( prze 8 lat, jechałam może kilkanaście razy, nigdy sama), góra 80km/h ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę nam wszystkim ODWAGI, bo reszta to już praktyka. Pozdrawiam serdecznie ![]() I jeszcze jedno: jeżeli macie możliwość, to super by było mieć własne, osobiste autko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem wprawdzie niedoszłym kierowcą, drugi egzamin jest ciągle przeze mnie odkładany na później, ale napiszę Wam tu pewną radę. Dla większości z Was będzie już pewnie po ptakach, ale może będą to czytały przyszłe amatorki jazdy samochodem.
Otóż, moja mama zawsze powtarza, że PIERWSZY SAMODZIELNY RAZ SAMOCHODEM należy odbyć SAMEMU. ![]() Poza tym, dziewczyny, ktoś Wam w końcu to prawko dał, z Księżyca nie spadło. Uwierzcie w siebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
przyłączam się do postu
![]() ![]()
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
na stwierdzenie zawarte w temacie moim zdaniem jest tylko jedna rada: jeździć, jeździć i jeździć.
zakorzeniono mi, kiedy byłam na kursie, że nie ma trudnych sytuacji i każde skrzyżowanie jest do przejechania. trzeba tylko myśleć co się robi... i nie bać się podejmować na drodze decyzji. jasne, że czasem spotyka się idiotów na których trzeba po prostu uważać, ale bardzo dużo wypadków bierze się z braku uwagi i myślenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
BAN stały
|
ja tez bałam się jeździć.. a najbardziej skrętów w lewo...
ja zaczynałam trenować jazdę samodzielnie za raz kiedy otrzymałam prawko... wychodziłam w wieczornych godzinach... kiedy nie ma dużej liczby samochodów i jeżdziłam po mieście... po paru dniach przechodziłam na wczesniejsze godziny i wczesniejsze i już mogę się pochwalić że umiem.. potrafię... fakt były tam jakieś drobne stłuczki na początku.. ale teraz od 5 lat mogę się poszczucić jazdą bezwypadkową... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim ja mam taki sam problem mam prawko od ponad 5 lat i pare razy tylko siedziałam za kułkiem bo nie miałam własnego auta,po prostu za marną wypłate nie było mnie stac.Teraz od nie dawna zostałam włascicielka mazdy mx3 sportowego auta mąż mi kupił żebym mogła sama dojechac gdzie chce,i powiedział że mam nie marudzic tylko siadac za kierownice bo inaczej sie nigdy nie naucze jezdzic,a ja sie okropnie boje,tymbardziej że mieszkamy w szwecji i tu musze uczyc sie na obcej ziemi,może jak bym mogła pocwiczyc w polsce w swojej małej miescinie lepiej by było,ale wiem że to nie jest możliwe.Tu w szwecji gdzie mieszkam jest dosyc ruchliwe miasto boje sie tego.Jeszcze zanim nie kupił mi auta jezdziłam jego z pare razy ostatni mój raz to był taki że z zakretu ruszałam na trzecim biegu i auto mi zgasło na środku drogi to zaczą krzyczec na mnie żebym ruszała bo z naprzeciwka jedzie auto,z nerwów zgasł mi jeszcze raz dopiero za trzecim razem ruszyłam.Od tego czasu powiedzałm koniec z autem nie nadaje sie juz na kierowce.A teraz znowu bede musiała sie zmotywowac bo mąż chce żebym nauczyła sie jezdzic,bo dojezdzam aktualnie dwoma autobusami w jedną strone do szkoły.ALE JA IE BOJEEEE :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.